Dodaj do ulubionych

Strefa wolnocłowa w Antalya

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.06.05, 11:59
Proszę o info jakie ciekawe zakupy można zrobić w Antalya na lotnisku w
drodze powrotnej co się opłaca, kosmetyki(wody toaletowe,tusze do rzęs itp),
alkohol czy mają coś jeszcze a jak ktoś wie to niech poda przykładowe ceny?
Obserwuj wątek
    • Gość: aisha Re: Strefa wolnocłowa w Antalya IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.06.05, 12:16
      czesc! na lotnisku mozna zakupic wszystko o czym sie zapomnialo podczas
      pobytu...a wiec wszelkie pamiatki-ogromny wybor kawy,herbat,chalwy,przypraw,
      takze dzbanki,fajki,kubki....no jednym slowem wszystko i mysle ze odrobine
      drozej...chociaz ja nakupilam herbat i chalwy...poza tym sa sklepy z muzyka
      (tureckie przeboje trzeba miec! za okolo 10 mln tl-stara waluta)perfumeria taka
      jak na naszych lotniskach-ceny sa tez w euro..alkohole sie oplaca,szczegolnie
      ładne Raki-tradycyjny alkohol Turkow...sa tez ciuchy-ale cen nie znam...mozna
      dobrze zjesc i wypic sok by po raz ostatni poczuc smaki Turcji....
    • Gość: beata1974 Re: Strefa wolnocłowa w Antalya IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.06.05, 12:39
      czy alkohol raki lepiej kupić przy powrocie na lotnisku w Antalya czy jeszcze w
      normalnym supermarkecie w Alanya - czy ten alkohol na wolnocłówce będzie tańszy
      • Gość: Snoopy Re: Strefa wolnocłowa w Antalya IP: *.outsourcing.atman.pl 16.06.05, 15:20
        Raki lepiej kupić w lokalnym sklepie niż na wolnocłowej, tak samo jak ich
        słodycze - cena lokalnych słodyczy i Raki na bezcłowej jest wysoka.
        • Gość: zruc Re: Strefa wolnocłowa w Antalya IP: *.cable.wsm.wielun.pl 16.06.05, 17:32
          Wczoraj kupowałem.Alkohol dużo tańszy.Za litr złotej Sauzy/porządna
          tequila/zapłaciłem 15 euro.Żona za kosmetyki dużo,dużo taniej.Najlepiej płacić
          kartą bo wtedy euro jest dużo tańsze w przeliczeniu na złotówki.Za ponad 100
          euro dzisiaj na wyciągu zbanku miałem 350 pln.
          • Gość: wroclawianka Re: Strefa wolnocłowa w Antalya IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.06.05, 22:44
            podaj ceny kosmetyków,z tym euro to chyba cos pomyliłes,radzę sprawdzić,otakim
            kursie nie słyszałam
            • Gość: ap Re: Strefa wolnocłowa w Antalya IP: *.chello.pl 16.06.05, 23:24
              ja w maju za 50ml champs-elysees dalam 32 euro.duzo ciekawych kosmetykow bylo
              przecenionych np.kremy do opalania,wody,kremy a ceny juz od 15 euro.sklep jest
              tez przy wyjsciu z lotniska,ale mniejszy wybor.milych wakacji
            • Gość: zruc Re: Strefa wolnocłowa w Antalya IP: *.cable.wsm.wielun.pl 17.06.05, 06:35
              Masz rację,wydawało mi się że wydałem 100 a faktycznie było to 85
              euro.Obciążono mnie na 352 PLN co daje 4,15 za euro.Ceny:25,90 za krem pod oczy
              Biotherm,22,90 za fluid Clinic.15 za dobrą złotą tequilę.
              • Gość: tommy Re: Strefa wolnocłowa w Antalya IP: 195.205.36.* 17.06.05, 06:52

Byliśmy we wrzesniu. Alkohol w przyzwoitych cenach, są niezłe promocje na
                wybrane trunki. O ile dobrze pamiętam za Bacardi 1 litr (białe) zapłaciłem 12
                lub 13 euro. Z kosmetyków żona oglądała fluidy (typu Clinique, Clarins, Chanel
                itp). Ceny, z tego co mówiła, całkiem niezłe. Zapachty tak sobie (w Polsce
                można kupić w necie ORYGINAŁY taniej). Dobrą cenę miały zapachy, których nie
                lubię - poniżej 30 euro za 100 ml.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka