Gość: PL IP: *.imz.pl 31.01.07, 12:21 Czy można tam bezkarnie opalać się bez cycników na plaży? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gringo68 Re: topless w Oludeniz 31.01.07, 12:31 Czy bezkarnie to nie wiem, ale toplessu tam nie widziałem. Na plaży jest sporo rodzin z dziećmi i często zdarzają się ortodoksyjni muzułmanie kąpiący się w czymś w rodzaju kalesonów, a kobiety w specjalnych kombinezonach zakrywających całe ciało. Podejrzewam więc, że nawet jeśli nie jest to prawnie zabronione, to raczej nie wzbudzi entuzjazmu u plażowiczow. Trzeba szanować lokalne zwyczaje i poczucie estetyki u innych... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PL Re: topless w Oludeniz IP: *.imz.pl 31.01.07, 13:13 To trochę do bani. Tak było też w Maroku. Na basenie - bez ograniczeń i bezkarnie a na plaży głupio byłoby rzucić biustnik w kąt i eksponować biust jako jedyna na plaży. Trza mi będzie się opalać na basenie hotelowym a nad morze tylko popływać w pełnym rynsztunku :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: deo Re: topless w Oludeniz IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.01.07, 13:23 A w Alanii spoko Niemry sie opalały topless ... jedna całkiem całkiem a druga ... no niech jej będzie .... ... ale przyszły ruskie chyba ... staruchy a niech je ... ohyda ... wiec jak masz co pokazac to ok .... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PL Re: topless w Oludeniz IP: *.imz.pl 31.01.07, 13:36 Będąc ongiś w Side też na plaży opalałam się bez cycnika jak wiele turystek. Ale skądinąd wiem, że Oludeniz to kameralna miejscowość i stąd moje pytanie. Strasznie nie lubię opalać się w biustniku, czuję się jakbym miała na sobie chomąto. Pokazać mam co, tyle, że ja nie pokazuję tylko opalam się bo to ładnie wygląda jak biust jest opalony :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Crockett Re: topless w Oludeniz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.07, 14:01 A masz moze zdjecia z tego pobytu? Dawno nie widzialem ladnie opalonego biustu :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: deo Re: topless w Oludeniz IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.01.07, 14:51 Opalanie topless nie jest teraz takim curiosum i szokiem jak było 20 czy 30 lat temu ... tyle tylko ze jeszcze pokutuje czego jestem osobiscie przykładem i wcale nie zamierzam zmieniać ... ... ty opalasz sie dla opalania a ja oglądam dla ogladania ... i jeszcze filmuje jak jest co tzn kogo ... ale wzajemnie przecie nie wchodzimy sobie w drogę .... co do Oludeniz nie powiem bo nie byłem .... w Alanii bez problemu .... jest wydaje mi sie pewien problem mentalny w sytuacji gdy plaża hotelowa graniczy bezpośrednio z plażą miejską ... to akurat zaobserwowałem w Egipcie ... na plazy hotelowej kobiety opalały sie topless i ok ale na plaży przylegajacej do plazy miejskiej w sytuacji gdy Egipcjanki były ubrane od stóp do głów a grupy tubylców i tak wbijały " gały " w Eupejki w normalnym bikini to jakos nie było chętnych do topless .... ja w koncu filmuje dyskretnie z oddali .. mam przecież zoom czyli przyblizenie ... i jeszcze jedna rzecz ... z reguły Polki z wycieczek / w swojej masie / jakos odważne sa do topless w słowach ... a jak przyjdzie co do czego to przeważnie w kostiumie albo chowaja się po kątach ... pzdr deo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gucio Re: topless w Oludeniz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.07, 18:36 Trzeba się umieć dostosować. Przecież babka w toplessie nad Bałtykiem będzie wyglądała jak skończona idiotka pośród innych w cyckonoszach co nie? Równie kretyństwo wygląda się w kostiumie na plazy (czy też chłopy w slipkach) dla naturystów. Prosta sprawa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gutek Re: topless w Oludeniz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.07, 19:37 A dlaczego faceci mogą się opalać w toplessie a baby nie wszędzie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga Re: topless w Oludeniz IP: *.c31.msk.pl 03.03.07, 17:57 Dziwne-nad Bałtykiem babka topless to dziwoląg,a w kraju muzułmańskim będzie O.K. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: deo Re: topless w Oludeniz IP: *.devs.futuro.pl 03.03.07, 18:06 W Turcji to nie razi specjalnie ale .... w Egipcie to jednak trzeba sie opalac na plazy hotelowej .... oczywiście możesz to robic na plazy hotelowej przelegajacej do miejskiej vide hotel Roma ale gwarantuje ci , ze jak wejdziesz w topless do wody to ciebie te Araby obmacaja do imentu / w wodzie / chyba , ze to lubisz ... a zreszta w bikini tez cie obmacaja .... taki maja zwyczaj .... trudno pbmacywac swoja ubrana w te ichnie szmaty od stóp do głów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Vera Re: topless w Oludeniz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.07, 19:30 Co za pierdoły pociskacie? W turcji można się opalać bez cycników. W Egipcie też. Arabowie macają ale wzrokiem, jak każdy chłop zresztą jak tylko zobaczy kawałek cycka. Tak, tak, trudno obmacywać te szmaty. Ciekawe tylko jak Oni robią dzieci? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elia Re: topless w Oludeniz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.07, 20:04 Będę w Oludeniz i będę się opalała topless. Nie pękaj i dołącz ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Crockett Re: topless w Oludeniz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.07, 20:24 Prymitywizm i chamstwo forever, prawda? Ale pewnie nie mozesz scierpiec kobiet w czardaszach na ulicach polskich miast? Ciekawe dlaczego? Bo masz jakies wartosci i swoja kulture i nie lubisz jak ktos wlazi w buciorach do Twego domu? To uszanuj, bidulko, inna kulture i czyjas goscine! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga Re: topless w Oludeniz IP: *.c31.msk.pl 03.03.07, 20:18 Do Very-nie grzeszysz kulturą.Skąd w tobie tyle pogardy dla ludzi zamieszkujących kraj który chcesz odwiedzić?Może lepiej zostań w kraju. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gutek Re: topless w Oludeniz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.07, 12:07 Przesadzasz kobieto, sama nie masz kultury bo krytykujesz innych nie rozumjiejąc w czym rzecz. Wysil trochę mózg . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga Re: topless w Oludeniz IP: *.c31.msk.pl 04.03.07, 12:48 Twój mózg tak się wysilił,że aż się przegrzał.I może mnie objaśnisz łaskawie w czy rzecz bo ja się wyraziłam jasno.I przeczytaj Crocketta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iwona Re: topless w Oludeniz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.07, 13:58 Nie ma co prowokować,Uważam że jeSli chciałabym,musiała,opalać się topless w kraju o surowych tradycjach wybrałabym taką plaże gdzie by to nie raziło nikogo.Szanujmy ich tradycję i kulturę.Poza tym nie wszyscy wychowują swoje dzieci nowocześnie.Wiem że w hotelu tylko 1 laska Swieciła nagim biustem i chyba jej się podobało że budziła sensację zarówno u Turków jaki europejskich dzieciaków,którzy wytykali ją palcam.Europejskośc swoją drogą a szacunek,swoją.Oczywiście każdy ma prawo robić co uważa i każdy ma prawo napisać swoją opinię .Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gutek Re: topless w Oludeniz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.07, 16:14 Jeśli Turcja zaprasza turystów z Europy to musi się nauczyć tolerować jej zwyczaje. Business is business. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga Re: topless w Oludeniz IP: *.c31.msk.pl 04.03.07, 17:02 I toleruje.A turysta jeśli ma KLASĘ to się odpowiednio zachowuje.Co można powiedzieć o turystce i kobiecie która podnieca się tym ,że faceci ,nie tylko Turcy,gapią się oniemiali na jej gołe cycki??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iwona Re: topless w Oludeniz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.07, 17:09 Potwierdzam!!! Ale co się dziwić teraz przecież sex-turystyka nawet jest modna.Nie prawdą jest że jesli ktoś ma kasę to rządzi,chyba że jest prostakiem albo nowobogackim dupkiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gucio Re: topless w Oludeniz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.07, 19:08 O, proszę, odezwał się chór moherowych beretów. Jak nie macie co pokazać to siedźcie w chałupie na dupie i i nie straszcie ludzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Danka Re: topless w Oludeniz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.07, 19:31 Aga - Ciebie chyba samą podnieca goły damski biust !. W 90% opalanie topless nie ma żadnego podtekstu seksualnego. Ja też opalam sie topless wyłącznie po to, żeby mieć ładne opalene ciało...Byłam w Turcji i opalałam się a jedyne głupie uwagi usłuszałam od Polaków - nie wiedzieli, że przypadkowo znam ten język. Obsługa turecka w hotelach uważa opalanie bez góry za normalne i przyjmuje z życzliwością Odpowiedz Link Zgłoś
iwter Re: topless w Oludeniz 04.03.07, 19:43 Nie potrzeba na tym forum chamskich wywodów.Każdy powinien robić to co lubi byle z kulturą.Chcesz opalać się topless,ok, można pogodzić 1 i 2.Zawsze znajdzie się gdzieś miejsce do tego celu.W miom hotelu w ub.roku laska rozłozyła się prawie w brodziku dla dzieci i choć jestem osobą mlodą ,wkurzała mnie.po co Swieciś biustem tam gdzie on razi.Sznując tych co lubią topless,uszanujmy tych co im to przeszkadza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Danka Re: topless w Oludeniz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.07, 19:53 O Twojej kulturze świadczy choćby używanie słowa "laska". Plaża i basen zagranicą (a nie w pruderyjnej i zaściankowej Polsce) to są właśnie miejsca do opalania topless ! A dzieciom to mniej przeszkadza niż chlanie wódki i chamskie odzywki rodaków Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iwona Re: topless w Oludeniz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.07, 20:15 Danka to nie był wpis do ciebie a do poprzednika a z chlanie wodki ,masz rację ale ja się z tym nie spotkalam,może jeździmy do róznych hoteli.Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
iwter Re: topless w Oludeniz 04.03.07, 19:38 Gdybyś był kobietą chciałbyś wyglądać tak jak ja,Ja natomias nigdy nie chciałabym być takim chamem jak ty.i proszę nie wyjeżdżaj poza swoje ukochane Klewki!!!! Albo wybierz hotel z duża ilością turystów z Rosji złapiesz z nim kontakt i na 100% się tam odnajdziesz!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gutek Re: topless w Oludeniz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.07, 20:31 Polacy to jednak strasznie durny naród. Dość poczytać trochę postów nt. toplessu. Ciemnota wyłazi z Was wszystkimi bokami. I zapamietajcie sobie zakompleksieni prostaczkowie: dzieci gołe cyce wcale nie ruszają i nie sądźcie według siebie. Po drugie - niech sie wstydzi ten co widzi. Nie podoba się - to nie gapić się. Po co wlepianie swoje wredne gały? Mnie się topless podoba i moja kobita tak się opala. Wygląda ślicznie, a Wy mohery opalajcie się w tych swoich koszmarnych kostiumikach i pokazujcie swym chłopom białe cycki. Na zdrowie. Tylko potem nie dziwcie się, że wasze chłopy oglądają się za młódkami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Crockett Re: topless w Oludeniz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.07, 21:35 Skoro nie podnieca Cie biust, to wybacz, ale szkoda mi Ciebie. A moze podnieca Ciebie jak facet opala swe "klejnoty"? Co Ty na to? Pokazesz Turczynkom swe "walory"? Nie? Dlaczego, przeciez nie jestes moherem?! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PL Re: topless w Oludeniz IP: *.imz.pl 05.03.07, 07:28 Ależ Wy jesteście walnięci. Odpowiedz Link Zgłoś
des4 Re: topless w Oludeniz 05.03.07, 08:18 W przeciwieństwie do Alanyhi gdzie jeżdzą imprezowicze i amatorzy wakacyjnego seksu, Oludeniz jest faktycznie miejcowością kameralna i "rodzinną. W hotelu, w którym mieszkają w wprzeważnie turysci z zachodu, przy basenie czemu nie. Jednak na plaży gdzie jest dużo tubylców i trafia się sporo ortodoksyjnych, raczej starałbym się uszanować lokalne zwyczaje i mentalność. To co jest normalne w Hiszpanii czy Chorwacji, jednak w kraju de facto muzułmańskim jest odbierane zupełnie inaczej. Nie forsujmy na siłe swoich upodobań w zakresie ubiory plazowego, to po prostu nieleganckie i wystawia świadectwo naszej kulturze... Odpowiedz Link Zgłoś
natalya20 Re: topless w Oludeniz 05.03.07, 08:27 bylam w oludeniz we wrzesniu, fakt jest to maeralna miejscowosc i nie widzialam nikogo opalajacego sie topless. mysle ze jak bedziesz na miejscu to wyczujesz czy nikogo tym nie urazisz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kaja Re: topless w Oludeniz IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.03.07, 09:00 Dużo plaż hotelowych ma charakter prywatny i wtedy opalanie topless jest jak najbardziej na miejscu - tak samo nad basenem. Jeśli plaża jest publiczna i są tam tradycyjnei ubrane kobiety - oczywiście byłoby to nadużycie. W okolicach Oludeniz jest sporo Anglików - ich stosunek do topless jest jak najbardziekj otwarty :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: scott Re: topless w Oludeniz IP: *.zax.pl 05.03.07, 22:08 co do tematu - w Oludeniz byłem we wrześniu. kobiety opalające się topless zdarzają się jednak należą do nielicznych, pewnie ze względu na ową sensacyjność wśród miejscowych. muszę jednak przyznać że są fragmenty plaży mniej zaludnione i w takim właśnie miejscu moja dziewczyna wraz ze znajomą opalały się topless w obecności jeszcze kilku turystek naprawdę w spokoju. Odpowiedz Link Zgłoś
kochanionka Re: topless w Oludeniz 09.03.07, 22:18 w ubieglym roku bylam nad morzem egejskim i tam niemki opalaly sie bez stanikow,mlode i te starsze tez.Wsrod turkow nie wzbudzaly wiekszego zainteresowaniaTo raczej my,polacy uwazalismy,ze skoro przyjezdza sie do kraju niekoniecznie uznajacego golizne,powinno sie ten fakt uszanowac.No ale to sprawa wlasnego samopoczucia. Odpowiedz Link Zgłoś