petshopgirl 23.09.06, 12:55 eee, jak zwykle nie przewidują ciemnych włosów, ciemnej cery i jasnych (zielonych) oczu i jak ja mam się ubierać?! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
rrosemary blada,niebieskie oczy,ciemny brąz ja głowie 23.09.06, 13:00 hahha i co? nie ma mnie :( podobno jestem typ zima...hmhm Odpowiedz Link Zgłoś
anulkaa84 nie zgadzam się 23.09.06, 13:01 Moim zdaniem nie ma reguły w jakich kolorach się dobrze wygląda a w jakich nie ze względu na kolor włosów czy skóry.Dużo zależy od rysów twarzy, od figury noi wieku oczywiście.Osobiście zauważyłam że bluzki w kolorze różowym , beżowym czy jasno zielonym nie pasują mi już po zmianie koloru włosów na ciemny brąz z jasnorudawego blondu .teraz dobrze wyglądam w czarnym i we wszelkich odcieniach fioletu i błękitu.przyczepie się trochę do tekstu na temat koloru beżowego że nie pasuje osobom z kolorem włosów blond, nie wiem jak innym ale beż "leżał" na mnie jak ulał, więc nie ma tu oklepanego sądu że ten kolor pasuje do brunetek a ten do blondynek, fakt że także kwestia gustu tu ma dużo do znaczenia, bo jeśli dana osoba źle się czuje w danym kolorze to także źle będzie w nim wyglądać.pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
ivvette Re: nie zgadzam się 23.09.06, 13:04 mnie niby ma nie odpowiadać zgniła zieleń a to mój ulubiony kolor:-/ Odpowiedz Link Zgłoś
ktosiunia87 Re: nie zgadzam się 23.09.06, 13:40 Mnie też nie ma (mam brązowe - cimne włosy i zielone oczy). Ale już się przyzwyczaiłam, że prawie zawsze nie uwzględniają takiego zestawienia. Pozostaje samemu sprawdzić, co pasuje, a co nie. Ja lubię wszelkie brązy, śliwki, czerwienie, zielony, biały. Odpowiedz Link Zgłoś
stacho84 Re: Gra w kolory 23.09.06, 17:44 Mnie też nie. Kasztanowe włosy, oczy koloru szaroniebieskiego, cera jasna Odpowiedz Link Zgłoś
26035.rasmus.8 Gra w kolory 23.09.06, 18:23 Nieprawdą jest,że kolory niebieski i zielony to "zimne" a czerwiny i żółty to "cieple"kolory.Wszystkie podstawowe kolory (oprócz czerni) maja odcienie "ciepłe" i "zimne".Zależy,czy kolor ma w sobie wiecej żółci -wtedy będzie ciepły ,albo wiecej niebieskieg-wtedy będzie zimny. Tak więc czerwień może być zarówno ciepła :"koralowa czerwień" jak i zimna :"śliwkowa czerwień" , arbuz,"pomidorowa czerwień". Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
beebree Gra w kolory 23.09.06, 22:06 jasnych oczu ,ciemnego blondu i bladej twarzy też nie biora pod uwage ;}musimy radzic sobie same;}przegwizdane !posluchaj siebie i uwierz mocy!! Odpowiedz Link Zgłoś
biserka79 Szaroniebieskie oczy,jasny blond,jasna cera lecz.. 23.09.06, 22:25 ...nie z oliwkowym odcieniem a niestety różówym, chociaż latem bardzo łatwo i ładnie się opala na brąz! - i taki typ też nie został tu wzięty pod uwagę! Ale pewna wizażystka doradziła mi kolory które tu się poleca takiemu typowi: "Bardzo jasny blond, różowa cera, jasne oczy. Najlepsze: świeży błękit, soczysta zieleń, intensywna czerwień." I tak, jeśli ZIELEŃ to tylko własnie taka soczysta świeża, a więc: KIWI, JABŁUSZKO; natomiast CZERWIEŃ to odcień: TRUSKAWKI, KORALU, POMIDORA. A ja poza tym sie czuje wspaniale we wszystkich rodzajach brązu (najchętniej czekoladka) i wyraźnego niebieskiego (też w/w). Odpowiedz Link Zgłoś
yavanna86 Gra w kolory 14.10.06, 20:19 Mojej karnacji nie przewidziano,a co:P - a najbliższa mi karnacja (oliwkową cerę miewam tylko kiedy się opalę) powinna nosić jakieś oranże i róże,plus brąz,plus beż,w których wyglądam jak pasztet drobiowy.Jasne:P Bardzo jasnej blondynki z różową cerą w czerwieni też nie widzę. I oczywiście jakieś przedziwne stereotypy.Że ciepłych z zimnymi nie łączyć (a neutralne gdzie???).Że brąz fajnie zastąpi czerń (rzadko komu dobrze w samym brązie). Ech ludzie ludzie, nóż się w kieszeni otwiera... Odpowiedz Link Zgłoś