Dodaj do ulubionych

Lekarz w Incekum Beach

25.03.07, 19:13
Lecimy z dzieciakami do Incekum Beach. Chciałabym się dowiedzieć coś o opiece
lekarskiej. Może, ktoś kto tam był ma takie doświadczenia i podzieli się nimi.
(ceny, fachowość). Oczywiście obym nie musiała z tego korzystać, ale wiadomo
jak to z dziećmi (odpukać, oczywiście!!!!).
Obserwuj wątek
    • Gość: Aga Re: Lekarz w Incekum Beach IP: *.c31.msk.pl 25.03.07, 20:16
      Przecież masz to w umowie z biurem,płacisz ubezpieczenie,w razie choroby
      zgłaszasz rezydentowi,on wzywa lekarza a reszta w zależności od potrzeby.Albo
      porada na miejscu,albo szpital(Alania) i np kroplówka,płukanie ucha itp.Do 100
      euro płacisz,powyżej biuro.Pieniądze zwracane są w Polsce.
    • iwonabw Re: Lekarz w Incekum Beach 25.03.07, 21:00
      Ubezpieczenie pokrywa koszty pomocy lekarskiej. Własnie wrócilismy z Egiptu i
      niestety musielismy skorzystać z lekarza dla dziecka, nic nie płacilismy, a
      bylismy u lekarza aż 5 razy. Do Incekum jedziemy na poczatku czerwca, mam
      nadzieje, że tym razem obędzie się bez lekarza.
      • Gość: iwona Re: Lekarz w Incekum Beach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.03.07, 21:24
        Witam!!!
        Więc tak,lekarz przyjeżdza z Alani i z każdą najmniejszą pierdołą zabiera
        dziecko do szpitala i jeśli ktoś nie zaoponuje to będzie chciał trzymać je w
        szpitalu jak najdłużej.Szpital to prywatna klinika <wypas> bardzo droga.Fak że
        w kraju biuro podr. ci kasę odda ale w Turcji będą chcieli ją Sciągnąc z ciebie
        Pewnego razu zabrali dziewczynkę,Polkę a jej ojciec po wszystkim powiedział ze
        nie zapląci bo jest ubezpieczony i ta klinika dzwoniła do ubezpieczyciela itd i
        Facet nic nie zaplacił.Ale musiał wcześniej się wykłucić i znał dobrze swoje
        prawa.Z własnego doświadczenia radzę zabrać leki z Polski,porozmawiać z własnym
        pediatrą jakie leki zabrać.Rezydentka sprawia wrażenie jak gdyby miała prowizję
        od Turkow,wogóle nie dziala w dobrej sprawie dla turystow.Pozdrawiam
        • basia_bydgoszcz Re: Lekarz w Incekum Beach 25.03.07, 23:17
          Dzięki! Właśnie o takie info mi chodziło. Co jest w umowie z biurem to wiem,
          ale dobrze wiedzieć jak to wygląda praktycznie w Incekum. Przygotuję się
          dobrze. Chyba na granicy mnie nie zatrzymają za przemyt leków:). Jeszcze raz
          wielkie dzięki. Pozdrawiam.
          • Gość: iwona Re: Lekarz w Incekum Beach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.03.07, 08:52
            My jak lecieliśmy to mój mąż się smiał ze wezmą mnie na lotnisku za terrorystkę
            z tą ilością lekow.Miałam wszystko i powiem szczerze że poxniej wszyscy byli mi
            wdzięczni.Krople do uszu używały wszystkie polskie dzieci<mialam 3
            butelki>Pewnego dnia widziałam jak lekarz zabrał do szpitala roczną
            dziewczynkę.Rodzice na szczęscie nie zostawili malej w szpitalu a ja odwazyłam
            się podejśc i zaproponować pomoc.Mala miałą gorączkę i biegunkę.Dałam im
            zawiesinę nifuroksazydy i po 1 dawce małej juz bylo lepiej.Pozniej do naszego
            pokoju ludzie częsciej przychodzili niż do lekarza,choć przyznam się że więcej
            bym się chyba nie przyznałą ze mam taki arsenał lekow,To za duża
            odpowiedzialnośc.Ale piszę to do wszystkich rodziców.Lepiej zabrać wszystko z
            kraju i być tam spokojnym niż mieć zjechane wakacje.Dzieci zazwyczaj jak coś
            złapią to standartuszy ,angina lub biegunka.Warto zabrać taki antybiotyk,który
            ma szerokie spektróm ja biorę zawsze zinat ale to indywidualna sprawa dziecka i
            pediatry.Pozdrawiam
            • Gość: iwonabw Re: Lekarz w Incekum Beach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.03.07, 09:39
              I tu niestety się nie zgodzę, bo ja tez miałam wszystkie leki dla mojego
              dziecka w Egipcie i skończyło się to tak, że niepotrzebnie leczyłam ją sama
              polskim nifuroksazydem, bo ten lek tam po prostu nie działa. Mają tam swoje
              specyfiki, dopiero po wezwaniu lekarza i przepisaniu dziecku ichniego specyfiku
              małej zaczęło się poprawiać. W Turcji jak i w Egipcie jest zupełnie inna flora
              bakteyjna i polskie leki na biegunkę działają słabo. Zresztą lekarz też chciał
              ją wziąć do szpitala, ale nie zgodziałam się.
              • Gość: iwona Re: Lekarz w Incekum Beach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.03.07, 11:46
                Nie można porównać Egiptu do Turcji.Zgadza się że są inne flory bakteryjne ale
                W turcji ona nie jest tak uciążliwa.W Polsce bardzo często mam problemy z
                brzusiem i stoperan to mój najlepszy przyjaciel w podrózy a w Turcj jadłam
                WSZYSTKO i to w takich ilościach że wstyd się przyznać.Własciwie jak
                odkurzacz.Nic mi nie było,byłam w szoku!!!pilam też wszystko z wyjątkiem lodu w
                kosykach ale moje dzieci piły z lodem i też nic im nie było a w {Polsce ciągle
                mają problemy z biegunką>
                • Gość: iwonabw Re: Lekarz w Incekum Beach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.03.07, 13:30
                  Trochę mnie to pociesza, bo po tym co przeżyłam w Egipcie parę dni temu
                  poważnie zastanawiam się czy nie zrezygnować z wyjazdu do Incekum Beach.
                  A apropos całego wątku, to każdy rodzic wie i ma intuicję, czy dziecko jest w
                  stanie poważnym takim by zostać zabranym do szpitala, czy nie. Moje akurat
                  chyba naprawdę nadawało sie do szpitala, ale mimo to nie zgodzilam się na
                  przewiezienie jej tam, bo bałam się, że zawiozę ja z biegunka a wyjdzie z
                  jakimś innym egipskim świństwem. Naprawdę mam nadzieję, że w Turcji będzie
                  inaczej.
                  • Gość: iwona Re: Lekarz w Incekum Beach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.03.07, 20:56
                    Nic się nie martw.Zabierz tylko leki z Polski.NIfuroksazyd w Turcji działa.Jak
                    przeczytasz Tasiemca o Incekum to będziesz już wszystko wiedziala.Pozdrawiam
                    P.s ten hotel NAPRAWDĘ jest wart zaliczenia.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka