Dodaj do ulubionych

Pytanka na temat Turcji.

• Gość: Andrzej Re: Pytanka na temat Turcji. IP: 83.238.67.* 11.07.05, 17:20
      W Alanya będziemy od 03-17.08 w hotelu Turkish Dreams. Prosze o informacje na
      temat tego hotelu, a także słyszalem o sprawdzaniu plecaków, toreb przez
      obsługe hotelu w celu zabierania napoji i jedzenia. Proszę również o przesłanie
      mapki jak dostać sie do waszego biura Pacho Tours Bogusia &Gosia. Dane o
      wycieczkach przeczytałem z innych listów. Mój adress internetowy and_kul@wp.pl.
      Dzięki za dotychczasowe informacje.
    • Gość: Paweł Re: Pytanka na temat Turcji. IP: *.chomiczowka.waw.pl 12.07.05, 06:32
      Witam ! Jaki jest przelicznik Euro i Dolara do Lira?
      • Gość: B&G Re: Pytanka na temat Turcji. IP: 213.243.30.* 12.07.05, 14:45
        Witamy,
        1€-1.62 YTL.
        1$-1.35 YTL.
        • Gość: glodny Re: Pytanka na temat Turcji. IP: *.aster.pl / *.aster.pl 12.07.05, 22:24
          Witam Panie B&G!
          czy wiadomo coś Wam na temat miejscowości Marmaris i mieszczącym sie w niej
          hotelu Myra? Czy warto sie tam wybrać? Czy w porównaniu z bradziej
          uczęszczanymi i popularnymi regionami (np. Alanyia) jest tam taniej, czyściej
          etc, etc...? Czy jesteście w stanie powiedziec ile kosztuje nurkowanie w
          Turcji - wiem, że cena zalezy od szkoly ale chcialbym wiedzieć tak
          orientacjnie?
          dziekuje za odpowiedz i serdecznie pozdrawiam
          • Gość: B&G Re: Pytanka na temat Turcji. IP: 213.243.30.* 15.07.05, 14:27
            Witamy,
            Marmaris jest niewielkim miasteczkiem (tez turystycznym), tu tez laczy sie
            morze egejskie ze srodziemnym, jest lubiane i odwiedzane przez turystow
            zwlaszcza angielskojezycznych.
            W Alanyi sprzedajemy nurkowanie za 40€.
            Z Marmaris mozna wybrac sie do Efezu i Pamukale (jest niedaleko).
            Pozdrawiamy!
            • Gość: Anula Re: Pytanka na temat Turcji. IP: *.szczecin.unet.pl 15.07.05, 15:25
              Proszę o przesłanie mapki i cennika waszych wycieczek oraz informacji na temat
              sprawdzonych knajpek, sklepów z art. spożywczymi a także ze skórami.Wyjeżdżam
              20.07. dlatego proszę o pilny kontakt: Nando@go2.pl
            • daga84 Re: Pytanka na temat Turcji. 15.07.05, 15:53
              Witam!
              Prosze o przeslanie mapki i cennika na adres: dagaig@poczta.fm Oraz o podanie
              informacji o dobrych tanich sklepach spozywczych w Alanyi. Wybieram sie 31.08
              do hotelu Kleopatra Inn. Moze wiecie cos o tym hotelu? Jakie pieniazki
              najlepiej ze soba wziasc. Wybieram sie tylko na tydzien, a wiec czasu na
              wycieczke do Pamukkale i Kapadocji nie bede miala za bardzo czasu. Co
              propnujecie? Z jakich wycieczek skorzystac?
              pozdrawiam buzka
              • Gość: B.&G:) Re: Pytanka na temat Turcji. IP: 5.5R* / 213.243.30.* 20.07.05, 12:25
                Dobrych kelpow jest tu pare,trudniej o tanie;)W okolicach waszego hotelu jest
                MİGROS gdzie zaopatrzycie sie we wszystkie potrzebne turyscie rzeczy,a ponadto
                kupicie pamiatki i suweniry typu: halwa,kawa turecka,lokum itp.Turysci
                odwiedzajacy nasze biuro twierdz,ze aktualnie najlepiej zabrac ze soba
                dolary.Jezeli chodzi o wycieczki to uzaleznijcie wybor imprezy od oczekiwan.W
                naszej ofercie znajdziecie np.Jep Safari lub Rafting,ktore polecane sa osobom
                zadnym wrazenn:),albo hamam badz rejs statkiem dla lubiacych relaks i
                spokoj.Zapraszamy do naszego biura,ktore miesci sie przy ul. Damlatas 27 na
                przeciwko szkoly Hayate Hanim.
                Pozdrawiamy i do zobaczenia w rozpalonej juz sloncem( do czerwonosci!)Alanyi -
                Bogusia i Gosia.
    • Gość: mater Re: Pytanka na temat Turcji. IP: *.206.112.155.telsat.wroc.pl 14.07.05, 20:40
      witam Bogusiu i Gosiu
      poproszę o przesłanie mapki oraz cennika wycieczek na mój adres
      pmaternowski@o2.pl
      • Gość: Mariusz Re: Pytanka na temat Turcji. IP: *.244.159.46.mielec159.tnp.pl 14.07.05, 21:53
        Pozdrawiam Wszystkich
        Proszę o mapkę i cennik oraz nr telefonu do Was
        (Bogusiu i Gosiu) na adres shop2@wp.pl
        Będziemy od 20.07.05

Dzięki Pa Pa
        • Gość: B&G Re: Pytanka na temat Turcji. IP: 213.243.30.* 18.07.05, 14:46
          Witamy,
          bylybysmy wdzieczne o informacje czy doszly do wszystkich mapki i cenniki!!
          (Mozna pisac do nas na maila boguska77@wp.pl)
          Pozdrawiamy.
          B.&G.
          • fabiani Re: Pytanka na temat Turcji. 18.07.05, 14:58
            Witam!
            ja wybieram się do Oludeniz - hotel Artemisia? Czy wiadomo Wam czy jest to
            ciekawa oferta? Poza tym czy Wy macie jakieś biuro tam organizujące wycieczki
            (nie wiem czy dobrze się zorientowałem gdyż nie czytałem wszystkich psotów)?
            PS
            mam pytanie dotyczące skór: ceny za płaszcze i kurtki poznałem; moją żonę
            interesuje zakup skórzanej spódnicy - jaka mniej więcej powinna być godziwa
            cena?

Pozdrawiam!
    • Gość: 1wszy raz do turcj Re: Pytanka na temat Turcji. IP: *.crowley.pl 19.07.05, 11:08
      Witam;))

Chce wybrac sie we wrzesniu do Turcji. W planach mam hotel Meryan (5*) w
      regionie Okurcalar. Podobno jest po generalnym remoncie i ma dobra kuchnie. Czy
      to prawda? Czy Wy znacie ten hotel? Jak tam jest z: jedzeniem, obsluga,
      pokojami, rozrywka, otoczeniem? Moze napiszecie wiecej, o czyms, o co nie
      zapytalam. Bede bardzo szczesliwa jesli odpowiecie;))
      Pozdrawiam cieplo z deszczowej Polski;)
      • Gość: B.&G:) Re: Pytanka na temat Turcji. IP: 5.5R* / 213.243.30.* 20.07.05, 12:17
        Hotel jest fajny,jedzenie jest dobre,95% rosjan w hotelu:)radzimy przypomniec
        sobie pare zwrotow w tym jezyku...Niestety nie wiemy nic na temat pokoi i
        obslugi - decyzja nalezy do Ciebe:)
        Pozdrawiamy:)
        • patrycjasol Re: Pytanka na temat Turcji. 20.07.05, 12:51
          Witam, poprosze o mapke i cennik wycieczek patrycjasol@gazeta.pl pozdrawiam
          • patrycjasol Re: Pytanka na temat Turcji. 20.07.05, 20:35
            mapka i cennik doszly , dzieki, pozdrawiam serdecznie
        • Gość: 1wszy raz do turcj Re: Pytanka na temat Turcji. IP: *.crowley.pl 20.07.05, 15:11
          Dziekuje za odpowiedz:) Jezeli mozna to ja tez poprosze mapke i cennik
          wycieczek z Waszego biura. Moj adres:ochm@gazeta.pl

Czy to prawda, ze Lena moze przyjechac po nas do hotelu i zabrac nas do Was i
          przedstawic oferte biura? Tak gdzies wyczytalam i zapisalam nr telefonu na
          wszelki wypadek oraz maila.

A teraz troche slodzenia;)))
          Gdzie sie dalo, szukalam informacji w necie na temat regionu i hotelu, do
          ktorego sie wybieramy i czesto na forach natrafialam na informacje o biurze
          Pacho Tours. Zawsze byly bardzo pochlebne opinie osob, ktore skorzystaly z
          Waszej oferty. Az milo sie czytalo;))
          Pozdrawiam. Dzis na poludniu Polski slonecznie acz nie upalnie;))
          • Gość: 1wszy raz do turcj Re: Pytanka na temat Turcji. IP: *.crowley.pl 21.07.05, 11:26
            dzikuje bardzo:)
            Mapka i cennik doszedl!
    • Gość: magda Re: Pytanka na temat Turcji. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.05, 15:57
      Nie wiem czy to pytanie nie padło wcześniej, jeśli tak to przepraszam:
      Jakie jest dno morza w Alanyi i okolicach (chodzi mi o jeżowce). Czy trzeba
      brać buty do pływania? Jaka jest woda w morzu (chodzi mi o czystość i
      zasolenie) oraz czy są meduzy?
      • Gość: B&G Re: Pytanka na temat Turcji. IP: 5.5R* / 213.243.30.* 21.07.05, 16:08
        Witamy,
        tak, dobrze by bylo zabrac buty do plywania, gdyz zejscie do morza jest
        kamieniste, meduz nie ma bo morze jest za slone, jesli chodzi o czystosc to
        trzeba tu przyjechac i samemu ocenic.
        Pozdrawiamy!
        • fabiani Re: Pytanka na temat Turcji. 21.07.05, 16:23
          a czy są szanse na odpowiedż na moje poprzednie pytanie ?
          • Gość: B.&G:) Re: Pytanka na temat Turcji. IP: 5.5R* / 213.243.30.* 22.07.05, 10:56
            Witamy,
            nie mamy oddzialu naszego biura w miejesowosci,w ktorej znajduje sie Panski
            hotel.Dobra cena za spodniczke zalezy od rodzaju skory i zdolnosci
            negocjacyjnych:),ale nie powinna kosztowac wiecej niz 50 - 70€.
            Pozdrawiamy.
            • fabiani Re: Pytanka na temat Turcji. 22.07.05, 13:18
              dziękuję
    • Gość: cysio Re: Pytanka na temat Turcji. IP: 62.233.171.* 22.07.05, 11:50
      Mam takie pytanie - czy można gdzieś zrzucić na płytkę CD zdjęcia z cyfrówki ?
      Jadę do SIDE do hotelu CLUB KARDELEN.
      Ktoś ma pojęcie na ten temat ?
      • poisonous_ivy Re: Pytanka na temat Turcji. 22.07.05, 14:54
        Witajcie!

27.07 wylatuje do Turcji, chcialabym sie zapytac o ceny lezakow i parasoli na
        plazach, o to jak wyglada dzielnica OBAKOY <tam bede zakwaterowana> i czy maja
        Panie jakie wiadomosci o hotelu OBA KLASSIK i o ogranizcenia wiekowe dotyczace
        dyskotek, klubow nocnych...

Pozdrawiam!!
    • Gość: tomek1235 Re: Pytanka na temat Turcji. IP: *.zicom.pl / *.zicom.pl 23.07.05, 11:47
      Witam Koleżanki!Mam wielką prośbę....wiem że otrzymujecie dużo pytań,ale bardzo
      proszę o informacje na temat Alanyi,oraz hotelu CLUB SERAPHAN,ponieważ
      wybieramy się na wczasy 3.08.05 na dwa tygodnie.Słyszałem że możecie doradzić z
      jakiego miejscowego biura podróży korzystać żeby można było tanio coś
      zwiedzic.Ogólnie proszę o info na temat tego miasta i okolic.Wiem także że
      dysponujecie planem tego miasta oraz różnymi ciekawymi informacjami na temat
      tego regionu.Bardzo proszę o wszelkie informacje i pomoc,jeżeli to możliwe(wiem
      że takich listów otrzymujecie dużo) to na adres:tomek1235@gazeta.pl Pozdrawiam
      i proszę o odpowiedź.:))
      • Gość: s* Re: Pytanka na temat Turcji. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.07.05, 12:32
        hej;) wybieramy sie 10.08.2005 do side hotel sahara ***. czy możecie
        podać "prawdziwe" informacje o tym hotelu i o miejscowości;) co w niej jest;)
        jaka plaża?? pozdrawiam s*
      • Gość: kasia Re: Pytanka na temat Turcji. IP: *.dip0.t-ipconnect.de 24.07.05, 15:20
        Witam,
        w pazdzierniku wybieram sie z chlopakiem do Turcji na wlasna reke. Mam pytanie
        jakie sa ceny hoteli 3*? Z gory dziekuje za odpowiedz.
        • Gość: B&G Re: Pytanka na temat Turcji. IP: 5.5R* / 213.243.30.* 25.07.05, 12:56
          Witamy,
          Ceny hoteli 3*** zaczynaja sie od 20-25€, ale jesli wybieracie sie na wlasna
          reke i chcecie oszczednie to tanie sa pensjonaty ok. 10USD lub 10€ za dobe.
          Zalezy tez od tego gdzie sie wybieracie i na jaki standard liczycie
          Pozdrawiamy.
          • Gość: Kasia Re: Pytanka na temat Turcji. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.07.05, 22:25
            Witam serdecznie,Drogie Panie!
            byłam już w Turcji 3 razy za każdym razem był to wyjazd zorganizowany
            samodzielie przeze mnie tym razem jednak wybieraamy się z naszym 2 letnim synem
            i nie chce jechac bez rezerwzcji. Interesuje nas mały , kameralny hotel lub
            pensjonat,w niewielkiej miejscowośći niezbyt turystycznej, może to być również
            samodzielna kwatera nad morzem na 2 tygodnie w polowie wrzesnia. Nie chcemy
            korzystać z wielkich biur podróży bo nie odpoczywamy w wielkim hotelu gdzie
            mieszka 300 osób. Szukamu czegoś kameralnego i w klimacie tureckim. Czy wiecie
            cos na temat takiego miejsca, będąc na miejscu pewnie łatwiej. Dodam że nie
            chodzi nam o luksusowe apartamenty a coś w przyzwoitej cenie. Będę wdzięczna za
            informacje. Życzę powodzenia w Waszych działaniach!i BArdzo zazdroszczę że
            jesteście na miejscu to piekny kraj i wspaniali ludzie!serdecznie pozdrawiam
            Kasia
            • Gość: B&G Re: Pytanka na temat Turcji. IP: 5.5R* / 213.243.30.* 27.07.05, 14:30
              Bardzo prosze o Pani maila.
              • Gość: kasia Re: Pytanka na temat Turcji. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.07.05, 22:38
                bardzo proszę: dlaciebie@dlaciebie.com.pl bardzo sie ciesze ,że Panie
                zareagowały pozdrawiam serdecznie Kasia
    • Gość: 1wszy raz do turcj Re: Pytanka na temat Turcji. IP: *.crowley.pl 27.07.05, 10:03
      Witam;)

Chcialam zapytac o przewodnikow, ktorzy towarzysza podczas wycieczek np. do
      Pamukkale czy Kapadocji. Jakie przygotowanie maja te osoby do pracy w
      charakterze przewodnika i czy bardzo dobrze znaja jezyk polski???

Druga sprawa to autokar, ktorym sie podrozuje podczas wycieczek. jakie one sa?

Dziekuje bardzo za odpowiedz;)
      Pozdrawiam;)
      • Gość: B&G Re: Pytanka na temat Turcji. IP: 5.5R* / 213.243.30.* 27.07.05, 14:49
        Witamy,
        mamy 4 polskojezycznych Turkow ktorych wysylamy na wyieczki do Kapadocji i
        Pamukale. Jesli chodzi o ich znajomosc jezyka to wsrod turystow sa rozne opinie
        niektorzy mowia ze sa swietnymi przewodnikami i sa profesjonalni a inni
        krytykuja mowiac ze znaja slabo Polski i brak im informacji. Dlatego tez nie
        moge udzielic konkretnej odpowiedzi. Autokary sa rozne na K i P wysylamy
        autokary z klima (musze jednak przyznac ze czasami i nie da sie tego
        przewidziec technika nas tez zawodzi),na statek np. jedzie mini dolmuszem bez
        klimatyzacji.Mam nadzieje ze ta informacja nie odstraszy naszych klientow!
        Ostatnio slyszalysmy ze nasz autokar na Kapadocje byl sprawniejszy niz Nekermana
        (zaplacili 85€).Na forach roznie ludzie pisza nie nalezy jednak nigdy zapominac
        ze co kraj to obyczj a tu jest TURCJA!!!
        Pozdrawiamy serdecznie.
    • Gość: Midgard Re: Pytanka na temat Turcji. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.07.05, 13:09
      cześć dziewczyny,
      czy wiecie coś moze na temat hteli z ofert Triady: abaasa, neray i bella rose??
      bede wdzieczny za wszelkie info. pozdrawiam
    • Gość: Marek Re: Pytanka na temat Turcji. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.07.05, 13:49
      zainteresowany jestem Waszą ofertą nurkowania w Marmaris . Można cos bliżej ?
      ile dni , jakie rejony , czy jest też coś dla tych , co nigdy nie nurkowali ?
      • Gość: B&G Re: Pytanka na temat Turcji. IP: 5.5R* / 213.243.30.* 27.07.05, 14:53
        Witamy,
        nurkowanie w naszej ofercie dotyczylo regionu Alanyi a nie Marmaris.
        Pozdrawiamy.
        • Gość: Kasia Re: Pytanka na temat Turcji. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.07.05, 22:42
          Witam, kurcze troche sie pogubiłam więc jeszcze raz podaje adres
          dlaciebie@dlaciebie.com.pl pozdrawiam Kasia
    • Gość: slawo_99 Re: Pytanka na temat Turcji. IP: 82.177.97.* 27.07.05, 23:28
      Cześć. Mam pytanie - jakich temp. powietrza i wody w morzu można się spodziewać
      ok. 10 października w Antaly? Z góry dzięki za odp.
      • Gość: B&G Re: Pytanka na temat Turcji. IP: 5.5R* / 213.243.30.* 28.07.05, 15:06
        Witamy,
        w Antali w pazdzierniku w ciagu dnia temperatura wynosi ok. 25-30 stopni, woda
        ok.17, niestety w tym miesiacu nie da sie przewidziec do konca pogody gdyz moze
        np. padac deszcz( 3 dni slonca 3 dni deszczu) w ciagu dnia na pewno bedzie
        cieplo natomiast wieczory robia sie chlodniejsze(ok. 18).
        Pozdrawiamy.
        • Gość: slawo_99 Re: Pytanka na temat Turcji. IP: 82.177.97.* 28.07.05, 22:44
          Dzięki za informacje, choć nie do końca pocieszające dla mnie. Gdzieś
          przeczytałem, że temp. wody w morzu w październiku to ok. 23 C i mam nadzieję
          że tak będzie.
    • sunflower3 Re: Pytanka na temat Turcji. 18.08.05, 18:22
      Czy znacie moze hotel Club Voyage Sorgun Select w Side?Wyjezdzam tam z
      dzeciakami juz we wrzesniu, bede wdzieczna za jakiekolwiek informacje!!!
      • Gość: wiki 08 Re: Pytanka na temat Turcji. IP: *.kghm.pl 23.08.05, 11:30
        ja tez poprosze o mapke i cennik waszych wycieczek...mój meil to:
        anik08@go2.pl
        z góry dzięki :))
    • aga07 Re: Pytanka na temat Turcji. 23.08.05, 22:28
      Witam.Czy macie jakieś informacje n/t hotelu Club Seraphan?
    • Gość: Kasia Re: Pytanka na temat Turcji. IP: 194.150.99.* 25.08.05, 11:23
      Czy lepiej jest brac pieniazki z Polski, czy karte bankomatowa, zamiast wymieniania na miejscu? Co sie bardziej oplaca?
    • zorbathegreek Re: Pytanka na temat Turcji. 08.07.06, 08:45
      Dowiedzialem sie wlasnie, ze osobnik piszacy na tym forum pod licznymi
      pseudonimami (m. in. "Kadra" i "Rakit") jest bylym attache kulturalnym ambasady
      Turcji w Warszawie, po cichu wydalonym z Polski za handel narkotykami i zywym
      towarem oraz za probe gwaltu na nieletniej Polce. Poniewaz Turcja jest w NATO,
      to rzad USA nalegal, aby jego sprawe zalatwic po cichu, nie "mianowac" go
      oficjalnie PERSONA NON GRATA, tylko po cichu zmusic do wyjazdu z zastrzezeniem,
      ze nie bedzie miec wstepu do UE przez najblizsze 10 lat...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka