Dodaj do ulubionych

Kemer i okolice

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.07, 11:05
Czy ktoś był w Kemer.Proszę o informacje
Obserwuj wątek
    • Gość: ania w. Re: Kemer i okolice IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.07, 11:07
      a o co chodzi?
      • Gość: ania w. Re: Kemer i okolice IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.07, 11:09
        jakie inormacje?
        • Gość: luiza Re: Kemer i okolice IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.07, 11:52
          Informacje i opinie.
          • Gość: Casablanca Re: Kemer i okolice IP: *.imz.pl 09.01.07, 12:03
            Nie warto.
            • Gość: ania w. Re: Kemer i okolice IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.07, 12:48
              Każdy region Turcji jest inny w/g mnie każdy warty zobaczenia i nie to jest
              ładne co jest ładne tylko to co się komu podoba. Kemer to coś takiego jak nasz
              Sopot z ulicą w centrum jak Monciak, położony w pięknych zalesionych górach -
              widok miły dla oka. Plaże są kamieniste - z wyłączniem tej koło portu -
              nawieziony piasek. Nie wiem co Ciebie jeszcze interesuje.
              • Gość: ania w. Re: Kemer i okolice IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.07, 13:51
                mojej przedmówczyni nie podoba się Alanya tylko część egejska Turcji, na forum
                znajdziesz opinie ,że najlepsza jest Alanya - i bądż tu mądra
                • Gość: luiza Re: Kemer i okolice IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.07, 14:04
                  Dziękuję za informacje.Mam dylemat co wybrać Kemer czy Side.W Kemer hotel
                  Alatimya village.Jest bardzo mało opini na jego temat, może ty coś wiesz?
                  • Gość: ania w. Re: Kemer i okolice IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.07, 14:19
                    a jaki hotel w side?
                    • Gość: ania w. Re: Kemer i okolice IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.07, 14:30
                      w Side też byłam i to jest też inna bajka bierz hotel nad morzem oddalony
                      najwyżej 3 km od miasta (tak żeby można przejść plażą do centrum)
                      • Gość: luiza Re: Kemer i okolice IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.07, 15:36
                        Uważasz że Side ładniejsze niż Kemer.Hotele Alba Resort albo Grand prestige?
                        • Gość: ania w. Re: Kemer i okolice IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.07, 15:58
                          Side jest inne niż Kemer - ani ładniejsze ani brzydsze po prostu inne -
                          poczytałam na forum o tym hotelu Alba Resort w side. Gdybym miała wybór to
                          Melas Resort lub wioska wakacyjna I. kat Melas (jeden kompleks) bym wybrała .
                          Colakli - 6 km do side - daleko, Melas jest z 1,5 km plażą od side - polecam
                  • Gość: Mavis Re: Kemer i okolice IP: 213.25.200.* 09.01.07, 20:00
                    Kemer ma swoją tajemnicę , dla mnie jest wspaniałym miejscem na odpoczynek
                    zarazem spokojne a z drugiej strony szalone a w turcji byłam juz 4 razy więc
                    wiem co mówię. w tym roku tez jade do Kemer:D
                    Polecam
                    • Gość: luiza Re: Kemer i okolice IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.07, 20:09
                      Dzięki.Mam zamiar jechać do hotelu Alatimya Village.Jak myślisz czy to dobry
                      wybór?
                      • Gość: colin Re: Kemer i okolice IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.07, 20:13
                        Każdy lubi coś innego w Side są plaże piaszczyste i jak jedziesz z dzieckiem to
                        sobie nie wyobrażam Kemeru i dziecko na kamieniach a do morza w butach-
                        pozdrawiam
                        • jaarekl Re: Kemer i okolice 09.01.07, 22:42
                          Oj, to musiałbyś zobaczyć z jaką radościa moje dziecko ciskało te kamyki do
                          morza. Poza tym nie są ostre i spokojnie można po nich chodzić.
                          Byliśmy już w Alanii, Side ,Oludeniz i na Bodrum, i w Kemer bardzo nam się
                          podobało.
                          • Gość: Luiza Re: Kemer i okolice IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.07, 08:01
                            Super! Myślę,że wybiorę jednak Kemer.
                            • Gość: ania w. Re: Kemer i okolice IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.07, 08:51
                              poszukaj hotelu w mieście - żeby piechotką podreptać do centrum - Kemer nie
                              jest wielkim blokowiskiem jak Alanya - więc nie umęczysz ię miejskim zgiełkiem -
                              chyba że wolisz spokój. Powodzenia
                              • Gość: ania w. Re: Kemer i okolice IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.07, 09:12
                                dla orientacji - transfer z lotniska do Side - 1 godz. transfer do Kemeru - 2
                                godz.
                                • Gość: Casablanca Re: Kemer i okolice IP: *.imz.pl 10.01.07, 09:20
                                  Daj sobie spokój z Kemer. Ładnie jest w Bodrum, Oludeniz i Fethiye bo to część
                                  egejska i nie ma takiej duchoty jak w Kemer. Zastanów się dobrze jeszcze.
                                  • Gość: ania w. Re: Kemer i okolice IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.07, 09:23
                                    duchota w Kemer? to jest jak klimy nie włączysz hihi - to nie Alanya i Side -
                                    tam kobieto jest inny klimat
                                    • Gość: Casablanka Re: Kemer i okolice IP: *.imz.pl 10.01.07, 09:29
                                      Może dla Ciebie kobieto. Jak piszę, że jest duchota to znaczy, że jest a klima
                                      lata mi koło d. i nie ma nic do rzeczy.
                                      • Gość: luiza Re: Kemer i okolice IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.07, 10:57
                                        Skąd wiesz że do Kemer jedzie się 2h.A z tą dochotą to już lekka przesada.
                                        • Gość: ania w. Re: Kemer i okolice IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.07, 11:17
                                          wyjaśniam - lotnisko jest na pólnocnym wschodzie Antalii(na wyjeżdzie na
                                          Side...)do Kemeru autobus przejeżdża przez misto. Odległość 45 km do Kemeru
                                          podawana jest właśnie od granic Antalii. Dojazd do Kemeru jest przez góry
                                          (widoki bomba), i autobus jedzie jakoś długo. Camyuva jest jeszcze za Kemerem,
                                          a kierowca wysadza po drodze pasażerów pod hotelami - zbaczając z gółwnej
                                          drogi - dlatego tyle to trwa - niestety
                                          • Gość: luiza Re: Kemer i okolice IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.07, 11:20
                                            Dziękuję bardzo.Jeżeli takie piekne widoki to warto jechać te 2h.Pozdrawiam.
                                            • Gość: Casablanca Re: Kemer i okolice IP: *.imz.pl 10.01.07, 11:25
                                              Po Belek, Kemer plasuje sie na drugim miejescu pod względem brzydkich
                                              miejscowości. Nie warto tam jechać.
                                              • Gość: ania w. Re: Kemer i okolice IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.07, 11:30
                                                No nie na pierwszym miejscu jest chyba Machmutlar - ale to mój prywatny
                                                ranking - tam to bym wroga wysłała
                                                • Gość: ania w. Re: Kemer i okolice IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.07, 11:32
                                                  oczywiście Mahmutlar
                                            • Gość: ania w. Re: Kemer i okolice IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.07, 11:26
                                              do Side jedzie się po płaskim - widoki to szklarnie , trochę gajów
                                              pomarańczowych i taki pół-step - w kierunku Kemeru jest zupełnie inaczej
                                              • Gość: luiza Re: Kemer i okolice IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.07, 12:00
                                                W jakim byłaś hotelu?
                                                • Gość: ania w. Re: Kemer i okolice IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.07, 12:10
                                                  Kemer - Kiris hotel Ferienhause 3* all z biura GTI(najlepszy standard z hoteli
                                                  3 * w jakich byłam) - ale go nie ma już w ofercie od 2 lat - a szkoda bo
                                                  sympatyczny
                                                  • Gość: ania w. Re: Kemer i okolice IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.07, 12:11
                                                    zawsze wybiaram tanie hotele - nie lubię męczyć się w luksusie
                                                  • Gość: ania w. Re: Kemer i okolice IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.07, 12:21
                                                    nie przepadam za hotelowymi kombinatami i animacjami i lubię hotele w miastach
                                                    gdzie wieczorem można pójść do knajpki, dlatego doradzałam Ci wybór hotel w
                                                    grancach spaceru do jakiegokolwiek centrum - żeby się nie nudzić. GTI zrobiło
                                                    mnie na szaro z tym hotelem w Kemerze - miał byc 1 km do centrum miasta - w
                                                    praktyce było 5 - zapomnieli dopisać że gdyby był tunel w górze to bym miała 1
                                                    km
                                                  • Gość: ania w. Re: Kemer i okolice IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.07, 12:37
                                                    jesli zdecydujesz się na kemer polecam relaksujacy rejs do Olimpos - piękna
                                                    plaża - choć kamienista i wyciecZkę Demre _myra _kekowa - nie byłam i bardzo
                                                    żałuję
                                                  • Gość: luiza Re: Kemer i okolice IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.07, 13:31
                                                    Dziękuję za dobre rady.Wiem już dużo i wybór padnie chyba na Kemer i hotel
                                                    Alatimya ,km od centrum
                                                  • Gość: ania w. Re: Kemer i okolice IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.07, 13:37
                                                    życzę wspaniałego urlopu - niezależnie od decyzji
                                                  • Gość: Agnieszka Re: Kemer i okolice IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.01.07, 19:08
                                                    Witaj Ja z rodzina tez wybieram sie do Kemer do Hotelu Alat.Village. Mysle ze
                                                    bedzie ok . Pozdrawiam. Lece 13.06.
                                                  • Gość: luiza Re: Kemer i okolice IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.07, 07:46
                                                    My lecimy 4 lipca na 2 tyg.
                                                  • saka48 Re: Kemer i okolice 11.01.07, 10:46
                                                    My też lecimy 13.06 do ALTIMYA- na niemieckiej stronie opisującej hotele w
                                                    skali 1-6 dostaje 4,7 i myśle że to dobry wynik
                                                  • Gość: luiza Re: Kemer i okolice IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.07, 11:00
                                                    Itaka ma ten hotel pierwszy raz w ofercie.Podobno jest opanowany przez
                                                    Niemców,to chyba dobrze.Życzę udanego urlopu!!!!
                            • Gość: r_hojdus Re: Kemer i okolice IP: *.i24h.pl 16.01.07, 09:54
                              Ja też wybieram się do Kemer do hotelu Alatimya Village z Itaką. Jadę z 5
                              letnią córką , która nienawidzi piachu za to uwielbia kamienie(im większe tym
                              lepsze). Więc myślę że wybór trafiony. Chętnie poczytam jakiś fajnych opowieści
                              o Kemer i okolicach..
    • Gość: jurek Re: Kemer i okolice IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.01.07, 13:31
      kemer jest piękne i nie drogo byłem latem 2006 teraz wybrałem bodrum
      • Gość: luiza Re: Kemer i okolice IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.01.07, 20:31
        Dzięki uspokoiłeś mnie.Jadę z rodziną 4 lipca do Kemer.Napisz jeszcze coś
        więcej.Gdzie można z Kemer pojechać na wycieczki itp.
        • Gość: jurek Re: Kemer i okolice IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.01.07, 10:42
          proponuję phasellis -ruiny miasta można tam pojechać taxi jest blisko ,na cały
          dzień safari połączone z raftingiem z wyżywieniem to około 30 euro na osobe
          ,można też opłynąć statkiem okoliczne wyspy i ruiny ja nie byłem , delfinarium w
          Antalyii podróż60km do kąpieli w morzu proponuje sandałki bo są kamienie jak
          coś konkretnego jeszcze to pisz odpowiem
          • Gość: luiza Re: Kemer i okolice IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.01.07, 11:15
            Czy dla dzieci 7 i 12 lat rafting jest w miarę bezpieczny.Czy znasz może hotel
            Alaimya Village?
            • Gość: jurek Re: Kemer i okolice IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.01.07, 12:24
              my byliśmy z6 latką na raftingu troche będzie ochlapana zimną wodą ale przeżycie
              niesamowite i możesz kupić film bo wszystko kręcą
            • Gość: jurek Re: Kemer i okolice IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.01.07, 12:26
              hotelu nie znam jak chceszto mogę ci przysłać zdjęcia na twoją pocztę z kemer i
              wycieczek
              • Gość: Luiza Re: Kemer i okolice IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.01.07, 18:33
                Byłoby super, z góry dziękuję.Mój adres astrong@neostrada.pl
              • Gość: r_hojdus Re: Kemer i okolice IP: *.i24h.pl 16.01.07, 09:56
                Ja też poproszę:r_hojdus@o2.pl
                • Gość: wiwaldi Re: Kemer i okolice IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.01.07, 18:04
                  ja też proszę brox2@wp.pl
                  • Gość: becik Re: Kemer i okolice IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.01.07, 19:15
                    Witam!

4 lipca wybieramy sie do Turcji - objazd, a następnie (11.07) będziemy w
                    okolicach Kemer, hotel - greenwood resort.
                    Mam pytanie dotyczące temperatury w tym czasie i ...również prosze o fotki :-)

becik75@gazeta.pl

Pozdrawiam
                    • Gość: jurek Re: Kemer i okolice IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.01.07, 20:14
                      w lipcu Turcja jest barzo gorąca weż ze sobą kremy uv bo tam są bardzo drogie
                      hotelu nie znam podaj miejsce to ci coś opisze jak innym się spodobają zdjęcia
                      to ci też wyśle
                      • Gość: becik Re: Kemer i okolice IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.01.07, 20:57
                        Czesc!

kremy to podstawa, na pewno sie zaopatrze jeszcze w kraju, mam tylko nadzieje,
                        ze nie będzie pod tym względem "gorzej" niz w Tunezji, jeśli porównywalnie to ok.

Miejsce to Goynuk, ok. 9 km od centrum Kemer, podobno słynie z wąwozu i jaskiń
                        (tyle wyczytałam).
                        Dziękuje za szybki odpis i pozdrawiam :-)
                        • Gość: jurek Re: Kemer i okolice IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.01.07, 19:19
                          doszły zdjęcia ?
              • Gość: monika Re: Kemer i okolice IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 17.01.07, 13:25
                i ja też:) harmek@poczta.fm
              • Gość: Artur Re: Kemer i okolice IP: 217.79.144.* 22.01.07, 14:31
                Witam

Ja też mam zamiar wybrać sie do Kemer w wakacje.
                Czy mógłbym również prosić o przesłanie zdjęć z tamtego rejonu na poniższy
                adres :
                ggacek@poczta.onet.pl

Z góry dziekuje i pozdrawiam,
                Artur
    • becik75 Re: Kemer i okolice 18.01.07, 13:23
      Podnosze....
      • plasmaman Re: Kemer i okolice 23.01.07, 10:33
        Podobnie jak i ja ;) też jestem ciekawy tamtych rejonów (wybieram się do
        Greenwood Resort, 4.07 wylot z Katowic).

PZDR

Ps. Jeśli ma ktoś zdjęcia tamtych rejonów, wie co warte zobaczenia to proszę o
        info ;)
        • Gość: mala.j. Re: Kemer i okolice IP: *.bph.pl 25.01.07, 08:52
          ja też poproszę. Jedziemy ze znajomymi do Kemer 20 czerwca-hotel Park (podobno
          blisko centrum-bo o to mi chodziło)
          • Gość: mala.j. Re: Kemer i okolice IP: *.bph.pl 25.01.07, 08:53
            zapomnialam podać maila : jolunia@vp.pl. Z góry dziękuję za zdjęcia
            • skasman Re: Kemer i okolice 19.03.07, 16:20
              Witam, planuje wyjazd do Kemer do hotelu ROSE XIZA, czy ktoś był tam, czy ktoś
              mógłby podzielić się opiniami? może jakies fotki? czekam na jakies informacje.
              Czy warto skorzystać z tego hotelu? Będe wdzięczny za jakiekolwiek informacje.
              Jesli to możliwe, proszę o przesłanie je na adres skasman@gazeta.pl. Dziękuje
        • dowoz.na.lotnisko.pyrzowice Re: Kemer i okolice 29.03.07, 20:49
          Jeśli potrzebujesz dostać się z Katowic lub okolic na lotnisko w
          Pyrzowicach,Balicach lub na Okęcie to napisz do mnie maila-oferuję transport
          samochodem kombi z klimatyzacją, w tygodniu transport możliwy w
          godz.popołudniowych i wieczornych oraz nocnych , w weekendy 24h.Cena
          atrakcyjna-do uzgodnienia w zależności od ilości km.
          W razie zainteresowania proszę o kontakt mailowy:
          dowoz.na.lotnisko.pyrzowicemalpkagazeta.pl
      • Gość: magda Re: Kemer i okolice IP: *.solarnet.silesianet.pl 25.01.07, 11:52
        bylam w hotelu riva zena-wrazenia raczej pozytywne.
        Zalety: dobre jedzenie,mila obsluga, dostep do hamam(tureckiej lazni) na dobrym
        poziomie.Animacje-b.dobre,nie zanudzali.Plaza blisko, fajne dojscie-takim
        chodniczkiem wsrod kwiatow a po drodze siedziala turczyka ktora na naszych
        oczach robila pyszne jedzonko.mozna bylo usiasc, pogadac,posmiac sie
        troche.kort,baseny-ok,czysto.

Wady: hotel nie jest najnowszy-5 gwiazdek to niestety za duzo.....hotel z
        tyloma gwiazdkami to pewnego rodzaju luksus a riva zena to taki mily,ale
        normalny hotel.powinien miec najwyzej 4 gwiazdki. inna wada sa wspomniane juz
        wczesniej lezaki na plazy-malo!za malo! w hotelu za duzo rosjan-a oni nie sa
        towarzyscy dla innych cudzoziemcow jak i dla samych turkow(turcy narzekaja na
        nich ale musza byc mili bo jest tam rosjan duzo.niestety nie daja napiwkow,sa
        mniej mili niz niemcy).

jak wyjdziecie z tego hotelu-najblizej znajduje sie biuro uliczne z
        wycieczkami "Iceberg"- nie kupujcie tam wycieczek!!!!!pare krokow dalej
        znajduje sie polskie biuro, takie samo uliczne z wycieczkami ale prowadzone
        przez polke i mowi sie tam po polsku-skorzystajcie bo babka robi upusty dla
        swoich rodakow!!!!!
        • Gość: gm11 Re: Kemer i okolice IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.06.07, 08:09
          Hej Magda. Piszesz, że w Kemer jest biuro oferujące wycieczki, które prowadzi
          Polka. Masz może jakieś dokładniejsze namiary (nazwę biura, ulicę, lokalizację).
          Będę bardzo wdzięczny. Jedziemy do Kemer pod koniec września. Zbieram informację.
          Pozdro.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka