Dodaj do ulubionych

plaża Kleopatry ???????????

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.05, 20:18
Czy naprawde jest taka swietna................czy tylko
przereklamowana..........
Obserwuj wątek
    • Gość: zibi Re: plaża Kleopatry ??????????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.05, 22:14
      a widzial kto w Turcji swietne plaże. To nie ten piaseczek co na naszym wybrzeżu.
      Tak jak nie kamienie to klepisko
      • Gość: ada Re: plaża Kleopatry ??????????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.05, 23:38
        plaża jest ładna, szczególnie widoki, skały, wzgórze z twierdzą, zadbane
        otoczenie. na plaży drobny jasny żwirek,ale nie barzo nadaje sie dla małych
        dzieci i osób nie umiejących pływać gdyż raptownie się obniża ijuż około 10 m
        od brzegu jest głębokotak że woda kryje,pod tym względem zdecydowanie lepsza
        jest plaż z drugiej strony portu.
    • malip76 Re: plaża Kleopatry ??????????? 13.01.05, 01:14
      jest bardzo ładna. Piasek i wejście do morza też piaszczyste.
      Ada nie do końca ma rację. Prawdą jest, że sa miejsca, gdzie dosć raptownie
      robi się głęboko, ale sa również miejsca, gdzie delikatnie dnoi opada.
      W tej chwili plaża podzielona jest na 22 plaże-sektory, i rezerwując hotel
      należy upewnić się, przy którym numerku on sie znajduje,i zapytac w biurze.
      Niestety w biurach czesto takich szczegółów nie znają, albo próbują ściemniać,
      ale w takiej sytuacji napisz mi maila, jak tylkoi będę wiedział - pomogę.
      • Gość: Katka Re: plaża Kleopatry ??????????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.01.05, 09:13
        hej! zastanawiamy sie nad hotelem Kleopatra Dreams Beach może wiesz coś o nim,
        i o plaży w tym sektorze
        pozdrawiamy
        • malip76 Re: plaża Kleopatry ??????????? 14.01.05, 12:38
          Hej Katka,

wejdz na posta Alanya czy Side - tam opisuje ten hotel, poza tym w "dziale"
          Turcja-hotele są recenzje, w tym moja.
          Hotel bardzo fajny, plaza - tez OK.
          pozdrawiam
          • Gość: janusz Re: plaża Kleopatry ??????????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.01.05, 17:21
            jak tak sie znasz to proszę o radę jest taki hotel Gural (u takie z kropkami)
            piszą w katalogu ze tez jest prazy plazy kleopatry moze cos o tym wieszzz (co i
            jak)
            • malip76 Re: plaża Kleopatry ??????????? 16.01.05, 01:10
              Janusz, obawiam sie ze nie moge Ci pomoc. Nie znam tego hotelu, ale sprawdz w
              turcja-hotele, moze ktos go opisal. Poza tym wpisz w dowolnej wyszukiwarce
              nazwe, to u z kropkami mozesz uzyskac ustawiajac klawiature na niemiecka. Na
              marginesie, takie u z kropkami Turcy wymawiaja podobnie do naszego "i".
          • Gość: Katka Re: plaża Kleopatry ??????????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.05, 09:41
            Hej malip76!
            Dzięki poczytałam sobie, faktycznie hotel ma dobrą opinię, piszesz że plaża ok
            to znaczy że nie ma kamulców a dno opada łagodnie???Napisz proszę coś
            więcej,może pamiętasz ile kosztują leżaki? Basen jest mały czyli pewnie rano
            jest prawo dzungli i szturm na leżaki kto pierwszy ten lepszy ? No cóż oby
            tylko nie zajmowali o 6 rano albo w nocy bo już i z tym się spotkaliśmy:)
            Dzięki za każde info
            Pozdrawiam
            Katka
            • Gość: B Re: plaża Kleopatry ??????????? IP: *.katowice.tpsa.pl 23.01.05, 18:18
              Przeczytaj sobie wątek "Do Malip 76". Kiedy jedziesz?
              • Gość: Katka Re: plaża Kleopatry ??????????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.05, 21:32
                Po przeczytaniu tego wątku coraz bardziej nie mogę się doczekać a tu jeszcze
                tyyyle czasssuu!! do wyjazdu. Jedziemy 20.07 z mężem i 11 córką i ze znajomymi
                z 15 letnim synem.Też chcemy pojechać do Kapadocji bo 3 lata temu będąc w
                Turcji byliśmy,tylko w "Pumakelach". Alanyę wspominamy bardzo dobrze, ale wtedy
                byliśmy po jej drugiej stronie (tam była okropna plaża ze skałami w wodzie)
                także mam trochę obawy czy ta Plaża Kleopatry nie jest podobna. Malip76 określ
                bardziej zejście do wody :)
                Pozdrawiam,
                • Gość: B Re: plaża Kleopatry ??????????? IP: *.katowice.tpsa.pl 24.01.05, 18:20
                  Nie przejmuj sie już prawie luty, krótki miesiąc , a później zleci. Mnie zawsze
                  ciągnie się tak do kwietnia! Z tego co znalazłam na forum, to wejście do morza
                  jest fajne, natomiast po 10 m mogą pojawiać się uskoki i głębia plus duża fala,
                  czyli na dzieci trzeba bardzo uważać. Malip na pewno dokładnie nam wszystko
                  wyjaśni. My byliśmy w dzielnicy Obakoy ok. 2 km od centrum i morze i plaża była
                  bardzo ładna. Mam nadzieję,że w 2 tyg. naszego pobytu, a po Waszym przyjeździe
                  się spotkamy. Pozdrowienia.
                  • malip76 Re: plaża Kleopatry ??????????? 26.01.05, 01:05
                    słuchajcie z plaza Kleopatry w rejonie tego hotelu jest tak:
                    plaza jest łądna, wejście do morza też. po kilku metrach rzeczywiscie zaczyna
                    robic sie głeboko, jednak dno jest piaszczyste, nie ma z tym problemu,
                    natomiast jedna plaza w strone centrum (bo Kleopatra jest od pewnego czasu
                    podzielona na sektory) przy wejsciu do morza jest jedna długa ale płaska skała.
                    Powoduje ona, ze długo jest płytko, ale to nie piasek, tylko jak pisałem skała.
                    Nie ma na niej żadnych jeżowców, czy ostrych kamieni, problem pojawia sie tylko
                    w przypadku dużych fal, bo skała jest śliska i można nie ustac.
                    Wejscie do morza przy Kleopatra Dreams Beach jest ogólnie OK,tez nie ma żadnych
                    stworzeń, kamieni jest niewiele, natomiast proszę wszystkich żeby uzmysłowili
                    sobie, że nie jest to plaza w stylu tunezyjskich!
                    pozdrawiam
                    • Gość: Katka Re: plaża Kleopatry ??????????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.05, 08:35
                      Dzięki za wyczerpującą informację. Zdajemy sobie sprawę że to plaże w Turcji.
                      Byliśmy już w Alanii tylko po drugiej stronie, także wiemy że to nie
                      tunezyjskie płycizny, trzeba pilnować dzieciaków i tyle. No cóż Turcja to nie
                      tylko plaża i dlatego chętnie do niej wracamy :)!!! Malip dzięki za wszystkie
                      info na temat hotelu!!! Na razie poczytaliśmy sobie i wiemy prawie wszystko. Do
                      wyjazdu jeszcze duużo czasu :((( Mam do Ciebie jeszcze pytanko: czy leciałeś
                      tureckimi liniami???? Czy są ok ????
                      Pozdrawiam
                      • malip76 Re: plaża Kleopatry ??????????? 26.01.05, 17:23
                        plaza jest czysta, don't worry:)
                        co do tureckich linii - jest ich niestety kilka.
                        w 2000 roku leciałem z dwiema: SunExpress - bardzo fajne i nowoczesne
                        samoloty, oraz Alfa (chyba taka nazwa była) - beznadziejne, stare Airbusy,
                        bardzo duze samoloty, ale miejsca na siedzenie tyle, ze kolana mialem pod
                        brodą:)
                        poza tym ciągle wypadaly bagaze ze schowków nad siedzeniami, bo sie schowki
                        same otwierały - beznadziejne linie! (o jedzeniu na pokładzie nie wspomne)
                        takze zalezy, na jakie traficie. pozdrawiam
                        • Gość: Katka Re: plaża Kleopatry ??????????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.05, 17:43
                          Dzięki bardzo za odpowiedź, to chyba będą Sun Express.Czy w nich jest posiłek
                          bo w "locie" już nie ma. Co prawda nie jesteśmy żarłokami, ale zważywszy,że do
                          Alanii jest jeszcze kawałek autokarem, może trzeba coś wziąć dla dziecka do
                          przekąszenia:))
                          Pozdrawiam
                          • malip76 Re: plaża Kleopatry ??????????? 26.01.05, 19:56
                            czy bedzie posilek w czasie lotu zalezy tylko od biura podróży.
                            jeśli lecicie z Triada - nie ma, jest tylko rogalik...
                            inne biura - Ecco Holidays tez nie daje, Orbis chyba daje,
                            musicie zapytac w Waszym biurze.
                            My last year pytalismy, i cos ze soba na podór wzielismy, natomiast najgorsze
                            bylo to, ze do Alanyi przyjechalismy po 22.00 i we wszystkich hotelach było już
                            po kolacji, wiec mimo ze była opłacona, mozna ja bylo sobie odebrac jako lunch
                            jakiegos dowolnego innego dnia.
                            we wszystkich, z wyjatkiem...Kleopatra Dreams Beach! w "naszym" hotelu mimo ze
                            bylo po kolacji, kiedy powiedzielismy ze jestesmy glodni, dostalismy ciepły i
                            zimny posiłek! jednak 4 gwiazdki robia swoje
                            • Gość: Katka Re: plaża Kleopatry ??????????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.05, 12:01
                              Nie wiemy niestety jeszcze o jakiej porze dnia będziemy lecieć ale te cenne
                              uwagi bardzo nam sie przydadzą. Wolelibyśmy rano bo to cały dzień do przodu
                              (zgłosiliśmy to), no ale to juz zależy od biura. Jeżeli będziemy leciec
                              wieczorem to rzeczywiscie nie zdążymy na obiadokolację, coś tam weżmiemy ze
                              sobą bo tym razem może i 4* nie pomogą (np zmieni się szef zmiany, lub
                              kierownik hotelu):(. w Turcji wszystko możliwe. Lepiej być przygotowanym i nie
                              marudzić potem :) .Dzięki za info może nam się jeszcze coś przypomni, to
                              będziemy pytać:)
                              Pozdrawiam,
                  • Gość: Katka Re: plaża Kleopatry ??????????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.05, 08:48
                    Fakt od kwietnia to już z górki :)))Ale ja zawsze żyję wakacjami już od
                    stycznia od pierwszych katalogów na lato!!!Pewnie że się spotkamy myślę że
                    dzieciaki się najszybciej dogadają -w basenie:):)
                    Malip rozwiał nasze wątpliwości a`propos plaży. Myślę że najważniejsze żeby
                    była czysta !! a dzieci trzeba i tak zawsze pilnować !!! Na basenie też !!!
                    Pozdrawiam
                    • Gość: portakal Re: plaża Kleopatry ??????????? IP: *.chello.pl 27.01.05, 00:17
                      latalam wieloma tureckimi liniami m.in.sunexpress i mng. nie ma co sie
                      spodziewac super luksusow ale wszystko jest ok. na pokladzie zawsze byl posilek
                      u tych lini lotniczych.nawet powiem szczerze ostatnio lecoalam LOTem do stanbulu
                      i bylam rozczarowana:posilek to jakies suche kanapki z salata i serem:(smiech na
                      sali!oczywiscie nie latam dla posilku ale to wstyd wogole cos takiego
                      rozdawac!tureckie linnie maja goracy posilek, a turysci i tak narzekaja...
                      a jezeli chodzi o dzieci to zalezy o ktorej przylecicie do turcji.jesli
                      wieczorem to lepiej cos zabrac bo czesto do hotelu przyjezdza sie juz po kolacji
                      i nie zawsze hotel serwuje posilek dla tych co przyjechali.lepiej sie
                      zabezpieczyc w cos do przekaszenia i do picia.pozdrawiam
    • Gość: mika Re: plaża Kleopatry ??????????? IP: *.compower.pl 15.01.05, 10:23
      Byliśmy w tamtym roku, moim zdaniem jest przereklamowana, drobny żwir, zejście
      do wody i dno kamienisto- żwirowe. Dość silna fala - więc bałam się swobodnie
      pływać. Rok wcześniej byliśmy w Side i tam plaża o wiele bardziej nam się
      podobała. Była piękna piaszczysta, łagodne zejście do wody, dno równe,
      piaszczyste - super. Było to w kierunku idąc od centum w stronę Kumkoya.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka