Forum Kobieta Moda
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

KICZ PRYWATKA

19.11.05, 15:54
    Za tydzien wybralam sie na kicz party.Stroj obowiazkowy Zastanawiam sie jak
    sie przebrac....narazie mam kilka małych pomysłow: wałki we włosach, mocno
    rózowy blysczyk o okropnym odcieniu,musze poszperac po ciucholandach:) Co wy
    byscie załozyły, jakie macie pomysły?
    POZDRAWIAM
    Obserwuj wątek
      • cioccolato_bianco Re: KICZ PRYWATKA 19.11.05, 15:57
        :) cos wsciekle rozowego. mam taka sukienke (mini, a fason troche w stylu lat
        60tych) i torekbe z duzymi rozowymi cekinami:))
      • nihan1 Re: KICZ PRYWATKA 19.11.05, 16:04
        walki we wlosach to chyba przesada ale roz popieram
      • b_bb Re: KICZ PRYWATKA 19.11.05, 16:06
        Styl lat osiemdziesiątych: natapirowane fryzury, wściekle różowy makijaż,
        plastikowa biżuteria, czarne szpilki i białe skarpetki, rękawy- nietoperze.
        Poszukaj starych zdjęć Madonny i gwiazd disco z tych lat- z pewnością Cię
        zainspirują.
        • cioccolato_bianco Re: KICZ PRYWATKA 19.11.05, 16:11
          lata 80 to hit sezonu, wiec moze niekoniecznie na kicz-party;) btw. jakis czas
          temu trafilam przypadkiem na disco-polo party w indeksie. tam sie dopiero
          dzialo:)
          • b_bb Re: KICZ PRYWATKA 19.11.05, 16:18
            cioccolato_bianco napisała:

> lata 80 to hit sezonu, wiec moze niekoniecznie na kicz-party;)

Będzie więc zarazem modnie i kiczowato. ;)

A disco polo to chyba lata dziewięćdziesiąte? Też niezły pomysł: kreszowe
            spodnie dresowe, megaobcisłe i megakrótkie spódniczki, czarne rejstopy do
            białych butów, loki blond na głowie...
      • panna_turkus Re: KICZ PRYWATKA 19.11.05, 17:25
        wczesna madonna
        dużo czarnej koronki, poszarpane dżinsy, masa łańcuchów, pastikowe długie
        kolczyki, leginsy i buty na kaczuszce.
        pod oczami czarne kreski i mocno pomalowane usta
        (włosy pod pachami bym jednak pominęła ze względów estetycznych)
      • r.richelieu Re: KICZ PRYWATKA 19.11.05, 17:30
        ubrałabym się jak obecna tipsiara, a jeśli przypadkiem pojawiłaby się na
        imprezie prawdziwa tipsiara, która kombinowałaby z latami 80. to dopiero by
        była jazda, hehe
        • kate-gun Re: KICZ PRYWATKA 19.11.05, 21:51
          tez mi to przyszlo do glowy - mam zreszta takie marzenie.... choc raz w zyciu
          wystylizowac sie na rasowa tipsiare :)

jesli zas w/w pomysl odpada, to proponuje taka stylizacje [chodzi glownie o
          fryzury]:

img453.imageshack.us/img453/1385/hair93pl.jpg
          img453.imageshack.us/img453/9531/fdmitriesenohrringen8rc.jpg
          img453.imageshack.us/img453/1734/dscn02225pq.jpg
      • jasna_79 Re: KICZ PRYWATKA 19.11.05, 22:00
        Ostatnio trafiłam na wieczór w Sabacie Małgorzaty Potockiej. Odtąd kicz będzie mi się kojarzył z: kabaretkami, platynowym blondem na głowie, strusimi piórami, gorsetami.

Więc ja ubrałabym się tak: pantofelki obojętne, najchętniej lakierowane, kabaretki, bardzo skąpe spodenki z błyszczącego ciemnego materiału, ciemny błyszczący gorset, świecące drobinki na ramiona i dekolt, na głowę platynową perukę, do tego etola najchętniej z różowych piórek. Biżuteria i makijaż - no rulez! Do tego koniecznie ochroniarz albo życzliwy taksówkarz, który popilnuje żebyś bezpiecznie dotarła do drzwi :)
        • muaa Re: KICZ PRYWATKA 20.11.05, 12:01
          Dobra Dobra....juz mnie przekonaliscie ze walki e wlosach to nei najlpeszy
          pomysl:P Opcja na głowe: mocno natapirowane wlosy plus opaska z cekinów ala
          rambo:) pióra na ramiona , sztuczne rzesy paznokcie.Teraz czas poszuakc czegos
          na dół:)Co do kiczu wieku XXI tez myslalam zeby wskoczyc w jakies mini z
          rozjasnianego jeansu czarne buty na koturnie , tipsy, brąz na twarz i
          obowiazkowo plecaczek nike, ale mysle ze to nie bedzie oryginalny stroj na tej
          imprezie:)Pozdrowienia
      • h.lii Re: KICZ PRYWATKA 20.11.05, 11:44
        Sama na takiej byłam :)
        Obowiązkowo natapirowane włosy, złoto i róż na paznookciach.
        W ciuchlandzie na pewno znajdziesz jakiś top z cekinami i do tego jakieś futerko wokół szyi na przykład:)
        Wałki we włosach to nie kicz tylko stylizacja na wiejską kurę domową a to nie to samo :)

Ma być z przesadą ale nie niechlujnie ;p
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka