Forum Kobieta Moda
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

tak z ciekawości...

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.02.05, 22:53
    Dziewczyny, czy palicie papierosy? I żeby jakoś podciągnąć pod tematykę
    forum - czy palenie jest modne? Kiedyś ponoć było, później nie a teraz to już
    nie wiem.
    Ja palę, ale myślę nad tym żeby rzucić. Na razie chyba na myśleniu się
    skończy :).
    Obserwuj wątek
      • Gość: sephorka Re: tak z ciekawości... IP: *.aster.pl / *.aster.pl 09.02.05, 22:58
        nie pale i nie paliłam (sprobowałam tylko raz, aby sie przekonać )
        nie smakuja mi papierosy, nie lubie okropnego zapachu i najzywczajniej w
        swiecie DBAM O SIEBIE > po co perfumy, kosmetyki, diety, cudne ubrania jeśli
        niszczysz siebie, cere, wlosy, paznokcie itp. od srodka
        palenie nie jest modne, niestety jest nievezpieczne
        na moje nieszczescie moj kochany pali :((( cztery lata sie z tym mecze i
        naprawde przekonalam sie jakie papierosy sa paskudne ...
        • Gość: calineczka Re: tak z ciekawości... IP: *.ARMnet.Torun.PL 10.02.05, 00:15
          Nie palę. Nie cierpię papierosów i dymu. Nienawidzę, jak śmierdzą mi ciuchy i
          włosy po powrocie z pubu.
      • zettrzy Re: tak z ciekawości... 10.02.05, 04:04
        palenie jest totalnie niemodne. Palaczy wywala sie z miejsc pracy na czas
        palenia, a ostatnio media sygnalizuja nowy trend - firma w Michigan przyjmuje do
        pracy tylko tych ktorzy nie pala w ogole; wywlolalo to komentarze nt. ingerencji
        pracodawcy w zycie prywatne, no ale - z zakazem palenia dzis nikt nie wygra,
        wiemy ze palenie jest be
        rzucaj, nie ma nad czym myslec
        • miska_malcova Re: tak z ciekawości... 10.02.05, 06:40
          paliłam dawno temu. Nie palę papierosów. Lubię zapalić cygaro lub cygaretkę
          aromatyzowaną, ale robie to baaardzo rzadko.
      • Gość: anynikot Re: tak z ciekawości... IP: *.petrus.com.pl 10.02.05, 07:02
        na szczęście nie palę,
        palacze nie mają na ogół świadomości jak straszcznie śmierdzą, blee
      • tralalumpek Re: tak z ciekawości... 10.02.05, 09:33
        nie palilam, nie pale i nie zamierzam
        maz nie palil nie pali i chyba tez nie zamierza
        a goscie-palacze ktorzy do nas do domu przychodza maja zakaz palenia w moim domu
      • lunalovelight nie pale 10.02.05, 09:54
        nie palilam i nie bede.
        smrod papierosow doprowadza mnie do szalu, nie pozwalam palic u mnie w domu
        znajomym.
      • czarodziejka1 Re: tak z ciekawości... 10.02.05, 10:00
        Nie palę i nigdy nie paliłam. Zależy mi na moim wyglądzie. Papierosy niszczą
        cerę (staje się ziemista i zwiędnięta), włosy i głos. Czy słyszałaś kiedyś
        takie przepalone kobitki? Głos mają jak zdarta płyta :) Poza tym zapach. Te
        kobiety niczym innym nie pachną tylko przepaloną gumą. Fuuuuuuuuuuu!
        • energeia Re: tak z ciekawości... 10.02.05, 10:26
          Nie palę. I nie będę. Nigdy.
          • Gość: ja Re: tak z ciekawości... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.02.05, 10:28
            Nigdy nie mów nigdy...:-)
          • energeia Re: tak z ciekawości... 10.02.05, 11:56
            Mój ojciec kopci jak smok.
            Odkąd się wyprowadziłam od rodziców i pomieszkałam na swoim, sam zapach papierosów wywołuje
            we mnie jakieś alergiczne reakcje...
      • Gość: eklet Re: tak z ciekawości... IP: *.kim.pl / *.kim.pl 10.02.05, 10:37
        tak z ciekawosci nie pale.z innych powodow tez nie;)
      • papryczka_ag Re: tak z ciekawości... 10.02.05, 10:47
        Palę i niespecjalnie myślę o rzucaniu tego zwyczaju.
        Może kiedyś. Zagadnienie czy palenie jest modne czy nie modne uważam za
        bzdurne. Jak coś takiego można nazywać modą...
        • zettrzy Re: tak z ciekawości... 10.02.05, 17:43
          papryczka_ag napisała:

> Palę i niespecjalnie myślę o rzucaniu tego zwyczaju.
          > Może kiedyś. Zagadnienie czy palenie jest modne czy nie modne uważam za
          > bzdurne. Jak coś takiego można nazywać modą...

moda na zachowania nie rozni sie zbyt wiele od mody na ubrania, fryzury, meble,
          potrawy... moda na palenie pojawila sie gdzies tak w latach 30 i trwala dobre 50
          lat. Chyba kazdy z nas widzial chociaz raz te ikoniczna scene filmu noir -
          gwiazdor siedzacy okrakiem na krzesle, broda oparta na poreczy, reka
          nonszalancko opuszczona w dol trzyma papierosa... samospalenie papierosa jako
          symbol marnotrawnego uplywu czasu w "Ogrodzie Allaha"... Zbyszek Cybulski
          wyduszajacy popiol z kolejnego peta w "Popiele i diamencie"... ach, i jak
          amerykanska widownia zasyczala, kiedy padlo zdanie "wegierskie, sa mocniejsze
          niz amerykanskie"... Jodi Foster, jako mlodociana prostytutka w "Taxi driver",
          uzywajaca papierosa do mierzenia czasu transakcji z klientem... mozna by te
          obrazy mnozyc i mnozyc. Typowy poczatek flirtu - femme fatale wyjmowala
          papierosa i zwracala sie do upatrzonej ofiary z prosba o ogien. A teraz mamy
          dokladna odwrotnosc tych sytuacji - dziewczeta skarza sie ze takie uzycie
          papierosa, zamiast prowadzic do intymnego tete-a-tete, wywoluje odraze i
          moralizatorskie tyrady o szkodliwosci palenia. No coz, nowa moda. Moda nie jest
          ograniczona do zestawu kolorow na biezacy sezon.
        • Gość: kk Re: tak z ciekawości... IP: *.jci.com 10.02.05, 17:55
          > Palę i niespecjalnie myślę o rzucaniu tego zwyczaju.

papryczko, palenie to nie zwyczaj tylko nalog - fizyczne uzaleznienie od
          nikotyny :(
      • Gość: Karlla Re: tak z ciekawości... IP: 193.41.113.* 10.02.05, 11:57
        palę
        przydałoby się rzucic tylko nie wiem jak, całe szczeście że mieszkamy w Polsce,
        gdzie papierosy nie sa jeszcze tak koszmarnie drogie, choc i tak gdyby odlozyc
        to co sie wydalo na papierosy...
      • martitka18 Re: tak z ciekawości... 10.02.05, 12:39
        Pale....i rzeczywiscie jest to troche meczace....ale narazie nie zamierzam
        rzucic,bo to wymaga pewnego wysilku,a ja chyba nie jestem gotowa by skonczyc z
        papierosami raz na zawsze.Nie chce rzucac 100 razy, tylko raz a porzadnie.
      • Gość: kk moda za $$ IP: *.jci.com 10.02.05, 18:11
        nie pale
        tu gdzie mieszkam palenie jest niemodne w tzw. klasy sredniej, modne wsrod
        ludzi biedniejszych i gorzej wyksztalconych, ktorzy i tak mniej dbaja o siebie
        (co widac po np. powszechnej nadwadze)

nie znaczy to ze sa to osoby gorsze. smutna rzeczywistosc ze dzieciaki z
        zaniedbanych domow chca byc 'cool' i bardziej dorosle i pala fajki. nie maja na
        ciuchy i gadzety, to przynajmniej moga przybrac poze wk*****nia, palenia, i
        olewania. A to zaniedbanie w domach to tez nie dlatego ze to jakies spolczne
        mety - czesto samotna matka, do tego pracuje na czasem wiecej niz jednej
        posadzie...

a tytoniowy biznes wie w kogo uderzac

1920 Lucky Strike bierze na cel kobiety i mode na szczuplosc: 'siegnij po
        papierosa zamiast cukierka' 300% wzrost sprzedazy

1960 Philip Morris wprowadza Marlboro Man - obraz kowboja wykreowany aby
        uczynic palenie atrakcyjnym dla mlodych mezczysn. w 1972 Marlboro staje sie
        najpopularniejszym papierosem na swiecie, a ich kampania reklamowa zostala
        uznana za najwiekszy sukcech w historii marketingu

1987 Camel wprowadza do ogloszen animowanego wielblada. Cztery lata pozniej
        procent 6-cio latkow rozpoznajacych symbol Camela przekracza 90% - zblizone do
        Mickey Mouse!

jesli palenie to moda, producenci papierosow moga tylko zacierac rece... ale
        nawet gdy modny staje sie zdrowy tryb zycia beda stawali na glowie zeby palenie
        nie wypadlo z lask

NA SZCZESCIE w cywilizowanych krajach z tych lask wypada i coraz bardziej staje
        sie wstydliwym nawykiem
        www.cdc.gov/tobacco/sgr/sgr_forwomen/factsheet_marketing.htm
        www.washingtonpost.com/wp-rv/national/longterm/tobacco/stories/memos1.htm
        www.uchsc.edu/sm/cihl/history_of_cigarette_smoke.htm
      • daino Re: tak z ciekawości... 10.02.05, 19:02
        fuj!, nie pale;)

w niektorych krajach palacze maja teraz ciezki zywot.
        jest takze grupa zwolennikow cygar, ale to juz inna rzeczywistosc.
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka