Dodaj do ulubionych

Sural Garden

29.07.14, 17:11
Czy był ktoś w hotelu Sural Garden w Side sprzedaje go Tui mało nowych opini czy ktoś cos wie na temat tego hotelu lub byl w tym roku ?
Obserwuj wątek
    • olgap1976 Re: Sural Garden 30.07.14, 10:07
      byłam 2 lata temu dla mnie tragedia, betonowy moloch i cała masa nie wychowanych ruskich, byłam teraz w Side i pytali gdzie byłam poprzednio jak powiedziałam to opinia była bardzo kiepska, nie polecam
      • Gość: kasia6677 Re: Sural Garden IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.07.14, 10:53
        Dziekuje za odpowiedz a jak z jedzeniem było w tym hotelu i jaka plaża ....szukam cos z lasta i ciezko cos fajnego w fajnej cenie znaleźć
      • Gość: Anna Re: Sural Garden IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.07.14, 11:28
        olgap1976 napisała:

> byłam 2 lata temu dla mnie tragedia, betonowy moloch i cała masa nie wychowanyc
        > h ruskich, byłam teraz w Side i pytali gdzie byłam poprzednio jak powiedziałam
        > to opinia była bardzo kiepska, nie polecam

Czy nie pomyliły ci się hotele?? Bo trudno Sural Garden określić jako moloch, kiedy to nieduży, kameralny hotel (niewiele ponad 100 pokoi) i tym bardziej betonowy, bo składa się z 4-piętrowego budynku głównego i dwóch mniejszych 2-piętrowych (z apartamentami) położonych w ładnie utrzymanym dużym ogrodzie.
        I "ruskich" też nie było zbyt wielu, w hotelu zdecydowana większość gości to Niemcy (ok. 95%)
    • Gość: Anna Re: Sural Garden IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.07.14, 10:42
      Byłam w Sural Garden w ubiegłym roku w lipcu i uważam, że to naprawdę fajny i niedrogi hotel dla rodzin z dziećmi, położony w ładnym ogrodzie, kameralny, pokoje czyste, schludne, codziennie sprzątane, obsługa czy w restauracji czy w barze bardzo miła i bardzo szybka jeśli chodzi o sprzątanie i obsługę. Jedzenie urozmaicone i bardzo duże ilości, śniadania i kolacje w hotelu, obiady w restauracji na plaży, bardzo fajna opcja. Dobrze, że można korzystać z kompleksów jeszcze dwóch hoteli zawsze to jakieś urozmaicenie. Napoje ciepłe i zimne bez limitu, lody codziennie 15-17.00. (co ciekawe są to lody Algida). Basen nieduży z dwoma zjeżdżalniami (mojemu synowi to wystarczyło) do plaży ok 200m, a tam leżaki, materace za free, zawsze jest miejsce. Plaża, piasek i drobne kamyki, szeroka dużo miejsca, morze czyste sama przyjemność z korzystania, tylko obowiązkowo klapki piasek bywa tak rozgrzany, że nie da się po nim chodzić. Jeśli chodzi o utrudnienia to niestety 95 % turystów jest z Niemiec, 4,5 % z Rosji, z Polski były trzy rodziny. Taki podział powoduje, że personel i obsługa świetnie mówi po niemiecku, średnio po rosyjsku, zero po polsku i co dziwne prawie zero po angielsku w związku z czym porozumiewanie się jest trochę utrudnione. Drugie utrudnienie to takie, że mały basen-brodzik dla dzieci wyłożony jest szorstkimi płytkami co powoduje, że dzieciaki trąc po dnie ścierają sobie dosyć boleśnie skórę na nóżkach, jak ktoś jest z najmłodszymi dziećmi to radzę korzystać z basenów na hotelu Sural Saray, jakieś 150 m od Gardena, a tam też dostęp do wszystkiego, no i co ważne 50 m do restauracji,plaży i 100 m do morza co powoduje, że na obiad blisko, a do tego jeden z rodziców może przejść się wykąpać w morzu, gdy drugi siedzi z dziećmi i nie zajmuje mu to dużo drogi. W Gardenie co fajne to wieczorami co drugi dzień występy, a to pokazy magika, a to akrobacji, dzieciaki i dorośli mają dużo radochy. Niestety animacje dla dzieci też tylko w języku niemieckim więc nie ma co liczyć, że zostaną w klubie dla dzieci. Ogólnie hotel polecam dla rodzin z dziećmi, będą zadowolenie, dzieci były w przedziale od 3-15 lat, najwięcej było maluchów 3-8 lat.
      Ja nie mam do hotelu żadnych zastrzeżeń, byłam w Turcji w hotelach 4*, które były gorsze.
      • Gość: gość Re: Sural Garden IP: *.mf.gov.pl 30.07.14, 11:05
        Za tą cenę w TUI masz np. Side Premium 5 gwiazdek też w Side. Na pewno lepiej wygląda od Sural.
        • Gość: kasia6677 Re: Sural Garden IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.07.14, 11:38
          Ogladam inne hotele akurat o sural garden pytam bo szukam na tydzien 2 osoby dorosle i dziecko 4 lata i 13 lat i w sural dzieci wychodza po 999 zl ten hotel na nas 4 cenowo wychodzi niedrogo a ten 5* co mi zaproponowalas nie jest dosteny 6, 13 sierpien wylot a o suralu nie ma opini z tego co wyczytałam to prawie sami niemcy w hotelu i tylko Tui ma ten hotel
          • Gość: Anna Re: Sural Garden IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.07.14, 12:13
            Sądzę, że możesz śmiało rezerwować Sural Garden, tak jak wcześniej napisałam hotel jest bardzo przyjemny, z miłą obsługą i bardzo dobrym wyżywieniem (smacznie i duży wybór), nawet nasze dziecko miało swoje ulubione potrawy, a jest raczej niejadkiem. Za tę cenę naprawdę warto, byłam w Turcji już 6 razy i zdarzało mi się trafić do droższych hoteli 4*, brudnych i z fatalną obsługą. Dodam, że do centrum Side można dojechać dolmuszem w 20 minut.
            Sural Garden mogę polecić z czystym sumieniem (ja daję mu 4*), my byliśmy zadowoleni z pobytu. podobnie jak pozostałe polskie rodziny, z którymi rozmawialiśmy.
            • Gość: gość Re: Sural Garden IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.08.14, 21:01
              Leci ktoś do Sural Garden 13.08?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka