sol_18 03.10.06, 19:03 Mam już tego dosyć.Rozumiem,że biodrówki są obecnie na topie,ale dlaczego nie mogę nigdzie kupić spodni z wyższym stanem?:/Macie podobny problem?Możecie polecić mi jakiś sklep ze średniej półki? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
onlynana Re: Mówię NIE biodrówkom!!! 03.10.06, 19:04 biodrowki nie sa na topie;) Odpowiedz Link Zgłoś
zdesperowany.grzegorz Re: Mówię NIE biodrówkom!!! 03.10.06, 19:08 powiedz biodrówkom- nie: zaoszczędzisz na urologu w przyszłości;) Odpowiedz Link Zgłoś
sol_18 Re: Mówię NIE biodrówkom!!! 03.10.06, 19:10 Może i nie są na topie,ale na pewno są bardzo popularne w polskich sklepach;)Co do drugiej rady to się zgadzam:) Odpowiedz Link Zgłoś
yavanna86 Re: Mówię NIE biodrówkom!!! 03.10.06, 19:18 BIODRóWKI Są WSZęDZIE.Wszędzie.W wersji biodrowej oraz w wersji odsłaniającej tyłek.Nie da się kupić spodni z normalnym stanem!!!Chyba,że ktoś sobie każe uszyć na miarę... Odpowiedz Link Zgłoś
iluminacja256 Re: Mówię NIE biodrówkom!!! 04.10.06, 12:28 Hmmm..no nie weim, przecież nawet Big star ma dzinsy i sztruksy normalne - oni to nazywają - z podwyzszonym stanem:))))) Odpowiedz Link Zgłoś
iluminacja256 Re: Mówię NIE biodrówkom!!! 04.10.06, 12:40 Tyle tylko, z epoweim ci, ze lezą dość kiepsko - głownei sztruksy - ja mam coś około 65 w talii i 92 w biodrach i o ile w talii jest neizle, to na biodrach sie ciebną - sa uszyte po prostu na ludzi, którzy maja jakaś dziwn budowę - tak jakby od pępka do spojenia łonowego mieli 10 cm:)))) ktoś mi mówił, ze to ponoć niemiecka(?) firma. Nie wiem, może Niemki sa jakieś takie krótkie...:) Odpowiedz Link Zgłoś
aabuuu Re: Mówię NIE biodrówkom!!! 08.10.06, 00:29 a ja mam normalne dzinsy z lee Odpowiedz Link Zgłoś
myszmusia Re: Mówię NIE biodrówkom!!! 03.10.06, 19:19 dzinsy proste _do pasa_ sięgające w Marks and Spencer.Trzy długości, a właściwie na trzy wzrosty czy jak to nazwać;-) Odpowiedz Link Zgłoś
yavanna86 Re: Mówię NIE biodrówkom!!! 03.10.06, 19:23 to na pewno nie na mnie :P wg projektantów dżinsów osoby wysokie,ze szczupłymi nogami i średnio szczupłą talią nie istnieją :P znajduję sobie spodnie tylko w sklepach,w których są dwie skale rozmiaru (np. W 29 H 34) Odpowiedz Link Zgłoś
annie_laurie_starr Re: Mówię NIE biodrówkom!!! 03.10.06, 19:26 Levi's ma na pewno jakies modele, ktore nie sa biodrwkami. Tylko, ze Levi's w PL sie zupelnie nie oplaca... Odpowiedz Link Zgłoś
miska_malcova Re: Mówię NIE biodrówkom!!! 03.10.06, 19:40 można kupić nie-biodrówki, tylko trzeba sie nachodzić :-( ja kupiłam w BigStarze (choć nie lubię tego sklepu, ale nie miałam wyboru) Odpowiedz Link Zgłoś
vivis_cortez Re: Mówię NIE biodrówkom!!! 03.10.06, 19:54 a ja się nie mieszczę w biodrówki :-( cóż, nie należę do małobiodrzastych... Odpowiedz Link Zgłoś
kinky5 Re: Mówię NIE biodrówkom!!! 03.10.06, 20:14 a zima sie zbliza wielkimi krokami...... nie dziekuje! Odpowiedz Link Zgłoś
mon_cherie Re: Mówię NIE biodrówkom!!! 03.10.06, 21:17 o to dobry temat :) gdzie kupić jeansy z wyższym stanem na 90 w biodrach i 60 w pasie... każde spodnie z wyższym stanem, nawet te najbardziej dopasowane odstają mi w pasie :/ obawiam się, że zostały mi tylko biodrówki... Odpowiedz Link Zgłoś
clockwork.orange Re: Mówię NIE biodrówkom!!! 03.10.06, 21:23 ja wlaśnie z tego powodu nosze biodrówki. albo szerokie spodnie z wyższym stanem, które ze mnie spadaja i elegancko zatrzymują się na biodrach. chyba nie ma na to rady niestety;( Odpowiedz Link Zgłoś
beatrycze123 Re: Mówię NIE biodrówkom!!! 03.10.06, 22:04 Mnie też nie stac na spodnie powyżej 100 zł :(:( :( Tylko te durne biodrówki :( A jak opadają, to według mnie wcale nie jest eleganckie. Noszenie biodrówek pod brzuchem uwazam za obrzydliwe. Ale.. sama mam jedne takie spodnie, bo innych znaleźc nie mogę, buuuuuuuuuuuuuu A jakby ktos wiedział, gdzie kupić spódniczkę dzinsowa nie-biodrówkę... Odpowiedz Link Zgłoś
clockwork.orange Re: Mówię NIE biodrówkom!!! 03.10.06, 22:16 z tą elegancją to była ironia:) ale jak biodrówki ci opadają to chyba są po prostu za duże i wystarczy mniejszy rozmiar? mnie biodrówki nie spadają z tyłka, za to wyższe spodnie niestety tak:( Odpowiedz Link Zgłoś
onlynana Re: Mówię NIE biodrówkom!!! 03.10.06, 22:19 beatrycze123 napisała: > A jakby ktos wiedział, gdzie kupić spódniczkę dzinsowa nie-biodrówkę... na pewno do 100 zl dostaniesz w Only. Odpowiedz Link Zgłoś
beatrycze123 Re: Mówię NIE biodrówkom!!! 04.10.06, 10:01 1.jak kupię mniejsze to są za wąskie w udach niestety. Nie lubię, jak się strasznie opinają.. Zresztą już nie wiem, co gorsze 2. gdzie jest sklep Only w Warszawie? Odpowiedz Link Zgłoś
mojave Re: Mówię NIE biodrówkom!!! 04.10.06, 08:59 mon_cherie napisała: > o to dobry temat :) > gdzie kupić jeansy z wyższym stanem na 90 w biodrach i 60 w pasie... > każde spodnie z wyższym stanem, nawet te najbardziej dopasowane odstają mi w > pasie :/ > obawiam się, że zostały mi tylko biodrówki... Wlasnie, ja mam identyczny problem, biodra 92 a talia 58 - nie istnieja spodnie z wyzszym stanem na mnie i to zarowno wsród wysokopólkowych jak i marketowcyh bo w desperacji juz i takie zdarzało mi sie mierzyc. Wszystkie spodnie kupuje teraz na tej zasadzie, że musza dobrze leżec w biodrach, po czym ide do zaprzyjaźnionego juz zakladu krawieckiego i tam mi je idealnie w talii dopasowują. Zwieksza to koszt kazdych spodni o jakies 20 zł i jest nieco kłopotliwe bo nie moge jednego dnia kupic spodni a drugiego juz je wlozyc:( W przypadku jeansow jest to niemozliwe tak więc zostaja mi tylko biodrowki i chwala Bogu ,że są i dobrze, że mam plaski brzuch;) Widze tu pewna nisze rynkową, może projektanci/producenci odiezy pomysleliby o klientkach z bardziej kobiecymi figurami? Odpowiedz Link Zgłoś
houhou Re: Mówię NIE biodrówkom!!! 04.10.06, 09:06 O, gdzie masz takiego krawca co zmniejsza dżinsy? --------------- "(...)nawet żyrafę ze stołka jak bieda... i tylko jeża przelecieć się nie da!!!" Odpowiedz Link Zgłoś
mojave Re: Mówię NIE biodrówkom!!! 04.10.06, 09:11 przeczytaj jeszcze raz:) napisalam, że w przypadku jeansow zmniejszenie jest niemozliwe więc pozostaja tylko biodrowki. Odpowiedz Link Zgłoś
houhou Re: Mówię NIE biodrówkom!!! 04.10.06, 10:14 Zdaję sobie z tego sprawę w 100%, ale biodrówki i tak mi z tyłu odstają a ściągnięte paskiem wyglądają fatalnie. Trzeba mi je dopasować a moja zwykła maszyna nie daje rady:( --------------- "(...)nawet żyrafę ze stołka jak bieda... i tylko jeża przelecieć się nie da!!!" Odpowiedz Link Zgłoś
nie-niebieska Re: Mówię NIE biodrówkom!!! 04.10.06, 17:14 dlaczego levis w PL sie nie oplaca? Odpowiedz Link Zgłoś
malgoniak Re: Mówię NIE biodrówkom!!! 04.10.06, 09:17 powinny byc normalne w kappahl, cubus Odpowiedz Link Zgłoś
flourella Re: Mówię NIE biodrówkom!!! 04.10.06, 09:33 No właśnie, zastanawia mnie to czemu u nas są sprzedawane tylko miniaturkowe rozmiary jeansów ? przecież nie należymy do najmniejszych chodzi mi to właśnie o dość szerokie biodra, a z + 90cm w tej okolicy jest bardzo ciężko znaleźć normalne spodnie w fajnym kolorze i bez lycry! dla mnie to koszmar mierzyć jeansy z jakąś domieszką - wygląda się jak w rajtuzach :D Kolejną zmorą są wszędobylskie juz nie modne - modele bootcut! poprostu koszmar. Ja docieram moje pieknę proste nie za niskie biodrówki z Only, które kupiłam 4 lata temu :D są extra! super kolor, bez lycry, proste nogawki, i nie za niskie :) Czy ktoś wie gdzie kupić fajne jeansy na rozmiar W33 H34 ? Mam 180cm i nie moge nic znaleźć a nie wyobrażam sobie nie nosić jeansów ;o Odpowiedz Link Zgłoś
aga681 Re: Mówię NIE biodrówkom!!! 04.10.06, 18:17 masz rację, dziś mierzyłam dżinsy w Lee, Wranglerze i Levisie i w sumie tylko jedna para była z prostymi nogawkami i bez dodatku lycry, która powoduje, że wyglada sie jak w rajtuzach. Nie wiem gdzie jeszcze szukac fajnych, klasycznych, biodrówek lub nie w fajnym kolorze Odpowiedz Link Zgłoś
ivvette Re: Mówię NIE biodrówkom!!! 04.10.06, 09:36 a ja mówię tak biodrówkom bo w końcu skracają mi nogi i nie wyglądam jak glista z nogami do samej podłogi;-) Nie mowie tu o łonówkach ale normalnych biodrówkach. Odpowiedz Link Zgłoś
kimmay Re: Mówię NIE biodrówkom!!! 04.10.06, 10:00 Hehe 'łonówki' - dobre okreslenie :-D Co do spodni NIE-biodrowek, to ostatnio mierzylam chyba 100 par we Wranglerze i wiekszosc byla wlasnie NORMALNA, a nie biodrzasta! No ale ja niestety szukalam takich troche nizszych , bo tylko takie moge nosic (prawie w ogole nie mam bioder, zero wciecia w talii i w wysokich spodniach wygladam jak linijka). Odpowiedz Link Zgłoś
heart_of_ice Re: Mówię NIE biodrówkom!!! 04.10.06, 10:08 no wlasnie, spodnie z normalnym stanem mozna bez problemu nabyc we wszystkich dzinsowych sklepach: Wrangler, Lee, Big Star.... swoja droga to nie pojmuje zjawiska: biodrowki nie sa modne, ale wszedzie jest tylko to:) na ludziach tez:) chociaz niewiele kobiet wyglada naprawde dobrze w biodrowkach, bo trzeba miec super figure:) nie pojmuje zjawiska tym bardziej, ze zazwyczaj, jak cos jest modne, to jest wszedzie, ale inne rzeczy tez sa - a w tym przypadku nie:)) Pauli -- Mężczyźni są z Marsa, a kobiety ze... Snickersa;) Odpowiedz Link Zgłoś
stworzenje Re: Mówię NIE biodrówkom!!! 04.10.06, 12:25 bo sie glupie baby zwlaszcza te siksy malolaty rzucaja na nie,to i niestety je sprowadzaja do sklepow bo dobrze sie sprzedaja :-/,ja w ta zime znow wyciagne moje body i jakos w ten sposob zaradze na gole plecy etc.bo tez zeby kupic spodnie z wyzszym stanem sie rok temu nameczylam,ba zeby nawet tob byly PRAWDZIWE biodrowki-bo rpawdziwe sa takie ze pepek zaslaniaja,a te obecne to kurna chyba pol dupki nazwac albo łonowki,jak wlosy pannom wystaja fuj... Odpowiedz Link Zgłoś
cioccolato_bianco Re: Mówię NIE biodrówkom!!! 04.10.06, 12:28 stworzenje napisała: > PRAWDZIWE biodrowki-bo rpawdziwe sa takie ze pepek zaslaniaja... ciekawostka przyrodnicza :) Odpowiedz Link Zgłoś
ciak1 Re: Mówię NIE biodrówkom!!! 04.10.06, 12:35 Mi się właśnie wydaje, że do spodni z wysokim stanem trzeba mieć odpowiednią figurę, a biodrówki łatwiej dopasować. Ja przymierzałam ostatnio kilka par takich nie-biodrówek i wszystkie mi odstawały w talii. Odpowiedz Link Zgłoś
silencia22 Re: Mówię NIE biodrówkom!!! 04.10.06, 18:49 nie pojmujesz zjawiska? w biodrowkach nawet zbyt obszerna figura i pupa wygląda lepiej niz w spodniach z wysokim stanem,i biodrowki tez lepiej podkreslają wcięcie w talii,ja wole biodrowki tylko nie za niskie Odpowiedz Link Zgłoś
black_magic_women Re: Mówię NIE biodrówkom!!! 04.10.06, 20:48 silencia22 napisała: > nie pojmujesz zjawiska? w biodrowkach nawet zbyt obszerna figura i pupa wygląda > > lepiej niz w spodniach z wysokim stanem, Tez tak uwazam!To do spodni z wysoka talia trzeba miec rewelacyjna figure zeby nie wygladac jak smutna kowbojka z lat 80;) Odpowiedz Link Zgłoś
mikams75 Re: Mówię NIE biodrówkom!!! 04.10.06, 21:32 > nie pojmujesz zjawiska? w biodrowkach nawet zbyt obszerna figura i pupa wygląda > > lepiej niz w spodniach z wysokim stanem,i biodrowki tez lepiej podkreslają > wcięcie w talii,ja wole biodrowki tylko nie za niskie ja obserwuje cos innego - biodrowki sie zsuwaja dziewczynom z tylka, wiec sciskaja sie mocniej paskiem. Jak sie scisna mocniej paskiem to im wyplywa cialko gora. To zjawisko da sie zaobserwowac nawet u szczuplych dziewczyn. Ja jestem z tych z duzym tylkiem i biodrami i rzeczywiscie biodrowki zlikwidowaly problem odstawania w pasie, ale jak ma sie wiekszy tylek to tez ciezko znalezc takie polbiodrowki w ktorych nie bedzie wystawal przedzialek. Odpowiedz Link Zgłoś
sol_18 Re: Mówię NIE biodrówkom!!! 06.10.06, 15:57 heart_of_ice napisała: > no wlasnie, spodnie z normalnym stanem mozna bez problemu nabyc we wszystkich > dzinsowych sklepach: Wrangler, Lee, Big Star.... > Naprawdę?Otóż w moim mieście wręcz przeciwnie:/ Odpowiedz Link Zgłoś
ktosiunia87 Re: Mówię NIE biodrówkom!!! 04.10.06, 12:33 Nie lubię biodrówek, nie wyglądam zreszta w nich dobrze i mam ten sam problem z kupnem spodni. a już jak widze "łonówki" (super określenie) to mam odruch wymiotny. W moim przypadku zima + biodrówki = zapalony pęcherz :( Odpowiedz Link Zgłoś
dominika8 Re: Mówię NIE biodrówkom!!! 04.10.06, 18:42 ja kupiłam w sobotę w Claire DK, nie biodrówki, przecenione z 269 na 100 Odpowiedz Link Zgłoś
edavenpo Wysoka talia... 04.10.06, 19:25 ..wraca tego sezonu Kultowe juz dzinsy Ghost z talia tzw. gorsetowa www.vogue.co.uk/ImageLib/320x480/Shows/AW2006/London/R-T-W/Ghost/ghost021.jpg Psim swedem wyhaczylam bardzo podobna pare wczoraj w H&M przez zupelny przypadek... Bede nosic z szelkami i koszula ;-) Scarlett Johanssen na New York Fashion Week. www.thebudgetfashionista.com/image/scarlett.jpg Kate Moss popsugar.com/files/images/KateMoss-LondonFashionWeek-Top00.preview.jpg Szwedzkie Acne ktore tu juz kiedys pokazywalam: www.acnejeans.com/press/aw06/popup/lookbook/126_CF009614.jpg www.acnejeans.com/press/aw06/popup/lookbook/124_CF009585.jpg www.acnejeans.com/press/aw06/popup/lookbook/125_CF009609.jpg W klasycznych spodniach to samo: images.asos.com/inv/F/23/151/106897/image3xl.jpg www.vogue.co.uk/ImageLib/320x480/Shows/SS2007/New_York/R-T-W/Zac_Posen/00010f.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
mrgodot Re: Wysoka talia... 04.10.06, 22:23 i co z tego, że wraca, jak do sklepów nie dotarła i nie dotrze szybko. Od dwóch (!!!) lat szukam dzinsów z normalną talią i prostymi nogawkami (nie dzwony). Lubię klasykę i sprawdzone firmy - Levisy albo Wranglery. Szukałam w W- wie - nie było. Szukałam w Stanach (rok i dwa lata temu) - coś było, ale nie do końca mi leżało. Tydzień temu poszłam zdeterminowana do sklepu firmowego Levisa, potem Wranglera. I nic. Same biodrówki. Nie-biodrówki były pojedyncze i tylko bardzo duże rozmiary. Dla mnie nic - podobno jestem za mała, za szczupła, itp. Wyszło na to, że mam rozmiar 26 a Panie noszące takie niskie rozmiary zawsze kupują biodrówki (tak mi powiedziano w sklepie), a dzinsy z wysoką talią podobno kupują te "grubsze". Kuriozum! No i oczywiście wszystkie z nogawkami rozszerzanymi. Te z prostymi - jak mi powiedziano - dojdą za jakiś czas, ale i tak będą bidrówkami. To ja się pytam: gdzie te spodnie z normalną/wysoką talią wracają, bo na pewno nie do polskich sklepów! Odpowiedz Link Zgłoś
ciak1 Re: Wysoka talia... 09.10.06, 14:48 To nie jest typowo dżinsowa firma, ale moja mam kupiła latem dżinsy z wysokim stanem i wąskimi nogawkami w hexeline. Odpowiedz Link Zgłoś
kocinamber Re: Mówię NIE biodrówkom!!! 05.10.06, 01:03 Ja też mówię zdecydowanie NIE !!! Gdzie można w Warszawie znaleźć spodnie z guzikiem na wysokości pępka i do tego nie zwężane w udach?! Obecna moda - ponoć odchodząca- jest nie dla mnie. Od 5 lat (słownie pięciu (!) ) nie kupiłam sobie spodni. Moim skromnym zdaniem kobieta, która ma kobiecą figurę, w biodrówkach wygląda fatalnie. Pomijając wystające fałdy brzuszne. (ale takie muszą być modne zawsze i za wszelką cenę) Uważam , że mam zbyt ładny tyłek,żeby go szpecić biodrówkami. Kobiet z ładnymi tyłkami znam parę ale niestety ślepo hołdują modzie i po prostu same się oszpecają. Po co ?!!! Wróćmy wreszcie do kobiecości i eksponujmy przysłowiowe 90-60-90. (z małymi odstępstwami w obie strony). Zacznijmy odróżniać się od tak zwanych mężczyzn "metroseksualnych" O ile można nazwać ich mężczyznami:) Odpowiedz Link Zgłoś
yavanna86 Re: Mówię NIE biodrówkom!!! 05.10.06, 02:05 przy biodrówkach trzeba mieć płaski brzuszek.żeby się nie wylewał.kiedy ktoś ma np.długie nogi,niepłaski brzuszek i jest wysoki,a brakuje mu wcięcia w talii,to spodnie z wysokim stanem-takim w okolicach pępka a nie ciut nad biodrami-są idealne. Odpowiedz Link Zgłoś
black_magic_women Re: Mówię NIE biodrówkom!!! 05.10.06, 13:44 Jestem dosyc wysoka,nie mam szczegolnej tali,a biodra ostatnio wyraznie mi sie zmniejszyly.Od dlugiego czasu nosze biodrowki,zwracajac uwage na to,zeby nie byly zbyt plytkie,a to co na gorze/bluzka,sweter itp/siegaly conajmniej do paska spodni.Zgadzam sie natomiast z Wami,ze na rynku jest zalew plytkich,obcislych w udach ,streczowych dzinsow.Kompletnie nie wiem komu one sluza!? Odpowiedz Link Zgłoś
ivvette Re: Mówię NIE biodrówkom!!! 05.10.06, 13:49 |Idz do sh - zalew jeansów z wysokim stanem - do wyboru ,do koloru:-) Odpowiedz Link Zgłoś
ivvette Re: Mówię NIE biodrówkom!!! 05.10.06, 13:51 www.thebudgetfashionista.com/image/scarlett.jpg No nie - nie powieci mi chyba ,że ona dobrze wygląda w takich spodniach. Lepsze byłyby biodrówki (nie lonówki). nie cierpię spodni z wysokim stanem. Odpowiedz Link Zgłoś
mon_cherie Re: Mówię NIE biodrówkom!!! 05.10.06, 14:07 na tej fotce stan rzeczywiście ZBYT wysoki ale skolei 15-18 cm to druga skrajność... Odpowiedz Link Zgłoś
houhou Re: Mówię NIE biodrówkom!!! 05.10.06, 14:15 Oooo, jakbym siebie widziała:) --------------- "(...)nawet żyrafę ze stołka jak bieda... i tylko jeża przelecieć się nie da!!!" Odpowiedz Link Zgłoś
mrgodot Re: Mówię NIE biodrówkom!!! 05.10.06, 17:54 czy ta kobieta na zdjęciu wygląda OK? To kwestia gustu. Wygada o kilka nieb lepiej niż kobiety z niemal odsłoniętym łonem, kiedy znad paska spodni wylewają im się fałdy tłuszczu, a z tyłu widać niemal pół tyłka. Biodrówki deformują sylwetkę i nieprawdą jest, że to moda dl szczupłych kobiet. Ja jestem bardzo szczupła, ma w tali 64 cm a w biodrach prawie 90 i mam lustro. Skoro mam talię i ją widać, to chcę ją podkreślić, a biodrówki podkreślają co najwyżej biodra. Do tego pasek na biodrach i nawet ktoś kto ma różnicę 5 cm pomiędzy talią a biodrami, będzie wyglądać jakby miał wciętą talię. Słowem babochłop. A poza tym trzeba na siebie spojrzeć również z tyłu - biodrówki to tragedia. Wszystko się miesza i nie wiadomo co jest co. Dżinsy powinny opływać kobiecą sylwetkę i pokazywać jej uroki, a nie deformować i skracać nogi, tworzyć sztuczną talie, itp. Odpowiedz Link Zgłoś
black_magic_women Re: Mówię NIE biodrówkom!!! 05.10.06, 20:07 mrgodot napisała: > Do tego pasek na biodrach i nawet ktoś kto ma różnicę 5 cm pomiędzy talią a > biodrami, będzie wyglądać jakby miał wciętą talię. Słowem babochlop. Hm,czy moglabys mi to jakos przystepnie wytlumaczyc?Zawsze myslalam,ze talia to kobiecy atut,ktory dostaje sie od matki natury,albo nie.A tu takie rewelacje! Najpierw,ze tak latwo talie nabyc/wystarczy pasek i biodrowki/.Dalej,ze z wcieta talia wyglada sie jak ...babochlop! Odpowiedz Link Zgłoś
beatrycze123 Re: Mówię NIE biodrówkom!!! 05.10.06, 22:08 A ja bym chciała właśnie takie spodnie, ona ma żle załozoną blzuke, a nie złe spodnie. Trzeba miec jakiś zły dzien, żeby wpuścić blzukę w s podnie z wysokim stanem. Zresztą pytani nie jest o to co jest ładneijsze- pytanie dlaczego takich spodni za normalną cene nie można kupić, podczas gdy sklepy z niższej i średniej półki sa zawalone biodrówkami. Odpowiedz Link Zgłoś
wonalim Re: Mówię NIE biodrówkom!!! 09.10.06, 08:44 Biodrówki są beznadziejne, złażą z tyłka. Wiecznie chodzę z gołymi plecami, co wygląda nieestetycznie i jest niezdrowe. Mam wcieta talię, lekko odstający tyłek. Jak znajdę spodnie , które na mnie pasują to od razu je kupuję, bo taka okazja może się nie trafić przez kilka lat. Czasem wkładam spodnie w sklepie i nie sięgają mi do połowy tyłka. Ciągle muszę nosić pasek, żeby mi spodnie nie odstawały.Siostra raz się popłakała ze złości jak chciala kupić spodnie. Przymieżyła chyba z 25 jeansów i żadne nie leżały dobrze. W końcu zrezygnowała z jeansów i kupiła materiałowe, bo tylko takie pasują na normalną kobietę.Nie wiem na kogo oni je szyją. Na jakieś babochłopy. Odpowiedz Link Zgłoś
h.e.r.m.i.o.n.a Re: Mówię NIE biodrówkom!!! 09.10.06, 14:28 Ja tam biodrówki akurat uwielbiam. polecam Lee desoto. Biodrówki ale wysokienajwyższe jakie mam. Odpowiedz Link Zgłoś
beatrycze123 Re: Mówię NIE biodrówkom!!! 09.10.06, 16:15 To idź sobie z tego wątku! :P (oczywiście to żart) Odpowiedz Link Zgłoś
h.e.r.m.i.o.n.a Re: Mówię NIE biodrówkom!!! 09.10.06, 18:21 Co sie tak denerwujesz? Przecież właśnie doradziłam, co do spodni. Mam wyrzsze biodrówki a założycielce wątku chyba o to chodziło. Odpowiedz Link Zgłoś
agata781 Re: Mówię NIE biodrówkom!!! 09.10.06, 14:43 Tylko jeansy z podwyższoną talią!Zdążyłam poznać ból zapalenia nerek. Odpowiedz Link Zgłoś
skwarka2 Re: Mówię NIE biodrówkom!!! 10.10.06, 15:58 na stadionie sobie kupisz jakie tylko chcesz i biodrówki i nie biodrówki w niskiej cenie od 40 do 70 zł. normalne, ładne dżinsy :) polecam :) Odpowiedz Link Zgłoś
veriama Re: Mówię NIE biodrówkom!!! 15.10.06, 17:12 a ja najlepsze spodnei zawsze znajoduje w lumpeksach. z wysokim stanem, bez lycry, biodrowki do pepka, nic nie odstaje.... a zazwyczaj we wszelkich sklepach levia, wranglera itd kazde spodnie odstawaly w pasie.. Odpowiedz Link Zgłoś
cheeringup Re: Mówię NIE biodrówkom!!! 18.10.06, 10:50 kupiłam w benettonie w hiszpanii jeansy z tza "high rise waist". to jakaś nowość,w dodatku cena super przystępna 30 EUR. ja również mam dość odsłonietych pleców, nie dosć że zimno to jeszcze niekobieco...moim zdaniem:) mam nadzieję że rusza nowy trend!!!! i zaraz pojawią się w Polandii Odpowiedz Link Zgłoś
ewelinka244 Re: Mówię NIE biodrówkom!!! 18.10.06, 11:49 ja kupiłam kiedys w promodzie,ale to było ze 2-3 lata temu :(,obecnie nie wiem gdzie maja normalne spodnie Odpowiedz Link Zgłoś
katarynka80 Re: Mówię NIE biodrówkom!!! 19.10.06, 14:56 Czesć, ja kupiłam sobie niedawno spodnie w reporterze. Kosztowały mnie mniej niż 150 zł. Jedne to sztruksy 3/4 (brązowe, z ciekawie wyglądającymi guziczkami u dołu nogawki w ładnym brązie), drugie długie w prążki (są też podobne w kratkę). Obie pary spodni mają nieco wyższy stan. Pępka nie przykrywają, ale to zdecydowanie nie są biodrówki. Poza tym mam wąską talię i mimo to nie odstają mi aż tak bardzo, jak czasami inne, w pasie, więc wystarczy pasek, a już przerabianie nie jest konieczne. Jestem zadowolona. Moje dwie siostry też mają stamtąd spodnie. W ogóle w reporterze wypatrzyłam sobie parę fajnych rzeczy (choć zdecydowanie niektóre w ogóle mi się nie podobają). Pozdrawiam i życzę powodzenia w szukaniu spodni. Odpowiedz Link Zgłoś
papryczka_ag Re: Mówię NIE biodrówkom!!! 19.10.06, 15:07 Ja nie mam nic przeciwko biodrówkom, ale NORMALNYM. A nie takim, które nosi się w połowie półdupków - ewentualnie takim, w których można tylko stać bo jak sie usiądzie pokazuje się cały tyłek. Co to za kretyński wynalazek? Odpowiedz Link Zgłoś
brahenn Re: Mówię NIE biodrówkom!!! 19.10.06, 20:45 rowniez naleze do tych osob ktore biodrowek nie kochaja zbyt mocno, tzn wlasciwie łonówek, bo wyższe bidrówki moga być jeśli sa dobrze skrojone... ale właściwie chciałam o czym innym. Poszlam do sklepu w celu nabycia jakis fajnych niedrogich jeansów o w miare wysokim stanie. Wydawalo mi sie juz ze znalazlam takie jak chcialam wybralam sobie moj rozmiar i poszlam mierzyc ... i co sie okazalo. Moze i zapielabym sie w tych spodniach gdyby mi przeszly przez uda!! No nie zdarzylo mi sie to do tej pory, zawsze wrecz uwazalam ze mam szczuple nogi. Desperacko wzielam spodnie 2 rozmiary wieksze, te w udach byly dobre aczkolwiek z tylka zsunely sie bez rozpinania. I kup tu sobie czlowieku spodnie...... Odpowiedz Link Zgłoś
yavanna86 Re: Mówię NIE biodrówkom!!! 20.10.06, 09:35 ja właśnie odkryłam,że to co kilka sezonów temu było biodrówkami,teraz już się nazywa spodniami z normalnym stanem/przynajmniej wg sprzedawczyń,bo wg mnie na metce było jak byk Taille Basse,ale co ja będę się mądrzyć :P/,a biodrówkami nie jestem sobie w stanie tyłka przykryć... Odpowiedz Link Zgłoś
brahenn Re: Mówię NIE biodrówkom!!! 20.10.06, 11:29 zebys wiedziała, aktualne biodrówki sa już tak niskie że mi przedzialek z tylu widać :)))) nie mówiąc o tym że nie wiem gdzie w tym upchnąć jakiekolwiek majtki Odpowiedz Link Zgłoś
upio Re: Mówię NIE biodrówkom!!! 21.10.06, 20:43 A ja kupuje biodrowki w H&M, sa idealne .Nie za niskie nie za wysokie.Mam duza roznice pomiedzy talia, a obwodem bioder.Tylko w takich spodniach wygladam dobrze.I na dodatek moge ukryc dosc wydatne uda , bo biodrowki maja prosty, szeroki kroj.Ale faktem jest ze body do takich spodni to najlepsze rozwiazanie. Odpowiedz Link Zgłoś
maga377 Re: Mówię NIE biodrówkom!!! 24.10.06, 12:36 Weszłam na ten wątek przez przypadek i bardzo się z tego ciesze, bo przestałam się zadręczać ze nie mam gustu ;)Też mam serdecznie dość biodrówek. Już myślałam ze ze mną coś nie tak bo szukając wyższych jeansów w sklepach patrzyli na mnie jak na wariatkę i ze się nie znam bo teraż takie są modne ???? Wreszcie musiałam iść na kompromis i z braku innych kupiłam sobie jedną parę wyższych biodrówek. A propo biodrówkowej paranoi, chyba do konca życia będzie prześladować mnie widok świeżo upieczonej mamusi wychodzącej z oddziału położniczego z noworodkiem w tzw. łonówkach, tak niskich że pomału szpitalny podkład wychodził jej górą!(przepraszam ze dosadność opisu ale to było szokujace) Acha, to była połowa października. Odpowiedz Link Zgłoś