Forum Kobieta Moda
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Gra w kolory

23.09.06, 12:55
    eee, jak zwykle
    nie przewidują ciemnych włosów, ciemnej cery i jasnych (zielonych) oczu
    i jak ja mam się ubierać?!
    Obserwuj wątek
      • rrosemary blada,niebieskie oczy,ciemny brąz ja głowie 23.09.06, 13:00
        hahha i co? nie ma mnie :( podobno jestem typ zima...hmhm
      • anulkaa84 nie zgadzam się 23.09.06, 13:01
        Moim zdaniem nie ma reguły w jakich kolorach się dobrze wygląda a w jakich
        nie ze względu na kolor włosów czy skóry.Dużo zależy od rysów twarzy, od
        figury noi wieku oczywiście.Osobiście zauważyłam że bluzki w kolorze
        różowym , beżowym czy jasno zielonym nie pasują mi już po zmianie koloru
        włosów na ciemny brąz z jasnorudawego blondu .teraz dobrze wyglądam w czarnym
        i we wszelkich odcieniach fioletu i błękitu.przyczepie się trochę do tekstu
        na temat koloru beżowego że nie pasuje osobom z kolorem włosów blond, nie
        wiem jak innym ale beż "leżał" na mnie jak ulał, więc nie ma tu oklepanego
        sądu że ten kolor pasuje do brunetek a ten do blondynek, fakt że także
        kwestia gustu tu ma dużo do znaczenia, bo jeśli dana osoba źle się czuje w
        danym kolorze to także źle będzie w nim wyglądać.pozdrawiam
        • ivvette Re: nie zgadzam się 23.09.06, 13:04
          mnie niby ma nie odpowiadać zgniła zieleń a to mój ulubiony kolor:-/
          • ktosiunia87 Re: nie zgadzam się 23.09.06, 13:40
            Mnie też nie ma (mam brązowe - cimne włosy i zielone oczy). Ale już się
            przyzwyczaiłam, że prawie zawsze nie uwzględniają takiego zestawienia.
            Pozostaje samemu sprawdzić, co pasuje, a co nie. Ja lubię wszelkie brązy,
            śliwki, czerwienie, zielony, biały.
        • titta Re: nie zgadzam się 23.09.06, 20:46
          Sama sobie przeczysz.
      • stacho84 Re: Gra w kolory 23.09.06, 17:44
        Mnie też nie. Kasztanowe włosy, oczy koloru szaroniebieskiego, cera jasna
      • 26035.rasmus.8 Gra w kolory 23.09.06, 18:23
        Nieprawdą jest,że kolory niebieski i zielony to "zimne" a czerwiny i żółty
        to "cieple"kolory.Wszystkie podstawowe kolory (oprócz czerni) maja
        odcienie "ciepłe" i "zimne".Zależy,czy kolor ma w sobie wiecej żółci -wtedy
        będzie ciepły ,albo wiecej niebieskieg-wtedy będzie zimny. Tak więc czerwień
        może być zarówno ciepła :"koralowa czerwień" jak i zimna :"śliwkowa
        czerwień" , arbuz,"pomidorowa czerwień". Pozdrawiam
      • beebree Gra w kolory 23.09.06, 22:06
        jasnych oczu ,ciemnego blondu i bladej twarzy też nie biora pod uwage ;}musimy
        radzic sobie same;}przegwizdane !posluchaj siebie i uwierz mocy!!
      • biserka79 Szaroniebieskie oczy,jasny blond,jasna cera lecz.. 23.09.06, 22:25
        ...nie z oliwkowym odcieniem a niestety różówym, chociaż latem bardzo łatwo i
        ładnie się opala na brąz! - i taki typ też nie został tu wzięty pod uwagę!

Ale pewna wizażystka doradziła mi kolory które tu się poleca takiemu typowi:

"Bardzo jasny blond, różowa cera, jasne oczy.

Najlepsze: świeży błękit, soczysta zieleń, intensywna czerwień."

I tak, jeśli ZIELEŃ to tylko własnie taka soczysta świeża, a więc: KIWI,
        JABŁUSZKO;
        natomiast CZERWIEŃ to odcień: TRUSKAWKI, KORALU, POMIDORA.

A ja poza tym sie czuje wspaniale we wszystkich rodzajach brązu (najchętniej
        czekoladka) i wyraźnego niebieskiego (też w/w).
      • yavanna86 Gra w kolory 14.10.06, 20:19
        Mojej karnacji nie przewidziano,a co:P - a najbliższa mi karnacja (oliwkową cerę
        miewam tylko kiedy się opalę) powinna nosić jakieś oranże i róże,plus brąz,plus
        beż,w których wyglądam jak pasztet drobiowy.Jasne:P
        Bardzo jasnej blondynki z różową cerą w czerwieni też nie widzę.
        I oczywiście jakieś przedziwne stereotypy.Że ciepłych z zimnymi nie łączyć (a
        neutralne gdzie???).Że brąz fajnie zastąpi czerń (rzadko komu dobrze w samym
        brązie).
        Ech ludzie ludzie, nóż się w kieszeni otwiera...
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka