snoozi 08.05.09, 15:11 Witam, szukam prywatnego/domowego żłobka dla rocznego synka. Najchętniej w okolicy Kozanowa lub w dzielnicy Fabryczna. Czy mozecie mi coś polecić? Dziękuję Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
pudelek09 Re: Prywatny żłobek - Wrocław 09.05.09, 19:41 Moge z czystym sumieniem polecic zlobek na dokerskiej.Bylam tam jakis czas temu na rozmowie-szukali opiekunki na kilka godz,niestety dla mnie za daleko,nawet nie pokryloby dojazdow,a szkoda!zlobek zrobiony w mieszkaniu 3pok,prowadza 2 mlode dziewczyny,szukali 3(to moze juz 3).czysciutko,dzieciaki zadowolone,lgnely do opiekunek,one przytulaly,zagadywaly,odrazu widac ze ok.Kuchnia czysta.Gdybym miala blizej to nawet chwili bym sie nie zastanawiala czy tam pracowac.poszukaj namiarow na internecie i mozesz pojechac,zapoznac sie z miejscem Odpowiedz Link Zgłoś
d0oti Re: Prywatny żłobek - Wrocław 10.05.09, 16:46 nie mogę znalezc informacji o tym miejscu. Moez esz podac jakies namiary? Odpowiedz Link Zgłoś
snoozi Re: Prywatny żłobek - Wrocław 10.05.09, 19:49 Czy chodzi może o olinkowy ogródek? Czy może kogoś dziecko tam chodzi i może powiedzieć coś więcej? Odpowiedz Link Zgłoś
pudelek09 Re: Prywatny żłobek - Wrocław 10.05.09, 21:38 Dokladnie!Wlasnie na stronie widze ze 12 maja godz.17 jest dzien otwarty w tym zlobku.Ulica Dokerska 3/30. Odpowiedz Link Zgłoś
snoozi Re: Prywatny żłobek - Wrocław 11.05.09, 09:55 A to oglądasz chyba inna stronkę niż ja Bo na tej nic takiego nie widzę. Możesz mi podać link? Odpowiedz Link Zgłoś
pudelek09 Re: Prywatny żłobek - Wrocław 11.05.09, 11:45 Wpisalam w google-Wroclaw-przedszkole na Dokerskiej i bez problemu sie wyswietlilo.Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
mam-jul Re: Prywatny żłobek - Wrocław 17.09.09, 00:07 Polecam Klub Maluszka "Olinkowy Ogródek"na ul.Dokerskiej 3/30. Tam przez kilka miesiecy uczęszczala moja córka.Niestety z powodu przeprowadzki musieliśmy zrezygnować,ale często odwiedzamy nasze ciocie Odpowiedz Link Zgłoś
ktosa Re: Prywatny żłobek - Wrocław 17.09.09, 09:24 Klub małego ludka na Jerzmanowie, nowy klubik, bardzo fajny Odpowiedz Link Zgłoś
aczerniawska Re: Prywatny żłobek - Wrocław 26.11.09, 23:06 a czy ktoś slyszał, czy powstał już żlobek na Złotnikach? Odpowiedz Link Zgłoś
kawo-szka Re: Prywatny żłobek - Wrocław 07.01.10, 13:26 Witam, Czy ktoś się może orientuje jak się ma budowa tego żłobka na Złotnikach? Wiem, że podobno dach już mają położony - kiedy inwestycja zostanie zakończona i kiedy będzie można mówić o zapisach? Będę wdzięczna za informacje zwrotne Odpowiedz Link Zgłoś
stychaz Re: Prywatny żłobek - Wrocław 27.01.10, 15:21 Witam, Byłam na spacerku i widziałam, że dach mają, okna również, trwają prace wykończeniowe wewnątrz. Dzisiaj dzwoniłam też do centrum zdrowia. Planują uruchomić żłobek od 1 września ale trzeba będzie dowiadywać się w marcu/kwietniu. Najprawdopodobniej wnioski trzeba będzie składać w WCZ na Podróżniczej. Odpowiedz Link Zgłoś
kawo-szka Prywatny żłobek - Wrocław-Leśnica 27.01.10, 17:39 O, widzisz, super wiadomość - dziękuję Ci bardzo. A powiedz mi tylko czym jest WCZ, bo jeszcze nie bardzo się orientuję w tematyce? Ja jeszcze tylko dodam jedno - we Wrocławiu Leśnicy powstał ciekawy ośrodek (żłobek + przedszkole) całodobowy, "Smerfowa załoga", więcej szczegółów znajdziecie pod adresem: www.smerfowazaloga.pl/oferta.html Odpowiedz Link Zgłoś
milleys Re: Prywatny żłobek - Wrocław 29.09.13, 09:45 Nie polecam właśnie Klubu Małego Ludka.Tam co chwile zmienia się kadra i na dodatek dzieci muszą się tam zwracać do pań per "ciociu" co uwłaszcza godności i uczy braku szacunku bo ciocie to sę w rodzinie.Na dodatek na Jerzmanowie jest Julka. Odpowiedz Link Zgłoś
jessi191 Re: Prywatny żłobek - Wrocław 27.10.13, 13:21 Na Żernikach jest jeszcze Integracyjny Żłobek Bingo-też prywatny. Ma bardzo ciekawą ofertę zajęć,piękne wnętrza i własny ogród. Polecam sprawdzić. Odpowiedz Link Zgłoś
mam_chwilke Re: Prywatny żłobek - Wrocław 01.04.14, 22:09 Ja również nie polecam żłobka "Małe ludki", który znajduje się na Pabianickiej we Wrocławiu. Akurat zwracanie się do opiekunek per "ciociu"mi nie przeszkadza. Ale same opiekunki tylko z pozoru miłe. Dziecko wychodzi ze żłobka głodne i to nie tylko moje (w szatni co druga matka ubierająca dziecko wyciaga z torebki jedzenie). 2 latki nie myją zębów! Niby w umowie jest zapis, że każde dziecko musi mieć własną szczoteczkę i pastę, ale z nich nie korzystają. Generalnie lista jest długa. Odpowiedz Link Zgłoś
idzik2 Re: Prywatny żłobek - Wrocław 22.09.14, 12:55 A ja postanowiłam napisać w sprawie żłobka Małe Ludki z Pabianickiej dla odmiany pozytywną opinię. Kilka miesięcy temu poszukując żłobka dla swojego dziecka trafiłam na to forum i przeczytałam złą recenzję, mimo tego mój dwulatek poszedł do Małych Ludków i jesteśmy bardzo zadowoleni. Panie opiekunki (ciocie) są bardzo miłe (uważam, że nie tylko "z pozoru"), od rana uśmiechnięte, rzeczowo relacjonują każdy dzień pobytu dziecka w placówce. Żłobek jest stosunkowo duży (5 grup, w sumie ok. 100 dzieci), co powoduje, że ma wypracowane odpowiednie procedury, infrastruktura jest w porządku, jest czysto, schludnie, w mojej ocenie placówka jest dobrze zarządzana. Dla nas fakt, że 2-letnie dziecko spędza dzień ze swoimi rówieśnikami, a nie półrocznymi niemowlętami, jest dużym plusem (choć rozumiem, że ktoś może mieć inne zdanie), dzieci mają dzięki temu zajęcia i rozrywki dostosowane do swojego wieku. Uważam, że program edukacyjny jest urozmaicony i ciekawy. Jak na razie same plusy. Zarzut, że dzieci wychodzą głodne ze żłobka? No cóż, moje dziecko też po powrocie do domu czasem bywa głodne, ale skoro obiad jest o 14:00, podwieczorek jest tylko lekką przekąską, to maluch ma prawo po południu dojadać. Zresztą żłobek, to nie dom, gdzie karmi łyżeczką mamusia czy babcia .. też tak robiłam. Po dwóch pierwszych tygodniach w żłobku i "głodówce", dziecko w końcu nauczyło się samo jeść. I o to chodziło. Jednym słowem polecam Male Ludki. A widziałam inne żłobki, mam koleżanki które oddały dzieci gdzie indziej, i jest do czego porównać. Odpowiedz Link Zgłoś
annomnymuss Re: Prywatny żłobek - Wrocław 03.09.15, 13:00 Rzadko wypowiadam się na forach, ale tym razem żłobek Małe Ludki na Pabianickiej naprawdę na to zasłużył. Syn poszedł do żłobka jako 2-latek. Pierwsze 3 miesiące były rzeczywiście trudne pod kątem adaptacji i chorób, ale później nie chciał z niego wychodzić i obrażał się, że już przyszliśmy po niego. Żłobek jest duży. Przypomina trochę jak publiczny, tj. nie taki w warunkach wynajmowanego mieszkania/domu. Opiekunki/ciocie są naprawdę serdeczne, przytulą malucha, porozmawiają z nim. Mam wrażenie, że Ciocie są ostro trzymane pod okiem Pani Dyrektor. W związku z tym zabawy tematyczne co tydzień rzeczywiście są realizowane. Łączenie grup bywa w szczególnych przypadkach rano. Organizowane są ciekawe wycieczki. Grupy bardzo często wychodzą na spacer i to nie tylko na plac zabaw, gdy np. mokry po deszczu. Ciocie są otwarte na rodziców. Mają przykazane by przy odbiorze dziecka opowiedzieć o całym dniu, co też robią skrupulatnie i poświęcają też rodzicom czas. Dzieci śpią w ciągu dnia i nie wiem jak to robią, bo w warunkach domowych nie potrafimy syna położyć na drzemkę. Syn nauczył się dużej samodzielności (ubieranie się, jedzenie). Ciocie dużo nam pomogły przy odpieluchowaniu. W żłobku jest Pani, która pomaga przy sprzątaniu, zatem opiekunki pod koniec dnia nie zajmują się sprzątaniem, by przyspieszyć swoje wyjście do domu. Posiłki są dowożone przez firmę kateringową, która w pełni spełniła moje oczekiwania. Syn poszedł teraz do publicznego przedszkola i jestem lekko załamana. Ale cenię sobie, że oderwanie go " od pępowiny" miało miejsce w żłobku a nie w przedszkolu. Przyszłe rodzeństwo z pewnością będzie uczęszczało do Małych Ludków przy Pabianickiej we Wrocławiu Odpowiedz Link Zgłoś
karston Re: Prywatny żłobek - Wrocław 09.08.14, 19:33 Witam! Jestem opiekunką w jednym z państwowych żłobku w Warszawie i to co Pani pisze o opiekunkach i ich zachowaniu do dziecka. "powiedział "zamknij się> , bo ci zatkam gębę", "Zapytałam gdzie to usłyszał i powiedział, że ciocia w prz> edszkolu tak mówi. ", "Pomijam fakt, że pracują tam > ludzie bez wykształcenia i odpowiedniego przygotowania, 'ciocie' używają niece > nzuralnego słownictwa wobec dzieci i zdarza się, że podają dziecku jedzenie z podłogi. " Takie naganne zachowanie opiekunek nie powinno skończyć się tylko na wypisie Pani dziecka z placówki, powinna Pani porozmawiać z właścicielką, ewentualnie jeśli to nie przyniesie efektu zgłosić problem wyżej. Ponieważ problem nie będzie miał końca i takie zachowanie opiekunek będzie powtarzało się . Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś