iwak82 07.06.08, 22:45 Witam, Interesuje mnie Wasza opinia na temat tej placówki. Zastanawiam się nad zapisaniem tam swojego dziecka. pozdr Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
neredithg Re: klub małych słoneczek 09.06.08, 08:24 wszystko jest w porzadku (oczywiscie ogladalam tylko ) ,mnie absolutnie odstraszyl brak ogrodka. Owszem w okolicy jest plac zabaw bardzo ładny , ale nie sadze , aby kilka dzieciaczkow (mowie o dzieciach okolo 1,5 roku , kiedy są bardzo ruchliwe , a jeszcze nie rozumieją wielu rzeczy) dalo się upilnować na wielkim placu zabaw z hustawkami przeznaczonymi dla dzieci wiele starszych . Gdyby był ogrodek bez wahania ale szczegolnie teraz gdy jest ciepło brak ogrodka wlasnego to porażka .Natomiast Pani opiekujaca sie maluszkami wtedy kiedy ja byłam byla super miła. Młoda , niesamowicie ciepła Osoba . Ale mimo zapewnień , ze na grupe przypadają dwie opiekunki , akurat wtedy kiedy ja byłam -była jedna bo .... druga miała urlop , czy też była chora. Faktem , że wtedy była tylko trójka dzieci .... Odpowiedz Link Zgłoś
agnieszak_s Re: klub małych słoneczek 14.06.08, 21:07 ja nie polecam, mam złe doświadczenia. dzieci wogóle nie wychodzą na spacery, nawet same nianie to irytuje. Włascicielka, Pani Natalia, znerwicowana biega z dziecmi w wózkach po ulacach bielan i nieładnie rozstaje się z klientami. Miałam również problem z rozliczeniem się przy rozstaniu. Ogolnie nie polecam zostawiania tam dziecka, włascicielka nie ma żadnego doświadczenia w zajmowaniu sie dziecmi - mój syn płakal gdy zostawał własnie z nią, z innymi nianiami było ok. Odradzam Odpowiedz Link Zgłoś
babsy Re: klub małych słoneczek 16.06.08, 10:57 Witam. Czuję się przez panią "agnieszak_s" wywołana do tablicy, pozwolę sobie więc odpowiedzieć na jej zarzuty. Niestety, mam pewne podejrzenia co do prawdziwej tożsamości tej forumowiczki. Rozumiem, iż jest ona rozżalona ze względu na fakt, iż jeszcze przed zostawieniem u nas dziecka choćby na godzinę, wykupiła karnet 100godzinny. Niestety, okazało się, iż dziecko nie zaadaptowało się w Klubie (na co mamy z nianiami swoją własną teorię, ale mniejsza o szczegóły), mimo wielkich wysiłków, głównie niań, które są profesjonalistkami (ja jako właścicielka raczej nie zajmuję się dziećmi, ale sprawami administracyjnymi).Dziecko było traktowane w sposób indywidualny, noszone na rękach, zabawiane. Niestety, nasze wysiłki spełzły na niczym, co się czasem zdarza. W związku z zaistniałą sytuacją, Pani ta poprosiła mnie o zwrot części opłaty wpisowego. Mimo, iż takiej "opcji" nie przewiduje regulamin, po krótkiej rozmowie znalazłyśmy wspólne wyjście z sytuacji, jak się wydawało- satysfakcjonujące obie strony. Doprawdy nie rozumiem zatem tych wszystkich zarzutów. Prawdą jest, że ogród klubowy nie jest jeszcze zaadaptowany na potrzeby dzieci,zważywszy na fakt, iż działamy od niedawna oraz mamy kłopoty z załatwieniem pozwolenia na wycinkę suchego drzewa, które musi zostać usunięte przed rozpoczęciem jakichkolwiek prac. Wychodzimy za to z dziećmi CODZIENNIE do pobliskiego parku połączonego z placem zabaw przy Ośrodku Kultury Bielany. Pani agnieszak_s sama to przyznaje, choć akurat ja z dziećmi wychodzę rzadko, robią to nasze nianie.Zarzut "znerwicowania" i "biegania z dziećmi w wózkach" pozostawię bez komentarza. Natomiast moje doświadczenie w opiece nad dziećmi nie ma w tym przypadku większego znaczenia, ponieważ w Klubie zatrudnione są profesjonalne nianie, które doświadczenie mają ogromne: większość z nich sama jest matkami (jedna nawet 6 dzieci!); posiadamy, między innymi, nianię- pedagoga; nianię- pielęgniarkę z oddziału noworodkowego oraz nianię- studentkę wydziału położnictwa AM. Na zakończenie dodam, iż posiadamy referencje, wystawione przez rodziców uczęszczających do nas dzieci. Poza tym zapraszam do Klubu na wizytę osobistą, wtedy na własne oczy można się przekonać, jak wygląda prawda, m.in. ta o spacerach. Pozdrawiam, Natalia Grochal. Odpowiedz Link Zgłoś
izziste Re: klub małych słoneczek 16.06.08, 11:32 Pani Natalio , rozumiem pani problemy z wycinką drzew , bardzo pani współczuje , ale nas mamy nie obchodzi to specjalnie z naszego punktu widzenia. taka prawda . mnie interesuje czy moje dziecko moze wyjsc do ogrodka , a nie moze . Mowi Pani , że Nianie maja doswiadczenie z maluszkami . Ale to Pani rządzi i każe im wychodzic na plac zabaw po przecwinej stronie . Plac zabaw jest super... TYLE , ŻE NADAJE SIĘ MNIEJ WIĘCEJ OD 3-4 LAT!!!! są duże huśtawki , bujawki , różne tory dla starszych dzieci i nie jestżadna nawetbardzo doswiadczona niania w stanie upilnować 5-tki dzeci na nieprzystosowanym placu o ogromnej przestrzeni . Trochę wyobraźni i oby sie to nie skończyło źle , nie życzę tego nikomu. TEN PLAC nalezy do przedszkola -centrum kultury. Dla dzieci starszych i takowe sie tam bawią . Ja szczerze mowiąc bylam przerazona , że moje dziecko w grupie piecioosobowej z jedna nianią może się udać przez ulice (fakt malutką ) na NIEPRZYSTOSOWANY PLAC ZABAW !!! jak dla mnie tragedia , choc do czasu pani odpowiedzi staralam się spokojniej opisać żłobek. Dodatkowo wielki kwiatw wielkiej doniczce na gorze , a drzwi kuchni przystawione krzesłem -to akurat mam nadzieję się zmienilo . Dodatkowo jak byłam zapewniano mnie , że jest pielegniarka i Niania , ale ...akurat pielegniarki nie bylo . To juz ja nie skomentuje co by sie stało gdyby pojawil sie jakiś problem z jednym dzieckiem , co biedna Niania (swoja droga najlepszy punkttego zlobka -osoba bardzo mila i ciepla 0 miałaby zrobić z pozostałą 5- tką . nie zostawiłabym dziecka u Pani w złobku przede wszytskim ze względu na brak miejsa do zabawy . Teraz moje dziecko jest w milym żłobku z ogródkiem , gdzie całośc wysypana jestpiaseczkiem , ogrodzona , nie ma zadnych wielkich nieprzystosowanych do zabawy dla malych dzieci hustawek . Nie płacę za to ani złotówki wiecej niżbym miała płacic u Pani . Po prostu bezpieczenstwo dziecka dla mnie najwazniejsze. Dodam też ,że dziecka u Pani nie zostawiałam , nie miałam żadnych problemów , ten opis powstał po jednej wnikliwej wizycie . Naprawdę nie polecam zadnej mamie dbajacej o bezpieczenstwo dziecka bo ma do wyboru albo dziecko dusic w pomieszczeniach albo dziecko bedzie sie bawilo na niedostosowanym do wieku placu zabaw . pozdrawiam izziste Odpowiedz Link Zgłoś
babsy Re: klub małych słoneczek 16.06.08, 12:23 Nie wiem, kiedy była Pani u nas, ale drzwi do kuchni są zastawione bramką drewnianą (i zawsze były), a fikus, który tam stał, już dawno został wyniesiony w okolice mojego biura. Dzieci nie wychodzą w pięcioosobowych grupach, ale pojedynczo, ewentualnie we dwójkę: jedna niania i dziecko w wózku lub niania z dzieckiem w wózku i starszym dzieckiem chodzącym. O większych grupach mowy nie ma. I codziennie takie spacery udaje nam się rotacyjnie przeprowadzić. Dzieci nie bawią się na placu zabaw na zabawkach dla nich nieprzeznaczonych. W Klubie zatrudniona jest na etat pielęgniarka, studentka położnictwa AM, pani po studium medycznym oraz dwie inne nianie, które miesiąc temu skończyły kurs udzielania pierwszej pomocy pediatrycznej. Wszystko to jest do sprawdzenia na miejscu, powtarzam, dużo zmieniło się od momentu otwarcia Klubu. A jeśli chodzi o jakiekolwiek kwestie finansowe (choć takowe miałam tylko z jedną klientką), to proszę je wyjaśniać bezpośrednio ze mną, dołożę wszelkich starań, by znaleźć wyjście z sytuacji. Forum daje wygodną anonimowość, jednak takie sprawy lepiej załatwiać w cztery oczy. Odpowiedz Link Zgłoś
asazie Re: klub małych słoneczek 16.01.09, 17:21 O jakim żłobku z ogródkiem piszesz w swoim poście izziste? Może jakieś namiary? Odpowiedz Link Zgłoś
agnieszak_s Re: klub małych słoneczek 16.06.08, 12:10 no to muszę Pania rozczarować, bo nie jestem tą osobą, bardzo mi przykro... Pani podejrzenia się nie sprawdziły, czyli jest więcej osób, które nie maja miłych wspomnień. Jak juz wspomniałam czas zweryfikuje. Odpowiedz Link Zgłoś
monika123_77 Re: klub małych słoneczek 03.12.08, 07:30 Nie polecam tego miejsca nikomu. Dwadzieścioro dzieci - cztery opiekunki, które przecież nie są cały dzień tylko się wymieniają. Spacery? Rzadko kiedy a nawet jeśli do nich dochodzi to dzieci wychodzą na 20 minut. Park gdzie chodzą dzieci a raczej dojście do niego bardzo niebezpieczne. Poza tym rola opiekunek polaga tylko na tym aby dzieciom nic sie nie stalo. No ale czego oczekiwac - cztery opiekunki i tyle maluchow. Włascicielki wolę nie komentować. Odpowiedz Link Zgłoś
asiulek35 Re: klub małych słoneczek 05.12.08, 00:39 W kazdym przedszkolu i w kazdym zlobku znajda sie rodzice ktorym nic nie pasuje A to sedes nie taki, a to panie zle, wlascicielka jeszcze gorsza gdy przychodzi dzien zaplaty Zastanowcie sie drogie mamusie po co oddawac dziecko pod opieke do zlobka a potem oczerniac ludzi ktorzy wkladaja cale serce w prace z dziecmi. Wiele z was nie potrafi tego docenic. Niestety nie da dogodzic kazdemu z rodzicow, bo najlepiej by bylo gdyby wszystko bylo gratis, wtedy nikt by nie narzekal. Pani Natalio Pozdrawiam serdecznie i gratuluje tego, co Pani juz stworzyla. - Stokrotka Odpowiedz Link Zgłoś
monika123_77 Re: klub małych słoneczek 08.12.08, 08:48 Najważiejsze są Dzieci a w tym klubie nie są one szczęśliwe. Niech Pani pamięta o jednym, że pieniądze to nie wszystko, wszystkim są dzieci. Każdy na tym forum może się wypowiedzieć, jeśli jest niezadowolony także. Szkoda tylko, że o innych klubach na forach nie ma tak dużo negatywnych opinii jak o tym...Piszac negatywne opinie chcemy chyba przestrzec rodziców przed rozczarowanie. Czy jest to zabronione? Chyba nie...Każdy ma własną wolę... Odpowiedz Link Zgłoś
supernowa79 Re: klub małych słoneczek 03.02.09, 13:24 A ja bardzo polecam. Mój synek chodzi tam od maja 2008, Nianie są super,. nie ma idealnych miejsc. Dla mnie wazne było zachowanie wegtariańskiej diety.Mój synek nie jest tam do niczego zmuszany, mozna ustalic zasady.Dziecko jest traktowane w miare mozliwości indywidualne.Latem codziennie byli na spacerach.Zimą to nie jest takie proste.pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś