Dodaj do ulubionych

Klub Małego Skarba/ Warszawa - Chomiczówka

03.03.09, 14:04
Drodzy Rodzice!
Od września zamierzam wraz z mężem otworzyć Klub dla Dzieci w mieszkaniu w bloku na Chomiczówce. Dla dzieci w wieku od 2 lat do 5. Pod blokiem jest duży plac zabaw. Myślę o adaptacji pokoju o powierzchni 26m2 dla 8-10 dzieci. Dziećmi opiekowałyby się dwie wykwalifikowane opiekunki + ja do pomocy. Nie mam wykształcenia pedagogicznego, ale uwielbiam zajmować się dziećmi. Mam dużo młodszego brata, którym często się opiekowałam i bawiłam.
Adaptacja mieszkania na Klub jest tymczasowym rozwiązaniem, bo w przyszłości planujemy rozwinięcie i wynajęcie odpowiednio większego lokalu na Klub. Mamy z mężem bardzo dużo pomysłów i z tego co się orientowałam, nie oferują tego inne przedszkola/ kluby.
Cena dla jednego dziecka za miesiąc kształtowałaby się ok. 1000-1200zł z wyżywieniem.
Moje pytanie jest następujące, czy byłoby zainteresowanie taki Klubem w tej okolicy?
Obserwuj wątek
    • jerzyna50 Re: Klub Małego Skarba/ Warszawa - Chomiczówka 03.03.09, 19:14
      nie obraź się, ale coś to smętnie i nędznie wygląda - niecałe 30 mkw
      dla 10-ki dzieci i plac zabaw ogólnodostępny (co mnie doprowadza do
      szału - czemu korzystać z mienia ogólnospołecznego dla komercji??)
      za 1200 zł.
      Do tego bez wykształcenia, z praktyką "na bracie".
      O ile lokalizacja ciekawa to reszta - wcale.
      • klub_malego_skarba Re: Klub Małego Skarba/ Warszawa - Chomiczówka 03.03.09, 19:22
        Ja byłabym tylko do pomocy, dziećmi opiekowałby się dwie wykwalifikowane panie.
        A te warunki tylko na początku, bo chcę rozkręcić Klub, tylko od czegoś trzeba
        zacząć smile
        A co do mojego wykształcenia to wybieram się na kurs pedagogiczny. Dużo czytałam
        o klubach, przedszkolach itp i rodzice bardzo często wypowiadają, że dla nich
        liczy się opieka dla dziecka, niż papierek o ukończeniu studiów (choć nie mówię,
        że nie jest to ważne).
        pozdrawiam serdecznie smile
        • detroit5 Re: Klub Małego Skarba/ Warszawa - Chomiczówka 11.03.09, 21:25
          zgadzam się z jerzyna, ja osobiście taka ofertą nie byłabym
          zainteresowana

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka