Forum Kobieta Moda
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Monotonia!!!!

30.05.05, 16:35
    dlaczego 70% kobiet (wiek 18-35) we wroclawiu ubiera sie w ten sam sposob?
    Schemat jest nastepujacy:
    - jeansy lub biale spodnie
    - blyszczacy pasek ew. bialy
    - obcisla koszulka
    czy naprawde tak ciezko o cos oryginalnego...?
    Obserwuj wątek
      • bez_mapy Re: Monotonia!!!! 30.05.05, 17:14
        Ja też lubię jeansy i białe spodnie, a do tego fajna tunika (świetny zestaw na
        dzień np. na zakupy). Nienawidzę czarnych spodni w gorące dni, a tym bardziej
        spodni w innych kolorach. Oprócz tego noszę też sukienki. Na wieczór to już
        inna bajka. A jak wg ciebie mam się ubierać?

P.S
        Obcisłe bluzki też noszę, bo nie lubię szerokich łachów (ale bluzki są ciekwe i
        oryginalne).
      • bez_mapy Re: Monotonia!!!! 30.05.05, 17:15
        Dodam, że nie znoszę szerokich, długich spódnicyn.
        • misae Re: Monotonia!!!! 30.05.05, 17:18
          nie mam zamiaru mowic jak masz sie ubierac...po prostu stwierdzam ze cale
          miasto ubiera sie prawie jednakowo...to znaczy, ze ludzie lubia tylko takie
          ciuchy lub tez tylko takie mozna kupic w sklepach?
          • xixx Re: Monotonia!!!! 01.06.05, 10:39
            Zgadzam zie z Misae, w Łodzi jest to samo, mnostwo dziewczym w szpilakch
            obcislych spodniach i topach, do tego full cekinów, dominuje biel, róż i
            błekit, zero oryginalności, aaż przykro się robi.
      • b_bb Re: Monotonia!!!! 30.05.05, 17:17
        Tak, monotonia. I monotematyczność. To już siedemdziesiąty ósmy wątek na ten sam
        temat.
        • misae Re: Monotonia!!!! 30.05.05, 17:19
          no to zbyt duzo czasu spedzasz na tym forum ;o) ja nie widzialam...
          • b_bb Re: Monotonia!!!! 31.05.05, 17:21
            misae napisała:

> no to zbyt duzo czasu spedzasz na tym forum ;o) ja nie widzialam...

Wyszukiwarka to takie pożyteczne urządzenie.
      • Gość: m Re: Monotonia!!!! IP: *.saska.krakow.pl 30.05.05, 17:20
        żeby to tylko we Wrocławiu...

A odpowiedź jest prosta:
        kolorowych pasków pełno w sklepach
        dżinsy są powiedziałabym ponadczasowe i wygodne
        białe spodnie odpowiednie na lato, bo biały odbija światło, a zatem nie jest aż
        tak gorąco
        obcisłe koszulki sa produktem łatwo dostępnym w wielu wariantach
        • samasobiesteremizeglarzem Re: Monotonia!!!! 31.05.05, 17:02
          dzinsy sa superwygodne, kiedy temp. przekracza 30C w cieniu.
          Wtedy sa one tak wygodne, że nie trzeba ich nawet zdejmować idąc spać, bo moga
          sie odkleić wraz ze skórą
        • samasobiesteremizeglarzem Re: Monotonia!!!! 31.05.05, 17:06
          Gość portalu: m napisał(a):

> żeby to tylko we Wrocławiu...
          >
          > A odpowiedź jest prosta:
          > kolorowych pasków pełno w sklepach
          > dżinsy są powiedziałabym ponadczasowe i wygodne
          > białe spodnie odpowiednie na lato, bo biały odbija światło, a zatem nie jest

>
          > tak gorąco
          > obcisłe koszulki sa produktem łatwo dostępnym w wielu wariantach

Nie tylko tak jest we Wrocławiu.
          Z ludźmi jest tak:
          dzielą się na zewnątrzsterownych (we Wrocławiu ok. 70%), oraz na
          wewnatrzsterownych (tak ja ja)
          Ludzie zewnatrzsterowni są takimi zwykłymi pionkami, trybikami w maszynie,
          takimi mrówkami.
          Oni się boją wyróżniać ponad ogół.
          Ostatnio bardzo dużo młodzieży utożsamia się z resztą ludzi zewnatrzsterownych,
          bojąc się zarazem wyróżnienia sie z tłumu.
      • Gość: marvellous Re: Monotonia!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.05.05, 17:25
        Monotonią to jest pisanie po raz setny o tym samym :(.
        • misae Re: Monotonia!!!! 30.05.05, 17:38
          o przpraszam ze urazilam stalych bywalcow, podazajac waszym tokiem myslenia to
          praktycznie kazdy temat byl tutaj poruszany wiec zamknijmy to forum, bo wieje
          monotonia...
          • Gość: AnnieLaurie Starr Re: Monotonia!!!! IP: 80.50.251.* 30.05.05, 17:48
            Biale spodnie sa modne w tym roku. Na przyklad Gap sprzedaje te same modele
            bialych portek jak to robil w 2001. Plus troche wiecej stylow.
            Dzinsy tak jak ktos powiedzial sa ponadczasowe.
            Mnie tylko draznia dzinsy tak strasznie kontrastowo wytarte jakby na nogach i
            na pupie mialy wielkie plamy po nieskiej jakosci wybielaczu.
            Co do obcislych topow - faceci to lubia, wiec sie nosi.
      • Gość: onna Re: Monotonia!!!! IP: *.lubin.dialog.net.pl 30.05.05, 17:42
        Maasz rację-ostatnio szłam do kościoła i 70 % kobiet miało białe spodnie plus
        stringi. Myślałam że się umówiły na biały sabat!!
        • Gość: AnnieLaurieStarr Re: Monotonia!!!! IP: 80.50.251.* 30.05.05, 17:53
          Wspolczuje tym biednym ksiezom.

A swoja droga jesli stringi wdac przez spodnie, to chyba nie jest to ubior do
          Domu Bozego.
      • r.richelieu Re: Monotonia!!!! 30.05.05, 17:57
        a te 30% to co? Skup się na tych 30. 70% jednakowych to bardzo dobry wynik, bo
        zimą jest dużo wyższy biorąc pod uwagę dwie możliwości płaszcza z najtańszych
        na niebogatą kieszeń i michelinówki.

nie używaj tak dokładnych liczb na podstawie tak niedokładnych źródeł, chyba,
        że dla wzmocnienia efektu, ale żeby był efekt nie tylko liczby, ale i treść
        musi być nowatorska.

Dlaczego chodzą? Bo to najpopularniejsze ciuchy są, dwie założą to i trzecia
        się skusi, a sztywna konstrukcja każe przyjmować wszystko jak leci. Proste jak
        drut.

Jeśli 70% w wieku 18-35 ubiera się w ten sposób to jaki jest rozkład dla innych
        przedziałów? I dlaczego 35? Pomiędzy 35 a 18-latką jest ogromna różnica w
        mentalności. Sklepy z ciuchami dla dzieci (np. orsay) wyraźnie określają
        przedział wieku ich odbiorców na 15-25
        • Gość: s Re: Monotonia!!!! IP: *.kom / *.kom-net.pl 30.05.05, 18:05
          oj.dla dzieci zaraz.ja mam 22 i w orsayu mnie bierze na mdlosci:(i nie czuje
          sie zadnym targetem,o!swoja droga nie rozumiem tego podzialu 15-25. a czemu nie
          16-26?itd.czym sie rozni 25latka od 26latki w tej kwestii?
          co do tematu-ja tam podziwiam kobity ktore w upale +30 chodza w
          dzinsach.ludzieeeee.przeciez to jest makabra.mozna sie stopic jak kostka
          masla.mnie parza wprost spodnie w taki zar.
          brrrr.az mnie ciarki przeszly na sama mysl.
          ja tam chodze w spodniczkach i krotkich topach.jest mi przewiewnie i
          lekko.spodnic dlugich tez nie lubie,max dlugosc do kolan,jak jest jeszcze taka
          biodrowka to juz w ogole extra.
          biale spodnie lubie,paskow blyszczacych nie nosze takze chyba nie pasuje do
          koncepcji
        • misae Re: Monotonia!!!! 30.05.05, 18:08
          odpowiadam ;o)

z poczynionych obserwacji, kobiety ok 40tki juz mniej siegaja po opisany przeze
          mnie stroj...wiec nie licza sie do sredniej.
          Obserwacje poczynilam bedac we wroclawiu przez dlugi weekend robiac zupelnie...
          nic :o) wiekszosc czasu spedzilam w centrum na zakupach, oprocz tego nocne
          kluby Daytona i Zwiazki, no i pare innych knajpek.
          Oszacowanie: 70% "na oko", moge powiedziec wiekszosc jesli bardziej Ci to
          odpowiada, ja akurat lubie cyferki...
          O zimie sie nie wypowiadam bo jest to okres bardzo szary i niewiele sie dzieje,
          wiec nie warto sie nad tym zastanawiac. Ale wiosna i lato daje pewna swobode
          ubioru i nie chodzi mi tutaj o zwiewny ciuch i odkryty brzuch tylko wlasnie o
          styl i kolorystyke...ktorej niestety brak...
          I zastanawiam sie czy to wynika z zaopatrzenia sklepow, tudziez sklonnosci do
          kopiowania, lub tez z potrzeby przynaleznosci do stada ;o)
          • misae Re: czern 30.05.05, 18:12
            a zastanawialyscie sie kiedys dlaczego wszelaka aparatura chlodzaca w
            urzadzeniach elektronicznych ma czarny kolor?
            To odnosnie bieli, ktora ma odbijac promienie sloneczne...
            • Gość: kasia Re: czern IP: *.aster.pl / *.aster.pl 30.05.05, 18:28
              no dobrze misae, a co ty masz na sobie w tej chwili, co miałaś na sobie
              wczoraj, i co będziesz miała jutro.?
              • misae Re: czern 31.05.05, 10:24
                powiem tyle, nie jeansy i nie biale spodnie, nie mam blyszczacego paska, ani
                tez bialego (nie nosze paskow wogole)...reszte wymysl sama ;o)
      • lilka-lilka Re: Monotonia!!!! 30.05.05, 19:35
        Dlatego że nie mają własnego stylu i po prostu kopiują to co widzą na wystawach
        sklepowych albo u koleżanek?
        Chyba zawsze tak było, jest i będzie, że większość ślepo powiela to co w danym
        sezonie "jest modne".

Lilka
        • bez_mapy Re: Monotonia!!!! 30.05.05, 20:13
          Ja niczego nie powielam, bo białe spodnie noszę od zawsze (jeansy też) bez
          względu na panującą modę. To samo się tyczy obcisłych bluzek (a co, mam nosić
          szerokie szmaty?) Przecież bluzka bluzce nie równa -spodnie i dodatki też. W
          tym roku polubiłam też tuniki.
          • vanillaice Re: Monotonia!!!! 30.05.05, 21:04
            Ja noszę jeansy, białe spodnie, obcisłe topy i t-shirty, bo lubię, dobrze się w
            nich czuję i szczerze mówiąc wali mnie to czy połowa czy cała ulica chodzi w
            tym samym. Zresztą jak już dziewczyny wspominały top topowi nierówny i zawsze
            można jakimś gustownym dodatkiem uoryginalnić swój strój żeby odróżnić się od
            reszty dziewczyn.
            • Gość: Gina Re: Monotonia!!!! IP: *.MAN.atcom.net.pl 30.05.05, 21:13
              To że większość nosi się w podobnym stylu, nic nie oznacza poza tym, że tak
              lubią i panuje taka moda. Wcale nie znaczy że każda wygląda tak samo. Nie bo:
              mają różne sylwetki, ubrania są różnych marek, rozmiarów, fasonów, dziewczyny
              mają różnego typu urodę, ubierają nie identyczne dodatki.... I tak, każda
              wygląda inaczej: jedna lepiej, druga gorzej
              biała bluzka + dżinsy nie na każdym = się tak samo. Ja też uwielbiam dżinsy, a
              białe bluzki są zawsze na czasie.
              • misae Re: Monotonia!!!! 31.05.05, 10:44
                bardzo mi przykro ale wlasnie wyglada to tak samo :o(
            • Gość: Ewa Re: Monotonia!!!! IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 01.06.05, 17:26
              czy sie dobrze czujesz w tych dzinsach w upały?
      • Gość: <MAGDA> Re: Monotonia!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.05.05, 17:03
        Nie wiem co we wrocławiu, mieszkam w Wawie!!!!!!!!!! pozdrawiam
        • Gość: basiek13 Re: Monotonia!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.05.05, 17:27
          Ja zawsze kochałam koraliki, torebeczki,poierdołki, tuniki - styl hipiski, a tu
          w tym roku na to moda. Cóż jestem w tym roku wreszcie modna.
      • samasobiesteremizeglarzem Re: Monotonia!!!! 31.05.05, 17:30
        i jeszcze białe mokasyny
        • bez_mapy Re: Monotonia!!!! 31.05.05, 17:33
          Albo buty w stylu Miss Sixty:
          www.zappos.com/n/es?page_size=99&d=722113334&size=0&width=0&color=0&price=0&heel_height=&order_by=pr
          ice_desc&show_all=1&page=1

• xoxo Re: Monotonia!!!! 31.05.05, 20:18
        Bo nie maja takiego polotu i gustu jak ty?
        :-/
      • zettrzy Re: Monotonia!!!! 01.06.05, 04:54
        mnie czasem brak tej atmosfery sierocinca, tak charakterystycznej dla miast
        europejskich

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka