Forum Kobieta Moda
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Przesada, Przesada, Przesada!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.04.05, 17:45
    Witam. Czy nie uważacie, że ciuchy prezentowane w AVANTI są stanowczo za
    drogie? Nie wszystkie, ale np. takie Dolce e Ribelle. Ubrania beznadziejne, a
    jakie drogie. A wracając do tematu: mnie osobiście stać na droższe ubrania,
    ale patrząc z innej perspektywy... Nie wszystkie polskie kobiety
    się ,,wybijają''. Nie mają tyle pieniędzy, by kupować ubrania w najdroższych
    sklepach. A AVANTI jest przecież kierowane do polskich czytelniczek. I co
    taka kobieta ma zrobić? W zwykłej gazetce( 4,50 to jeszcze ją stać ) tyle
    uczuć. Może ją to zakompleksić, lub po prostu sprawić, że będzie jej przykro.
    Jednak moim zdanie AVANTI powinno wybierać więcej ciuchów na ,,polskie''
    portfele.
    Obserwuj wątek
      • very_famous Re: Przesada, Przesada, Przesada!!!!!!!!!!!!!!!!! 29.04.05, 17:50
        Masz rację niestety.
        Moim zdaniem powinni wybierać ubrania z różnych przedziałów cenowych.
      • totalna_apokalipsa Re: Przesada, Przesada, Przesada!!!!!!!!!!!!!!!!! 29.04.05, 17:50
        Ja na przykład nigdy w życiu nie miałam w rece tego tam "Avanti", i jakoś nie
        jest mi przykro, także nie widzę problemu:)
        • very_famous Re: Przesada, Przesada, Przesada!!!!!!!!!!!!!!!!! 29.04.05, 17:52
          Mi wystarczy tyle ile jest w necie. Gazety nie kupuję.
          • sigrun Re: Przesada, Przesada, Przesada!!!!!!!!!!!!!!!!! 29.04.05, 18:04
            Z punktu widzenia osoby, która pracuje na runku wydawniczym już kilka lat,
            powiem że sprawa wygląda następująco. Fakt, mnie też to wkurza, ale w pismach
            kobiecych (i nie tylko kobiecych) są prezentowane głównie - o ile nie wyłącznie
            - produkty firm, które płacą po to aby pojawić się na łamach. Czyli obowiązuje
            stara zasada: niema nic za nic. Avanti to nic innego jak taki grubszy folder
            reklamowy, tak jak kiedyś w dziedzinie kosmetyki było Votre Beute'. Dopóki tylko
            elitarne firmy dal zamożnej klienteli będą finansować to pismo, dopóty tylko
            towar z najwyższych półek będzie się tam pojawiał.
            Po drugie, dużo osób narzeka, że wiele z publikowanych produktów już nie
            znajduje się w sklepach. Fenomen ten jest spowodowany głównie faktem, iż każdy
            numer pisma jest przygotowywany nawet z kilkumiesięcznym wyprzedzeniem. Stąd
            problem nieaktualnych kolekcji.
            Ergo formuła Avanti nie za bardzo sprawdza się w praktyce :-(
            • Gość: <MAGDA> Re: Przesada, Przesada, Przesada!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.04.05, 18:06
              Mi to nie przeszkadza.Ale może pomyśl o innych?
      • Gość: <MAGDA> Re: Przesada, Przesada, Przesada!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.04.05, 17:53
        Ale na forum jesteś:) A jak chcesz, to troszkę sobie poczytaj, na pewno
        poprawisz sobie humor:)
        • Gość: lisa Re: Przesada, Przesada, Przesada!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.04.05, 17:56
          przecież tam są ciuchy w różnych cenach... Tobie rzucają się w oczy akurat
          bluzki za 400 zł :D To nie wina avanti :D
      • Gość: <MAGDA> Re: Przesada, Przesada, Przesada!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.04.05, 17:57
        No przecież napisałam, że są drogie i nie tylko... A AVANTI osobiście lubię:)
        • Gość: lisa Re: Przesada, Przesada, Przesada!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.04.05, 18:02
          więc co Ci nie pasuje? :) Są drogie i tanie, ładne i brzydkie :) dla każdego coś
          miłego :)

PS może kobiety, które lubią drogie ciuchy powinny kupować czasopisma za 45 zł
          nie za 4,50? :D
      • Gość: <MAGDA> Re: Do Lisy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.04.05, 18:18
        A i wracając do tego, że w Avanti są ubrania tanie i drogie... To co z tego, że
        w H&M jest tanio, jak i tak żadna prosta kobieta ze wsi tam nie wejdzie, choćby
        ze względu na wnętrze?! A wystrój sklepu nie sugeruje, że jest tam tanio.
        • Gość: lisa Re: Do Lisy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.04.05, 18:26
          ciągle niestety nie rozumiem o co Ci chodzi :) Miałam dziś ciężkie kolokwium,
          może to dlatego :S

Pozdrawiam i idę na spacer ;)
        • Gość: Klara Re: Do Lisy IP: *.4web.pl 29.04.05, 18:31
          Też nie rozumiem...To znaczy, że dla ludzi, którzy przyjeżdzają ze wsi do
          miasta na studdia i chcą sobie kupić, komputer na raty, obudowa powinna byc
          drewniana?:)))))))))
          • papryczka_ag Re: Do Lisy 29.04.05, 18:34
            Ja AVANTI miałam parę razy w rękach i szczerze mówiąc widziałam tam i bardzo
            drogie i dość tanie ciuchy. Więc z treścią wątku się nie zgadzam.
      • n_nicky Re: Przesada, Przesada, Przesada!!!!!!!!!!!!!!!!! 29.04.05, 19:07
        Większość ubrań prezentowanych w Avanti jest rzeczywiście droga,ale można
        znaleźć czasem cos tańszego.Mnie denerwuje inna rzecz-większości ubrań w ogóle
        nie ma w sklepach,nigdy nie było i nie będzie.A jak już znajdzie się na wieszaku
        coś z Avanti to przeważnie na żywo zupełnie odbiega od zdjęcia,mówiąc
        wprost-badziew.

btw jeśli ktoś szuka supertanich ciuszków,to musi czytać Panią Domu,a nie
        Avanti:)Prasa kobieca jest tak podzielona,nie tylko w Polsce-na segmenty.
        • ikona23 Re: Przesada, Przesada, Przesada!!!!!!!!!!!!!!!!! 29.04.05, 19:34
          Bo chodzi o to, że to nie jest gazeta polskiej narodowości.
          Co innego TINA, NAJ... ;)
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka