Dodaj do ulubionych

ALARA hotel?

IP: *.chello.pl 19.07.10, 00:43
ktoś był w tym roku w Alarze? Jak wrażenia?
Obserwuj wątek
    • Gość: koko Re: ALARA hotel? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.07.10, 10:20
      też się tam wybieram, słyszałam ze jest bardzo fajnie
      • Gość: URLOPOWICZ Re: ALARA hotel? IP: *.adsl.inetia.pl 19.07.10, 11:19
        JA SIE WYBIERAM 6 SIERPNIA DO ALARA PARK
    • Gość: jaho55 Re: ALARA hotel? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.07.10, 11:22
      Było super. Szukaj na tym forum, str.2 Wróciłem z Alary. Pozdrawiam
    • Gość: kiki Re: ALARA hotel? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.07.10, 11:33
      Czy są pokoje z widokiem na morze? W jakim budynku są najlepsze i jak go załatwić?
      • Gość: jaho55 Re: ALARA hotel? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.10, 14:53
        Są, ale niewiele.z budynku trójkondygnacyjnego widać z ostatniego piętra
        zatoczkę skalną i budynku położonego w ogrodzie jest boczny widok na plażę i
        morze. Wszystko przysłania b. bujna roślinność, a cykady grają pięknie i bez
        wytchnienia.W szczycie sezonu przy pełnym obłożeniu załatwienie wydaje się b
        trudne i chyba nie warto.Ja bym raczej myślał o tym aby od razu dostać pokój w
        Alarze, a nie np. w A. WEst na 2noce . Pozdrawiam
        • Gość: kiki Re: ALARA hotel? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.07.10, 15:40
          Ja wybrałam Alare a nie Alarę West. Mam nadzieje, że trafię fajny pokoik. Jak są
          urządzone i czy są czyste?
          • Gość: jaho55 Re: ALARA hotel? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.10, 18:42
            Nie zrozumieliśmy się.Wiem, że lecisz do Alary,ale szczególnie w szczycie sezonu
            zdarza się,że w momencie przylotu do Turcji brak jest pokoi i np. na jedną noc
            trzeba zagościć np. w Alara West. W Alarze pokoje są czyste, sprzątane
            codziennie, zmieniana pościeli i ręczników. Na podłodze tarakota, meble stare,
            lodówka- pusta, mały tv-polonia i tv biznes Na tarasie stolik i dwa
            krzesełka-plastikowe.Klima indywidualnie sterowana.To nie jest nowoczesne
            blokowisko to hotel z klimatem. Łazienki po remoncie -ok.Ja wychodziłem rano, a
            wracałem wieczorem. Więc pokój ta sprawa spania- wygodne ,klima i łazienka.
            Ręczniki plażowe wymieniane na recepcji co 2-gi dzień. Sejf w recepcji płatny.W
            hotelu nie ma animacji ani dyskoteki. Cisza ,spokój i kameralna atmosfera wśród
            pięknej i podświetlanej wieczorem ,zadbanej i bujnej zieleni.Jeśli tego szukasz
            to wybór super, jeśli od rana do rana chcesz mieś show to klapa. Pozdrawiam
            • Gość: oan Re: ALARA hotel? IP: *.chello.pl 20.07.10, 22:42
              a są animacje dla dzieci w Alara hotel, Alara West lub Alara Star?
              • Gość: jaho55 Re: ALARA hotel? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.07.10, 10:28
                Są dla tych 3 hoteli dla dzieci i dorosłych w alara star dostępne dla wszystkich
                gości.
        • Gość: kiki Re: ALARA hotel? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.07.10, 16:08
          Ja będę w Alarze a nie w alara west. Jakie są tam pokoje? Czyste? Mam nadzieje ,
          że klima działa
    • Gość: ert Re: ALARA hotel? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.07.10, 10:47
      Czy w Alarze w pokojach są lodówki?
      • Gość: jaho55 Re: ALARA hotel? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.10, 21:42
        Tak
    • Gość: magdalena Re: ALARA hotel? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.10, 15:01
      tak ja byłam
      hotel jest w miare nie robi wrazenia.byłam w lepszych 5 gwiazdkowych
      hotelach w turcji.jedyny plus to piekny widok
      • Gość: jaho55 Re: ALARA hotel? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.07.10, 12:06
        De gustibus non disputandum SZANOWNA PANI. On ma 4*, pozdrawiam.
    • Gość: Gość Ewa Re: ALARA hotel? IP: *.chello.pl 28.07.10, 21:58
      Wróciliśmy kilka dni temu. Hotel jest po prostu super! Uwierz mi, byłam w Turcji już 9 razy, miałam okazję przebywać w różnych hotelach 4* - lepszych i gorszych, ale ten jest na prawdę wyjątkowy. Świetnie usytuowany, bo w przepięknym, egzotycznym ogrodzie, bliziutko z niego do pięknej, szerokiej plaży (przy wejściu znajduje się barek z napojami i przekąskami w ramach All Inclusive) oraz drugiej, uroczej plaży w zatoczce.
      Hotel bardzo wygodny, czysty, ze świetną kuchnią i sympatyczną obsługą.
      Dla wszystkich tych, którzy chcą (jak ja) odpocząć od dużego miasta - lubią wypoczywać w spokojnym, uroczym miejscu. Dla tych, którzy lubią obcować z przyrodą. Dla nich będzie to wymarzone miejsce. Gwarancja wspaniałego wypoczynku.
      • Gość: Robert Re: ALARA hotel? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.10, 09:03
        Witam.
        Ewa mam pytanie. Morze jest czyste czy raczej tak średnio bo już dużo się
        naczytałem opinii i już sam nie wiem czy warto brać maskę i płetwy żeby coś tam
        pooglądać? I jeszcze jedno byliście tam z itaki? Jeśli tak to jakimi liniami
        lecieliście?
        Pozdrawiam.
        • Gość: Syla Re: ALARA hotel? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.07.10, 18:01
          Ja lecę 13 sierpnia do Alary? Gdzie warto się udać i co zobaczyć? Z góry dzięki
          za informację!
          • Gość: Gość Ewa Re: ALARA hotel? IP: *.chello.pl 29.07.10, 22:41
            Witam. Poniżej podaję link, poczytaj. Pozdrawiam.
            forum.gazeta.pl/forum/w,660,114453401,114453401,Wrocilismy_Alara_West_Alara_w_Incekum_Alania.html
        • Gość: Gość Ewa Re: ALARA hotel? IP: *.chello.pl 29.07.10, 22:36
          Morze jest czyściutkie (wręcz kryształowa, o pięknym turkusowym kolorze woda), cieplutkie, wspaniałe. Wejście do morza łagodne. Jeszcze spory kawałek od brzegu jest płytko. Trzeba tylko uważać, bo trafiają się (niedaleko od brzegu) wbite w piasek kamienie. Ja - zachwyconą wodą - nie zauważyłam wystającego w wodzie takiego kamienia i bardzo stłukłam sobie o niego dwa małe palce u nogi.
          Dla kąpiących się, nurkujących, spacerujących brzegiem morza (każdy znajdzie coś dla siebie) - jest to raj na ziemi! Mogę Ci wysłać kilka zdjęć - jeśli chcesz to podaj adres e-mail.
          Byliśmy z Itaki, lecieliśmy liniami Sun Express, z Warszawy.
          Pozdrawiam i życzę wspaniałego wypoczynku. Jestem pewna, że taki będzie.
          • Gość: Robert Re: ALARA hotel? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.07.10, 07:51
            Dziękuję za odpowiedź. I był bym bardzo wdzięczny za parę zdjęć. Robert861117@wp.pl
            • Gość: Gość Ewa Re: ALARA hotel? IP: *.chello.pl 30.07.10, 21:43
              Już wysłałam :)
              • Gość: do Ewa Re: ALARA hotel? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.07.10, 21:50
                ja też poproszę pasyl@poczta.onet.pl
    • Gość: do Ewa Re: ALARA hotel? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.07.10, 14:34
      Dzięki za fotki. Plaże naprawdę super. Jak by Ci się przypomniały jeszcze jakieś
      praktyczne informacje na temat pobytu bardzo proszę. Jadę na tydzien więc dalsze
      wycieczki nie wchodza w grę, ewentualnie jakiś fajny rejs statkiem. wiesz coś na
      ten temat? Serdecznie Cię pozdrawiam.
      • Gość: Gość Ewa Re: ALARA hotel? IP: *.chello.pl 01.08.10, 00:37
        Miło mi. Tak, wiem coś o fajnym rejsie statkiem. Kupiliśmy wycieczkę w polsko-tureckim biurze Wujek i Mariolka (Alanya). Ach, co to był rejs! Mam porównanie, bo zawsze kiedy jesteśmy w Turcji to kupujemy w jakimś biurze taką wycieczkę. Zwykle rejs trwa 4-5 godzin i jest to taka sobie przyjemna wycieczka - relaksacyjna.
        Tym razem było jednak o wiele lepiej. Wycieczka trwała aż 8 godzin. Opływaliśmy Alanię i okolice, zatrzymywaliśmy się w kilku miejscach na kąpiel w kryształowo czystej wodzie. Był też ok. 2 godzinny postój w porcie w Alanii - można było (jak ktoś chciał) zrobić sobie zakupy w pobliskich sklepikach.
        Na statku, który się nazywał Berkay, było pyszne jedzonko (lunch) i świetna zabawa przygotowana przez kilkuosobową załogę statku. Suuuuper! Wszyscy bylismy bardzo zadowoleni. Koszt takiej wycieczki to 15 euro, więc niezbyt dużo.
        Pozdrawiam i życzę wspaniałego wypoczynku.
    • Gość: Syla Re: ALARA hotel? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.08.10, 09:40
      To super. zapewne się na ten rejs wybiorę. powiedz mi proszę jak znaleźć to
      biuro i w jaki sposób rezerwowaliście ten rejs a i jak się on dokładnie nazywał.
      Masz może jakieś fotki z tego rejsu- bedę wdzięczna z i tak już wielka
      pomoc.Pozdrowionka
      • Gość: Gość Ewa Re: ALARA hotel? IP: *.chello.pl 01.08.10, 18:34
        Polsko-tureckie biuro Wujek i Mariolka znajduje się w Alanii, w pobliżu słynnej groty Damlatas. Przy okazji gorąco polecam odwiedzenie tej groty - to jest coś wspaniałego! Można podziwiać wspaniałe stalaktyty i stalagmity. Wejście kosztuje 4,50 liry tureckiej, dla dzieci 2,50 liry. W grocie utrzymuje się stała temperatura powietrza ok. 23 st. Grota słynie z właściwości leczniczych - szczególnie pomaga chorym na astmę, ale nie tylko tym.
        Do biura Wujek i Mariolka można dojść od głównej ulicy Ataturka - uliczka Damlatas, prostopadła do tej ulicy. Biuro prowadzi sympatyczna Polka - Mariola.
        Poniżej podaję Ci link do strony tego biura:
        www.wujek-i-mariolka.com/
        My napisaliśmy do nich przed wyjazdem e-mail, a po przyjeździe do Alanii wysłałam jej sms-a. Odpisała od razu i pokierowała do biura.
        Jeśli zdecydujesz się kupić u niej wycieczki, to na pewno trafisz na taką samą wycieczkę (rejs statkiem), bo oni korzystają stale z usług tego samego kontrahenta tureckiego.
        Dobrze, podaj adres e-mail to prześlę Ci fotki z tego rejsu. Pozdrawiam.
    • Gość: do Ewa Re: ALARA hotel? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.08.10, 10:48
      mój adres pasyl@poczta.onet.pl- proszę o fotki z rejsu
      • Gość: gosia Re: Do EWY - ALARA hotel? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.10, 13:21
        Witam,
        i ja się wybieram do tego hotelu. Ślicznie proszę o zdjęcia plaży i może inne
        :-) Z góry dziękuję i pozdrawiam :-)
        • Gość: gosia Re: Do EWY - ALARA hotel? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.10, 13:22
          przepraszam :-) , mój mail md_holka@wp.pl
          • Gość: Sylwia Re: Do EWY - ALARA hotel? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.08.10, 15:18
            A w jakim terminie będziesz i skąd lecisz?
            • Gość: mona Re: Do EWY - ALARA hotel? IP: 88.254.174.* 03.08.10, 17:54
              to chyba najlepszy wybór w tym rejonie, własnie jestemy w Alara West, ale
              wszystkie atrakcje kompleksu dostępne są dla każdego, tak wiec czesto korzystamy
              z basenu, plazy i baru Alary, coś wspaniałego. Piękny ogród, plaża, bar. nie ma
              sie co zastanawiac jesli planujecie wyjazd w te rejony turcji...jak patrzylismy
              inne hotele wypadaja blado ( głównie ze wzgledu na plaze, która obok naszego
              hotelu jest piaszczysta - a jak patrzymy dalej widac kamienie i jakos tak brudniej )
          • Gość: Gość Ewa Re: Do EWY - ALARA hotel? IP: *.chello.pl 03.08.10, 23:16
            Dobrze, gosiu, wyślę Ci, ale jutro. Pozdrawiam.
    • Gość: do Ewa Re: ALARA hotel? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.08.10, 10:03
      Prosze o fotki z rejsu pasyl@poczta.onet.pl
      • Gość: gość Re: ALARA hotel? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.08.10, 07:57
        Czekam na relacje, kto wrócił?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka