Dodaj do ulubionych

hotel PRESA di FINICA?!!!

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.05.08, 20:02
czy ktos wie coś o tym hotelu, 5 km od miejscowości Finike, 5
gwiazdek, po raz pierwszy w ofercie Itaki, nic o nim nie wiem poza
pozytywnymi opiniami z niemieckich stron, gdyby ktos cos wiedział
niech da znać, dzięki, Wojciech.
Obserwuj wątek
    • pariss1 Re: hotel PRESA di FINICA?!!! 04.05.08, 10:22
      Nie wiem czy ktokolwiek odpowie Tobie na to pytanie tak szybko skoro
      to nowość w Itace i chyba żadne inne biuro tak daleko od Antalii sie
      jeszcze nie zapuściło. Ja byłam w Finike i w tamtych rejonach. Mogę
      powiedzieć tak: spokój, nie widziałam za dużo turystów, rejony
      fantastyczne, otoczone górami, woda cudo! czyściutka. Warto
      spróbować. Niedaleko Kas, Demre/Myra, Kekova, Kemer. Jest co robic.
      Hotel ma dobre opinie na holidaycheck. POpatrz
      www.holidaycheck.de/hotel-
      Reiseinformationen_Hotel+Presa+di+Finica-hid_35913.html
      i zdjęcia:
      www.holidaycheck.de/hotel-Urlaubsbilder_Hotel+Presa+di+Finica-
      hid_35913-ch_ub.html

spróbuj i napisz jak było ;)
      • Gość: wojt Re: hotel PRESA di FINICA?!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.05.08, 19:53
        dzięki za odpowiedź, wiedziałem że tak jest, bo w Polsce to pierwszy
        rok oferty a w dodatku dopiero od 4 czerwca jest pierwszy turnus a
        nie od 30 kwietnia tak jak inne oferty, jeżeli znajdziesz chwilkę to
        napisz proszę coś o plaży w Finike i rejonie (bo ten hotel jest 4 km
        od Finike), chodzi mi o to czy jest to pisek, czy żwir i kamienie
        oraz jakie jest zejście do morza, interesuje mnie to bo jadę z
        pięcioletnią Córcią, która uwielbia piasek, ciekawy też jestem czy w
        samym Finike jest gdzie pójść wieczorem (spokojne knajpki, deptaczek
        itp., jeszcze raz dzięki za informacje, Wojciech.
        • Gość: gtw Re: hotel PRESA di FINICA?!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.05.08, 20:13
          zapomnij o piasku, o ile się nie mylę zejście do wody z pomostu, w
          najlepszym wypadku żwir i kamienie...
          • 3xmama Re: hotel PRESA di FINICA?!!! 04.05.08, 20:17
            A na zdjęciach wyglada, że piasek. Lecimy do Finike w dwie rodziny
            od 11 czerwca.
            • Gość: michal Re: hotel PRESA di FINICA?!!! IP: *.multimo.gtsenergis.pl 03.06.08, 22:44
              jeśli można to skąd wylatujecie?
              My z Warszawy.
        • pariss1 Re: hotel PRESA di FINICA?!!! 04.05.08, 20:24
          O samym Finike Tobie dużo nie napiszę, bo ja tam się zatrzymałam
          tylko na chwilę wypić sok pomarańczowy ;) Finike słynie z upraw
          pomarańczy. Plaże te które ja tam widziałam są żwirkowe. Zejście do
          morza po kamieniach ale nie strome. W samym Finike jest na pewno
          gdzie wyjść bo to dość rozległe miasto.
          Jesli jednak jedziesz z małym dzieckiem to może rozważ coś bliżej
          lotniska. Kemer jest naprawdę cudne.
          Poczytaj sobie co napisałam tutaj:
          www.karawana.fora.pl/turcja,9/kemer-i-okolice,343.html
          jest tez kilka zdjęc.
          Zobacz sobie w GTI i Wezyrze hotel Kemer Reach, samym centrum
          albo Zena Resort w Camyuva
          i w Wezyrze Alatimya Village

te hotele są dobrze położone, bedziesz miec blisko wszedzie z
          dzieckiem. Poczytaj tylko opinie na forach i zajrzyj na holidaycheck
          co piszą.
          • Gość: wojt Re: hotel PRESA di FINICA?!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.05.08, 20:53
            dzięki za informacje, jeżeli chodzi o opinię "GTW" (z całym
            szacunkiem), że tylko zejście do wody z pomostu i na brzegu
            kamienie, to sorry, ale trochę to nie koresponduje ze zdjęciami
            hotelu Presa di Finica na jego oficjalnych stronach, wiem że
            ten "piasek" to nie piasek jak w Bułgarii lub Tunezji ale bez
            przesady, że to kamienie, są filmy na "youtube" z hotelu i widać, że
            plaża to piasek lub drobny żwirek,lepszy niż w Chorwacji, gdzie
            byłem (półwysep Istria i wyspa Korcula); wiadomo, ze niektóre hotele
            w okolicach Side (np. kompleks hoteli ALARA) mają lepszy piasek, ale
            niech nikt nie mówi, że okolice Finike to tylko kamienista plaża!!,
            dzięki jeszcze raz za Wasze informacje. Wojciech.
            • Gość: gtw Re: hotel PRESA di FINICA?!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.05.08, 21:11
              z całym szcunkiemk, ale po prostu w tym rejonie Turcji nie ma
              piaszczystych plaż, jedyne to Patara i Dalyan...

nie liczcie więc na drobniutki żwirek, nie mówiąc już o piasku...co
              do Finike i samego hotelu się nie wypowiadam, może być super...

a zdjęcia z hoteli...jeśli kiedykolwiek byliście wcześniej na
              wyjeżdzi z biurem podróży, powinniście wiedzieć, że zdjęcia są
              odpowiednio "ustawione", czasem bardziej, czasem mniej, ale zawsze...

typowy przykład to zdjęcia hoteli w Alanyi, które nigdy nie pokazują
              zatłoczonej drogi eskpresowej dzielącej je od plaży, ani innych
              hoteli oddalonych o parę metrów....
              • Gość: wojt Re: hotel PRESA di FINICA?!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.05.08, 16:22
                Dzięki Gtw za informacje, nigdy tam nie byłem i moze faktycznie masz
                racje, mam jednak nadzieję, że z tą plażą nie będzie tak żle,
                przewodnik Pascala o tej miejscowości też pisze, że tam jest
                piaszczysta plaża, choć cholera ich wie co to za "piasek", z filmów
                robionych przez turystów a nie reklamówek hotelu na stronach Youtube
                też wynika, że hotel ma piaszczystą plażę, choć faktycznie widać, że
                piasek jest ciemny, jeżeli byłeś w okolicach Side napisz proszę, jak
                tam jest faktycznie z plażami, w kazdym razie dzięi za informacje od
                Ciebie. Wojciech.
              • Gość: wojt Re: hotel PRESA di fiNICA?!!! do Gtw IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.05.08, 17:13
                hej, znalazłem stronę na holidaycheck rosyjskiej turystki, które nie
                jest reklamówką a na zdjęciu jest plaża przez t turystkę
                zfotografowana i podaję tę stronę
                www.holidaycheck.de/data/urlaubsbilder/temp/4/1156153840.jpg
                sądzę, że co do jednego będziemy zgodni, jakkolwiek nie jest to
                biały drobny piasek, to jednak jest to piasek lub co najmniej drobny
                żwirek, a plaża jest dość szeroka, wię do końca nie jest tak jak
                twierdziłeś, że w tym rejonie tylko kamienie i platforma do wody, tu
                zejście jest normalne,chyba ze to zakamuflowana reklama hotelu, choć
                nie sądze bo jest tam masa innych zdjęć Rosjanki Olgi. Wojciech.
                • Gość: gtw Re: hotel PRESA di fiNICA?!!! do Gtw IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.05.08, 19:44
                  będę jednak uparty...;), na tym zdjęciu jest plaża żwirowa, podaj
                  maila to prześlę ci maje zdjęcia z plaży w Fethiye, które wygladają
                  identycznie...
                  • Gość: wojt Re: hotel PRESA di fiNICA?!!! do Gtw IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.05.08, 19:57
                    no ale nie jest to "żwir i kamienie" jak pisałeś w Swoim pierwszym
                    poście oraz zejście do wody po platformie, jeśli prześlesz te
                    zdjęcia będę wdzięczny, mój mail "gosblue@poczta.onet.pl", może też
                    być i tak, że na tę plażę nawieźli troche piachu, co się podobno
                    zdarza w Turcji na komercyjnych hotelowych plażach (mam nadzieję, ze
                    tak jest bo już wykupiłem wyjazd),a wracając do tematu i
                    wykorzystując Twoje doświadczenie, to czy byłeś moze w okolicach
                    Side, gdzie niektóre hotele (Alba Resort, Venus, Desire Beach itd.)
                    na zdjęciach pokazują piaszczyste plaże i jak to wygląda realnie?.
                    dzięki za odpowiedź i sorry, że tak męczę, pozdrawiam. Wojciech.
                    • Gość: gtw Re: hotel PRESA di fiNICA?!!! do Gtw IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.05.08, 20:16
                      przy zejściu z platformy nie upieram się, być może to był inny hotel
                      w Finike albo w Kas...jednak bardzo prawdopodobne, że dno będzie
                      kamieniste, w Fethiye rozciąłem sobie dośc paskudnie stopę na takim
                      ostrym kamieniu...

co do Side słyszałem ,że plaże są tam piaszczyste jednak obiecałem
                      sobie że na riwierę więcej nie pojadę ze względu na fatalny klimat i
                      tłum, poza tym Side to taka typowa "patelnia" a ja lubię połaczenie
                      morza i gór...

zaraz wyślę fotki...
                      • Gość: wojt Re: hotel PRESA di fiNICA?!!! do Gtw IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.05.08, 21:33
                        zobaczymy jak wrócę,napiszę jak było z tym kamieniestym dnem, obyś
                        nie miał racji, bo jadę z małym dzieckiem, które rok temu w Bułgarii
                        cieszyło się ładną plaża i kąpieliskiem (choć tak jak mówiłeś, na
                        zdjeciach z internetu i tak ta plaża wyglądała sto razy lepiej niż w
                        rzeczywistości), jeszce jedno pytanko, czy te okolice (Finike)
                        oceniasz jako mocno widokowe (nie zależy mi na tłocznych ulicach bo
                        potrzebuję spokoju i ciszy choc fajna knajpka w miasteczku na wypad
                        z hotelu mile widziana), czy w Turcji jest bezpiecznie wypożyczyć
                        samochód i prywatnie pojecha np. na Patarę lub Kaputas?, w końcu czy
                        5 gwiazdek w hotelu gwarantuje przyzwoite jedzenie i czystość (na
                        pięknie kładzionych kafelkach i kolorze fugi nie zależy mi)? pozdr.
                        Wojciech.
                        • Gość: gtw Re: hotel PRESA di fiNICA?!!! do Gtw IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.05.08, 21:45
                          zgadzam się - w Bułgarii warunki plażowe dla dzieciaków są idealne -
                          klasyczny piasek, piaszczyste dno, co najwyżej czasami zbyt duże
                          fale...

w Finike nie byłem, dotarłem tylko do Kas, widokowo super, choć moim
                          zdaniem Oludeniz bije całą Turcję pod tym względem....

co do samochodu, to osbiści nie polecam wypożyczenia - bardzo droga
                          benzyna, trudne technicznie górskie trasy i miejscowi jeżdzący jak
                          szaleni - lepiej jechać autobusem lub dolmuszem - tanio i
                          rozwinięta siatka połaczeń...

Patarę warto zaliczyć - przepiękna plaża długości kilkunastu km i
                          wciąż dzika - tylko kilka hoteli i knajp w okolicy...

5* w Turcji to full wypas...
                    • Gość: Kramar Re: hotel PRESA di fiNICA?!!! do Gtw IP: *.rosinski.com.pl 26.05.08, 15:47
                      Witam,

w okolicy Side (Alba) jest piasek niewiele różniący się od Bałtyckiego (przyjemnie grało się w piłkę siatkową nie martwiąc się o stopy). Byłem jeszcze na Bodrum i tam był drobny żwirek.

Pozdrawiam i do zobaczenia w Presa di Finica.
      • Gość: greg Re: hotel PRESA di FINICA?!!! IP: *.toya.net.pl 25.05.08, 21:04
        czy są miejsca do nurkowania w pobliżu hotelu lub w tej okolicy ?
        G.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka