Forum Kobieta Moda
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Dlaczego Miss Poland miala taki beznadziejny

24.07.06, 22:40
    kostium "LUDOWY" na Miss Univers2006??,
    Z postrzepionych pior kurzych? Czyzby Poska promowala Polke jako kure domowa?

No, benadzieja i zenada, nawet nie macie tam w Polsce tradycji robienia
    kostiumow z pior, i dlatego tragicznie ta Miss Poland wyszla jak kwoka w tych
    bialych kurzych piorach. Ble!
    Nasza Francuzka mila fajny oryginalny kostium z Moulin Rouge do French
    cancana i wygladala LADNIE, nie tak jak wasza kwoka!
    Obserwuj wątek
      • ilecka Re: Dlaczego Miss Poland miala taki beznadziejny 24.07.06, 22:49
        Nasza, wasza, co jest do cholery?
        A w jakim ty języku piszesz? W naszym! Więc idź popisać w WASZYM...
        A tak w ogóle to kura domowa to chyba tylko po polsku brzmi KURA domowa
        (Hausfrau, housewife, casalinga), także nie sądzę, żeby ją promowali jako KURĘ
        domową. Inteligientko.
        • shava Jakieś zdjęcie? n/t 24.07.06, 22:52
          • ilecka Re: Jakieś zdjęcie? n/t 24.07.06, 22:58
            www.missuniverse.com/delegates/2006/files/PL-photo-costume.html
          • laparisienne_bcbg Re: Jakieś zdjęcie? n/t 24.07.06, 22:58
            Nie wiem, wlasnie widzialam w telewizji na kablu.
        • laparisienne_bcbg Re: Dlaczego Miss Poland miala taki beznadziejny 24.07.06, 22:57
          Nie u nie ma! Natomiast jest :

- femme au foyer (kobieta w ognisku domowym), oficjalne okreslenie, jezeli
          zamezna kobieta nie pracuje i siedzi w domu),

- maîtresse de maison(pani domu),

-femme d'intérieur (bardziej wykwitne niz femme au foyer), kobieta ktora ma
          gust do dekorowania domu, przyjmowania gosci, robienia przyjec

• ilecka Moja droga, nie zrozumiałaś mnie 24.07.06, 22:59
            chodziło mi o to, że twoim zdaniem promują ją na kurę domową, bo miała pióra w
            stroju, otóż wiedz, że w innych językach to nie wywołuje takiego skojarzenia.
            Ot co
            • laparisienne_bcbg Re: Moja droga, nie zrozumiałaś mnie 24.07.06, 23:03
              ilecka napisała:

> chodziło mi o to, że twoim zdaniem promują ją na kurę domową, bo miała pióra
              w
              > stroju, otóż wiedz, że w innych językach to nie wywołuje takiego skojarzenia.
              > Ot co
              >
              >
              >
              No nie powiesz mi, ze to czerwone kolo z wyskubanymi piorami ma cos wspolnego z
              polskim strojem ludowym. To nieudane malpowanie strojow Missek z Ameryki
              Poludniowej.
              • ilecka Słuchaj lapara, nie schodź z tematu 24.07.06, 23:06
                ja w ogóle nie wspomniałam o związku stroju naszej miss ze strojem ludowym,
                także nie skupiaj się na tym. Chodziło mi o twoje beznadziejne skojarzenie.
          • klymenystra Re: Dlaczego Miss Poland miala taki beznadziejny 25.07.06, 00:28
            Nie ma to jak poprawnosc polityczna, co nie, paroweczko? podbnie jak "blanc
            autrement" i "verticalement defavorise".
            fhancuski jest najlepszy, tylko czemu w takim razie piszesz po polsku, moja ty
            unilingue ?
      • iwka901 Re: Dlaczego Miss Poland miala taki beznadziejny 24.07.06, 22:56
        Nasza francuzka... hahaha, naprawdę zaglądam na to forum, tylko po to, aby
        poczytać te perełki , które sadzi la p bcgg
      • greenhills Jaka ona ładna! 24.07.06, 23:03
        Prawde mówiac po raz pierwszy na tych zdjeciach widze nasza reprezentantke, ale
        jest przepiekna! Bardzo, bardzo mi sie podoba na tych zdjeciach:) Przeurocza i
        sliczna.
        • shava to było nawiązanie do ORŁA,tępaku n/t 24.07.06, 23:06
          • ilecka i do kolorów NASZEJ flagi, jakbyś nie zrozumiała 24.07.06, 23:11
            • shava Re: i do kolorów NASZEJ flagi, jakbyś nie zrozumi 24.07.06, 23:19
              Francuzka wygląda jak amerykanka na diecie "hamburger w każdej ręce"(twarz jak
              patelnia),nieciekawy typ urody,oklepana.i do tego jakiś pióropusz wystający z
              głowy.sama Francja-elegancja.
              A Polka jest prześliczna.
          • laparisienne_bcbg Re: to było nawiązanie do ORŁA,tępaku n/t 24.07.06, 23:23
            A gdzie orzel ma kolo przy dupie?
            • ilecka To że to miał być orzeł, nie znaczy że 24.07.06, 23:28
              zamiast miss miał wystąpić sam orzeł - chociaż wtedy pewnie zrozumiałabyś o co
              chodzi (a nie zastanawiała się nad jakimś kołem).
              • laparisienne_bcbg Re: To że to miał być orzeł, nie znaczy że 24.07.06, 23:37
                ilecka napisała:

> zamiast miss miał wystąpić sam orzeł - chociaż wtedy pewnie zrozumiałabyś o
                co
                > chodzi (a nie zastanawiała się nad jakimś kołem)
                >
                >
                Napewno ci kowboye w Hameryce sa tak ynteligentni, zeby zobaczyc w tym POlSKI
                SYMBOL NARODOWY!!!Buhehehe! Nie rozmieszaj mnie, oni nie wiedza, gdzie lezy
                Polska, a nawet Francja. Takie pioropusze to im sie kojarza z krajem dzikusow i
                hiszpaniofonow.
                • ilecka Re: To że to miał być orzeł, nie znaczy że 24.07.06, 23:55
                  Pozostawmy to fantazji. To oczywiste również, że mało kto by rozpoznał np
                  symbol Curacao.
              • kochanica-francuza Ilecka, niech ja cię ucałuję! 30.07.06, 14:35
                ilecka napisała:

> zamiast miss miał wystąpić sam orzeł

:-)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
            • mikams75 Re: to było nawiązanie do ORŁA,tępaku n/t 24.07.06, 23:34
              to kolo to tlo dla bialego orla
          • facecja Re: to było nawiązanie do ORŁA,tępaku n/t 24.07.06, 23:29
            to niezle im się udało, bo gdyby nie te kolory to wypisz wymaluj - paw ;),
      • aniabos Ladne dziewczyny 24.07.06, 23:42
        Bardzo podoba mi sie Chinka. A dziewczyna z Albanii jest moim zdaniem podobna do
        Angeliny Jolie. Trzeba kliknac na video, bo na zdjeciach niewiele widac.
        Polka tez jest ladna. Francuzka moze seksowna, ale ladna inaczej - na video
        wyraznie widac wystajace zeby, usta prawie jej sie nie domykaja.
        • a_gneskka Re: Ladne dziewczyny 25.07.06, 00:30
          No i Francuzka rozmowna bardzo jest :>
          • kropisia Re: Ladne dziewczyny 25.07.06, 08:36
            Polka jest naprawde ladne, olac piora.
      • qurna_chata Dlaczego Miss Franca miala taki beznadziejny 25.07.06, 10:57
        Dlaczego Miss Franca miala taki beznadziejny kostium prosto z burdeli w Niu
        Orlins 1.5 wieku do tylu? czy dlatego ze wylansowaly to w niu orlins francuskie
        burdelówy? czy w ten sposob wlasnie francja zostala stolica mody? czas
        przeszly rzecz jasna bo nie od dzis wiadomo ze obecnie francja jest symbolem
        socjalizmu ekonomicznego, i slynie glownie z idioty pod nazwa szirak oraz
        zamieszek emigrantow afrykanskich. i to sa aktualnie symbole francji. w tym
        kontekscie wiec nie rozumiem skad te burdelowe stroje na konkursie.
        wyjasnij moze parowo.
        • kochanica-francuza Qurna, zejdź no z Francji ,a parówę ignoruj 30.07.06, 14:36
          ignorujmy ją wszystkie wraz!
        • witamina-c Re: Dlaczego Miss Franca miala taki beznadziejny 30.07.06, 19:36
          Moze Polka nie miala zbyt ladnego kostiumu ludowego, ale za to byla o wiele
          ladniejsza i bardziej naturalna od Fracuski:)
          • kochanica-francuza pokażcie no tę Francuzkę 30.07.06, 19:57
            • czarna_maruda Re: pokażcie no tę Francuzkę 30.07.06, 21:51

www.missuniverse.com/delegates/2006/files/FR-photo-costume.html
              łomatkoicórko
              • kochanica-francuza nic nie przebije kostiumu Germanki, dzieci 31.07.06, 15:53
                tyz prowda, że Francuzka brzydka

kostium Niemki:

www.missuniverse.com/delegates/2006/files/DE-photo-costume.html
      • kropka.nad.zet ale konkursu nie wygrała :D 25.07.06, 11:39
        laparisienne_bcbg napisała:

> Nasza Francuzka mila fajny oryginalny kostium z Moulin Rouge do French
        > cancana i wygladala LADNIE, nie tak jak wasza kwoka!

a co do Twojego pytania - zadaj je w biurez organizacyjnym, które wysłało
        dziewczynę na konkurs
      • nianaa [...] 25.07.06, 21:00
        Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu.
      • lady_in_dark Re: Dlaczego Miss Poland miala taki beznadziejny 30.07.06, 12:22
        jeszcze ladniej Francuzka wygladalaby gdyby buzi i konskiej szczeki nie bylo
        widac..;)
        • natalia999 Re:Puerto Rico-sliczna 30.07.06, 18:11
          TA co wygrala z Puerto Rico jest przeslliczna.Jak to mozliwe,ze ta kobieta moze
          byc tak sliczna?!
          Od poczatku byla moja faworytka.
      • chocolate22 Re: Dlaczego Miss Poland miala taki beznadziejny 30.07.06, 19:20
        Śliczne dziewczyny w Brazylii w czasie karnawału w Rio tez mają własnie
        kostiumy z piórkami. Takie france-Francuzice nie dorastają im nawet do pięt.
        Więc lepiej idź się ogol pod pachami i nie zaśmiecaj tego forum Twoimi
        śmiesznymi uwagami.
      • ingeborg etiopka 30.07.06, 22:55
        etiopka jest absolutnie piekna. ma fantastyczne rysy twarzy. nie
        jest "śliczna", ale ma super urodę...
      • heart_of_ice Re: Dlaczego Miss Francji miala taki beznadziejny 31.07.06, 09:07
        kostium "wieczorowy" na Miss Universe2006?
        Z przyczepionej firanki? Czyzby Francja promowala Francuzke jako sprzataczke?

No beznadzieja i zenada, nie macie tam we Francji szycia pieknych i eleganckich
        sukni?
        Nasza Polka miala fajny, oryginalny kostium i wygladala LADNIE, a nie jak ta
        wasza tandetna beza na torcie!

Pauli
        --
        Mężczyźni są z Marsa, a kobiety ze... Snickersa;)
        • heart_of_ice Re: Dlaczego Miss Francji miala taki beznadziejny 31.07.06, 09:08
          > No beznadzieja i zenada, nie macie tam we Francji szycia pieknych i eleganckich
          > sukni?

nie macie tam we Francji tradycji szycia.... mialo byc:))

Pauli
          --
          bywam na Łysej Górze:)
          • kochanica-francuza Oj Francuzi się postarali 31.07.06, 15:55
            tam przecież tyle pięknych dziewczyn...

Arubijka mi się podoba

Portorykanka zbyt lalkowata
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka