Forum Kobieta Moda
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

baleriny atmosphere

10.04.09, 15:22
    po zeszłorocznych przejściach z mega niewygodnymi hilfigerami
    zastanawiam się nad kupnem tanich balerinek atmosphere - na allegro
    jest ich mnóstwo, za 39 zł
    są syntetyczne, ale myślę, że jak wsadzę do nich skórzane wkladki
    będzie ok
    miał ktoś z nimi do czynienia? jak z rozmiarówką?
    Obserwuj wątek
      • dalenne Re: baleriny atmosphere 10.04.09, 15:40
        Właśnie dziś testuje pierwszą parę.
        Są świetne.
        Noszę rozmiar 41, czyli wkładka musi mieć 27cm aby but był wygodny.
        Te są idealne.

Dla porównania z rozmiarówką z H&M zawsze miałam kłopoty w momencie
        gdy chcialam kupić jakieś jednosezonówki, co to za rozmiar 40/41 lub
        38/39?
        • gabrielafrancuz Re: baleriny atmosphere 10.04.09, 15:45
          Zgadzam się, przymierzałam 41 i były na mnie za małe, a mam stopę ~28 cm. ;-)
          Zgadzam się też co do rozmiarów w H&M - rozmiary tamtejszych rajstop również są
          dla mnie niepojęte - S/M albo M/L, podczas gdy mi do M daleko, a L mogłaby się
          okazać okej.
          • bobralus Re: baleriny atmosphere 10.04.09, 17:22
            ja kupialm kiedys atmosphere na allegro, byly okropne, rozmiar 41, w palcach
            waskie jak na 38, na srodstopiu szerokie jak meskie buciory, do tego tak
            wyciete, ze mialam pol palcow golych i noski w zasadzie trzymaly sie na duzym
            palcu. stopy wygladaly w nich kuriozalnie, to duze wyciecie powodowalo, ze
            wygladaly na rozmiar 44 a nie 41. poza tym jakosc domowych bamboszy z bazarku,
            po dwoch zalozeniach nadawaly sie do kosza, a wydalam na nie 99 a nie 39...
      • ptysiowa_7 Re: baleriny atmosphere 10.04.09, 18:14
        Ja właśnie tydzień temu kupiłam, takie w panterkę, za 35 zł. Zwykle
        nie kupuję takich tanich i nieskórzanych, ale właściwie są mi
        potrzebne na jeden wyjazd, poza tym to moje pierwsze baleriny i
        chciałam zobaczyć, jak będę się w nich czuła. Rozmiar wypada mały -
        noszę 37 lub 38, tu kupiłam 38 i trochę ciśnie w palcach. Podeszwa
        cienka dość. Na razie miałam je na sobie raz, więc o trwałości się
        nie wypowiadam.
        • razlemongrass Re: baleriny atmosphere 10.04.09, 19:14
          Hej ja tez kupiłam baleriny Atmosphere na allegro. I torebkę:)
          Baleriny mam te:
          fotoforum.gazeta.pl/3,0,1741068,2,2.html
          I szczerze mówiąc myslałam że nie będą tak mocno wycięte;) i takie płaskie, one
          prawie nie mają podeszwy:D

Za to bardzo zadowolona jestem z tej torebki:
          fotoforum.gazeta.pl/3,0,1741067,2,1.html
          Tania była niemiłosiernie ale świetna:) Na lato w sam raz:D
          Kolor i wykonanie naprawdę dobre. No i wybór kolorów i fasonów duży;)
          • eith Re: baleriny atmosphere 10.04.09, 19:49
            > Kolor i wykonanie naprawdę dobre.

o matko.
            te torebki kolory faktycznie miały fajne i wyglądały całkiem ok, więc nawet
            rozważałam jednej zakup, ale jak się zastanowiłam to do mnie dotarło, że są jak
            z ceraty, koszmar.

do autorki wątku: hmm, ja z butów atmosphere jestem właściwie zadowolona, ale z
            allegro trzeba uważać, żeby nie kupić ich za dużo więcej niż kosztowały w
            primarku, bo po prostu nie są tego zwykle warte.
            O jakich dokładnie mówisz? Mogłabyś pokazać zdjęcie?
            • eith Re: baleriny atmosphere 10.04.09, 19:52
              a.
              ja mam np te:
              img2.vpx.pl/up/20090319/dscf8778.jpg
              na allegro kosztują 30 zł albo kilka więcej + przesyłka - w primarku kupiłam je
              za 4 funty.
              • zewa11 Re: baleriny atmosphere 10.04.09, 19:57
                no prosze
                jeszcze w zeszlym roku byly po 2 funty...
                • eith Re: baleriny atmosphere 10.04.09, 20:12
                  ups... to może kupiłam za 2, przepraszam jeśli wprowadziłam w błąd.
              • nonkonformistka Re: baleriny atmosphere 10.04.09, 20:23
                ja własnie myślę o takich jak zalinkowane - tylko może bialych...
            • razlemongrass Re: baleriny atmosphere 10.04.09, 20:33
              > o matko.
              > te torebki kolory faktycznie miały fajne i wyglądały całkiem ok, więc nawet
              > rozważałam jednej zakup, ale jak się zastanowiłam to do mnie dotarło, że są jak
              > z ceraty, koszmar.

ale czy dotykałaś materiał torebek? Kupując nie liczyłam na super świetne
              wykonanie czy materiał ale miło się zaskoczyłam:) Tej torebce do ceraty
              baaaardzo daleko, powiem nawet że ta pseudo skóra jest o wiele grubsza niż się
              spodziewałam:))) Ja jestem bardzo zadowolona:)
              No i to w końcu 30zł, ja nie oczekuję po takiej cenie jakiejś super wysokiej
              jakości ale już nie raz się przekonałam że czasem warto kupić coś tańszego, ot
              tak, nie wnikając za bardzo czy długo będzie służyło, niż oszczędzać na coś
              kosztownego,a później nie używać bo oddane na reklamacje;)
              • eith Re: baleriny atmosphere 10.04.09, 20:40
                oczywiście, że widziałam je na żywo, inaczej bym nie komentowała ;)
                • razlemongrass Re: baleriny atmosphere 10.04.09, 20:48
                  He he myślałam że widziałaś je tylko przez neta;) Widocznie mamy inne
                  wyobrażenie o "ceracie" ;) Pozdrawiam:)
                  • little-angel Re: baleriny atmosphere 11.04.09, 15:23
                    Mam takie balerinki, 2 pary w różnych kolorach bo były po 2 funty :D
                    Są mocno wycięte, wiele osób tego nie lubi. Poza tym co model to inny, naprawdę, ja mam z nich 39 ale musiałam zmierzyć kilka par zanim trafiłam na dobre. Oczywiście różnice nie są duże, ale przy tak mocno wyciętych butach ma to znaczenie. Przy tak masowej produkcji jest mnóstwo par, w których coś wystaje, coś kłuje itp. Swego czasu chciałam tam kupić sukienkę, ale mimo iż na wieszaku wisiały ze trzy w moim rozmiarze to nie wzięłam żadnej, bo albo nie miała guzika albo coś jej się pruło.
                    Wracając do butów - podeszwa jest cieniutka, co może niektórym przeszkadzać, jak w baletkach. No i raczej nie do wąskich stóp, bo jak ktoś wspominał są dosyć szerokie z przodu. Ale za cenę 2funtów to naprawdę nie ma co narzekać. Ja mam ogromny problem z butami, które mnie obcierają, a te, dzięki swojemu mocnemu wycięciu nie trą mnie tak w 'strategicznych' miejscach, więc jestem zadowolona :D I prezentują się wg mnie naprawdę korzystnie, ale tylko do rajstop (przez wycięcie właśnie).
                    Jeszcze o torebkach - kiedyś zamówiłam taką, co to na allegro wyglądała jak skórzana a dostałam taką ceratę, że pozbyłam się jej natychmiast. Ale mam też już ze sklepu śliczną torebeczkę za 3funty, z niezłego materiału. Więc zależy jak się trafi.
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka