Dodaj do ulubionych

Hotel Joy Pegasos Planet Incekum

IP: *.016.c87.petrotel.pl 30.11.10, 19:42
Mam problem, w BP polecaja mi ten hotel, wyjazd z operatorem ITAKA, opinie niby są fajne, ale zdarzją się ze płąci sie za 5 * a ląduje sie w 4* (kompleks 3 budynkow). Czy ktos miał taki przypadek zmiany na miejscu?
Obserwuj wątek
    • Gość: kasia Re: Hotel Joy Pegasos Planet Incekum IP: *.toya.net.pl 30.11.10, 23:04
      ja miałam
      zapłaciłam za 5*, dostałam 4*. z perspektywy czasu i doświadczenia wiem teraz ze nie wolno zgodzić się na ta zamianę (trzeba zrobić ''dziką'' awanturę i zadzwonić do rezydendki), maja pokoje nawet jak twierdzą ze ich nie mają, (w mojej grupie sporo osób zmieniało pokój- obrębie budynków 5*-, niektórzy dostali rodzinny i suity a byli w 2 osoby) to nawet nie jest "wina" itaki, bardziej jest bałagan w hotelu i próba umieszczenia polaków w 4* (gdzie jest zupełnie inna kutura i poziom) gdzie 90% to rosjanie. na pocieszenie dostałam opaski "vip" pozwalające na korzystanie z restauracji głównych we wszystkich 3 budynkach. w tej 4 też zmienialiśmy pokój, na początku dostaliśmy od strony basenu, gdzie chyba do 3 w nocy leci głośna muzyka, drugi pokój dostaliśmy od strony cichej. na początku byłam wściekła, bo sama naczytałam się o tym na forum i sama dałam się "wrobić" w 4* ale i tak hotel jest super i mam nadzieję że jeszcze tam wrócę. mam nadzieję, ze za bardzo nie zagmatwałam. jeśli ma Pani jakieś pytania to postaram się na nie odpowiedzieć
      • Gość: Emi Re: Hotel Joy Pegasos Planet Incekum IP: *.skokstefczyka.pl 01.12.10, 10:28
        Witam,
        jestem bardzo zainteresowana tym hotelem i zastanawiam się nad jego rezerwacją na maj/czerwiec - byłam w biurze i pytałam o tę część 4* bo wiem, że w tym sezonie kwaterowali tak Klientów - Pani poinformowała mnie że w przyszłym sezonie Klienci będą kwaterowani tylko w części Royal i Resort, części o nazwie Club nie sprzedają i ma w przyszłym roku "niby" nie dochodzić do takich sytuacji. Pani Kasiu z opisu rozmiem, że była Pani zakwaterowna w części o nazwie Club?
        Pozdrawiam:)
        • Gość: kasia Re: Hotel Joy Pegasos Planet Incekum IP: *.toya.net.pl 01.12.10, 14:45
          tak byłam zakwaterowana w clubie... a zapłaciłam za resort lub royal. My bylismy z 3 dzieci, oprócz nas wyrolowali jeszcze tak kilka par (w tym jedna też z 3 dzieci), również kilka osób z objazdówki i 2 starsze panie, które mówiły tylko po polsku (najpierw im powiedziano ze pokój w 5* dla nich sprzatają- tłumaczyłam im to- a potem spotkaliśmy sie w clubie) tak jak pisałam pokój pokojem, człowiek jest wsciekły 2 dni, a potem korzysta z uroków miejsca, których nie brakuje. hotel jest boski, atrakcji dla dzieci mnóstwo ( 13 barów- można nieżle przytyć, ponad 20 zjezdzalni, mnóstwo basenów i brodzików, 2 razy dziennie lody dla dzieci, super plaża z bałtycki piaskiem, bardzo długo płytko, co jet bardzo ważne dla dzieci), nie da sie skorzystać ze wszystkiego... ogólnie polecam i mam nadzieje ze kiedyś tam jeszcze wrócę....
    • Gość: K.O. Re: Hotel Joy Pegasos Planet Incekum IP: 158.75.49.* 01.12.10, 14:00
      byłem, zakupiłem 5* i zostałem zakwaterowany w 5* w budynku RESORT, w czasie jak byłem nie zauważyłem żadnych przekrętów z pokojami i nic o tym nie słyszałem w czasie pobytu, hotel SUPER jeśli chodzi o baseny i plaże, pokoje po prostu OK, taka ciekawostka ktoś zostawił talerz z resztkami jedzenia w jednej z "wieżyczek" można nimi byo schodzić z budynku na dół (raczej z tego sposobu korzystaliśmy ponieważ windy strrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrraszliwie duszne jak i korytarze między pokojami po prostu masakra -sauna -brak klimy na korytarzach-wyłączona) i przy6jemniej zejść tymi schodkami w "wieżyczce" na zewnątrz budynku niż czekać i jechać w zaduchu windą, ale co do talerza jak ktoś go postawił tak stał na tych schodach przez 2 tyg aż wszystko na nim zaczęło rosnąć - masakra, to tak dla ciekawostki jak dbają o porządek, na terenie hotelu stada kotów się kręcą, przychodzą do restauracji która jest częsciowo na zewnątrz budynku i krążą podczas posiłków pod stołami. Ogólnie hotel polecam bardzo ładny teren , jest gdzie połazić i co robić, niedaleko publiczna plaża można iść pooglądać śmietnik i miejscowych, ot takie urozmaicenie hehe, plaża przy hotelu bardzo ładna piaszczysta i czysta i bardzo długa.
    • Gość: Lenkam1 Re: Hotel Joy Pegasos Planet Incekum IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.12.10, 14:39
      Byliśmy w 3 pary w tym hotelu końcem sierpnia . Znajomi mieszkali w Resorcie a my w Klubie. Zazdrościli nam tego budynku ponieważ dostaliśmy rewelacyjne pokoje, narożne apartamenty składające się z 2 pokoi i narożnego balkonu z widokiem na basen i na morze. Można było leżeć na łóżku i obserwować co się dzieje na plaży, super. Basen jest przy części klubowej jest tam weselej, poza tym jest fajny barek nad morzem. Znajomi przychodzili do nas z części Resort bo było fajniej.
      • Gość: kasia Re: Hotel Joy Pegasos Planet Incekum IP: *.toya.net.pl 01.12.10, 14:56
        wszystko się zgadza, basen przy części clubowej- jest tam głośno nawet bardzo głośno i i wesoło- pewnie jak ktoś jedzie bez dzieci to super- jak ja z 4-miesięczniakiem dostałam pokój od strony basenu to nie byłam zadowolona że muzyka non stop dudni. jeśli chodzi o barki to ja sie doliczyłam 13, są co chwilkę, nie ma szansy zgłodnieć lub być spragnionym. a jeśli chodzi o zjeżdzalnie to są one zlokalizowane pomiędzy royal i resort,przy clubie są same baseny, oczywiści to nie jest znowu tak daleko zeby nie dojść, my codziennie tam chodziliśmy a w końcu byliśmy niezłła gromadką...
        • Gość: kasia Re: Hotel Joy Pegasos Planet Incekum IP: *.toya.net.pl 01.12.10, 14:58
          i jeszcze link www.fotosik.pl/showFullSize.php?id=aee1125816810f24
    • Gość: Ewcia Re: Hotel Joy Pegasos Planet Incekum IP: *.179.c75.petrotel.pl 02.12.10, 20:57
      Dieki wszystkim za opinie i podpowiedzi. Klamka zapadła, dzis wpłaciłam zaliczke. Dla wybierajacych sie tam - Pani dzwoniła przy nas do biura Itaki i nie mają Clubu w ofercie i nie bede tam kwaterowac. A czy to prawda okaze sie za kilka m-cy. Na razie o tym nie mysle. Hotel nam się spodobał (zwłszcza mojej córce) i chyba jedyny ktory miał zdecydowana większosc pozytywnych opinii. Mam nadziej na wspaniale spedzone tam 2 tygodnie.
      Pozdrawiam
      • Gość: rici Re: Hotel Joy Pegasos Planet Incekum IP: *.ssp.dialog.net.pl 02.12.10, 22:33
        Byliśmy z rodziną w Royalu rok temu. Nikogo z naszej wycieczki nie wciskali do Clubu. Hotel jest świetny: boska plaża z gorącą wodą, płycizna, baseny, zjeżdżalnie, wszędzie czysto, no i ta wakacyjna, świetna atmosfera...
    • culiacan Re: Hotel Joy Pegasos Planet Incekum 11.12.10, 09:59
      Ja byłam w tym hotelu w ubiegłym roku w samym sezonie bo w sierpniu i też się naczytałam o tych przeniesieniach. Ale jak byłam na miejscu to nikt się nie skarżył na to, że wylądował w innej części hotelowej a ja wręcz bez bakszyszu dostałam pokój z widokiem na morze. Wystarczyło tylko zapytać. Hotel jest świetny. Na pewno wrócisz zadowolona. Myślę że nawet Ci którzy nie kłócili się i poszli jednak do Clubu też byli zadowoleni. Ja często z samego rana tzn. ok 5 już spacerowałam z bobasem, który wcześniej wstaje i spotykałam wielu Polaków z tej części hotelu i słyszałam same pochwały. Jedzonko super, animacje fajne i raj dla dzieci. Mojego synka musiałam na siłę wyciągać z wody. My też mamy nadzieję zdobyć fundusze i pojechać do tego hotelu w czerwcu w przyszłym roku. Jak nam się uda to napiszę.
      • Gość: semona Re: Hotel Joy Pegasos Planet Incekum IP: *.ssp.dialog.net.pl 13.12.10, 12:15
        My jedziemy do tego hotelu na koniec lipca pokój rodzinny ciekawe czy w resort czy w royal ale mam pytanie wiem że mozna korzystać ze wszystkich atrakcji 3 hoteli club royal resort a jak jest z wyżywieniem czy można korzystać też ze wszystkich restauracji
        • kkowalska1 Re: Hotel Joy Pegasos Planet Incekum 13.12.10, 13:12
          ze wszystkich atrakcji można korzystać do woli, z wyjątkiem głownych posiłków tylko w hotelu w którym sie mieszka

Gość portalu: semona napisał(a):

> My jedziemy do tego hotelu na koniec lipca pokój rodzinny ciekawe czy w resort
          > czy w royal ale mam pytanie wiem że mozna korzystać ze wszystkich atrakcji 3 h
          > oteli club royal resort a jak jest z wyżywieniem czy można korzystać też ze wsz
          > ystkich restauracji
          • Gość: ren Re: Hotel Joy Pegasos Planet Incekum IP: *.kpwig.gov.pl 13.12.10, 15:54
            Czy tylko Itaka ma ten hotel w ofercie? Wybieramy się pod koniec czerwca, ale w tym czasie nie ma oferty. Sierpień wydaje mi się zbyt gorący :-(
        • Gość: dd Re: Hotel Joy Pegasos Planet Incekum IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.10, 18:50
          Pokój rodzinny będzie w Royalu.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka