Gość: marcin IP: *.gprs.plus.pl 30.07.08, 22:22 Mam prośbę do tych, którzy byli w Turcji ze scanem bądź z tui. Który hotel polecacie? Interesuje mnie 4 lub 5* z opcją all. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Belian z Ibelinu Re: który hotel wybrać? IP: 194.42.116.* 31.07.08, 11:37 ja bym się na twoim miejscu wyluzował. te gwiazdki w ich hotelach to są czasami na wyrost, chyba je wzięli z flagi USA. my byliśmy w 3,5* podobno sklasyfikowany tylko w ich kategoriach i było super (BIG BLUE), inni byli w 4* i była kaszanka. zwróć uwagę na ilość pokoi i miejsc. im więcej, tym większy kombinat, a najgorzej jest trafić do tego, w którym są ruscy. jest wtedy szansa na syf i ogólne obżarstwo kolesi zza wschodniej. Odpowiedz Link Zgłoś
magdal123 Re: który hotel wybrać? 31.07.08, 11:59 Wydaje się, że kolega wyżej prezentuje bardzo subiektywne spojrzenie i zupełnie nie ma racji może za wyjątkiem gwiazdek, które w Turcji mają faktycznie znaczenie na wyrost. Jeśli w katalogu TUI czy Necermanna jest oznaczenie mówiące o maksymalnej klasie to fakt wielkości hotelu i obecności innych gości - w tym Rosjan - nie ma najmniejszego znaczenia. I masz absolutną gwarancję wysokiego poziomu. W miejscach i tureckich hotelach gdzie byłam są też oczywiście Rosjanie (gdzie ich nie ma w Turcji ?) ale nie stanowili ani najbardziej dominującej grupy ani tym bardziej najgorzej zachowującej się. Ze swojej strony mogę Ci polecić Joy Kiris World, Cornelia de Lux, Perissia, Paloma Renessaince. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Belian z Ibelinu Re: który hotel wybrać? IP: 194.42.116.* 31.07.08, 12:51 Kolega z góry, koleżanko z dołu, wysłuchał opowieści Polaków, którzy byli w tzw. "resorcie" z Rosjanami w miasteczku Konakli koło Alanyi. Jestem im skłonny uwierzyć. Sam bym nie wybrał kombinatów (przypominających niemalże hotele w Las Vegas) na 1000-1500 osób. Byłem w Alanyi w hotelu, sklasyfikowanym według kategorii lokalnych i nie mam do niego zastrzeżeń. Za tą kasę nie było nic do czego można się przyczepić. Obsługa super, sprzątaczki, pokój bez zarzutu. Tadeusz R. z minaretu wzywał na modlitwę już o 4 30, ale to kwestia przyzwyczajenia. Dodam, że w naszym hotelu nie było turystów z Rosji bo nie życzył ich sobie właściciel. Więc chyba wiedział lepiej co może się dziać gdy są w większości. Najlepiej zatem wybrać się do miejsca gdzie jest mieszane towarzystwo. W Konakli, niestety nie pamiętam nazwy hotelu, 80 % stanowili goście zza wschodniej granicy i wlewali napoje do...basenu. I to nie subiektywizm koleżanko z dołu, tylko opowieści od ludzi, z którymi wracałem. Nie sądzę, że kłamali. Odpowiedz Link Zgłoś
magdal123 Re: który hotel wybrać? 31.07.08, 13:09 Twoja argumentacja, drogi kolego, przypomina sytuację, gdy na podstawie faktu, że jakiś Polak ukradł coś wyprowadza się wniosek, że Polacy kradną... Byłabym bardzo ostrożna z generalizacją, o którą Ci łatwo. Są chamowaci Rosjanie i chamowaci Polacy. O dziwo miałam zapewne pecha bo spotkałam tych drugich... O Rosjanach, Ukraińcach itp, których spotykam na wakacjach - nie mogę nic złego powiedzieć. Po prostu na poziomie. Mam własną hipotezę na ten temat - każda zbiorowość/narodowość w większej grupie zachowuje się (dla pozostałych) nieco wyzywająco... Najlepiej, aby była zrównoważona mieszanka. Tu - pełna zgoda. Chcę też zaznaczyć, że wymagania, które każdy z nas ma odnośnie poziomu są bardzo indywidualne. Jednemu wystarczy na urlopie miejsce do spania, drugi musi mieć klimatyzowaną windę... Odpowiedz Link Zgłoś