Forum Kobieta Moda
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Bardzo mały KOSTIUM KĄPIELOWY

IP: *.neutron-it.com 22.07.04, 12:26
    Noszę rozmiar 34, w biuście mam praktcyznie 75 0 lub 75 A (w porywach).
    Wczoraj mierzyłam różne kostiumy i ...nic. Wszystko za duże, staniki wielkie,
    majtki nie opinają tyłka, lecz wiszą... Chciałam kupić kostium ze stanikiem
    typu push-up. Która firma szyje takie małe kostiumy? Najlepiej niedrogie.
    Czekam na Wasze sugestie.
    Obserwuj wątek
      • blinski Re: Bardzo mały KOSTIUM KĄPIELOWY 22.07.04, 15:10
        kurczę, przy tak małym biuście absolutnie ŻADNYCH push-upów! to zbrodnia:))
        tylko małe materiałowe trójkąciki, kostium najlepiej wiązany na szyi, bez
        żadnych usztywnień.
        • fritzek Re: Bardzo mały KOSTIUM KĄPIELOWY 22.07.04, 15:42
          blinski napisał:

> kurczę, przy tak małym biuście absolutnie ŻADNYCH push-upów! to zbrodnia:))

no dokładnie.tym bardziej,ze do push-up też trzeba coś włożyć.broń boże nie
          chcę,żeby zostało to potraktowane jako złośliwość.

a swoją drogą ile ty masz lat że jesteś taka chudziutka?
          • r.richelieu debilne pytanie 23.07.04, 00:26
            debilne pytanie z tym "ile ty masz lat, żeś taka chudziutka"
            też jestem chudziutka, może nie tak bardzo, bo cycka trochę mam, ale niech
            kurde nikt nie mówi, że push-up to zbrodnia dla małych piersi. Więc dla kogo
            jest push-up jeśli nie dla małych. Wszystkie moje staniki są push-upowe i co? I
            leżą idealnie dopasowane a ja mam satysfakcję "mieć" piersi pełne ładnie
            wyglądające pod marynarką a tym bardziej czymś bardziej wyciętym. Męski naród
            jak głupi i ocenia po cyckach to przynajmniej mogę ich durne ślepia w tym
            względzie podręczyć.

a wymysł, że push-up nie jest dla małych piersi, znaczy dla A lub B, jest
            czystym wymysłem panien z piersiami większymi bojącymi się chyba konkurencji na
            durno ślepim rynku

ile ty masz lat żeś taka chudziutka? znaczy po maturze wszystkie tyją? i robią
            się "kobiece" znaczy potężnodupiaste?
            • fritzek Re: debilne pytanie 23.07.04, 01:00
              r.richelieu napisała:

> debilne pytanie z tym "ile ty masz lat, żeś taka chudziutka"

jeżeli na kimś wiszą gacie w rozmiarze 34,to albo jest:
              1.dziewczynką
              2.anorektyczką
              3....brakuje mi pomysłu

> też jestem chudziutka, może nie tak bardzo, bo cycka trochę mam, ale niech
              > kurde nikt nie mówi, że push-up to zbrodnia dla małych piersi. Więc dla kogo
              > jest push-up jeśli nie dla małych. Wszystkie moje staniki są push-upowe i co?
              I
              > i nic!!!

> leżą idealnie dopasowane a ja mam satysfakcję "mieć" piersi pełne ładnie
              > wyglądające pod marynarką a tym bardziej czymś bardziej wyciętym. Męski naród
              > jak głupi i ocenia po cyckach to przynajmniej mogę ich durne ślepia w tym
              > względzie podręczyć.
              >
              ty chyba masz jakieś ciężkie kompleksy?!

> a wymysł, że push-up nie jest dla małych piersi, znaczy dla A lub B, jest
              > czystym wymysłem panien z piersiami większymi bojącymi się chyba konkurencji
              na
              >
              > durno ślepim rynku
              >
              > ile ty masz lat żeś taka chudziutka? znaczy po maturze wszystkie tyją? i
              robią
              > się "kobiece" znaczy potężnodupiaste?

trudno mi stwierdzić co 'po maturze';)
              nie mój rocznik
              • r.richelieu Re: debilne pytanie 23.07.04, 01:36

autorce wątku 34 nie wisi tylko taki rozmiar ma. A wiem że rozmiary zaczynają
                się często od 36 tak że i ja z 36 mam czasem problem gdy numeracja jakaś
                zawyżona

co po maturze trudno Ci stwierdzić? więc nigdy po maturze nei byłaś albo masz
                demencius zapomnialnus

może o tych push-upach nie powinno wylądować akurat pod Twoim postem, ale było
                tu dużo wymądrzań jakie te push-upy są złe.

a rozmiar, wystarczy był drobną dziewczynką o wzroście poniżej 160 i już
                rozmiary nie pasują

no i dziewczynki tu też pisują całkiem niewielkie, dlaczego dziewczynka nie
                mogłaby kupić sobie stroju kąpielowego na swój rozmiar, tylko dziecinny
            • blinski Re: debilne pytanie 23.07.04, 09:58
              eh richelieu, ile ja razy widziałem push-upy założone właściwie na nic?
              dziewczyna sama się przyznaje, że nosi A ale tak właściwie to 0. do takich
              piersi, żeby było widać że JAKIEŚ tam jednak są, potrzebne są trójkąciki, przez
              które pirsi te się 'wybijają'. jeśli założysz push-up większy od swoich cycków
              (a na logikę push-upów '0' raczej nie produkują), to wyglądasz bardziej niż
              idiotycznie - od ciała odstaje ci jedynie gąbka, której kształt nawet nie
              przypomina prawdziwego cycka..
              abstrahyjąc od rozmiaru '0'; push-upy nie są do dużych cycków, prawdę mówiąc ja
              w ogóle nie lubię staników z twardymi miseczkami; bo owszem, podnoszą piersi,
              ale głupio je zniekształcają przy tem. jakoś 'podcinają' od zewnątrz u dołu..
              no wiesz ale jedna sprawa kompleksy 'nosicielki' (nie lubię używać tego słowa,
              no ale co innego?) a co innego wyczulone dosyć na estetykę oko obserwatora.
              jeśli nie leżą ci richelieu zwykła staniory, to noś push-upy - skoro w nich się
              dobrze czujesz.

• eirenne Re: debilne pytanie 23.07.04, 10:31
                Wiesz co, blinski, myślę, że tragedią nie jest sam push-up, ale push-up rodem z
                targowisko, tudzież push-up źle dobrany. Dziewczyny nie umieją wybrać, albo lecą
                na niską cenę i potem jest tak, jak piszesz- odstająca gąbka, zniekształcony
                biust...
                Uważam, że najlepszym stanikiem byłby taki, w którym w dolną część jest włożona
                miękka poduszeczka, podnosząca biust do góry, ale "pracująca" razem z nim, zaś
                górna część stanowczo miękka. Są takie bodajże w Krisline, ale nie wiem, czy
                kąpielowe też:)
      • Gość: akasha Re: Bardzo mały KOSTIUM KĄPIELOWY IP: *.net.autocom.pl 22.07.04, 19:06
        sprobuj poszukac w calzedonii, w rozmiarze 1. i tez bym polecala nie pushup,
        ale raczej trojkaty; calzedonia ma takie nieco pogrubiane, ale nie calkiem
        sztywne- wydaje mi sie, ze moglyby byc dobre. jest taki bialy model, ma
        naprawde male majtki i gore
      • Gość: Karolka Re: Bardzo mały KOSTIUM KĄPIELOWY IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 22.07.04, 23:48
        Hej, ja tez mam zawsze taki problem - bikini wisi jak na wieszaku, a niby jest
        dla szczuplych :(
        w tym roku udalo mi sie dobrac calkiem fajny kostium w h&m - majteczki 34,
        stanik 70A, na mnie prawie idealnie, dodam jeszcze ze staniczek jest
        usztywniony i wypychany, przynajmniej to sprawia wrazenie, ze mam biust;)
        • penelope_75 Re: Bardzo mały KOSTIUM KĄPIELOWY 23.07.04, 10:30
          Witam,
          też nosze rozmiar 34 i mam (uwaga!) 29 lat.
          /nie wyglądam jak anorektyczka i zabiedzone dziecko/
          Polecam Ci sklep Calzedonia, powinnas tam znaleźć coś ładnego i odpowiedniego
          dla siebie.
          Poprzymierzaj kostiumy, które:
          -są w jasnym kolorze ze wzorkiem (ew. falbanką i aplikacjami, połyskujące)
          -mają staniczek trójkątny, lekko marszczony na dole.
          Moim zdaniem to dobrze wygląda przy małym biuscie.
          Postaram się wrzucić Ci linka z przykładowym kostiumem (jak znajdę).
          Pozdrawiam :)
        • penelope_75 Re: Bardzo mały KOSTIUM KĄPIELOWY 23.07.04, 10:44

Znalazłam, na stronie VS, 3 kostiumy, których krój powinien być dobry:

1. biały z kwwiatuszkami powinien być idealny:
          www2.victoriassecret.com/collection/index.cfm?rfnbr=1233&cgnbr=OSSWMBIKBIK&page=5

2.niebieski (4 od lewej) byłby całkiem dobry, pod warunkiem, ze staniczek
          jest "ruchomy" i można go pomarszczyć na dole:
          www2.victoriassecret.com/collection/index.cfm?rfnbr=1233&cgnbr=OSSWMBIKBIK

3. różowy (3 od lewej) powinien być OK:
          www2.victoriassecret.com/collection/index.cfm?rfnbr=1233&cgnbr=OSSWMBIKBIK&page=4

Poszukaj czegoś podobnego w Calzedonii.
          VS nie ma w Polsce w sprzedaży (mozna zamówić przez internet)
          Powodzenia!
          p
          • Gość: deanna Re: Bardzo mały KOSTIUM KĄPIELOWY IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.04, 15:12
            Cubus, odzież dziecięca. Tam kupiłam sobie kostium kąpielowy - granatowy,
            rozmiar 164, spodenki i góra o kroju sportowego topu. Mam 31 lat, rozmiar 34,
            biustonosz 75AA :)
            Polecam też odzieć dziecięcą z Cubusa i bieliznę dla nastolatek Key. Nie ma
            problemów z dobraniem rozmiaru :))))
      • Gość: mała Re: Bardzo mały KOSTIUM KĄPIELOWY IP: *.acn.pl 26.07.04, 21:11
        Calzedonia, mają rozmiar 0.A co do push-up'ów to bym sie zastanowiła.pewnie że
        jak za duże to lepiej kupić takie materiałowe bikini,z trójkatów,ale z kolei
        przy takim jak jestes płaska i chyda to strasznie to sie rzuca w oczy. Znam z
        autopsji,wolę push upy,bo w bikini to wyglądam jak anorektyczka
      • dzidzia.piernik Re: Bardzo mały KOSTIUM KĄPIELOWY 26.07.04, 22:47
        W tym sezonie absolutnym hitem są japonki i szorty, czapeczka lub daszek,
        miniówa, sweter lub kurtka.
      • Gość: Dominika Re: Bardzo mały KOSTIUM KĄPIELOWY IP: 5.5R3D* / *.sabre.com 27.07.04, 12:40
        Może takie push-upy (na dole strony):
        www.natasha.pl/index.php?catg=29&page=2
        • blinski Re: Bardzo mały KOSTIUM KĄPIELOWY 27.07.04, 12:45
          ten niebieski? no, to właśnie coś takiego miałem na myśli. tylko z której
          strony to jest push-up?
          • Gość: Dominika Re: Bardzo mały KOSTIUM KĄPIELOWY IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.04, 23:15
            Nie wiem, czy o tym samym myslimy. Niebieski to ten?
            www.natasha.pl/index.php?catg=29&prod=967
            • blinski Re: Bardzo mały KOSTIUM KĄPIELOWY 27.07.04, 23:18
              nie, ten twój jest turkusowy;)
              niebieski to ten:

www.natasha.pl/index.php?catg=29&prod=970
      • Gość: kolezka Re: Bardzo mały KOSTIUM KĄPIELOWY IP: 195.94.201.* 27.07.04, 13:12
        uwielbiam panie z malenkim biustem
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka