Dodaj do ulubionych

Zakupy- Avsallar czy Okurcalar ?

IP: *.dynamic.chello.pl 18.06.13, 15:38
Jadę do hotelu, który znajduje się w miejscowości Incekum, czyli pomiędzy Avsallar i Okurcalar. Chciałabym tylko raz pojechać na zakupy i nie wiem gdzie lepiej. Wiem, że w każdej z tych miejscowości jest jakiś mały bazar i pare sklepików. Może ktoś był w obu miejscowościach i może którąś polecić.
Proszę pomóżcie, wyjazd tuż tuż.
Obserwuj wątek
    • Gość: aga Re: Zakupy- Avsallar czy Okurcalar ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.06.13, 20:00
      warto wybrać się i tu i tu po zakupy. Dolmuszem dojedziesz w kilka minut. Bazary są jednak do siebie bardzo podobne i oferują w zasadzie te same produkty. Wybór należy do Ciebie.

www.polturk.pl
    • Gość: aga Re: Zakupy- Avsallar czy Okurcalar ? IP: *.mf.gov.pl 26.06.14, 15:11
      podpowiedz, gdzie robiłaś zakupy? ja jadę w lipcu do incekum do Pegasosa, czy daleko z tamtąd do Avsallar na pieszo? dzięki
      • dario7800 Re: Zakupy- Avsallar czy Okurcalar ? 26.06.14, 15:19
        Najlepiej w niedziele do Avsallar. Raz w tygodniu w niedziele jest tradycyjny bazar z straganami 2km za Avsallar. W samym Avsallar oczywiście mnóstwo sklepów z pamiątkami, ale jest też Migros i Bim żeby zaopatrzyć się bez targowania np. w chałwę.
        • Gość: Ewa Re: Zakupy- Avsallar czy Okurcalar ? IP: *.dynamic.chello.pl 26.06.14, 23:00
          W niedzielę bazar w Avsallar??? A skąd. W Avsallar prawdziwy, przyjezdny bazar jest we środy. Dopiero wróciłam z Avsallar (jeżdżę tam od trzech lat) i robiłam zakupy właśnie w środy, bo właśnie w ten dzień zjeżdżają tam handlarze z najróżniejszym, dobrym towarem, w atrakcyjnych cenach.
          A gdzie w Avsallar jest Migros i Bim? Nigdy nie widziałam.
          • dario7800 Re: Zakupy- Avsallar czy Okurcalar ? 27.06.14, 00:23
            W niedzielę bazar jest w okolicach hoteli Kosdere, Lionicera, My Home. Dwa km za Avsallar.
            Coś słabo się rozglądałaś:) Migros jest przy jednej z głównych ulicy Avsallar (tej przy pomnikach)Bim nieco schowany na ulicy równoległej do deptaku jakieś 150m od Migrosa.
            • sandra00 do Dario7800 27.06.14, 09:25
              Mam pytanie - pierwszy raz jadę do Okulcalar ( dotychczas Alanya , Side , Kargicak , Manavgat i inne ) wiem że z Okulcalar do Avsallar jest ok 10 km , do której otwarte są tam sklepy czy również do godzin póżno wieczornych ?
              • dario7800 Re: do Dario7800 27.06.14, 10:54
                Tak są otwarte do wieczora zarówno w Okucalar jak i Avsallar. Później niż 22 raczej nie chodziłem na zakupy, ale o tej godzinie wszystkie sklepiki były jeszcze czynne i ludzi mnóstwo.
                W Avsallar bardziej mi się podobało. Jedna z ulic pełni rolę deptaku coś jak w Kemer. Warto więc przejechać się dolmuszem.
                Jeśli chodzi o bazar to faktycznie jest też w środy niedaleko meczetu.
                • sandra00 Re: do Dario7800 27.06.14, 13:24
                  jadąc z Okulcalar dolmuszem gdzie muszę wysiąść żeby dojść na deptak ?
                  • dario7800 Re: do Dario7800 27.06.14, 13:39
                    Najlepiej przy hotelu Sunlife Plaza. Wystarczy przejść przez ulice i jest mały plac z pomnikami i od razu deptak. To jest samo centrum a większość sklepów jest w promieniu kilkuset metrów więc spoko.
            • Gość: Ewa Re: Zakupy- Avsallar czy Okurcalar ? IP: *.dynamic.chello.pl 27.06.14, 23:25
              Oj, coś ci się chyba pomyliło albo źle usłyszałeś od kogoś... w niedzielę bazar w Avsallar??? Tak się składa że byłam właśnie w hotelu My Home Resort od 07.06 do 18.06 tego roku, więc na pewno bym wiedziała że jakiś bazar jest w pobliżu.
              Jak już napisałam, bazar w Avsallar jest we środy, a w Alanyi w piątki - byłam na jednym i na drugim, zresztą już nie pierwszy raz:)
              • dario7800 Re: Zakupy- Avsallar czy Okurcalar ? 28.06.14, 00:13
                W zeszłym roku był więc pewnie w tym też jest. Tylko jest po przeciwnej stronie My Home niż ten w środę. Całkiem blisko jakieś 500m.
                wikimapia.org/#lang=pl&lat=36.609986&lon=31.784424&z=18&m=b
                • Gość: Ewa Re: Zakupy- Avsallar czy Okurcalar ? IP: *.dynamic.chello.pl 28.06.14, 16:45
                  To co pokazujesz to jakiś market, nie bazar.
                  Hotel My Home Resort jest ostatnim (ale za to jakim! - super) hotelem w Avsallar, dalej zaczyna się miejscowość Turkler.
                  Hotele m.in. Lonicera World, Alaye Resort są już w Turkler.
                  Po przeciwnej stronie bazaru w Avsallar nie może być żadnego innego bazaru, bo środowy bazar w Avsallar ciągnie się wzdłuż głównej (równolegle) ulicy w Avsallar w stronę Aanyi, a zaczyna się prawie w centrum Avsallar.
                  Może w Turkler jest jakiś bazar, tego nie wiem.
                  Pozdrawiam;)
                  • moyyra Re: Zakupy- Avsallar czy Okurcalar ? 03.07.22, 21:16
                    Czy ten środowy bazar jest po stronie meczetu w Avsallar czy zaczyna się tam gdzie bazary po drugiej stronie ulicy
              • Gość: Kingsman 85 Re: Zakupy- Avsallar czy Okurcalar ? IP: *.instances.scw.cloud 23.07.22, 16:24
                W niedzielę jest w miejscowości Turkrel około 2 kilometry od Avsallar w stronę Alanya. A w środę jest w Avsallar. Jestem akurat w Avsallar w hotelu My home resort.
                • Gość: iwa Re: Zakupy- Avsallar czy Okurcalar ? IP: *.dynamic.mm.pl 05.08.22, 16:43
                  Mam pytanie jadę w sierpniu 2022 do hotelu My Home resort, mogę dostać opinię o tym hotelu ?
        • Gość: Kingsman 85 Re: Zakupy- Avsallar czy Okurcalar ? IP: *.instances.scw.cloud 23.07.22, 16:27
          To jest miejscowość Türkler 2 kilometry za Avsallar w stronę Alanya.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka