Dodaj do ulubionych

topless w Oludeniz

IP: *.imz.pl 31.01.07, 12:21
Czy można tam bezkarnie opalać się bez cycników na plaży?
Obserwuj wątek
    • gringo68 Re: topless w Oludeniz 31.01.07, 12:31
      Czy bezkarnie to nie wiem, ale toplessu tam nie widziałem. Na plaży jest sporo
      rodzin z dziećmi i często zdarzają się ortodoksyjni muzułmanie kąpiący się w
      czymś w rodzaju kalesonów, a kobiety w specjalnych kombinezonach zakrywających
      całe ciało. Podejrzewam więc, że nawet jeśli nie jest to prawnie zabronione, to
      raczej nie wzbudzi entuzjazmu u plażowiczow. Trzeba szanować lokalne zwyczaje i
      poczucie estetyki u innych...
      • Gość: PL Re: topless w Oludeniz IP: *.imz.pl 31.01.07, 13:13
        To trochę do bani. Tak było też w Maroku. Na basenie - bez ograniczeń i
        bezkarnie a na plaży głupio byłoby rzucić biustnik w kąt i eksponować biust jako
        jedyna na plaży.
        Trza mi będzie się opalać na basenie hotelowym a nad morze tylko popływać w
        pełnym rynsztunku :-)
        • Gość: deo Re: topless w Oludeniz IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.01.07, 13:23
          A w Alanii spoko Niemry sie opalały topless ... jedna całkiem
          całkiem a druga ... no niech jej będzie ....

... ale przyszły ruskie chyba ... staruchy a niech je ... ohyda ...

wiec jak masz co pokazac to ok ....
          • Gość: PL Re: topless w Oludeniz IP: *.imz.pl 31.01.07, 13:36
            Będąc ongiś w Side też na plaży opalałam się bez cycnika jak wiele turystek.
            Ale skądinąd wiem, że Oludeniz to kameralna miejscowość i stąd moje pytanie.
            Strasznie nie lubię opalać się w biustniku, czuję się jakbym miała na sobie chomąto.
            Pokazać mam co, tyle, że ja nie pokazuję tylko opalam się bo to ładnie wygląda
            jak biust jest opalony :-)
            • Gość: Crockett Re: topless w Oludeniz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.07, 14:01
              A masz moze zdjecia z tego pobytu? Dawno nie widzialem ladnie opalonego
              biustu :-)
              • Gość: deo Re: topless w Oludeniz IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.01.07, 14:51
                Opalanie topless nie jest teraz takim curiosum i szokiem jak było 20
                czy 30 lat temu ...

tyle tylko ze jeszcze pokutuje czego jestem osobiscie przykładem i
                wcale nie zamierzam zmieniać ...

... ty opalasz sie dla opalania a ja oglądam dla ogladania ...
                i jeszcze filmuje jak jest co tzn kogo ...

ale wzajemnie przecie nie wchodzimy sobie w drogę ....

co do Oludeniz nie powiem bo nie byłem ....

w Alanii bez problemu ....

jest wydaje mi sie pewien problem mentalny w sytuacji gdy plaża
                hotelowa graniczy bezpośrednio z plażą miejską ...

to akurat zaobserwowałem w Egipcie ... na plazy hotelowej kobiety
                opalały sie topless i ok ale na plaży przylegajacej do plazy
                miejskiej w sytuacji gdy Egipcjanki były ubrane od stóp do głów a
                grupy tubylców i tak wbijały " gały " w Eupejki w normalnym bikini

to jakos nie było chętnych do topless ....

ja w koncu filmuje dyskretnie z oddali .. mam przecież zoom czyli
                przyblizenie ...

i jeszcze jedna rzecz ... z reguły Polki z wycieczek / w swojej
                masie / jakos odważne sa do topless w słowach ... a jak przyjdzie
                co do czego to przeważnie w kostiumie albo chowaja się po kątach ...

pzdr deo
                • Gość: Gucio Re: topless w Oludeniz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.07, 18:36
                  Trzeba się umieć dostosować. Przecież babka w toplessie nad Bałtykiem będzie
                  wyglądała jak skończona idiotka pośród innych w cyckonoszach co nie?
                  Równie kretyństwo wygląda się w kostiumie na plazy (czy też chłopy w slipkach)
                  dla naturystów.
                  Prosta sprawa.
                  • Gość: Gutek Re: topless w Oludeniz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.07, 19:37
                    A dlaczego faceci mogą się opalać w toplessie a baby nie wszędzie?
                    • Gość: Aga Re: topless w Oludeniz IP: *.c31.msk.pl 03.03.07, 17:57
                      Dziwne-nad Bałtykiem babka topless to dziwoląg,a w kraju muzułmańskim będzie
                      O.K.
                      • Gość: deo Re: topless w Oludeniz IP: *.devs.futuro.pl 03.03.07, 18:06
                        W Turcji to nie razi specjalnie ale ....

w Egipcie to jednak trzeba sie opalac na plazy hotelowej ....

oczywiście możesz to robic na plazy hotelowej przelegajacej do
                        miejskiej vide hotel Roma ale gwarantuje ci , ze jak wejdziesz w
                        topless do wody to ciebie te Araby obmacaja do imentu / w wodzie /

chyba , ze to lubisz ...

a zreszta w bikini tez cie obmacaja ....

taki maja zwyczaj .... trudno pbmacywac swoja ubrana w te ichnie
                        szmaty od stóp do głów
                        • Gość: Vera Re: topless w Oludeniz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.07, 19:30
                          Co za pierdoły pociskacie? W turcji można się opalać bez cycników. W Egipcie
                          też. Arabowie macają ale wzrokiem, jak każdy chłop zresztą jak tylko zobaczy
                          kawałek cycka.
                          Tak, tak, trudno obmacywać te szmaty. Ciekawe tylko jak Oni robią dzieci?
                          • Gość: elia Re: topless w Oludeniz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.07, 20:04
                            Będę w Oludeniz i będę się opalała topless. Nie pękaj i dołącz !
                            • Gość: Crockett Re: topless w Oludeniz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.07, 20:24
                              Prymitywizm i chamstwo forever, prawda? Ale pewnie nie mozesz scierpiec kobiet
                              w czardaszach na ulicach polskich miast? Ciekawe dlaczego? Bo masz jakies
                              wartosci i swoja kulture i nie lubisz jak ktos wlazi w buciorach do Twego domu?
                              To uszanuj, bidulko, inna kulture i czyjas goscine!
                          • Gość: Aga Re: topless w Oludeniz IP: *.c31.msk.pl 03.03.07, 20:18
                            Do Very-nie grzeszysz kulturą.Skąd w tobie tyle pogardy dla ludzi
                            zamieszkujących kraj który chcesz odwiedzić?Może lepiej zostań w kraju.
                            • Gość: Gutek Re: topless w Oludeniz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.07, 12:07
                              Przesadzasz kobieto, sama nie masz kultury bo krytykujesz innych nie
                              rozumjiejąc w czym rzecz. Wysil trochę mózg .
                              • Gość: Aga Re: topless w Oludeniz IP: *.c31.msk.pl 04.03.07, 12:48
                                Twój mózg tak się wysilił,że aż się przegrzał.I może mnie objaśnisz łaskawie w
                                czy rzecz bo ja się wyraziłam jasno.I przeczytaj Crocketta.
                                • Gość: iwona Re: topless w Oludeniz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.07, 13:58
                                  Nie ma co prowokować,Uważam że jeSli chciałabym,musiała,opalać się topless w
                                  kraju o surowych tradycjach wybrałabym taką plaże gdzie by to nie raziło
                                  nikogo.Szanujmy ich tradycję i kulturę.Poza tym nie wszyscy wychowują swoje
                                  dzieci nowocześnie.Wiem że w hotelu tylko 1 laska Swieciła nagim biustem i
                                  chyba jej się podobało że budziła sensację zarówno u Turków jaki europejskich
                                  dzieciaków,którzy wytykali ją palcam.Europejskośc swoją drogą a
                                  szacunek,swoją.Oczywiście każdy ma prawo robić co uważa i każdy ma prawo
                                  napisać swoją opinię .Pozdrawiam
                                  • Gość: Gutek Re: topless w Oludeniz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.07, 16:14
                                    Jeśli Turcja zaprasza turystów z Europy to musi się nauczyć tolerować jej
                                    zwyczaje. Business is business.
                                    • Gość: Aga Re: topless w Oludeniz IP: *.c31.msk.pl 04.03.07, 17:02
                                      I toleruje.A turysta jeśli ma KLASĘ to się odpowiednio zachowuje.Co można
                                      powiedzieć o turystce i kobiecie która podnieca się tym ,że faceci ,nie tylko
                                      Turcy,gapią się oniemiali na jej gołe cycki???
                                      • Gość: iwona Re: topless w Oludeniz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.07, 17:09
                                        Potwierdzam!!!
                                        Ale co się dziwić teraz przecież sex-turystyka nawet jest modna.Nie prawdą jest
                                        że jesli ktoś ma kasę to rządzi,chyba że jest prostakiem albo nowobogackim
                                        dupkiem.
                                        • Gość: Gucio Re: topless w Oludeniz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.07, 19:08
                                          O, proszę, odezwał się chór moherowych beretów.
                                          Jak nie macie co pokazać to siedźcie w chałupie na dupie i i nie straszcie
                                          ludzi.
                                          • Gość: Danka Re: topless w Oludeniz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.07, 19:31
                                            Aga - Ciebie chyba samą podnieca goły damski biust !. W 90% opalanie topless
                                            nie ma żadnego podtekstu seksualnego. Ja też opalam sie topless wyłącznie po
                                            to, żeby mieć ładne opalene ciało...Byłam w Turcji i opalałam się a jedyne
                                            głupie uwagi usłuszałam od Polaków - nie wiedzieli, że przypadkowo znam ten
                                            język. Obsługa turecka w hotelach uważa opalanie bez góry za normalne i
                                            przyjmuje z życzliwością
                                            • iwter Re: topless w Oludeniz 04.03.07, 19:43
                                              Nie potrzeba na tym forum chamskich wywodów.Każdy powinien robić to co lubi
                                              byle z kulturą.Chcesz opalać się topless,ok, można pogodzić 1 i 2.Zawsze
                                              znajdzie się gdzieś miejsce do tego celu.W miom hotelu w ub.roku laska
                                              rozłozyła się prawie w brodziku dla dzieci i choć jestem osobą mlodą ,wkurzała
                                              mnie.po co Swieciś biustem tam gdzie on razi.Sznując tych co lubią
                                              topless,uszanujmy tych co im to przeszkadza.
                                              • Gość: Danka Re: topless w Oludeniz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.07, 19:53
                                                O Twojej kulturze świadczy choćby używanie słowa "laska". Plaża i basen
                                                zagranicą (a nie w pruderyjnej i zaściankowej Polsce) to są właśnie miejsca do
                                                opalania topless ! A dzieciom to mniej przeszkadza niż chlanie wódki i chamskie
                                                odzywki rodaków
                                                • Gość: iwona Re: topless w Oludeniz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.07, 20:15
                                                  Danka to nie był wpis do ciebie a do poprzednika a z chlanie wodki ,masz rację
                                                  ale ja się z tym nie spotkalam,może jeździmy do róznych hoteli.Pozdrawiam
                                          • iwter Re: topless w Oludeniz 04.03.07, 19:38
                                            Gdybyś był kobietą chciałbyś wyglądać tak jak ja,Ja natomias nigdy nie
                                            chciałabym być takim chamem jak ty.i proszę nie wyjeżdżaj poza swoje ukochane
                                            Klewki!!!!
                                            Albo wybierz hotel z duża ilością turystów z Rosji złapiesz z nim kontakt i na
                                            100% się tam odnajdziesz!!!!!!!!!!
                                            • Gość: Gutek Re: topless w Oludeniz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.07, 20:31
                                              Polacy to jednak strasznie durny naród. Dość poczytać trochę postów nt.
                                              toplessu. Ciemnota wyłazi z Was wszystkimi bokami.
                                              I zapamietajcie sobie zakompleksieni prostaczkowie: dzieci gołe cyce wcale nie
                                              ruszają i nie sądźcie według siebie.
                                              Po drugie - niech sie wstydzi ten co widzi.
                                              Nie podoba się - to nie gapić się. Po co wlepianie swoje wredne gały?
                                              Mnie się topless podoba i moja kobita tak się opala. Wygląda ślicznie, a Wy
                                              mohery opalajcie się w tych swoich koszmarnych kostiumikach i pokazujcie swym
                                              chłopom białe cycki. Na zdrowie.
                                              Tylko potem nie dziwcie się, że wasze chłopy oglądają się za młódkami.
                                              • Gość: Crockett Re: topless w Oludeniz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.07, 21:35
                                                Skoro nie podnieca Cie biust, to wybacz, ale szkoda mi Ciebie. A moze podnieca
                                                Ciebie jak facet opala swe "klejnoty"? Co Ty na to? Pokazesz Turczynkom
                                                swe "walory"? Nie? Dlaczego, przeciez nie jestes moherem?!
                                                • Gość: PL Re: topless w Oludeniz IP: *.imz.pl 05.03.07, 07:28
                                                  Ależ Wy jesteście walnięci.
                                                  • des4 Re: topless w Oludeniz 05.03.07, 08:18
                                                    W przeciwieństwie do Alanyhi gdzie jeżdzą imprezowicze i amatorzy wakacyjnego
                                                    seksu, Oludeniz jest faktycznie miejcowością kameralna i "rodzinną. W hotelu, w
                                                    którym mieszkają w wprzeważnie turysci z zachodu, przy basenie czemu nie.
                                                    Jednak na plaży gdzie jest dużo tubylców i trafia się sporo ortodoksyjnych,
                                                    raczej starałbym się uszanować lokalne zwyczaje i mentalność. To co jest
                                                    normalne w Hiszpanii czy Chorwacji, jednak w kraju de facto muzułmańskim jest
                                                    odbierane zupełnie inaczej. Nie forsujmy na siłe swoich upodobań w zakresie
                                                    ubiory plazowego, to po prostu nieleganckie i wystawia świadectwo naszej
                                                    kulturze...
                                                  • natalya20 Re: topless w Oludeniz 05.03.07, 08:27
                                                    bylam w oludeniz we wrzesniu, fakt jest to maeralna miejscowosc i nie widzialam
                                                    nikogo opalajacego sie topless. mysle ze jak bedziesz na miejscu to wyczujesz
                                                    czy nikogo tym nie urazisz
                                                  • Gość: Kaja Re: topless w Oludeniz IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.03.07, 09:00
                                                    Dużo plaż hotelowych ma charakter prywatny i wtedy opalanie topless jest jak
                                                    najbardziej na miejscu - tak samo nad basenem. Jeśli plaża jest publiczna i są
                                                    tam tradycyjnei ubrane kobiety - oczywiście byłoby to nadużycie.
                                                    W okolicach Oludeniz jest sporo Anglików - ich stosunek do topless jest jak
                                                    najbardziekj otwarty :)
    • Gość: scott Re: topless w Oludeniz IP: *.zax.pl 05.03.07, 22:08
      co do tematu - w Oludeniz byłem we wrześniu. kobiety opalające się topless
      zdarzają się jednak należą do nielicznych, pewnie ze względu na ową sensacyjność
      wśród miejscowych. muszę jednak przyznać że są fragmenty plaży mniej zaludnione
      i w takim właśnie miejscu moja dziewczyna wraz ze znajomą opalały się topless w
      obecności jeszcze kilku turystek naprawdę w spokoju.
    • kochanionka Re: topless w Oludeniz 09.03.07, 22:18
      w ubieglym roku bylam nad morzem egejskim i tam niemki opalaly sie bez
      stanikow,mlode i te starsze tez.Wsrod turkow nie wzbudzaly wiekszego
      zainteresowaniaTo raczej my,polacy uwazalismy,ze skoro przyjezdza sie do kraju
      niekoniecznie uznajacego golizne,powinno sie ten fakt uszanowac.No ale to
      sprawa wlasnego samopoczucia.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka