IP: *.cable.ziggo.nl 26.07.10, 02:10
Ile kosztują dolmusze. Wiem, że na krótkich trasach, np. spoza
miasta do centrum, pare kilometrów to koszt 1 lub 2 euro.
Ale ile kosztują np. dłuższe trasy, pomiędzy dalszymi
miejscowościami, np. w odległości 20,30 km.
Jechał może ktoś tak w tym roku i mniej więcej się orientuje.
Nie chodzi mi o bardzo konkretną cenę, tylko tak w przybliżeniu.
Obserwuj wątek
    • Gość: :)) Re: dolmusze IP: *.acn.abpl.pl 08.11.10, 21:36
      alanya - side czyli ok 60 km - 3 Euro/os
      • Gość: dsfa Re: dolmusze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.10, 11:31
        Alanya-Avsallar +/- 20 km 3,5 TL
    • kkowalska1 Re: dolmusze 09.11.10, 12:42
      ile łaska bym powiedziała, oni często nie patrzą nawet co im się daje, a pobierają opłatę np jak się już wysiada ale na trasie 30 km płaciłam 6 dolarów albo 5 euro za 5 osób- 2+3, a za odcinek 2 km 8 osób 4+4 zapłaciłam raz 5 euro a za taksówkę na tym samym odcinku płaciłam 6 dolarów czyli taniej. trzeba im dać według uznania, jak będzie mało to się upomni o więcej, choć to się prawie nie zdarzało wg moich obserwacji
      • Gość: dasf Re: dolmusze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.11.10, 12:57
        należy zacząć od tego, że oni cenę ustalają na oko... niejednokrotnie widziałam, że za trasę, za którą ja płaciłam 3,5 TL, liczyli Ruskim 5$, poprostu jak ktoś niezorientowany ile ma zapłacić, to przepłacał. To samo na mieście w Alanyi, zwykła cena za przejazd to 75kr lub 1TL, jak ktoś pytał to potrafili bez żenady powiedzieć 1EUR. A w wielu "dalekobieżnych" dolmuszach cennik jest wywieszony na szybie z przodu, wystarczy zerknąć ile do konkretnego celu...
    • jusytka Re: dolmusze 10.11.10, 17:50
      Zdecydowanie korzystniej płacić w lirach, niż w euro.
    • zlotepiachy.pl Re: dolmusze 13.11.10, 11:43
      dokładnie, kasują na oko, my płaciliśmy za odległość 30 km 2,5 $
    • Gość: turysta Re: dolmusze IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 20.11.10, 15:28
      Czytając porady na tym forum to aż mnie skręca, takie bzdety ludzie piszą o kosztach podróży taksówkami i busami, mam tu na myśli również inne kraje-Tunezja i Egipt.
      Jeśli chodzi o Turcję to podaję Ci cenę z końca października trasa Konakli-Alanya 12km cennik na postoju taksówek 19$ lub a zawiezie nas za 15$, postanowiliśmy pojechać dolmuszem za 2x1,5 LT-cennik dostępny na szybie przedniej w trzech różnych walutach,więc niech nie piszą co niektórzy ze kasują jak im się podoba!!!!!!
      Te porady to piszą chyba ludzie którzy nie mają nic innego do robotya siedzą przed kompem!!!!
      Pozdrawiam
      • Gość: vvv Re: dolmusze IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.11.10, 16:00
        Napisałeś jak to jest na jednej trasie pod koniec października.
        Pewnie ktoś skorzysta
        • ewula36 Re: dolmusze 22.11.10, 11:54
          Alanya-Manavgat, ok 60 km-7 lirów.Manavgat-Side o ile dobrze pamiętam 2 liry lub 1 E.
          W Alanyi autobusy po mieście niezależnie od trasy 1,25 lira.
      • Gość: Kasia Re: dolmusze IP: 5.134.64.* 12.05.14, 16:13
        masz rację cenniki sa wywieszone i wszystko jasne ile za ja trasę. Kasował od razu w zajezdni. I tylko w LT, nawet nie chcieli słyszeć w dolmuszach o innej walucie.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka