Gość: grażka IP: 213.192.68.* 13.07.11, 12:04 Witam ,jeżeli ktoś ma pytania chetnie odpowiem , było super tylko teraz to już tam jest strasznie goraco Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ewa Re: Eftalia Village wróciłam IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.07.11, 12:21 Powiedz mi jaką walutę korzystniej jest wziąć ze sobą teraz bo ja wyjeżdżam za tydz. i szukam świeżych informacji. Wiem, ze temat jest mocno wałkowany na tym forum:) ale prosze o info. Pozdrawiam serdecznie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grażka Re: Eftalia Village wróciłam IP: 213.192.68.* 13.07.11, 13:21 witam , co do waluty to bardziej sie oplaca miec euro, ponieważ wszystkie ceny mają w euro w hotelu a dolary to tak dziwnie przeliczają ,że zawsze jest sie w plecy, mozna też wymienić na liry ale male ilosci tak nam powiedziała rezydentka, my płacilismy wszystko w euro Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kamapie Re: Eftalia Village wróciłam IP: *.ip.netia.com.pl 13.07.11, 21:32 My też byliśmy w Turcji co prawda nie ten hotel ale obok i bardziej się opłacało płacić np na bazarze w dolarach bo np FullCap jak syn kupował to sprzedawca powiedział 25 dolar lub 25 euro wiadomo zapłaciliśmy w dolarach. Tak samo lody 2 dolary lub 2 euro. Wydaje mi się że trzeba mieć tak pół na pół. W zależności gdzie się jest i co się kupuje. Zawsze pytaj o cenę w jednej i w drugiej walucie i sama sobie przeliczysz a potem zapłacisz jak będzie dla Ciebie korzystniej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Art Re: Eftalia Village wróciłam IP: *.dynamic.chello.pl 16.07.11, 23:41 Witam. Jak możesz to opisz hotel, warunki, wyżywienie, basen. Może jeszcze orientacyjne ceny wycieczek. Dzieki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Art Re: Eftalia Village wróciłam IP: *.dynamic.chello.pl 17.07.11, 00:17 I jeszcze jedno mi się przypomniało. Czy jest szansa na jakąś sieć WiFi lub coś podobnego gdzieś w pobliżu ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grazka Re: Eftalia Village wróciłam IP: 213.192.68.* 17.07.11, 17:28 witam, odpowiadam na pytania, hotel sklada sie z kilkunastu budynków w kazdym okolo 20 pokoi, my bylismy w 4 osoby dorosle i 2 dzieci, dostalismy apartament 3 pokojowy plus lazienka, a mielismy wykupione 2 plus 1 tak że to nam sie fajnie udało, pokoje ładne nowe meble telewizory dostateczna ilośc szaf i szafek, sprzatane codziennie , reczniki i posciel wymieniana ,chyba ze nie chcielismy sprzatania, szampony mydełka pod dostatkiem , mielismy domek kolo basenu ze zjeżdżalniami, ale ogólnie wszedzie jest blisko, jedzonko super codziennie coś innego, sniadanka standartowo sery, wedliny omlety , nalesniczki jogurty, nprawdę wszystko super jeżeli ktos narzeka to nie wiem co je w domu, jedyny minus to brak klimatyzacji na stolówce bylo nie do wytrzymania bo w polowie lipca zrobilo sie bardzo gorąco , baseny super my głównie siedzielismy przy zjeżzalniach ze wzgledu na dzieci , popołudniu lody ale duże kolejki, na wycieczkach bylismy z Pacho Tour wszystko w porzadku polecam, bo wycieczki u rezydenta cenowo to zgroza, bylismy na raftingu , Kapadocja i pamukalle jak dla mnie jedyny minus to troszlkę za duzo ludzi w hotelu i minus to bardzo brudna plaza, siećWi Fi to nie wiem nie korzystalismy, oólnie wrocilismy super zadowoleni ,były to jedne z najlepszych wakacji a bylismy już 3 razy w Turcji, jezeli masz jeszcze jakieś pytania chętnie odpowiem, pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Art Re: Eftalia Village wróciłam IP: *.dynamic.chello.pl 17.07.11, 20:40 Dzięki za informacje. Właściwie to już wszystko wiem ja lecę w środę 20 lipca. Jeszcze tylko podaj jak pamiętasz orientacyjne ceny wycieczek ( Kapadocja i Pamukalle ), a i jeszcze jedno czy mogę za wycieczki płacić lokalną walutą czy tylko EUR, USD itp ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grazka Re: Eftalia Village wróciłam IP: 213.192.68.* 17.07.11, 21:46 ceny wycieczek Pamukalle 30 euro plus 10 euro wstepy plus obiad 8 euro ale obiad to jest niekonieczny jak ktoś chce ale warto bo potem w drodze powrotnej jest lunch w cenie ale to troche trwa, Kapadocja 2 dniowa 55 euro plus lunch 8 euro od osoby to sa ceny z biura pacho tour, rafting 18 euro , my placilismy w euro w autokarze, numer do leny z pacho tour plus 905356708842 podac esemesem nazwe hotelu numer pokoju ona oddzwoni i wszysko powie naprawde polecam bo ceny z tui np. rafting 49 euro a wszystko to samo pamukkale 77 euro my nie wymienialismy pieniedzy placilismy w euro albo dolarach, bedzie super juz wam zazdroszczę że cały urlop przed Wami pozdrawiam serdecznie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Art Re: Eftalia Village wróciłam IP: 62.29.136.* 18.07.11, 11:02 Dzięki. Z tą Leną w jakim języku można się porozumieć ? Pytam bo tureckiego ni w ząb a angielski to rożnie bywa . Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grażka Re: Eftalia Village wróciłam IP: *.ip.netia.com.pl 18.07.11, 13:02 Lena to rosjanka ale swietnie mówi po polsku więc nie ma zadnego problemu,przewodnicy na wycieczkach to polacy albo turcy mówiacy po polsku, życzę udanego urlopu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Art Re: Eftalia Village wróciłam IP: *.dynamic.chello.pl 18.07.11, 23:04 Dzięki za wszelki informacje. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
anikaaaa Grażko... 18.07.11, 14:27 KOchana Grażko to i ja skorzystam i zadam kilka pytań, bo to będą moje pierwsze wakacje za granicą z 15miesięczną córeczka Napisz mi proszę czy z takimi małymi dzieciakami też bywają? Z jakiego biura podróży byłaś? Jak długo jechaliście z lotniska? Dzisiaj wykupiliśmy wycieczkę i niestety pokoi rodzinnych już nie było w ofercie i musieliśmy wziąść 2osobowy z dostawką a jedzie Nas 3osoby dorosłe plus córcia, widziałaś jak duze sa inne pokoje? Boję się że będzie Nam ciasno (choc zapewniaja ze nie) jest szansa zagadania na recepcji o możliwie większy pokój (jakiś napiwek? maślane oczka;)) Pisałaś że dobre jedzonko.. słyszałaś żeby ktoś będący tam miał problemy z żołądkiem? chodzi mi głównie o córke.. u nas je wszystko ale zastanawiam sie czy na wszelki wypadek nie wziąść jej słoiczków i soczków.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grazka Re: Grażko... IP: 213.192.68.* 18.07.11, 16:24 Witaj a wiec po kolei odpowiadam- dzieci były w róznym wieku nawet 2 miesieczne więc nic się nie martw,weście duzo kremów z filtrem 50 i 30 my mielismy mnostwo i wszystko poszlo ale nikt nie byl poparzony sloncem, dzieci po kazdym wyjsciu z wody byly smarowane a i tak slicznie sie opaliły, jezeli dziecko je wszystko to nie bedzie kłopotu z jedzeniem,na sniadanka jest duzo róznego pieczywa nalesniczki super, mleko i płatki rózne, potem makarony ziemniaczki frytki na obiad , dobra rybka, duzo roznych salatek warzyw, kurczak , sa też specjalne kąciki z jedzeniem dla dzieci, pokoje 2 plus 1 są wieksze i mniejsze , my dostalismy mieszkanko 3 pokojowe i lazienkę a mielismy wykupione 2 plus 1,tak że to zalezy jak sie trafi, i co maja aktualnie wolnego , bo hotel jest stale pełen bylismy z TUI, z lotniska jedzie sie okolo 2 godzin, nic nie slyszalam o zadnych problemach żołądkowych a my jedlismy wszystko, zyczę udanego urlopu, bo my juz tesknimy za tym hotelem, jak masz tytania jeszcze to chetnie odpowiem Odpowiedz Link Zgłoś