Gość: oan IP: *.chello.pl 19.07.10, 00:43 ktoś był w tym roku w Alarze? Jak wrażenia? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: koko Re: ALARA hotel? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.07.10, 10:20 też się tam wybieram, słyszałam ze jest bardzo fajnie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: URLOPOWICZ Re: ALARA hotel? IP: *.adsl.inetia.pl 19.07.10, 11:19 JA SIE WYBIERAM 6 SIERPNIA DO ALARA PARK Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaho55 Re: ALARA hotel? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.07.10, 11:22 Było super. Szukaj na tym forum, str.2 Wróciłem z Alary. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kiki Re: ALARA hotel? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.07.10, 11:33 Czy są pokoje z widokiem na morze? W jakim budynku są najlepsze i jak go załatwić? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaho55 Re: ALARA hotel? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.10, 14:53 Są, ale niewiele.z budynku trójkondygnacyjnego widać z ostatniego piętra zatoczkę skalną i budynku położonego w ogrodzie jest boczny widok na plażę i morze. Wszystko przysłania b. bujna roślinność, a cykady grają pięknie i bez wytchnienia.W szczycie sezonu przy pełnym obłożeniu załatwienie wydaje się b trudne i chyba nie warto.Ja bym raczej myślał o tym aby od razu dostać pokój w Alarze, a nie np. w A. WEst na 2noce . Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kiki Re: ALARA hotel? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.07.10, 15:40 Ja wybrałam Alare a nie Alarę West. Mam nadzieje, że trafię fajny pokoik. Jak są urządzone i czy są czyste? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaho55 Re: ALARA hotel? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.10, 18:42 Nie zrozumieliśmy się.Wiem, że lecisz do Alary,ale szczególnie w szczycie sezonu zdarza się,że w momencie przylotu do Turcji brak jest pokoi i np. na jedną noc trzeba zagościć np. w Alara West. W Alarze pokoje są czyste, sprzątane codziennie, zmieniana pościeli i ręczników. Na podłodze tarakota, meble stare, lodówka- pusta, mały tv-polonia i tv biznes Na tarasie stolik i dwa krzesełka-plastikowe.Klima indywidualnie sterowana.To nie jest nowoczesne blokowisko to hotel z klimatem. Łazienki po remoncie -ok.Ja wychodziłem rano, a wracałem wieczorem. Więc pokój ta sprawa spania- wygodne ,klima i łazienka. Ręczniki plażowe wymieniane na recepcji co 2-gi dzień. Sejf w recepcji płatny.W hotelu nie ma animacji ani dyskoteki. Cisza ,spokój i kameralna atmosfera wśród pięknej i podświetlanej wieczorem ,zadbanej i bujnej zieleni.Jeśli tego szukasz to wybór super, jeśli od rana do rana chcesz mieś show to klapa. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oan Re: ALARA hotel? IP: *.chello.pl 20.07.10, 22:42 a są animacje dla dzieci w Alara hotel, Alara West lub Alara Star? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaho55 Re: ALARA hotel? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.07.10, 10:28 Są dla tych 3 hoteli dla dzieci i dorosłych w alara star dostępne dla wszystkich gości. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kiki Re: ALARA hotel? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.07.10, 16:08 Ja będę w Alarze a nie w alara west. Jakie są tam pokoje? Czyste? Mam nadzieje , że klima działa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ert Re: ALARA hotel? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.07.10, 10:47 Czy w Alarze w pokojach są lodówki? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magdalena Re: ALARA hotel? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.10, 15:01 tak ja byłam hotel jest w miare nie robi wrazenia.byłam w lepszych 5 gwiazdkowych hotelach w turcji.jedyny plus to piekny widok Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaho55 Re: ALARA hotel? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.07.10, 12:06 De gustibus non disputandum SZANOWNA PANI. On ma 4*, pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Ewa Re: ALARA hotel? IP: *.chello.pl 28.07.10, 21:58 Wróciliśmy kilka dni temu. Hotel jest po prostu super! Uwierz mi, byłam w Turcji już 9 razy, miałam okazję przebywać w różnych hotelach 4* - lepszych i gorszych, ale ten jest na prawdę wyjątkowy. Świetnie usytuowany, bo w przepięknym, egzotycznym ogrodzie, bliziutko z niego do pięknej, szerokiej plaży (przy wejściu znajduje się barek z napojami i przekąskami w ramach All Inclusive) oraz drugiej, uroczej plaży w zatoczce. Hotel bardzo wygodny, czysty, ze świetną kuchnią i sympatyczną obsługą. Dla wszystkich tych, którzy chcą (jak ja) odpocząć od dużego miasta - lubią wypoczywać w spokojnym, uroczym miejscu. Dla tych, którzy lubią obcować z przyrodą. Dla nich będzie to wymarzone miejsce. Gwarancja wspaniałego wypoczynku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robert Re: ALARA hotel? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.10, 09:03 Witam. Ewa mam pytanie. Morze jest czyste czy raczej tak średnio bo już dużo się naczytałem opinii i już sam nie wiem czy warto brać maskę i płetwy żeby coś tam pooglądać? I jeszcze jedno byliście tam z itaki? Jeśli tak to jakimi liniami lecieliście? Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Syla Re: ALARA hotel? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.07.10, 18:01 Ja lecę 13 sierpnia do Alary? Gdzie warto się udać i co zobaczyć? Z góry dzięki za informację! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Ewa Re: ALARA hotel? IP: *.chello.pl 29.07.10, 22:41 Witam. Poniżej podaję link, poczytaj. Pozdrawiam. forum.gazeta.pl/forum/w,660,114453401,114453401,Wrocilismy_Alara_West_Alara_w_Incekum_Alania.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Ewa Re: ALARA hotel? IP: *.chello.pl 29.07.10, 22:36 Morze jest czyściutkie (wręcz kryształowa, o pięknym turkusowym kolorze woda), cieplutkie, wspaniałe. Wejście do morza łagodne. Jeszcze spory kawałek od brzegu jest płytko. Trzeba tylko uważać, bo trafiają się (niedaleko od brzegu) wbite w piasek kamienie. Ja - zachwyconą wodą - nie zauważyłam wystającego w wodzie takiego kamienia i bardzo stłukłam sobie o niego dwa małe palce u nogi. Dla kąpiących się, nurkujących, spacerujących brzegiem morza (każdy znajdzie coś dla siebie) - jest to raj na ziemi! Mogę Ci wysłać kilka zdjęć - jeśli chcesz to podaj adres e-mail. Byliśmy z Itaki, lecieliśmy liniami Sun Express, z Warszawy. Pozdrawiam i życzę wspaniałego wypoczynku. Jestem pewna, że taki będzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robert Re: ALARA hotel? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.07.10, 07:51 Dziękuję za odpowiedź. I był bym bardzo wdzięczny za parę zdjęć. Robert861117@wp.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do Ewa Re: ALARA hotel? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.07.10, 21:50 ja też poproszę pasyl@poczta.onet.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do Ewa Re: ALARA hotel? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.07.10, 14:34 Dzięki za fotki. Plaże naprawdę super. Jak by Ci się przypomniały jeszcze jakieś praktyczne informacje na temat pobytu bardzo proszę. Jadę na tydzien więc dalsze wycieczki nie wchodza w grę, ewentualnie jakiś fajny rejs statkiem. wiesz coś na ten temat? Serdecznie Cię pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Ewa Re: ALARA hotel? IP: *.chello.pl 01.08.10, 00:37 Miło mi. Tak, wiem coś o fajnym rejsie statkiem. Kupiliśmy wycieczkę w polsko-tureckim biurze Wujek i Mariolka (Alanya). Ach, co to był rejs! Mam porównanie, bo zawsze kiedy jesteśmy w Turcji to kupujemy w jakimś biurze taką wycieczkę. Zwykle rejs trwa 4-5 godzin i jest to taka sobie przyjemna wycieczka - relaksacyjna. Tym razem było jednak o wiele lepiej. Wycieczka trwała aż 8 godzin. Opływaliśmy Alanię i okolice, zatrzymywaliśmy się w kilku miejscach na kąpiel w kryształowo czystej wodzie. Był też ok. 2 godzinny postój w porcie w Alanii - można było (jak ktoś chciał) zrobić sobie zakupy w pobliskich sklepikach. Na statku, który się nazywał Berkay, było pyszne jedzonko (lunch) i świetna zabawa przygotowana przez kilkuosobową załogę statku. Suuuuper! Wszyscy bylismy bardzo zadowoleni. Koszt takiej wycieczki to 15 euro, więc niezbyt dużo. Pozdrawiam i życzę wspaniałego wypoczynku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Syla Re: ALARA hotel? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.08.10, 09:40 To super. zapewne się na ten rejs wybiorę. powiedz mi proszę jak znaleźć to biuro i w jaki sposób rezerwowaliście ten rejs a i jak się on dokładnie nazywał. Masz może jakieś fotki z tego rejsu- bedę wdzięczna z i tak już wielka pomoc.Pozdrowionka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Ewa Re: ALARA hotel? IP: *.chello.pl 01.08.10, 18:34 Polsko-tureckie biuro Wujek i Mariolka znajduje się w Alanii, w pobliżu słynnej groty Damlatas. Przy okazji gorąco polecam odwiedzenie tej groty - to jest coś wspaniałego! Można podziwiać wspaniałe stalaktyty i stalagmity. Wejście kosztuje 4,50 liry tureckiej, dla dzieci 2,50 liry. W grocie utrzymuje się stała temperatura powietrza ok. 23 st. Grota słynie z właściwości leczniczych - szczególnie pomaga chorym na astmę, ale nie tylko tym. Do biura Wujek i Mariolka można dojść od głównej ulicy Ataturka - uliczka Damlatas, prostopadła do tej ulicy. Biuro prowadzi sympatyczna Polka - Mariola. Poniżej podaję Ci link do strony tego biura: www.wujek-i-mariolka.com/ My napisaliśmy do nich przed wyjazdem e-mail, a po przyjeździe do Alanii wysłałam jej sms-a. Odpisała od razu i pokierowała do biura. Jeśli zdecydujesz się kupić u niej wycieczki, to na pewno trafisz na taką samą wycieczkę (rejs statkiem), bo oni korzystają stale z usług tego samego kontrahenta tureckiego. Dobrze, podaj adres e-mail to prześlę Ci fotki z tego rejsu. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do Ewa Re: ALARA hotel? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.08.10, 10:48 mój adres pasyl@poczta.onet.pl- proszę o fotki z rejsu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosia Re: Do EWY - ALARA hotel? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.10, 13:21 Witam, i ja się wybieram do tego hotelu. Ślicznie proszę o zdjęcia plaży i może inne :-) Z góry dziękuję i pozdrawiam :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosia Re: Do EWY - ALARA hotel? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.10, 13:22 przepraszam :-) , mój mail md_holka@wp.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sylwia Re: Do EWY - ALARA hotel? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.08.10, 15:18 A w jakim terminie będziesz i skąd lecisz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mona Re: Do EWY - ALARA hotel? IP: 88.254.174.* 03.08.10, 17:54 to chyba najlepszy wybór w tym rejonie, własnie jestemy w Alara West, ale wszystkie atrakcje kompleksu dostępne są dla każdego, tak wiec czesto korzystamy z basenu, plazy i baru Alary, coś wspaniałego. Piękny ogród, plaża, bar. nie ma sie co zastanawiac jesli planujecie wyjazd w te rejony turcji...jak patrzylismy inne hotele wypadaja blado ( głównie ze wzgledu na plaze, która obok naszego hotelu jest piaszczysta - a jak patrzymy dalej widac kamienie i jakos tak brudniej ) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Ewa Re: Do EWY - ALARA hotel? IP: *.chello.pl 03.08.10, 23:16 Dobrze, gosiu, wyślę Ci, ale jutro. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do Ewa Re: ALARA hotel? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.08.10, 10:03 Prosze o fotki z rejsu pasyl@poczta.onet.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: ALARA hotel? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.08.10, 07:57 Czekam na relacje, kto wrócił? Odpowiedz Link Zgłoś