mamuska5.pl 02.10.08, 22:10 Bardzo proszę o opinie, czy któraś mama posyła tam swoje dziecko? Dziękuje Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bb-o Re: Żłobek Elemelki-Tarchomin 11.08.09, 09:27 Ja również polecam żłobek Elemelki. Moja córeczka spędza w nim codziennie około 8 godzin od 11- tego miesiąca życia. Nauczyła się tam wszystkiego (a nawet znacznie więcej) co powinien wiedzieć obecnie 3 latek smile Opieka jest świetna, w pełni profesjonalna, a dodatkowo panuje ciepła i przyjazna atmosfera. Dzieciaczki traktowane są indywidualnie, a jednocześnie uczone są bezkonfliktowej współpracy. Każdy dzień pełen jest śpiewu, gier i zabaw, a moja Córcia z tych umiejętności i pomysłów chętnie korzysta także w domu. W momencie pojawienia się na świecie kolejnego bobaska w naszej rodzinie i decyzji o żłobku - na pewno pierwszy telefon wykonam do pani Kasi lub Sylwii, bo Elemelki w PEŁNI (a nawet ponad)spełniły nasze oczekiwania i wnosiły uśmiech na twarzy naszej córki każdego dnia, a to było dla nas najważniejsze. w razie pytań służę pomocą 692 997 970 Barbara B-O. Odpowiedz Link Zgłoś
kapielemelki Re: Żłobek Elemelki-Tarchomin 12.08.09, 13:17 Witam serdecznie wszystkich zatroskanych rodziców, którzy poszukują dla swojej pociechy wymarzonej opieki podczas gdy oni muszą pracować. Przed powierzeniem opieki nad Kacperkiem odwiedziłam mnóstwo żłobków i nie mogłam się zdecydować. Zdesydowałam sie na ELEMELKI. W pełni popieram opinię bb-o. Każde dziecko jest tam traktowane indywidualnie, a wszelkie wątpliwości czy rady są od razu kierowane do rodziców. O rany mam tyle dobrego do powiedzenia o opiece i ciociach,że nie wiem od czego zacząć! Może zaczne właśnie od cioć, które wkładają swoje całe serce w opiekę nad maluchami, bawią się, tańczą, śpiewają, uczą dobrego zachowania. Tam nie ma bezczynnego siedzenia! Ciocie cały czas w akcji i to do odebrania przez rodziców ostatniego dzieciaczka. Nie zdarzyło się aby dzieci były skazane na samodzielną zabawę- szczególnie chodzi mi o koniec dnia kiedy każdy ma prawo być zmęczony. One zawsze, nawet jek zostanie jedno czy dwójka dzieci, do końca bawią się, czytają, tańczą. Oprócz mnóstwa zabawek edukacyjnych na każdy etap rozwoju dziecka są też ciekawe książeczki, które uczą dzieci poznawać świat. Niejednokrotnie mój synek zaskoczył mnie swoimi wypowidziami i wiedzą. Ostatnio np jakiś ptak wydawał dźwięki. Kpi zapytał się: mamusiu co to? sowa-odpowiedziałam. Nie mamusiu to puchacz -odp Kapi O wizycie w ZOO nie wspomnę. Ciocie chętnie służą radą, i nigdy nie odmawiają pomocy i współpracy, np przy treningu czystości czyli pieluchach. Bo co z tego,że mama cały dzień pilnuje swojej pociech by chodziło bez papmersa a ciocie dla świętego spokoju założa. w ELEMELKACH tego nie ma!-tam jest pełna współpraca i współodpowiedzialność. Kacperek zawsze uśmiechnięty pędzi do tego żłobka, dużo się tam nauczył i szkoda tylko, że niebawem będzie musiał pójśc do przedszkola. Pawełek, mój drugi synek już ma tam zarezerwowane miejsce i choć miałabym dojeżdżać z drugiego końca W-wy to nie oddałabym go nigdzie indziej-tylko do Elemelków. Ostatnio z koleżanką myślałyśmy o założeniu takiego żłobka, ale po przekalkulowaniu stwierdziłyśmy ze to się nie opłaca, a ciocie w ELEMELKACH robią toi chyba charytatywnie i z miłości do dziciaczków. A i jeszcze jedno! Nie ma nic wspanialszego jak przyjęcie urodzinowe dla malucha wśród stałych kompanów zabaw-dopiero wtedy dziecko wie co to urodziny!A impreza Mikołajkowa lub Bal karnawałowy - cudowne przeżycie dla Kacperka. Sedrdecznie polecam a w razie gdyby ktoś miał pytania, służę radą. tel 501 341 271 Odpowiedz Link Zgłoś
monika-mati Re: Żłobek Elemelki-Tarchomin 17.08.09, 08:53 Gorąco polecam żłobek Elemelki. Atmosfera jest super. Widać, że dzieci chętnie tam chodzą. Grupa jest niewielka, a ciocie podchodzą indywidualnie i z pełnym zaangażowaniem do każdego dziecka. Ciocie dużo czytają, uczą piosenek i wierszyków i widać, że dzieciakom sprawia to prawdziwą przyjemność. Kilka lat temu zapisałam tam starszego syna i kiedy urodził się młodszy nie miałam żadnych wątpliwości, że też będzie tam chodził. Moje dzieci nie mają żadnego problemu z dzieleniem się np. zabawkami i uważam, że jest to duża zasługa cioci Kasi i cioci Sylwii. Przed zapisaniem Mateusza do żłobka zastanawiałam się czy lepszym wyjściem nie było by zatrudnienie opiekunki, która poświęcała by cały czas tylko jemu. Z perspektywy czasu widzę jednak, że decyzja o zapisaniu dziecka do Elemelków była najlepszą z możliwych. Odpowiedz Link Zgłoś