Dodaj do ulubionych

St.Augusta / Motorowa

16.02.07, 14:42
Mam prośbę do rodziców, którzy mają doświadczenie z tymi żłobkami.
Nasz synek chodzi obecnie do prywatnego żłobka, jednak w najbliższym czasie chcemy go przenieść do państwowego (mały będzie miał 2 latka - więc nie powinno być kłopotu).
Czy wiecie coś o tych miejscach?
I jeszcze - ile mniej więcej od złożenia wniosku czeka się na pzryjęcie?
Będę wdzięczna za każdą informację.
Pozdrawiam,
Ala
Obserwuj wątek
    • sz.mama Re: St.Augusta / Motorowa 17.02.07, 16:49
      Niestety nic nie mogę powiedzieć o opiece w tym żłobku. Również zbieram opinie.
      Chcę synka zapisać od września. Wniosek do żłobka na Motorowej złożyłam w tym
      tygodniu. Poinformowano mnie, że mamy duże szanse na przyjęcie. Proponuję jak
      najszybciej złożyć wnioski do tych dwóch żłobków. Jak zostanie przyjęty do dwóch
      to później wybierzecie do którego będzie chodził.
      Pozdrawiam
      Sylwia
      • magkot3 Re: St.Augusta / Motorowa 18.02.07, 18:47
        sz.mama napisała:
        > Wniosek do żłobka na Motorowej złożyłam w tym
        > tygodniu. Poinformowano mnie, że mamy duże szanse na przyjęcie.

Ja też złożyłam wniosek w tym samym tygodniu na Motorowej ale aż tak
        optymistycznie to mnie nie nastawiono sad
    • ktos1232 Re: St.Augusta / Motorowa 18.02.07, 19:05
      ja składałam wniosek o przyjęcie 1 lutego na St.Augusta i chciałam, aby mały
      uczęszczał już od 1 marca, ale niestety nie ma tam miejsc, i jest już 23 na
      liście wrześniowej... tak więc o tej porze to już może nawet Twoje maleństwo
      trafić na listę rezerwową sad((
      a jak byłam w połowie października ubiegłego roku, to kierowniczka mówiła, że
      nie ma problemu, że mają miejsca i mogę wniosek złożyć kiedy będzie mi wygodnie,
      no i co.... spotkało mnie takie rozczarowaniesad((
      dobrze, że teściowa będzie mogła się małym zająć, bo ja do pracy wrócić muszę
      (niestety), w innym przypadku płakałabym do dziś chyba sad((
      poza tym kierowniczka mówiła jeszcze, że jak nigdy są problemy z przyjęciami do
      żłobków, bo strasznie dużo osób oddaje dzieci, w przedszkolach też jest problem
      z miejscami - jak stwierdziła: jest za mało takich placówek sad((
    • madame_edith Re: St.Augusta / Motorowa 19.02.07, 08:28
      Na St. Augusta chodzi mój syn już grubo ponad rok. Oboje jesteśmy bardzo
      zadowoleni, jestem o niego spokojna bez żadnych "ale". Nie wiem jak w innych
      grupach, ale w pierwszej panie są SUPER. Natomiast jak jest z miejscami nie
      wiem. Jak go zapisywałam to nawet miesiąc nie trzeba było czekać, poszłam,
      zapisałam i za trzy tygodnie miał żłobkowy debiut. Ale chyba obecnie nie jest
      tak różowo...
      • eljast1 Re: St.Augusta / Motorowa 27.02.07, 10:46
        Witam,
        Ja też jestem mamą 10-cio miesięcznego żłobkowicza z ul. St. Augusta. Mój synek
        chodzi do 1. grupy od 3 miesięcy i też jestem bardzo zadowolona z opieki i
        zupełnie spokojna o dziecko. Panie są bardzo miłe, rodzice odbierają
        uśmiechnięte dzieci ze żłobka. Mój maluszek bardzo szybko się zaadoptował, a
        też miałam wiele wątpliwości i obaw. Ale naprawdę jest super. Czekałam prawie 3
        miesiące, ale teraz wiem, że jest bardzo dużo chętnych i przypuszczam, że
        byłoby to jednak dłużej.
        Pozdrawiamy
        Bartoszek z mamą
    • sz.mama Re: St.Augusta / Motorowa 19.02.07, 09:41
      Mam pytanie do magkot3: W jakim wieku jest twój Skarb? Czy poinformowali Cię na
      Motorowej na którym miejscu został zapisany? Trochę się zmartwiłam tym co
      napisałaś. Naprawdę wydawało mi się, że mamy duże szanse.

Pozdrawiam
      Sylwia
    • almale Re: St.Augusta / Motorowa 19.02.07, 12:27
      Ja tez dziekuje za informacje. Mysle o tym na Augusta bo najblizej. Corka we
      wrzesniu bedzie miala 2lata 8miesiecy (tzn w przyszlym bo ja juz mysle o tym co
      bedzie za roksmile) A moze do przedszkola powinnnam ja wyslac?
      Trzymam kciuki aby sie dzieciaki podostawaly!!
      • magkot3 Re: St.Augusta / Motorowa 19.02.07, 20:05
        Sylwia, mój maluch ma teraz 1 rok i 10 m-cy. Nie powiedzieli na którym jesteśmy
        miejscu, jedynie tyle że do tej grupy dzieci w tym wieku jest dużo chętnych, ale
        nadzieję trzeba zawsze mieć.
        • sz.mama Re: St.Augusta / Motorowa 21.02.07, 09:35
          Ja mam już potwierdzenie, że mój synek został przyjęty. Szymonek we wrześniu
          będzie miał 11 miesięcy. Zostanie przyjęty do pierwszej grupy.
          Trzymam kciuki, żeby i wam się udało.

Pozdrawiam
          Sylwia
          • 2aliki Re: St.Augusta / Motorowa 24.02.07, 12:52
            Złożyłam wnioski - i na Motorowej i na St.Augusta. Rzeczywiście - trafiliśmy na listy rezerwowe. Natomiast ja mam nadzieję, że jednak nasz Antek zostanie przyjęty, ponieważ z reguły rodzice składają wnioski do kilku (minimum dwóch) żłobków. 15 czerwca będą więc lsty przyjętych dzieci, ale jeśli costaną przyjęte w kilku miejscach, to rodzice będ wykreślać, więc wydaje mi się, że nie będzie aż tak źle...

Pozdrawiam, kciuki trzymam za przyjęcia do żłobków!!
            Ala
            • jufox Re: St.Augusta / Motorowa 25.02.07, 08:59
              Ja złożyłam St.Augusta i Sygietyńskiego a oprócz tego w dwóch na drodze do
              mojej pracy. We wszystkich mi powiedzieli że od września nie ma problemu, ale
              ja tam byłam w styczniu. Do któregoś czerwca trzeba potwierdzić że dziecko
              będzie chodziło do danego żłobka bo inaczej skreślają z listy. Myślę że takich
              troskliwych mamuś jak ja jest mnóstwo i Wasze dzieci dostaną sie tam gdzie
              chceciesmile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka