misae 30.05.05, 16:35 dlaczego 70% kobiet (wiek 18-35) we wroclawiu ubiera sie w ten sam sposob? Schemat jest nastepujacy: - jeansy lub biale spodnie - blyszczacy pasek ew. bialy - obcisla koszulka czy naprawde tak ciezko o cos oryginalnego...? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bez_mapy Re: Monotonia!!!! 30.05.05, 17:14 Ja też lubię jeansy i białe spodnie, a do tego fajna tunika (świetny zestaw na dzień np. na zakupy). Nienawidzę czarnych spodni w gorące dni, a tym bardziej spodni w innych kolorach. Oprócz tego noszę też sukienki. Na wieczór to już inna bajka. A jak wg ciebie mam się ubierać? P.S Obcisłe bluzki też noszę, bo nie lubię szerokich łachów (ale bluzki są ciekwe i oryginalne). Odpowiedz Link Zgłoś
bez_mapy Re: Monotonia!!!! 30.05.05, 17:15 Dodam, że nie znoszę szerokich, długich spódnicyn. Odpowiedz Link Zgłoś
misae Re: Monotonia!!!! 30.05.05, 17:18 nie mam zamiaru mowic jak masz sie ubierac...po prostu stwierdzam ze cale miasto ubiera sie prawie jednakowo...to znaczy, ze ludzie lubia tylko takie ciuchy lub tez tylko takie mozna kupic w sklepach? Odpowiedz Link Zgłoś
xixx Re: Monotonia!!!! 01.06.05, 10:39 Zgadzam zie z Misae, w Łodzi jest to samo, mnostwo dziewczym w szpilakch obcislych spodniach i topach, do tego full cekinów, dominuje biel, róż i błekit, zero oryginalności, aaż przykro się robi. Odpowiedz Link Zgłoś
b_bb Re: Monotonia!!!! 30.05.05, 17:17 Tak, monotonia. I monotematyczność. To już siedemdziesiąty ósmy wątek na ten sam temat. Odpowiedz Link Zgłoś
misae Re: Monotonia!!!! 30.05.05, 17:19 no to zbyt duzo czasu spedzasz na tym forum ;o) ja nie widzialam... Odpowiedz Link Zgłoś
b_bb Re: Monotonia!!!! 31.05.05, 17:21 misae napisała: > no to zbyt duzo czasu spedzasz na tym forum ;o) ja nie widzialam... Wyszukiwarka to takie pożyteczne urządzenie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m Re: Monotonia!!!! IP: *.saska.krakow.pl 30.05.05, 17:20 żeby to tylko we Wrocławiu... A odpowiedź jest prosta: kolorowych pasków pełno w sklepach dżinsy są powiedziałabym ponadczasowe i wygodne białe spodnie odpowiednie na lato, bo biały odbija światło, a zatem nie jest aż tak gorąco obcisłe koszulki sa produktem łatwo dostępnym w wielu wariantach Odpowiedz Link Zgłoś
samasobiesteremizeglarzem Re: Monotonia!!!! 31.05.05, 17:02 dzinsy sa superwygodne, kiedy temp. przekracza 30C w cieniu. Wtedy sa one tak wygodne, że nie trzeba ich nawet zdejmować idąc spać, bo moga sie odkleić wraz ze skórą Odpowiedz Link Zgłoś
samasobiesteremizeglarzem Re: Monotonia!!!! 31.05.05, 17:06 Gość portalu: m napisał(a): > żeby to tylko we Wrocławiu... > > A odpowiedź jest prosta: > kolorowych pasków pełno w sklepach > dżinsy są powiedziałabym ponadczasowe i wygodne > białe spodnie odpowiednie na lato, bo biały odbija światło, a zatem nie jest aż > > tak gorąco > obcisłe koszulki sa produktem łatwo dostępnym w wielu wariantach Nie tylko tak jest we Wrocławiu. Z ludźmi jest tak: dzielą się na zewnątrzsterownych (we Wrocławiu ok. 70%), oraz na wewnatrzsterownych (tak ja ja) Ludzie zewnatrzsterowni są takimi zwykłymi pionkami, trybikami w maszynie, takimi mrówkami. Oni się boją wyróżniać ponad ogół. Ostatnio bardzo dużo młodzieży utożsamia się z resztą ludzi zewnatrzsterownych, bojąc się zarazem wyróżnienia sie z tłumu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marvellous Re: Monotonia!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.05.05, 17:25 Monotonią to jest pisanie po raz setny o tym samym :(. Odpowiedz Link Zgłoś
misae Re: Monotonia!!!! 30.05.05, 17:38 o przpraszam ze urazilam stalych bywalcow, podazajac waszym tokiem myslenia to praktycznie kazdy temat byl tutaj poruszany wiec zamknijmy to forum, bo wieje monotonia... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AnnieLaurie Starr Re: Monotonia!!!! IP: 80.50.251.* 30.05.05, 17:48 Biale spodnie sa modne w tym roku. Na przyklad Gap sprzedaje te same modele bialych portek jak to robil w 2001. Plus troche wiecej stylow. Dzinsy tak jak ktos powiedzial sa ponadczasowe. Mnie tylko draznia dzinsy tak strasznie kontrastowo wytarte jakby na nogach i na pupie mialy wielkie plamy po nieskiej jakosci wybielaczu. Co do obcislych topow - faceci to lubia, wiec sie nosi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: onna Re: Monotonia!!!! IP: *.lubin.dialog.net.pl 30.05.05, 17:42 Maasz rację-ostatnio szłam do kościoła i 70 % kobiet miało białe spodnie plus stringi. Myślałam że się umówiły na biały sabat!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AnnieLaurieStarr Re: Monotonia!!!! IP: 80.50.251.* 30.05.05, 17:53 Wspolczuje tym biednym ksiezom. A swoja droga jesli stringi wdac przez spodnie, to chyba nie jest to ubior do Domu Bozego. Odpowiedz Link Zgłoś
r.richelieu Re: Monotonia!!!! 30.05.05, 17:57 a te 30% to co? Skup się na tych 30. 70% jednakowych to bardzo dobry wynik, bo zimą jest dużo wyższy biorąc pod uwagę dwie możliwości płaszcza z najtańszych na niebogatą kieszeń i michelinówki. nie używaj tak dokładnych liczb na podstawie tak niedokładnych źródeł, chyba, że dla wzmocnienia efektu, ale żeby był efekt nie tylko liczby, ale i treść musi być nowatorska. Dlaczego chodzą? Bo to najpopularniejsze ciuchy są, dwie założą to i trzecia się skusi, a sztywna konstrukcja każe przyjmować wszystko jak leci. Proste jak drut. Jeśli 70% w wieku 18-35 ubiera się w ten sposób to jaki jest rozkład dla innych przedziałów? I dlaczego 35? Pomiędzy 35 a 18-latką jest ogromna różnica w mentalności. Sklepy z ciuchami dla dzieci (np. orsay) wyraźnie określają przedział wieku ich odbiorców na 15-25 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: s Re: Monotonia!!!! IP: *.kom / *.kom-net.pl 30.05.05, 18:05 oj.dla dzieci zaraz.ja mam 22 i w orsayu mnie bierze na mdlosci:(i nie czuje sie zadnym targetem,o!swoja droga nie rozumiem tego podzialu 15-25. a czemu nie 16-26?itd.czym sie rozni 25latka od 26latki w tej kwestii? co do tematu-ja tam podziwiam kobity ktore w upale +30 chodza w dzinsach.ludzieeeee.przeciez to jest makabra.mozna sie stopic jak kostka masla.mnie parza wprost spodnie w taki zar. brrrr.az mnie ciarki przeszly na sama mysl. ja tam chodze w spodniczkach i krotkich topach.jest mi przewiewnie i lekko.spodnic dlugich tez nie lubie,max dlugosc do kolan,jak jest jeszcze taka biodrowka to juz w ogole extra. biale spodnie lubie,paskow blyszczacych nie nosze takze chyba nie pasuje do koncepcji Odpowiedz Link Zgłoś
misae Re: Monotonia!!!! 30.05.05, 18:08 odpowiadam ;o) z poczynionych obserwacji, kobiety ok 40tki juz mniej siegaja po opisany przeze mnie stroj...wiec nie licza sie do sredniej. Obserwacje poczynilam bedac we wroclawiu przez dlugi weekend robiac zupelnie... nic :o) wiekszosc czasu spedzilam w centrum na zakupach, oprocz tego nocne kluby Daytona i Zwiazki, no i pare innych knajpek. Oszacowanie: 70% "na oko", moge powiedziec wiekszosc jesli bardziej Ci to odpowiada, ja akurat lubie cyferki... O zimie sie nie wypowiadam bo jest to okres bardzo szary i niewiele sie dzieje, wiec nie warto sie nad tym zastanawiac. Ale wiosna i lato daje pewna swobode ubioru i nie chodzi mi tutaj o zwiewny ciuch i odkryty brzuch tylko wlasnie o styl i kolorystyke...ktorej niestety brak... I zastanawiam sie czy to wynika z zaopatrzenia sklepow, tudziez sklonnosci do kopiowania, lub tez z potrzeby przynaleznosci do stada ;o) Odpowiedz Link Zgłoś
misae Re: czern 30.05.05, 18:12 a zastanawialyscie sie kiedys dlaczego wszelaka aparatura chlodzaca w urzadzeniach elektronicznych ma czarny kolor? To odnosnie bieli, ktora ma odbijac promienie sloneczne... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia Re: czern IP: *.aster.pl / *.aster.pl 30.05.05, 18:28 no dobrze misae, a co ty masz na sobie w tej chwili, co miałaś na sobie wczoraj, i co będziesz miała jutro.? Odpowiedz Link Zgłoś
misae Re: czern 31.05.05, 10:24 powiem tyle, nie jeansy i nie biale spodnie, nie mam blyszczacego paska, ani tez bialego (nie nosze paskow wogole)...reszte wymysl sama ;o) Odpowiedz Link Zgłoś
lilka-lilka Re: Monotonia!!!! 30.05.05, 19:35 Dlatego że nie mają własnego stylu i po prostu kopiują to co widzą na wystawach sklepowych albo u koleżanek? Chyba zawsze tak było, jest i będzie, że większość ślepo powiela to co w danym sezonie "jest modne". Lilka Odpowiedz Link Zgłoś
bez_mapy Re: Monotonia!!!! 30.05.05, 20:13 Ja niczego nie powielam, bo białe spodnie noszę od zawsze (jeansy też) bez względu na panującą modę. To samo się tyczy obcisłych bluzek (a co, mam nosić szerokie szmaty?) Przecież bluzka bluzce nie równa -spodnie i dodatki też. W tym roku polubiłam też tuniki. Odpowiedz Link Zgłoś
vanillaice Re: Monotonia!!!! 30.05.05, 21:04 Ja noszę jeansy, białe spodnie, obcisłe topy i t-shirty, bo lubię, dobrze się w nich czuję i szczerze mówiąc wali mnie to czy połowa czy cała ulica chodzi w tym samym. Zresztą jak już dziewczyny wspominały top topowi nierówny i zawsze można jakimś gustownym dodatkiem uoryginalnić swój strój żeby odróżnić się od reszty dziewczyn. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gina Re: Monotonia!!!! IP: *.MAN.atcom.net.pl 30.05.05, 21:13 To że większość nosi się w podobnym stylu, nic nie oznacza poza tym, że tak lubią i panuje taka moda. Wcale nie znaczy że każda wygląda tak samo. Nie bo: mają różne sylwetki, ubrania są różnych marek, rozmiarów, fasonów, dziewczyny mają różnego typu urodę, ubierają nie identyczne dodatki.... I tak, każda wygląda inaczej: jedna lepiej, druga gorzej biała bluzka + dżinsy nie na każdym = się tak samo. Ja też uwielbiam dżinsy, a białe bluzki są zawsze na czasie. Odpowiedz Link Zgłoś
misae Re: Monotonia!!!! 31.05.05, 10:44 bardzo mi przykro ale wlasnie wyglada to tak samo :o( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewa Re: Monotonia!!!! IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 01.06.05, 17:26 czy sie dobrze czujesz w tych dzinsach w upały? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: <MAGDA> Re: Monotonia!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.05.05, 17:03 Nie wiem co we wrocławiu, mieszkam w Wawie!!!!!!!!!! pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: basiek13 Re: Monotonia!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.05.05, 17:27 Ja zawsze kochałam koraliki, torebeczki,poierdołki, tuniki - styl hipiski, a tu w tym roku na to moda. Cóż jestem w tym roku wreszcie modna. Odpowiedz Link Zgłoś
samasobiesteremizeglarzem Re: Monotonia!!!! 31.05.05, 17:30 i jeszcze białe mokasyny Odpowiedz Link Zgłoś
bez_mapy Re: Monotonia!!!! 31.05.05, 17:33 Albo buty w stylu Miss Sixty: www.zappos.com/n/es?page_size=99&d=722113334&size=0&width=0&color=0&price=0&heel_height=&order_by=pr ice_desc&show_all=1&page=1 Odpowiedz Link Zgłoś
xoxo Re: Monotonia!!!! 31.05.05, 20:18 Bo nie maja takiego polotu i gustu jak ty? :-/ Odpowiedz Link Zgłoś
zettrzy Re: Monotonia!!!! 01.06.05, 04:54 mnie czasem brak tej atmosfery sierocinca, tak charakterystycznej dla miast europejskich Odpowiedz Link Zgłoś