Dodaj do ulubionych

"Mała Syrenka" czy "Kubusiowy Raj" (Radzymińska)

12.01.09, 15:56
szukam prywatnego żłobka w okolicach radzymińskiej i znalazłam te dwa. może
ktoś posyła tam dzieci i chciałby się wypowiedzieć na temat opieki?
ewentualnie może ktoś poleci jakiś inny w tej okolicy?
Obserwuj wątek
    • aagguunniiaa Re: "Mała Syrenka" czy "Kubusiowy Raj" (Radzymińs 13.02.09, 13:18
      Joola byliśmy w obydwu i wybraliśmy Syrenkę jest mały (około 10-cioro dzieci) i 4 Panie do opieki.
      Nasza córeczka do tej pory nie zostawała z nikim obcym i dlatego byliśmy bardzo skrupulatni przy wyborze miejsca.
      Panie są miłe a przede wszystkim liczy się dla nich dobro dziecka a nie kolejny kwit zapłaty.
      • rotkitka joola?agguunniiaa? 13.02.09, 18:42
        I Wy w to wierzycie?w te 4 opiekunki do 10-ciu dzieci?hi,hi.aagguunniiaa-,w
        porządku z Tobą wszystko?4 opiekunki to jest ok.6tys.na płace,plus czynsz,media
        itp. to będzie razem circa 10tys.wydatków.A gdzie zysk?Przecież te Kluby muszą
        przynosić dochód inaczej klapa.
        To co?Jest to placówka charytatywna czy też jakiś przytułek?
        Wszyscy ściemniają w tych Klubach Malucha i Ty dałaś się też oczywiście podejść.
        Jeśli jesteś taka skrupulatna to mogłaś przejrzeć te kwity(najlepiej opiekunek i
        wynajmu lokalu)ciemnoto.
        • aagguunniiaa Re: joola?agguunniiaa? 18.02.09, 13:26
          Rotkitka nie zamierzam wchodzić w dyskusję z kimś na takim poziomie. Wydałam swoją opinię odnośnie tych dwóch placówek.
          Mała Syrenka to mały ale z fachową opieką żłobek, Kubusiowy Raj to przemiał i tyle.
          Decyzja każdego z rodziców będzie najlepsza dla ich dziecka ponieważ poparta odpowiednimi argumentami.
          Pozdrawiam
    • pinky_mel Mała Syrenka 18.02.09, 13:35
      Polecam Małą Syrenkę. Mój synek tam chodzi od maja zeszłego roku. Z tego co
      wiem, to docelowo ma tam być 15 dzieci, są 3 opiekunki (w tym właścicielka).
      Naprawdę bardzo miła, rodzinna atmosfera i jak pisała Joola widać, że
      najważniejsze jest dobro dzieci. Nie ma może nauki haftu, albo języka obcego
      wink, ale dzieci są zadbane, przytulane, nakarmione, zabawione i przebrane.
      Najlepszą rekomendacją jest to, że mój mały po kilku przymusowych dniach w domu
      (choroba) biegiem i ze śmiechem leciał do sali zabaw i cioć.
      Jak szukaliśmy żłobka, to byliśmy również w "Kubusiowym Raju", ale nie odniosłam
      pozytywnego wrażenia, chociaż nie mam konkretnych zarzutów.
      • kayloa Hmm... 18.02.09, 22:53
        I komu tu wierzyć?Chyba pinky_mel.Mam zasadę że sprawdzam nicki i wyszło mi że
        aaguunniiaa to jakaś małolata więc to ściema.I ściemnia z liczbą
        opiekunek.Zapytam się więc po co zabierasz głos na tym forum i mącisz?Podpierasz
        się poziomem ale z twoich tekstów(marnych zresztą)zalatuje Dodą albo
        Rutowicz(bardziej).To ile tych opiekunek jest wreszcie?4,2,3 czy 5?Przemielony
        to ty masz...ale chyba mózg,i do tego wielkości kurzego mózgu.
        Nie cierpię trolli.
        Muszę się sama wybrać na oględziny gdyż tutaj znależć prawdziwą opinię jest
        niemożliwością,prędzej można 6kę w totka trafić.

• fantastic-layla Mała Syrenka czy Kubusiowy Raj 19.02.09, 10:20
          Przygladam się Klubom Malucha w okolicy od dluższego czasu(chłopak
          ma już 3miesiące)ponieważ musze któryś niedługo wybrać.Mała Syrenka
          wydaje mi się niewyrażna jakaś.Krecą coś z tymi
          opiekunkami,wlaścicielka opiekunką?Oszczędza?Tak samo z tą ilością
          dzieci.Ale dla mnie są przede wszystkim niewiarygodni.Dlaczego?Każdy
          Klubik umieszcza jakies zdjęcia dzieci,opiekunek itp.A u nich?
          Nic,zero zdjeć.Mają coś do ukrycia?Wiem,wiem,że zdjęcia to nie
          wszystko ale jakieś podejrzenia pozostają.
          Coś tam wybiorę ale napewno pominę opinie z forum.
          Pozdrawiam.
          • stryjka Re: Mała Syrenka czy Kubusiowy Raj 19.02.09, 13:18
            Polecam Mala Syrenke,synek uczeszcza tam od wrzesnia (7
            mies.życia),jest zadowolony,najedzony,czysty,po spacerku i bardzo
            lubi Ciocie,atmosfera fantastyczna,domowa,ciepla,spokojna i wesołasmile
            ale ta dyskusja wcześniej...hmmm....brak słów!
            pozdrawiamsmile
            • yaolla Re: Mała Syrenka czy Kubusiowy Raj 19.02.09, 13:52
              A ja polecam Kubusiowy Raj.Zwiedziłam wszystkie kluby w okolicy i wybrałam Kubusiowy.Córka uczęszcza tam już prawie rok.Frazesów nie będę powtarzała gdyż wszędzie te kluby są podobne(wszędzie jest fantastycznie smile ),różną się przeważnie ilością przestrzeni i wystrojem.Aha,i ceną.W Małej Syrence pod tym względem nędza,ciasnota.Podobnie w Różowej Chmurce.
              Pozdrawiam.
              • mala-s-yrenka Re: Mała Syrenka czy Kubusiowy Raj 19.02.09, 14:39
                Dziękuję wszystkim mamom za dobre słowa. Wierze również, że osoby które naprawdę
                szukają miejsca w żłobku, przyjdą same i wyrobią sobie opinie. Zdjęć faktycznie
                nie z dzieciakami z myślą, że może nie każdy by chciała widzieć swoje dziecko na
                stronie internetowej, jeżeli to jest powód negatywnej opinii, to przepraszam
                bardzo!Docelowo 15 i docelowo 4 opiekunki. Od lutego są 4 w związku ze
                zwiększeniem sie grup- dla mnie sprawa oczywista.Praktycznie w okresie
                jesienno-zimowym, jeżeli przychodzi 8 dzieci to nadal jest 4 opiekunki.
                Oczywiście, że jedną z opiekunek jestem ja- właścicielka, pedagog i mama.
                Dlaczego to kwestia oszczędności? Nie każdy jest w życiu nastawiony na kolosalny
                zysk, niektórzy kochają to co robią i praca z dziećmi raczej na tym polega.
                Dodam że trzy sypialnie i sala zabaw, to wg mnie i moich oczekiwań- nie
                ciasnota! Zainteresowanych zapraszam oczywiście na spotkanie, ale zapisy dopiero
                sierpień-wrzesień 2009r. Malwina Korycka 501 126 432
                • beti0210 Re: Mała Syrenka czy Kubusiowy Raj 19.02.09, 14:53

Witam wszystkie Mamysmile.Długo nie pisałam,ale dość często się przyglądałam
                  wypowiedziom i ja polecam ":Kubusiowy Raj".W Małej Syrence była moja znajoma i
                  nic godnego polecenia i ta właścicielka,która jest niewiele "starsza" od
                  dziecismile.Wątpię,że dla niej ważne jest dobro dziecka,chyba,że własnego......Mój
                  Skarb chodzi do KR od roku i jestem zadowolona,a Moje Dziecko jest super
                  zadowolone i to jest najważniejsze.A po weekendzie chodzi bardzo chętnie,ale nie
                  biegiem!!!!!Bo żadne dziecko nie uwielbia żłobka bardziej od domu i mamy,no
                  chyb,że z tą mamą jest coś nie tak......Super,,,,,,,że Mała Syrenka
                  napisała,gdyż tylko winni się bronią........Pozdrawiam
                  --
                  • iza.legat2 Re: Mała Syrenka czy Kubusiowy Raj 19.02.09, 23:49
                    Witam
                    Moja córeczka ponad rok juz chodzi do Kubusiowego Raju i jestśmy
                    bardzo zadowolone. Jeżeli ktos chce uzyskać szczególowe informacje
                    proszę pisac e-mail.
                • publi-czny Hallo!Prywaciarze? 19.02.09, 16:20
                  Pozabijacie się niedługo w walce o klienta.Dodam od siebie kilka zdań.Ta
                  właścicielka Małej Syrenki...coś z nią nie w porządku.
                  1.Nie powinna grasować na forum w godzinach pracy(jest też opiekunką)
                  2.Powinna pracować w hospicjum lub w wolontariacie(nie zależy jej na zysku więc
                  tam się spełni)
                  3.Wymiguje się od pokazania zdjęć dzieci(niektórzy prywaciarze mają nawet
                  monitoring)
                  4.Chwali się 3ma sypialniami(to co?najlepiej te dzieci uśpić,prawda?)i jedną
                  bawialnią(15ro dzieci w jednej bawialni-super)

Podsumowywując:nie pisz kobieto bzdur i nie rób z siebie Samarytanki.
                  Dobro powierzonych Ci dzieci to jedno a Twój zysk to druga najważniejsza sprawa
                  w tym Twoim biznesie.
                  I na koniec do moderatora-wywalcie ten jej post(zakaz reklamy),oszczędzicie jej
                  też "jazdy"po niej.
                  Nie wiem czy śmiać się czy też płakać-nie jest nastawiona na
                  zysk-,chodząca,bezinteresowna dobroć...
                  • mala-s-yrenka Re: Hallo!Prywaciarze? 20.02.09, 09:46
                    Powiem tak, jeżeli ktoś już czyta posty, niech czyta je uważnie- zysk a
                    kolosalny zysk to różnica. U mnie nie ma Klientów, tylko są Rodzice, to nie
                    sklep.I to co ja powinnam i nie powinnam to moja prywatna sprawa. Faktycznie nie
                    będę pisała na takim forum gdzie liczy się...? Właśnie co?Bronię się ? Nie!
                    Odpowiadam.
    • joola Re: "Mała Syrenka" czy "Kubusiowy Raj" (Radzymińs 20.02.09, 09:10
      to te klubiki też przyjmują dzieci dopiero od września? bo ja w maju muszę być w
      pracy i myślałam, że jak gdzieś jest wolne miejsce to przyjmują "z marszu" ...
    • stryjka Re: "Mała Syrenka" czy "Kubusiowy Raj" (Radzymińs 20.02.09, 10:00
      Witam ponownie,
      tak sobie śledzę ten wątek i stwierdzam,że PODŁOŚĆ LUDZKA NIE MA
      GRANIC!
      Tak zle pisać o kimś,o czymś,z taką zazdrością,nienawiścią?!
      Opanujcie się!!!!
      Pozdrawiam Małą Syrenkesmile
    • pinky_mel Ratunku 20.02.09, 10:43
      Odpowiedziałam na zapytanie Jooli bo mój synek faktycznie tam chodzi a w
      odpowiedzi dostałam oskarżenia, o trollizm, głupotę i oceny mnie jako matki (no
      błagam, jakim cudem ktokolwiek może powiedzieć, że jestem złą matką, bo moje
      dziecko biegło do żłobka??!!smile)))
      Nie piszę zazwyczaj na forach, bo szkoda mi czasu na udowadnianie, że nie jestem
      wielbłądem. Jeżeli wszystkich będziecie oskarżać o trollizm/spam/nachalną
      reklamę, to faktycznie zostanie Wam tylko to.

Joola - najlepiej zadzwoń tam osobiście, albo spróbuj złapać matki pod żłobkiem
      i wypytaj o opinę. Niestety, jeżeli ktoś coś wybrał, to raczej poda Ci argumenty
      przemawiające za jego wyborem.

Osoby, które nie widziały żadnego z wymienionych miejsc raczej nie powinny
      zabierać głosu w dyskusji, bo merytorycznie to nic nie wnosi, a robi się magiel.

Pozdrawiam wszystkich - więcej luzu, ludzie
      • publi-czny Luzik-do właścicielko-opiekunki Małej Syrenki 20.02.09, 11:21
        1.Nie drzyj się na tym forum.
        2.Weż się za robotę,czyli opiekuj się dziećmi a nie siedzisz non-stop w
        necie.Jesteś właścicielko-opiekunką,więc tyraj.
        3.Wykonujesz usługę,czyli masz klientów.
        4.Zysk porządny-to możesz mieć ale nie w tym biznesie(żaden klubik nie będzie
        miał kolosalnego zysku,nie ty jedna.
        5.Byłam na twojej stronie i stwierdzam-droga jesteś(za 10godz.opieki)i jeszcze
        do tego w wakacje robicie sobie
        przerwę,Jaśniepaństwo.Co?Zmęczona jesteś?A ludzie co mają zrobić?Opiekunki
        szukać?Klubik zmieniać?
        6.Mogłabyś obniżyć te ceny,to świadczyłoby dobrze o tobie,i o twoim dobrym
        serduszku a nie chęci wzbogacenia się.

A na koniec...marnujesz się,zmień pracę.Jest tyle wspaniałych rzeczy do zrobienia.
        I zostaw już w spokoju tego kompa(praca czeka),być może lepiej ci wychodzi opiekowanie się dziećmi.
        To co piszesz nazywa się HIPOKRYZJA(gdybyś nie wiedziała)
        • merid_a Uppssss... 21.02.09, 23:28
          Taaak...podłość ludzka nie zna umiaru.Nie wiem czy i ja nie podpadnę pod to określenie ale ta Pani z Małej Syrenki naprawdę mija się z prawdą.Jest młoda(ok.22 l.)i chyba jeszcze dużo nauki przed nią.Ale do rzeczy-dużo mówi o tym swoim "niekolosalnym zysku" a mnie odrzuciła jej oferta na samym początku.A mianowicie kuriozalny zapis w regulaminie,cytuję:"Rodzic jest zobowiązany co roku, pomijając rok zapisu, ubezpieczyć swoje dziecko od
          nieszczęśliwych wypadków i opłacać składkę ubezpieczeniową w wyznaczonym terminie przez
          kierownika żłobka"
          Hej-to po co ja płacę to wpisowe i czesne?Nie stać ją wydać 50zł/rok na dziecko?
          I co jeszcze Pani Kierownik każe mi płacić?Czynsz?Media?Czuć tutaj publiczny żłobek.
          A co wybrałam dla córki?Nie,nie,nie będzie reklamy.
          Pozdrawiam.
          • stryjka Re: Uppssss... 22.02.09, 07:52
            nie przesa
            • stryjka Re: Uppssss... 22.02.09, 11:32
              nie przesadzajjjjjjjjjjjjjj
              • merid_a nie przesadzammmmmmmmmmmm 22.02.09, 13:58
                Skończcie już lepiej ten temat.Jest dobrze Waszym dzieciom?O.K,tak powinno być i
                tak jest w tych klubikach.Ale jedno jest pewne-zysk.Więc niech ta właścicielka
                Małej Syrenki nie plecie tu już bzdur,gdyż nie wypełnia ona żadnej wzniosłej
                misji lecz usługę dla ludności,za której wykonanie bierze zapłatę.
                I tyle albo aż tyle.
                • emma_sz Re: nie przesadzammmmmmmmmmmm 10.03.09, 12:46
                  Nie będę zachwalać żadnego z klubików bo widzę, że opinie mam i tak
                  raczej nie są brane pod uwagę, a grozi to jedynie conajmniej
                  oskarżeniami o bycie trollem.

Napiszę tylko, że jako rodzic nie życzyłabym sobie, żeby na stronie
                  internetowej żłobka do którego chodzi moje dziecko były jego zdjęcia
                  dostępne dla absolutnie każdego ( w tym pedofilów, których w
                  internecie nie brakuje ). Po co to i czemu miałoby niby służyć? Nie
                  chciałabym, żeby każdy wiedział jakie dzieci w jakich godzinach są
                  pod jakim adresem! Monitoring jeśli jest to nie jest dostępny dla
                  każdego tylko dla rodziców, którzy mogą podglądać swoje pociechy
                  tylko i wyłącznie po wpisaniu swojego loginu i hasła, a to zupełnie
                  co innego.
                  IMHO również to, że właścicielka pracuje w klubiku jest jedynie na
                  plus bo dobrze wiedzieć, że czuwa nad tym wszystkim.
                  Każdy z nas wie co jest dobre dla swoich dzieci i potrafi wyczuć czy
                  w danym miejscu czują się dobrze i swobodnie - i oby było im dobrze
                  we wszystkich żłobkach i klubikach smile
                  • jexana Re: nie przesadzammmmmmmmmmm 11.03.09, 23:57
                    No i dobrze że nie zachwalasz nikogo gdyż te opinie z forum to można sobie włożyć...
                    Widać tez że nie znasz tematu gdyż przeważnie w takich klubach to trzeba wyrazić
                    zgodę ażeby mogli zamieścić zdjęcia dzieci.Nikt o zdrowych zmysłach nie zamieści
                    zdjęcia bez zgody rodziców.
                    Ja wyraziłam zgodę gdyż:nie mam nic do ukrycia,
                    mam rodzinę,która chce oglądać Malucha oraz dlatego że jakość tego
                    zdjęcia(rozmiar)dyskwalifikuje go żeby użyć do czegokolwiek.
                    Zasady są proste:brak galerii = coś mają do ukrycia.

Śmieszna jesteś,pedofile to mają zdjęcia i filmy w HD a nie w jakiejś podłej
                    jakości.
                    Z tego co wyczytałam to ta właścicielka nie pracuje lecz surfuje,więc niech
                    lepiej może opiekunek pilnuje?
                    • emma_sz Re: nie przesadzammmmmmmmmmm 12.03.09, 08:18
                      Wiem, że trzeba zgody ale dla mnie tak czy inaczej jest to bezsensu
                      i niepotrzebnie tylko kusi los.
                      Sama jesteś śmieszna,a może raczej bezmyślna skoro myślisz i
                      wierzysz, że pedofile zadawalają się filmami w HD, tu nie chodzi o
                      oglądanie zdjęć dzieci tylko o to, że każdy świr, któremu wpadnie
                      głupi pomysł do głowy będzie wiedział gdzie szukać mojego dziecka.
                      Po co to??

I czemu niby żłobek, który pstryknie kilka zdjęć dzieci ma być
                      lepszy, bardziej wiarygodny?? Przecież to zdjęcia, które NIC nam nie
                      mówią - tylko tyle, że w żłobku SĄ dzieci - a SĄ raczej zawsze i
                      można to sprawdzić nawet jak żłobek nie ma żadnej strony
                      internetowej.

Nie wiem czemu tak naskakujesz na właścicelkę i ten żłobek ale
                      biorąc pod uwagę to, w jaki sposób to robisz domyślam się, że masz w
                      tym jakiś interes i Twoje argumenty dalekie są od bezstronnych.

Tyle w temacie bo nie chce mi się kłócić z właścicielkami i innymi
                      powiązanymi z przeróżnymi żlobkami i klubikami osobami, bo mam
                      wrażenie, że rodziców na tym forum jest mniejszość - a szkoda!
                      • jexana Re: nie przesadzammmmmmmmmmm 12.03.09, 13:44
                        Jak wiesz to po co piszesz bzdety?
                        Świr...jak będzie chciał to znajdzie wszędzie Twoje dziecko a nie w jakimś tam
                        żłobku.
                        Ten żłobek pt.Mała Syrenka to mi...nie będę się tu wyrażała.
                        Nie naskakuję na właścicielkę gdyż też mi...lecz czytam poprzednie posty i
                        dochodzę do wniosku że coś tu jest nie tak.
                        Myślisz że wyrazisz jakąś opinię to nikt Ci nie odpowie?Np.ktoś kto ma inne
                        zdanie.Masz monopol na nieomylność?
                        A co Ty jesteś i ten żłobek?Święte krowy?
                        Zamknij najlepiej się i będziesz miała święty spokój jeśli nie odpowiadają Ci
                        inne opinie oprócz pozytywów.
                        Żegnam.
                        • emma_sz Re: nie przesadzammmmmmmmmmm 12.03.09, 17:35
                          jexana napisała:

> A co Ty jesteś i ten żłobek?Święte krowy?
                          > Zamknij najlepiej się i będziesz miała święty spokój jeśli nie odpowiadają Ci
                          > inne opinie oprócz pozytywów.
                          > Żegnam.

Nie ma to jak kultura wypowiedzi - gratuluję!! Możesz mieć 100% pewności, że
                          nikt poważny nie weźmie pod uwagę Twoich opinii bo na forum, to w jaki sposób je
                          wyrażasz daje świadectwo o tym, jaką jesteś osobą i niestety wypadasz bardzo blado!

Pomijam oczywiście fakt, że nikt rozsądny nie zdecyduje się na posłanie dziecka
                          do żadnego klubiku tylko i wyłącznie na podstawie opinii wyrażanych tutaj tylko
                          sam oceni gdzie jego dziecku będzie najlepiej!

Jestem osobą tolerancyjną i uważam, że gdyby każdy myślał tak jak ja byłoby
                          nudno. Chętnie czytam różne opinie i wdaje się w dyskusję, tylko podstawową
                          rzeczą w każdej wymianie zdań jest kultura, której Tobie brakuje, no i fakty -
                          których też brak.

Zarzucasz mi, że nie pasują mi inne wypowiedzi, niż pozytywne a sama jak
                          reagujesz?? Ja tylko wyraziłam swoją opinię jako rodzica, co by mi nie pasowało
                          i dlaczego. Nie mam prawa?? Bo co?? Bo ty masz inne zdanie?? Weź Ty dziewczyno
                          jeszcze raz przeczytaj ZE ZROZUMIENIEM co napisałam, co napisałaś Ty i dopiero
                          komentuj i pyskuj, ok?
                          • emma_sz Re: nie przesadzammmmmmmmmmm 12.03.09, 17:37
                            Mogę jeszcze tylko dodać, że ciesze się, że moje dziecko nie chodzi do żłobka z
                            dziećmi tak 'kulturalnych' rodziców bo przecież niedaleko pada jabłko od jabłoni...
                            • jexana emma_sz? 12.03.09, 20:05
                              Wiesz co ja Ci odpowiem?Krótko,pierd...się,krowo.Najlepiej palcem.
                              A te opinie z tego forum to włóż sobie...wiesz gdzie?Tam...gdzie tym palcem masz się pierd...
                              Kulturalnie i rzeczowo to sobie możesz podyskutować-nie tutaj.Nie zauważyłaś jeszcze tego?No to naprawdę jesteś krową...tępą.
                              Żegnam i mam nadzieję,że zamkniesz już paszczę.
                              • emma_sz Re: emma_sz? 12.03.09, 20:21
                                Brawa!! Brawa!!

Rodzic ( albo co gorsza o zgrozo opiekunka/właścicel żłobka ) na medal z Ciebie
                                jexana!
                                • jexana Re: emma_sz? 12.03.09, 22:36
                                  Ani rodzic ani opiekunka/właściciel żłobka..."wolny strzelec" stworzona po to aby tępić te debilne zmyślone opinie oraz takich twórców jak emma_sz.
                                  Czy Ty nie rozumiesz słowa-żegnam?
                                  Zgrozą jesteś Ty więc daruj sobie to przerażenie.
                                  • emma_sz Re: emma_sz? 13.03.09, 07:12
                                    Kto jest zgrozą na szczęście bardzo łatwo ocenić po przeczytaniu kilku
                                    powyższych postów. Nikt o zdrowych zmysłach nie będzie miał z tym problemu i po
                                    takim występie poważnie Ciebie ani Twojego zdania nie potraktuje.

No i jakie 'zmyślone' opinie?? Dziewczyno, czy ty w ogóle przeczytałaś co ja
                                    napisałam?? Skąd wniosek, że w ogóle mam/miałam do czynienia ze żłobkiem MS??
                                    Nie napisałam słowa o tym jak tam jest ani pozytywnego, ani negatywneg.

Napisałam TYLKO i wyłącznie moje własne zdanie (do którego mam prawo i które
                                    każdy kulturalny i na poziomie człowiek uszanuje) o tym co sadzę o zamieszczaniu
                                    zdjęć dzieci na stronach internetowych klubików i o tym, że nie rozumiem czemu
                                    właścicielka pracująca jako jedna z opiekunek to coś złego?? Za to Ty
                                    naskoczyłaś na mnie z nieuzasadnionymi, wulgarnymi tekstami co naprawdę świadczy
                                    o Tobie nienajlepiej delikatnie mówiąc. Po co się jeszcze bardziej pogrążasz
                                    ciągnąc to dalej???
                                    • jexana emma_sz? 13.03.09, 22:33
                                      "Od tego są fora, żeby wyrażać własne opinie. To, że Ciebie to nie obchodzi nie
                                      oznacza, że innych też. Nie podoba się - nie czytaj, przymusu nie ma"-autor emma_sz
                                      Dedykuję Ci Twój własny cytat.Widzę że brylujesz w okolicach Targówka gdyż tam
                                      są te kluby malucha w które się wcinasz.Nie obchodzi mnie żaden żłobek,tępię to
                                      polskie piekło.W Twoim przypadku manię pedofilską.
                                      Przypomnę Ci(chyba nie wiesz) że w necie są miliardy stron w tym typowo
                                      pedofilskich dziesiątki tysięcy.Mają zboczeńcy w czym wybierać.
                                      Trzeba mieć naprawdę trociny we łbie żeby bać się umieścić zdjęcia
                                      dzieci(ubranych)w internecie.
                                      Ale na szczęście nie wszyscy w tym kraju mają trociny w głowach i nie dali się
                                      zwariować.
                                      I polecam Ci Twój cytat.
                                      Żegnam
                                      • emma_sz Re: emma_sz? 14.03.09, 07:40
                                        Tak właśnie jest - dlatego też i ja mam prawo do takiego a nie innego zdania.
                                        A Ty dalej nie rozumiesz o co mi chodziło z tymi zdjęciami - bynajmniej nie o
                                        SAMO oglądanie zdjęć dzieci przez rzesze pedofilów tylko o to, że absolutnie
                                        każdy kto zechce będzie wiedział, gdzie jakaś urocza dwuletnia blondyneczka,
                                        którą zauważy przypadkiem w internecie przebywa całymi dniami. A ja sobie tego
                                        np nie życzę, tym bardziej, że nie widzę w ogóle takiej potrzeby i nie ma
                                        żadnych ale to absolutnie ŻADNYCH logicznie uzasadnionych argumentów ZA
                                        publikowaniem zdjęć dzieci na stronie żłobka.
                                        Nieważne, moim celem nie było straszenie nikogo ani robienia TAK dużej afery z
                                        umieszczania, bądź nie zdjęć na stronach żłobkach - chciałam jedynie wyrazić
                                        swoją opinię bo przecież mam prawy do odmiennej niż Twoja? Nie wiem czemu tak Ci
                                        się to nie podoba - zdania pod wpływem takiej osoby jak Ty nie zmienię na pewno.

Żegnam również.
                                        • jexana Re: emma_sz? 14.03.09, 19:01
                                          Dlaczego Ty jesteś taka uparta kobieto.Załóż sobie wątek Pedofile i
                                          dyskutuj.Wcięłaś się w wątek o jakimś całkiem innym temacie a ja Ci powiem dlaczego.
                                          Dlatego iż twoje dziecko uczęszcza do któregoś z tych klubów.Do którego;nie
                                          interesuje mnie.Chyba do takiego gdzie nie ma dzieci na zdjęciach.
                                          Jak się jakiemuś popaprańcowi spodoba jakieś dziecko to je podejdzie,może też
                                          zaatakuje-ale nie w żłobku.Co Ty myślisz że Polska to Trzeci Świat?
                                          Najlepiej to zamknij swoje dziecko w klatce i nie pokazuj światu-wtedy będzie
                                          naprawdę bezpieczne.
                                          I to TY odpowiadasz za jego bezpieczeństwo a nie jakiś tam pieprzony klubik czy
                                          też żłobek.Ze zdjęciami czy też nie.
                                          Przejrzy też sobie strony żłobków,klubów,przedszkoli(ja sobie zadałam ten trud)
                                          95% ma w zawartości strony zdjęcia dzieci.
                                          Twój głos jest wołaniem na pustyni.No i bardzo dobrze.

PS.nie pisz tyle na tych forach bo namierzy Cię jakiś pedofil albo inny parch i
                                          zrobi Ci jeszcze krzywdę.Już można się dużo o Tobie dowiedzieć po Twoich
                                          wszystkich postach.Myślisz że jesteś tak do końca anonimowa w sieci?Chociaż nie
                                          ma Twojego zdjęcia?Mylisz się.
                                          I przyjrzyj się dokładnie ojcu Twojego dziecka.
                                          Żeby po latach nie okazało się że krzywdził Twoje dziecko(bardzo częsty przypadek)
                                          A swoje zdanie i naprawianie świata najlepiej zachowaj dla siebie,wtedy takie
                                          jak ja nie będą dawały Ci riposty(ostrej i chamskiej)
                                          Pojęłaś już wszystko?
                                          • koliia Sprawa się rypła emma_sz to Magda 14.03.09, 21:51
                                            Ja was pogodzę.Mieszkam w pobliżu na Targówku i znam te kluby malucha.emma_sz to Magda mieszkająca na Zaciszu,80m2,dwupoziomowe(miłego spłacania kredytu),syn Kuba,mąż informatyk(pożal się Boże),pozwala żonie takie rzeczy podawać w Sieci.
                                            Miała oddać dziecko do Małych Misiów ale się przeprowadziła na Zacisze.A co my widzimy w galerii tych Małych Misiów?Piękne zdjęcia szczęśliwych dzieci.
                                            Dlaczego to wszystko piszę?Dlatego że łże w żywe oczy hipokrytka(nie chcę używać słów jak jexana ale mam ochotę)
                                            Martwi się o dwuletnią blondyneczkę a sama chciała oddać syna do prywaciarza który ma zdjęcia dzieci na swojej stronie www.
                                            Nie pasuje jej Tęczowa Kraina Malucha(zdjęcia dzieci),Kubusiowy Raj(zdjęcia dzieci) więc ani chybi korzysta z prywaciarza pod nazwą Mała Syrenka.
                                            Tylko że oddaje tej właścicielce niedżwiedzią przysługę.bo ja myślę że w tym ukrywaniu tych dzieci coś jednak jest.I w tym że właścicielka jest opiekunką.I żaden pedofil nie jest tu wytłumaczeniem,ż a d e n
                                            pozdrawiam
                                            • emma_sz Re: Sprawa się rypła emma_sz to Magda 15.03.09, 07:48
                                              Nic się nie rypło kochana - a z Ciebie nie aż taki doskonały tropiciel bo
                                              bynajmniej nie mieszkam w 80 m2 dwupoziomowym mieszkaniu i nie spłacam żadnego
                                              kredytu więc nie musisz się martwić.

Moje dziecko było zapisane do więcej niż 5 żłobków, tylko dlatego, żeby mieć
                                              zarezerwowane miejsce i wybrać potem najlepszy. Co z tego, że jednym z nich były
                                              Małe Misie?? Jak go tam zapisałam, zdjęć dzieci na stronie jeszcze nie było
                                              zapisywałam go 1,5 roku temu - nawet jeśli by były nie oznacza to, że ja bym się
                                              na umieszczenie JEGO zdjęcia zgodziła.

No i po raz kolejny powiem, że nigdzie nie napisałam, że nie pasują mi
                                              wymienione przez Ciebie klubiki bo mają zdjęcia dzieci na stronach! Napisałam
                                              ogólnie, że dla mnie takie zdjęcia to nic dobrego. Przedszkole, do którego
                                              zamierzam zapisać moje dziecko też nie ukrywa zdjęć dzieci ale ponieważ pasuje
                                              mi pod każdym innym względem nie zmienię zdania i tam właśnie pójdzie moje
                                              dziecko za rok - czy się jednak zgodzę na jego zdjęcia to już inna kwestia.

Nie widzę w moich wypowiedziach żadnego hipokryzmu natomiast nie wiem czemu tak
                                              niektórym zależy, żeby się doczepić do innych opinii. Żałosne!!

• emma_sz Nietrudno się domyślić, że koliia to jexana 15.03.09, 07:55
                                                Naprawdę jesteś żałosna dziewczyno!!!
                                                • koliia taaaak,jestem wszystkimi nick-ami na tym forum 15.03.09, 11:18
                                                  ja żałosna ale ty mnie bijesz na głowę.Dlaczego wystawiasz swoje dziecko na pożarcie pedofilom?Ujawniasz w necie jego imię,kiedy się urodziło gdzie chodzi do żłobka.Mądra jesteś?Ciemna jesteś jak patelnia od spodu.Nic tylko wejść jeszcze na onet lajt(tam też grasujesz),podszyć się pod kogoś,umówić się na priva...i coooo?Mają cię...
                                                  Ech...ty siermięgo niedouczona.Dziecka pilnuj a nie bierz się za pisanie w necie.
                                                  • emma_sz Re: taaaak,jestem wszystkimi nick-ami na tym foru 15.03.09, 12:09
                                                    Jakikolwiek komentarz jest tu zbędny bo to co piszesz i jak piszesz jest po
                                                    prostu poniżej krytyki. Wystawiłaś sobie bardzo mizerną ocenę. Nie wiem skąd
                                                    tyle złości w Tobie - musisz mieć jakieś poważne problemy. Nie zamierzam już z
                                                    Tobą dłużej dyskutować bo zrobiło się to niestety niesmaczne.
                                                    Masz rację co do jednego - lepiej na tego typu forach nie zabierać głosu bo na
                                                    normalną dyskusję i wymianę zdań nie ma co tu liczyć.
                                                  • jexana post scriptum 15.03.09, 12:29
                                                    Nie pomyliłaś mnie z kimś?Myślisz że masz monopol na to co najlepsze dla dzieci?Że już nikt inny nie wytknie Ci błędów?
                                                    Masz rację,nie zabieraj głosu na forach,ba-nie podchodż do komputera,za dużo paplasz w internecie a to nie jest bezpieczne.No i widzisz?Martwiłaś się o dwuletnią blondyneczkę a tu się okazało że trzeba się martwić o swojego chłopczyka chociaż nie ma go na żadnych zdjęciach.Warto było być dwulicową?
                                                    A najlepsze jest to że te posty będą"wisieć" latami w necie-ku przestrodze.I o to chodzi.
                                                  • emma_sz Re: post scriptum 15.03.09, 12:50
                                                    O tak! Rzeczywiście najlepsze jest to, że te posty będą wisieć latami i każdy
                                                    normalny, kto przeczyta od początku naszą 'wymianę' zdań oceni, że bezpodstawnie
                                                    na mnie naskoczyłaś i zaczęłaś wywlekać stare posty nic rozsądnego nie udowadniając.

Przykład dwuletniej blondyneczki był abstrakcyjny i było to raczej oczywiste
                                                    więc nie wiem o co ci chodzi, a o moje dziecko dbam i martwię się od urodzenia,
                                                    z resztą jak każda matka. Daj już spokój.
                                                  • jexana epilog 15.03.09, 14:13
                                                    Nie udowodniłam niczego?Aby na pewno?
                                                    Pisałam już dlaczego na Ciebie naskoczyłam.Lepiej już nie rób antyreklamy temu klubowi gdzie chodzi Twoje dziecko.
                                                    Daję już spokój.
                                                  • emma_sz Re: epilog 15.03.09, 15:22
                                                    Po pierwsze żadna to antyreklama, po drugie moje dziecko jest obecnie pod opieką
                                                    jednej jedynej cioci, takiej o której opinii na tym forum nie znajdziesz bo jego
                                                    osobistej opiekunki.
                                                  • jexana Re: epilog 15.03.09, 18:43
                                                    Co?Nie spodobał Ci się klubik?Albo dziecko choruje?
                                                    Skończ już.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka