Gość: Karolina IP: *.warszawa.vectranet.pl 28.08.12, 12:16 Witajcie! Szukam informacji na temat Erzurum, ale nie latem a zimą! Czy ktoś z Was korzystał z tamtejszych stoków? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
agata-alanya Re: Erzurum 28.08.12, 12:48 Myślę że jeszcze nikt, bo te oferty na rynek polski dopiero wchodzą, ale sama jestem ciekawa. Infrastruktura jest tam świetna, zresztą rok temu była tam Uniwersjada zimowa i wyglądało to wszystko bardzo elegancko. Śniegu sporo i to naturalnego :) Fajnie, że takie nowe kierunki się w Turcji otwierają. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: evi Re: Erzurum IP: *.ip.netia.com.pl 28.08.12, 15:03 mnie też się ta oferta podoba, ciekawa alternatywa, nie doczytałam tylko jeszcze ile skipassy kosztują Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wisełka Re: Erzurum IP: *.adsl.inetia.pl 28.08.12, 15:14 Polecam hotel Palan. Przy samym stoku :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karolina Re: Erzurum IP: *.dynamic.mm.pl 30.08.12, 14:11 Nad nim się właśnie zastanawiam:) Znalazłam ofertę w itace za 1492zł tylko nie wiem czy warto... Czy hotel jest zadbany? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: evi Re: Erzurum IP: *.ip.netia.com.pl 31.08.12, 09:48 ja zastanawiam się tylko czy dojdzie ona do skutku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: turkofil Re: Erzurum IP: *.dynamic.chello.pl 31.08.12, 13:15 Byłem w Erzurum. Zimą 2009. Niestety na nartach nie jeździłęm ale znając Turków to ośrodki mają tam w pytkę. Jedyne co może przeszkadzać to temperatury. Stoki są na prawie 3000m. n . p .m i nie zdziwcie się jak będzie tam -20. Ale pomysł super. Palandoken (stoki obok Erzurum) to znany w Turcji resort. Od wielu lat jest tam infrastruktura i tylko na naszym rynku to nowość. Też sastawnawiam się ile będzie chętnych. Pomysł super!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karolina Re: Erzurum IP: *.dynamic.mm.pl 02.09.12, 22:02 Jeśli się na nią zdecyduję to też mam nadzieję że odbędzie się ten wyjazd. Przynajmniej ta oferta jest bardzo atrakcyjna (jak dla mnie) i chyba będą chętni :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jot Re: Erzurum IP: *.ssp.dialog.net.pl 03.09.12, 00:59 Weźcie pod uwagę że oferty Itaki nie zawierają ski pasa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: evi Re: Erzurum IP: *.ip.netia.com.pl 03.09.12, 14:03 z reguły oferty biur podrózy nie zawierają ski passów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karolina Re: Erzurum IP: *.dynamic.mm.pl 05.09.12, 13:57 No tak, ale w ofercie Itaki jest to zaznaczone ("skipass za opłatą"). Chyba dużo nie kosztuje taki skipass, a i można się pewnie obejść bez niego;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cer Re: Erzurum IP: *.ssp.dialog.net.pl 05.09.12, 17:46 Chyba dużo nie kosztuje taki skipass, a i można się pewnie obejść bez niego;) Zwłaszcza siedząc w hotelu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Emi10 Re: Erzurum IP: *.xdsl.centertel.pl 05.09.12, 21:43 Też braliśmy ten region pod uwagę... ale trochę nas temperatury przeraziły... Sprawdzałam gdzie się dało ... Niby średnia w lutym to - 10 ... Więc chyba jednak Sillian w Austrii koszty podobne do Turcji tylko samochodem trzeba dojechać. Podaję ceny karnetów w TURCJI : Karnety na 3 os. 1950 zł - 6 dni, 1650 zł - 5 dni, 1350 zł - 4 dni. Karnety na 4 os. 2600 zł - 6 dni, 2200 zł - 5 dni, 1800 zł - 4 dni. Pozdrawiam serdecznie Emi Jeśli ktoś zdecyduje się pojechać to bardzo proszę o opinie jak było ... :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: evi Re: Erzurum IP: *.ip.netia.com.pl 06.09.12, 11:38 a jak to można obejść sie bez skipassa, bo nie rozumiem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karolina Re: Erzurum IP: *.dynamic.mm.pl 07.09.12, 12:02 A ile kosztuje taki skipass? Chodzi mi o to że przez jakiś czas można pojeździć na stoku a część czasu spędzić w hotelu, mieście, na wycieczce czy w SPA, przynajmniej ja sobie nie wyobrażam całego dnia na stoku... Odpowiedz Link Zgłoś
arob Re: Erzurum przy stoku 17.09.12, 13:16 www.nawyjazdy.pl/item/775/turcja-erzurum-pelne-wyzywienie-hotel-przy-wycigu-samolot.htm Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: znawca Re: Erzurum przy stoku IP: *.dynamic.chello.pl 17.09.12, 20:25 1. niskie temperatury - przy - 20 stopniach się naprawdę słąbo jeździ na nartach... 2. wysokie położenie - czyli rzadki tlen itd. 3. Erzurum to trochę jednak zadupie, poza hotele to nie ma co robić, gdzie wyjść i co zobaczyć dookoła 4. itaka od 3 lat sprzedaję narty w bułgarii i jeszcze ani razu nie wypaliły Odpowiedz Link Zgłoś
wowy11 Erzurum 17.01.13, 12:27 wylatuję do erzum w lutym. jaką walutę ze sobą zabrać Euro czy Zielone i gdzie można wymienić na liry? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nonlog Re: Erzurum IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.01.13, 21:48 Wszystko jedno, obie wymienisz. W hotelu kurs nieco mniej korzystny, niż w kantorach w mieście. Odpowiadając zaś Autorce wątku - stoki zaskakująco dobre. Palandoken - czynne niemal wszystkie wyciągi, trasy dobrze przygotowane i oznakowane, w Konakli czynne były tylko dwie (czarna i niebieska), reszta zamknięta, jak tłumaczono, ze względu na zagrożenie lawinowe. Trasy przygotowane poprawnie, nie ma tłoku. Odpowiedz Link Zgłoś
ismalia Re: Erzurum 26.11.15, 21:31 Itaka właśnie odwołała Erzurum na sezon 2015/16. Podobno ze względu na nikłe zainteresowanie. Szkoda, myśleliśmy nad Xanadu w lutym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wowy11 Re: Erzurum IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.02.13, 10:40 mam pytanie do osób które przebywały lub przebywają w hotelu Dedaman ski resort w Erzum : czy jest w hotelu internet i czy jest za darmo? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lukkk Re: Erzurum IP: *.as25391.sol.superonline.com 10.02.13, 17:20 Witam, obecnie przebywam w tym hotelu. Internet jest nawet w pokojach i jest darmowy. Odpowiedz Link Zgłoś
zbyszek825 Re: Erzurum 21.01.13, 17:13 Stanowczo nie polecam tych okolic.teraz jestem w Erzurum.sniegu malo wiekszosc wyciagow I tras nieczynnych. Odpowiedz Link Zgłoś
simon_r Re: Erzurum 21.01.13, 21:38 Sam o to zapytałem na forum Narty i jest tam juz całkiem niezła dyskusja... do poczytania Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: murayudene Re: Erzurum IP: 88.251.112.* 17.02.13, 16:25 Erzurum Palandoken na zimowe wakacje i ośrodek narciarski z doskonałą klimatu, świeżego powietrza w ciężkim miejscu. düğün salonu fiyatları Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ByŁem Palandoken Re: Erzurum Turcja Palandoken IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.02.13, 09:53 Witam... byłem w Palandoken ferie zimowe wylot czwartek powrót czawrtek sytuacja wygląda tak ...hotel oki pierwsze dwa dni problemy gastryczne ja i dziecko ale zdarza sie ...inna flora ...jedzenie oki pokój oki ..jesli chodfzi o stoki to ...nie ma co porównywac do austrii czy włoch ogolnie Turcy w dupie maja turystów na stoku...jesli chodzi o trasy to ...nie sa najgorsze problem lezy w obsłudze ...pogode mieliśmy oki nawet wroocilem opalony chociaz dwa dni nei jezdzilismy wieja tez tam silne wiatry ....i temperatury nizsze sa jak we wloszech...trasy przygotowane gorzezj jak w austrii czy wloszech a porownanie mam dosc sporo ...w turccji jak pisal kolega jezdzac ok godz 13 -14 pojawiaja sie kamienie i nie takie kamienie ktore turlaja sie po stoku tylko skaly wystajace spod sniegu i to tak jest ze trzeba sciagnac narty i przejsc kilka metrow zalozyc i jechac dalej i tak bylo przez caly tydxzien ....jak spadlo duzo sniegu to turcy co zrobili ...? zamiast ratrakiem pojechac to zamkneli kilka tras stawiajac znak zagrozenie lawinowe i tyle ...jak wieje baqrdzo mocno to gorny odcinek gondoli zamukaja i zostaja stoki na dole bo do gornych nie ma dostepu i tyle ....jesli chodzi np o klimat to klimatu nie ma na stoku po prostu zero ..nie gra muzyka nie ma barow przy nartostradach tzn byl jeden ale nikogo tam nie bylo ...kliamt w porownaniu do austrii czy wloch brak ...wczesniej tez w tym roku bylem we wloszech z jedzeniem , karnetem , dojazdem hotel 3 * za 1900 zł tutaj wyszlo tyle samo tylko jedzenie i hotel lepszy , trasy gorsze , klimat gorszy a i co jeszcze siedzi czlowiek na pustkowiu wieczorem nie wyjdziesz nigdzie bo tylko hotel i gory do miasta daleko zabunkrowany i tyle we wloszech fajne knajpki mozna wyjsc wieczorem , atmosfera na stokach i super przygotowane trasy...ogolnie austria jest dla tych co lubia siedziecv w hotelu i pogoda nie ma dla nich znaczenia a moga sie pochwalic bylem w turcji na nartach ale uwazam ze to nie ma sensu meczylismy sie tam ...hotel roznil sie tylko pomiedzy wlochami jedzeniem bylo wiecej ale we wloszech glodni nie chodzilismy tez bylo oki basenu ani tu ani tu nie bylo ...ogolnie nie pojade tam wiecej bylismy z dziecmi i berdziej podobal im sie wyjazd wloski ..imprezy na stoku dla dzieci , zawody itd itp pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bylem palandoken Re: Erzurum Turcja Palandoken IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.02.13, 09:56 w dolnej czesci tekstu zle napisalem chodzi mi o to ze Turcja jest dla tych co lubia siedziec w hotelu itd itp a nie austria czy wlochy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jack globtroter Re: Erzurum Turcja Palandoken IP: *.0.97.38.dynamic.ttnet.com.tr 21.02.13, 12:21 Turcja ok, jeżeli jedziesz do dobrego 5* hotelu, gdzie masz SPA, basen fitnes i tego rodzaju duperele. Trasy oczywiście duzo gorsze od Włoch czy Austrii, z przygotowaniem tras to Turasy są lata świetlne do tyłu. Oczywiscie w hotelu łupia do żywej kości bez litości np; piwo na stoku 11-13LT(1LT to ok.1,8-1,9PLN), C-C 7-LT, masaz-55-100EUR - 45min, i tak można bez końca, nawet gorzałka w miejscowym Carefour to za Absoluta 1l - 65LT- porażka. Ogólnie to jak przedmówcy pisali jeżeli nastawisz się na spedzenie więkoszości czasu w hotelu i zapłatą dużej gotówy przy wymeldowaniu to jak najbardziej Turcja jest ok. Byłem w hotelu Xanadu-przereklamowany. Odpowiedz Link Zgłoś