Dodaj do ulubionych

Który wybrać hotel ?

IP: 31.42.14.* 07.01.15, 17:41
Po raz kolejny proszę o pomoc i mam nadzieje że znowu mnie forumowicze nie zawiodą :)
Wybraliśmy następujące hotele na wyjazd po 20 czerwca i do końca tyg chcemy dokonać rezerwacji .Jesteśmy rodziną z 7 letnim dzieckiem, ale będą z Nami znajomi z 13 latkiem.
Hotele ma w swojej ofercie tui i są zbliżone cenowo.

1. Onyria Claros
2. Club Yali
3.Eftalia Village
4.Meryan
Obserwuj wątek
    • Gość: gosc Re: Który wybrać hotel ? IP: *.jjs.pl 07.01.15, 18:01
      Meryan Na Holydaycheck dostał od rodzin z dziećmi 5.4 na max.6, na Tripadvisor 72 rodziny z dziećmi oceniły hotel powyżej 4 na max 5. Pozostałe hotele nie otrzymały aż tak wysokiej oceny.

www.holidaycheck.pl/hr/5d8de228-69d4-393f-bb69-c2881e98bac1/-/tw/3
      pl.tripadvisor.com/Hotel_Review-g950910-d478551-Reviews-Meryan_Hotel-Okurcalar_Turkish_Mediterranean_Coast.html#REVIEWS

• Gość: Marta Re: Który wybrać hotel ? IP: *.dynamic.chello.pl 07.01.15, 18:24
      Najlepszy z tych hoteli jest Meryan, a jeżeli zależy Ci na aquaparku i wysokim standardzie hotelu to Club Yali,

Onyria Claros i Eftalia Village to niższy standard, więc jeżeli cena jest podobna to moim zdaniem odpadają
      • Gość: Monika Re: Który wybrać hotel ? IP: 31.42.14.* 09.01.15, 12:46
        Bardzo dziekuję za cenne uwagi , ostatecznie zostały dwa hotele Meryan i Eftalia Village.
        Ten drugi plusuje aquaparkiem na plaży , niższą zabudową i rozległym terenem.
        Meryan ma troszkę lepsze opinie , jest przy plaży ale ma tylko 3 zjeżdżalnie i to dość wysokie , nie wiem czy nie za wysokie dla mojej 7 latki.......
        Kołowrotek mam w głowie wrrrrrr
        • monia4545 Re: Który wybrać hotel ? 09.01.15, 13:31
          też tak miałam przez ostatnie kilka tygodni jak wybierałam hotel. U nas padło na Gypsophile właśnie ze względu na dzieci 10 i 6, chociaż Utopia nam się bardzo podobała.
        • Gość: Asia Re: Który wybrać hotel ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.01.15, 13:49
          O wiele lepszym hotelem z aquaparkiem (18 zjeżdżalni) niż Eftalia jest Club Yali w Gumuldur. To naprawdę komfortowy 5* hotel bezpośrednio przy ładnej plaży z przepysznym jedzeniem. Byłam w tym hotelu we wrześniu z dziećmi 2 i 5 lat i było fantastycznie. Niezwykle uprzejmy personel, bardzo ładne pokoje, minibarek codziennie uzupełniany (woda, wino), piękny widok na morze. Sam Aquapark znajduje się w odległości króciutkiego spaceru od hotelu (ok. 200m), goście Club Yali hotelu mogą z niego korzystać gratis od pon.-pt. jedzenie i napoje na terenie aquaparku są również bezpłatne. Aquapark jest ogromny, są zjeżdżalnie dla wszystkich, dorosłych i dzieci w różnym wieku.
          Na terenie hotelu są trzy baseny, dla dzieci dodatkowo brodzik i bardzo fajny plac zabaw. Doskonałe jedzenie właściwie przez cały dzień, oprócz głównych posiłków przekąski, ciasta, lody.
          Hotel niestety nie jest jeszcze zbyt popularny wśród Polaków, a jest wart zainteresowania, bo oferuje usługi na naprawdę wysokim poziomie, nie ma się do czego "przyczepić"
          Polecam szczerze, Eftalia to w porównaniu do Club Yali zdecydowanie niższa półka.
          • Gość: Monika Re: Który wybrać hotel ? IP: 31.42.14.* 09.01.15, 17:38
            Klub Yali "odrzuciliśmy" bo nie możemy lecieć na 10 dni :( Turcja Egejska lata raz w tyg a dwa tyg to już wysoki koszt.....
            Byłam w zeszłym roku w hotelu Gumuldur Resort - po drodze z i na lotnisko zabieraliśmy gości z Clubu Yali , i rzeczywiście byli zadowolenia ale pamiętam że był to początek czerwca i zwróciłam uwagę na kolejki do zjeżdżalnie w aqua parku które były meeega długie.
            • Gość: Dorota Re: Który wybrać hotel ? IP: *.dynamic.chello.pl 09.01.15, 19:39
              Jeżeli wyjeżdżasz z TUI to u nich wyloty do Izmiru (z Warszawy) są dwa razy w tygodniu - we wtorki i czwartki, więc można jechać na więcej niż tydzień a mniej niż 2 tygodnie np. na 9 lub 12 dni.
              A jeżeli chodzi o Eftalie to męcząca jest konieczność wczesnego wstawania, żeby zarezerwować jakieś sensowne miejsce przy basenach, to samo dotyczy aquaparku, hotel jest nadmiernie zatłoczony, no i bardzo słaba plaża - brudna, kamienista. Dla mnie też mankamentem jest przewaga Polaków w hotelu - hotel mają w ofercie chyba wszystkie polskie biura podróży, można się poczuć prawie jak w polskim hotelu - dla mnie to nie jest zaleta.
              • Gość: Monika Re: Który wybrać hotel ? IP: 31.42.14.* 09.01.15, 22:39
                Dziękuję Dorota za info tylko nie wiem czemu pan z Tui zapewniał mnie że do Turcji Egejskiej tylko na tydz lub dwa możemy lecieć ??? Jutro z rana dzwonie do Tui.......
                Podglądam jeszcze Club Kustur i Ephesia Holiday Beach-oj ciężki żywot matki poszukiwaczki hehehehe
                • Gość: Dorota Re: Który wybrać hotel ? IP: *.dynamic.chello.pl 10.01.15, 12:13
                  Monika napisał(a):

> Dziękuję Dorota za info tylko nie wiem czemu pan z Tui zapewniał mnie że do Tur
                  > cji Egejskiej tylko na tydz lub dwa możemy lecieć ??? ....

Izmir jest wyjątkiem jeżeli chodzi o Turcję Egejską, do Bodrum i Dalamanu TUI lata faktycznie tylko raz w tygodniu, ale do wszystkich hoteli w rejonie Izmiru i Kusadasi można latać 2 razy w tygodniu
    • merci77 Re: Który wybrać hotel ? 09.01.15, 23:44
      też zastanawialiśmy się ,zarezerwowałam eftalie i zmieniałam rezerwacje na club nena, a propo maryan to hotel fajny,ale pani w biurze mowila,ze może niekoniecznie taki typowo dla dzieci.Niemniej jednak jest bardzo dobry.
      • b-b1 Re: Club Yali 10.01.15, 13:34
        Zjeżdżalnie sa w hotelu, czy to jakiś samodzielny aquapark? Bo opis TUI sugeruje, że Aquapark w pobliżu hotelu, opis TUI:
        • ok. 200 m do parku wodnego z 18 zjeżdżalniami (wstęp oraz przekąsi i napoje bezalkoholowe dla gości hotelu Club Yali w cenie oprócz sobót i niedziel; aquapark otwarty od 15.05. do 30.09.)
        to jak jest w rzeczywistości? Aquapark tylko hotelowy, czy ludzie z zewnątrz tez mogą korzystać?

Z lotu ptaka na fotach wydaje się być w hotelu.

• Gość: Aga Re: Club Yali IP: *.dynamic.chello.pl 10.01.15, 16:08
          Aquapark jest ogólnodostępny, każdy do niego może wejść oczywiście odpłatnie. Goście Club Yali mają do niego wstęp gratis (jeden właściciel aquaparku i hotelu), ale w dni powszednie, kiedy gości z zewnątrz jest mniej niż w weekend. Aquapark jest przy hotelu o rzut beretem, ale na zewnątrz. Na terenie samego hotelu jest basen z 3 zjeżdżalniami, więc codziennie można korzystać ze zjeżdżalni bez wychodzenia z hotelu, w sumie w hotelu są trzy duże baseny + brodzik dla dzieci + basen kryty.
          • b-b1 Re: Club Yali 10.01.15, 17:55
            Bardzo dziękuję za odpowiedź!!
    • Gość: martasu33 Re: Który wybrać hotel ? IP: *.euro-net.pl 11.01.15, 18:33
      eftalia przejście przez jezdnię na plaze kamienistą i brudną, niezadbaną, Meryan - kiepska plaza ale lepsza niż w eftalia w pierwszej linii brzegowej i czysta choć mało atrakcyjna, byłam między tymi hotelami w Lonicera Resort , jeśli chodzi o standard hoteli nie widziałam ,
      • Gość: Monika Re: Który wybrać hotel ? IP: 31.42.14.* 13.01.15, 11:30
        Wybór dokonany - lecimy do Eftalii Village. W dużej mierze zaważył park wodny i polskie animacje. Wylot 24 czerwca na 10 dni.
        • Gość: Agata Re: Który wybrać hotel ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.01.15, 12:09
          Ja się Eftalią nie zachwyciłam, tak naprawdę jej jedynym atutem jest aquapark(mega duża ilość zjeżdżalni) , poza tym przeciętny standard wszystkiego, to hotel średniej klasy bez rewelacji, przydałby się mu już remont, pokoje czyste, baseny OK (chociaż trochę ślisko), plaża okropna - brudna i kamienista, jedzenie dobre, ale stołówka to dramat - upał , kolejki, restauracje ala`carte beznadziejne. Otoczenie - niedaleko do bazaru , jakieś 25 km do Alanyi. Animacje dla dzieci dość dobre, ale nic nadzwyczajnego, dla dorosłych jednak dużo gorzej . Jeśli ktoś nie jest wybredny to hotel dla niego, w głównie ze względu na aquapark dla dzieci jak i dla dorosłych.
    • Gość: Andy Re: Który wybrać hotel ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.01.15, 13:19
      Jaki związek ma twój wpis z tematem wątku i pytaniem autorki o konkretne hotele???
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka