fajnykuba1991 17.08.08, 23:01 Byłam w sierpniu 2008 r na objazdowce z Triadą i z tygodniowyn pobytem w Marmaris. Chętnie odpowiem na wszystkie pytania Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: strus Re: 7+7 z Triadą IP: *.chello.pl 18.08.08, 09:33 Witam, jade 20.08 jakieś rady?, w jakich hotelach na objazdówce? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: 7+7 z Triadą IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.08.08, 10:05 Zamiast tak pisać, to od razu napisz wszystko, dzień po dniu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotrek Re: 7+7 z Triadą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.08.08, 12:44 jaki hotel na pobycie? my we wrześniu jedziemy do marmaris do royal pasa, jak widoki na pobycie, jaka woda? Odpowiedz Link Zgłoś
fajnykuba1991 Re: 7+7 z Triadą 19.08.08, 22:13 Wylatywałam z W-wy liniami tureckimi Sun Express. 1,5 opóźnienia. Wyglądało jakby z nami na pokładzie tankowali paliwo, powrót te same linie o czasie bez problemów. Lot bardzo przyjemny lądowanie jeszcze lepsze ale na pokładzie wszystko do jedzenia i picia odpłatne. W Dalamanie ładujemy około 19.00. Wykup wizy 10 euro odprawa paszportowa, spotkanie z pracownikami Triady, przydział do autokarów wg gotowej listy(były podstawione 3 autokary) Przy właściwym autokarze dowiadujemy się ze mamy najpierw objazd potem wypoczynek, dobrze bo tak chciałam. Chce jednak w tym miejscu zaznaczyć, że na objeździe byli ludzie z opcją odwrotną i nie słyszałam aby byli niezadowoleni. Obie opcje mają swoje zalety i wady także przyjmijcie co popadnie ze spokojem, na pewno wrażenia będą niezapomniane. Zajeżdżamy do hotelu w Marmaris nazywał się chyba jak nic nie pomyliłam Club Birmar, przeciętny, na peryferiach, pokoje w miarę czyste, łazienka , działająca klima, basen, zimna obiadokolacja przy basenie niezbyt zjadliwa. W recepcji dwie listy na dwa autokary ze wskazaniem pilota., W hotelu na te jedną noc zgromadzeni ludzie zarówno ci co przylecieli jak i przewiezieni na jedna noc z różnych hoteli ci którzy mieli pierwszy tydzień wypoczynek. Wyjazd zaplanowano na następny dzień na 8.00 tzn. czytanie listy wg kolejności której umieszczani mamy być w autokarze na cały objazd( najpierw zielona karta , później kolejność wykupu). 2 dzień. Po śniadaniu mój autokar czeka niespodzianka, czekamy 4 godz. Bo opóźnił się samolot, którym mieli przelecieć ludzie z Gdańska. Wyjeżdżamy z dużym opóźnieniem ale dzięki wspaniałemu niemalże „rajdowemu” kierowcy pięknie nadrabiamy i nic nie tracimy. Zwiedzamy Meryemana, i Efez . Nocleg na obrzeżach Bergamy( Pergamonu) w hotelu Bergsoy. Pokoje w hotelu czyste i ładnie umeblowane, basen, jedzenie dobre ale chcę zaznaczyć że na objeździe królują w menu jajka gotowane na twardo. Obiadokolacja podawana, śniadanie w formie bufetu. W pierwszym hotelu było podobnie. 3 dzień Pobudka 7.15, wyjazd po śniadaniu o 8.15. zwiedzamy Pergamon i Troję i zmierzamy do przekroczenia cieśniny Dardanele aby wieczorem powitać Stambuł. Kilkadziesiąt kilometrów przed przeprawa promowa mamy przykra niespodziankę. Pożary spowodowały zamkniecie drogi, stoimy dość długo, w Turcji jest raczej ciężko dowiedzieć się o to ile to może potrwać, nasi wspaniali piloci podejmują decyzje o objeździe niestety 4 godz. więcej jazdy. Wszyscy przyjmują to jednak z pokorą i zadowoleniem, że jedziemy dalej . Załapujemy się na szczęście na prom i późnym wieczorem jesteśmy w Stambule. Na dwa noclegi zostajemy zakwaterowani w hotelu Kaya niedużej odległości o centrum. Hotel bardzo przyzwoity jeden z lepszych na objeździe, pokoje ładne, czyste łazienki, Klima centralna, kolacja podawana przez kelnerów, śniadania bufet, można się najeść. Wieczorem jest gdzie pospacerować pobliskimi ulicami ze sklepami. Zakupić napoje czy jedzenie. Wg mnie bezpiecznie. 4 dzień Zwiedzamy Hipodrom, Błękitny meczet, pałac Topkapi, Basilica Cystern, Hagia Sofia, następnie fakultet rejs Bosforem za 26 euro, pozostali mają czas wolny w czasie którego odwiedzamy pobliski największy bazar-niesamowite wrażenia, wieczorem dla chętnych następny fakultet Taxim 10 euro. 5 dzień Najwcześniejsza pobudka godz. 4.00 wyjazd o 5.00 najdłuższa trasa do pokonania. Po drodze zwiedzamy muzeum cywilizacji w Ankarze i ponadprogramowa ale warto zatrzymujemy się na jeziorem Tuz ( nie ma wody tylko sól, trochę zdjęć), wspaniałe wrażenia, i dalsza droga do Kapadocji. W tym dniu w Kapadocji zwiedzamy podziemne miasto Kaymakli. Nocleg w miejscowości Urgup – hotel nazywa się Buyuk bardzo ładny najlepszy na całym objeździe na drugim miejscu uszeregowałabym ten w Stambule. Pokoje super, basen, jedzenie wyśmienite też najlepsze ze wszystkich hoteli , widoki z pokoju fantastyczne na skały podświetlone nocą, wieczorem jest gdzie pochodzić pozwiedzać , zrobić zakupy. W hotelu spędzamy dwie noce. 6 dzień Zwiedzanie Kapadocji, z przerywnikami na pokazy i zakupy w sklepie z biżuterią, skórami, ceramiką. Wieczorem dla chętnych fakultet noc turecka- 29 euro, pokaz tańca Derwiszów- 15 euro. Pozostali rozkoszują się pięknem okolicy. 7 dzień Wczesna pobudka chyba 5.00 , po śniadaniu wyjazd w stronę Pomukkali, po drodze zwiedzamy Karawanasaraj –miejsce związane z derwiszami i przystanek dla karawan, wypalamy fajkę wodną, następnie jedziemy do muzeum Mevlany, następnie docieramy do Pamukkali, Zwiedzamy Hierapolis i spacerujemy po „Bawełnianych Zamkach”, nikt nie korzysta z basenu Kleopatry ( 10 euro do zwrotu). Nocleg w hotelu Uyum w Pamukkale pod samymi bawełnianymi skałami ale najgorszy ze wszystkich, jedzenie również. Pół żartem przyznaliśmy mu minus *, ale to jedna noc da się przeżyć. 8-15 dzień Po śniadaniu z trzech autokarów zebrali nas do jednego który miał rozwieźć tych którzy mieli wypoczynek w Marmaris. Ja byłam w hotelu Grand Pasa. Hotel super !!!! Jeśli ktoś chce coś szerzej o nim chętnie napisze. Marmaris fajna miejscowość. Gdyby komuś brakowało jeszcze wycieczek można swobodnie dokupić albo w Triadzie( drożej ale polskojęzyczny przewodnik) lub w miejscowych biurach podróży ( o niebo taniej). Plaż w Marmaris praktycznie nie ma. To co się tam znajduje to ciemny żwir powulkaniczny a plaża jest szerokości od 10m do 30m z tym że obstawiona tak leżakami że trudno pomiędzy nimi przejść. Piękny port jachtowy dodaje wspaniałego uroku tej miejscowości i choćby dla samego widoku warto w niej być. Woda krystalicznie czysta , piękne widoki gór zatopionych w morzu. Jest gdzie pospacerować i pobawić się, mnóstwo sklepów. Mi miejscowość bardzo podobała się chętnie tam wrócę. Jeszcze kilka uwag do biura i części objazdowej: W całości imprezy mnie Triada nie zawiodła, sprawdziła się w 100% . Piloci super, rezydent w zasadzie nie był potrzebny. Pakiet obowiązkowy na opłaty w części objazdowej wg katalogu powinien wynieść 165 euro my płaciliśmy za wszystko 121 euro z przeprawą promową, przewodnikiem lokalnym a więc znacznie mniej , fakultety były natomiast droższe niż w katalogu, Jeśli ktoś z czegoś z pewnych względów nie korzystał to pieniądze były zwracane. Przed dojazdem do Pamukkali pilotka dostała wiadomość ze z dnia na dzień nastąpiła podwyżka wejściówek na bawełniane skały z 10 euro na 20 ale to absolutnie nic nie jest winne biuro podróży. W związku z tym cały autokar( był oczywiście wybór dopłaty) zrezygnował z kąpieli w basenie Kleopatry( nie ma czego żałować, zwykły dosyć mały basen z zatopionymi kolumnami ruin, ponoć w wodzie zawartych jest kilkadziesiąt minerałów) na który wejściówki były w pakiecie i jeszcze otrzymaliśmy zwrot pieniędzy i więcej było czasu na spacer po bawełnianych skałach. W czasie objazdu autokar zatrzymuje się w określonych z góry przez biuro miejscach na lunch który kosztuje 5-6 euro najczęściej w formie szwedzkiego stołu, można się najeść ale cześć grupy nie chciała z tego korzystać ze względu na cenę bo parę kroków dalej można było zjeść coś przyzwoitego za około 3 lira lub opcjonalnie można coś tam zgarnąć na drogę ze śniadania. Obowiązkowo należy natomiast pamiętać o kupowaniu napojów w miejscach noclegów taniej niż na parkingach, a pije się naprawdę dużo. Sprawa waluty – wg mnie obojętne czy dolary czy euro. Ja miałam euro, ale od razu część wymieniłam na liry i tylko taka waluta się posługiwałam oprócz opłat pakietu i wizy. Trzeba uważać bo nie wszędzie jest możliwość wymiany, najlepiej jest już to uczynić na pierwszym noclegu w Marmara, bo później to chyba dopiero w Stambule. Kurs euro do lira się zmienia często pierwsza wymianę robiłam w relacji 1 euro = 1,85 lira , następne 1=1,70( 1,71). Gdyby ktoś miał więcej pytań chętnie odpowiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: domator Re: 7+7 z Triadą IP: *.chello.pl 19.08.08, 22:51 Rewelacyjna, szczegółowa relacja, wielkie dzięki! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: keniu Re: 7+7 z Triadą IP: *.adsl.inetia.pl 20.08.08, 14:31 Dzieki, po takiej relacji od razu człowiek sie lepiej czuje. Ja z żoną wylatuje za pare godzin. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania!! Re: 7+7 z Triadą IP: *.aster.pl 21.08.08, 00:24 ja też dziękuję za relację, nie ma to jak świeże niusy!o niebo mi lepiej!jeszcze tydzień i..:) pozdrawiam serdecznie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zibi haha IP: *.adsl.inetia.pl 20.08.08, 09:33 kolejna nawiedzona co to zna odpowiedzi na WSZYSTKIE pytania. Odpowiedz Link Zgłoś
fajnykuba1991 Re: haha 20.08.08, 11:42 Na pewno nie odpowiadałam na pytania i nie znam odpowiedzi na wszystkie pytania bo prostu byłam i jak ktoś prosi to poświecam własny czas i staram sie pomoc. Sama chętnie korzystałam przed wyjazdem z takich rad. Rada i odpowiedź na prośbę nie jest nawiedzeniem, ale malkontenci tacy jak ty są wszędzie po prostu nie czytaj jak Cię nie interesuje lub denerwuje. a podawanie strony z informacjami sprzed paru lat raczej tego kto wyjeżdza teraz nie interesuje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zibi Różne opinie o 7+7 z Triadą IP: *.adsl.inetia.pl 20.08.08, 09:34 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=20943&w=15230997 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: strus Re: Różne opinie o 7+7 z Triadą IP: *.chello.pl 20.08.08, 13:30 Dzieki fajnykuba za najnowsze informacje ja wylatuje za 3h. Mam nadzieje ze będzie fajnie. A Pan zibi niech poczyta sobie, bo pewnie spędza cale wakacje w Polsce i żal mu d.... ściska. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ekoss Re: Różne opinie o 7+7 z Triadą IP: *.chello.pl 20.08.08, 19:04 też byłam na tej imprezie w tym czasie-tylko wpierw pobyt a potem objazd.imprezę polecam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania!! Re: 7+7 z Triadą IP: *.aster.pl 21.08.08, 00:50 Jeśli jeszcze odpowiesz na jedno pytanie, to będę wdzięczna. Gdzieś na forum czytałam o różnych wagach walizek, Jeteś już po Turcji, więc pewnie wiesz jak to jest z walizkami, jaka waga? 18? 20kg? mogą być dwie walizki na osobę, jeśli nie przekroczą tych cudownych 18 czy 20kg? Wcześniej o tym nie myślałam, ale jak to przeczytałam to tak nie daje mi to spokoju... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ekoss Re: 7+7 z Triadą IP: *.chello.pl 21.08.08, 18:02 20 kg na osobę.Bagaż podreczny 6kg Odpowiedz Link Zgłoś
fajnykuba1991 Re: 7+7 z Triadą 23.08.08, 01:11 Ja na podstawie czytanej na stronach lotniska Okęcie posiadałam wiedzę że mozna miec 20 kg w bagażu właściwym i 5 kg w podrecznym, podrecznego nie ważą, natomiast bagaż własciwy mialam ważony w obie strony łącznie z bagażem córki wyszło nam coś ponad 38 kg. Wydaje mi sie że tych średnio 20kg nalezy sie trzymac ja ważylam jak lecialam do Turcji walizki na wadze łazienkowej. Chce powiedziec na pocieszenie jesli masz obawy że nie widziałam aby ktokolwiek z lecacych miał jakieś problemy z nadbagażem co znaczy że albo wszyscy pilnują sie albo przy odprawie nic sobie z przekroczenia nie robią słuzby odprawiajace. Pozdrawiam i zycze niezapomnianych wrażeń z pobytu w tym wspaniałym kraju. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotrek Re: 7+7 z Triadą IP: 83.220.103.* 21.08.08, 19:37 bardzo proszę jeszcze o info na temat grand pasa - jedziemy na 7 +7 we wrześniu i z chęcią poznałbym Twoją opinię i ew. cenne uwago na temat hotelu, z góry dziękuję! Odpowiedz Link Zgłoś
fajnykuba1991 Re: 7+7 z Triadą 23.08.08, 01:00 Hotel jest nowy, bardzo czysty , karmienie 7 razy dziennie a w zasadzie na okrągło, jestem smakoszem i obżartuchem ale może byłam w stanie spróbowac tylko ze 20% wszystkich podawanych dań - taka róznorodnośc, specjalne bufety dla dzieci, wegetarian, dietetyczne, pokoje bardzo ładne, widoki z okien i cisza jak sie trafi, bo okna wychodzą na cztery strony świata. Ja miałam okna naprzeciw hotelu Green Natura i jakby ich amfiteatru w którym odbywały się wieczorem animacje, było czasami głosno ale pomino klopotów córki z bezsenością ani mi ani jej to nie przeszkadzało, zasypiałyśmy momentalnie, klima działa bez zarzutu, w TV dwa polskie programy, ładne wyposazenie pokoi, łazienka super, obsługa też, reczniki zmieniane miałam codziennie, pościel co drugi dzień, Jesli chodzi o baseny przy hotelu niestety jak prawie we wszystkich hotelach trzeba było wstac wczesniej, ja tak po 7.00 ale wygladalo ze inni znacznie wczesniej aby zając nazywałam to "korzystne miejsca", bo w zasadzie ilośc miejsc wystarczająca tylko w róznej odleglosci od basenu i kierunku padania promieni słonecznych.Rzucałam recznik i szłam dalej w "kimo". Plaża morska oddalona o około 500 m ale naprawdę spacerkiem niedaleko i bardzo przyjemnie sie przejśc. Usytuowana przy hotelu Pasa Beach, bezplatna ale mnie urokiem nie powaliła: bardzo wąska, czarny piach i kamienie ale krystalicznie czysta woda. Wszystkim nawet najbardziej wybrednym z całkowitym spokojem sumienia za wypowiadane slowa polecam szczerze tem hotel.Życzę niezapomnianych wrażeń. Z takiego hotelu nie mozna byc niezadowolonym chyba że jest się już kompletnym malkontentem. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
t.szczepaniak Re: 7+7 z Triadą 25.08.08, 01:15 witam. Też się wybieram... Mam pytanie o przewodnika. Z tego co czytałem, na obieździe są przynajmniej trzy autokar - pytanie - przewodnik tylko 1?! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qele Re: 7+7 z Triadą IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.08.08, 08:54 witam.nie kazdy autokar ma swojego przewodnika(polski przewodnik i turecki). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qele Re: 7+7 z Triadą IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.08.08, 08:55 napisalem to tak jakby nie kazdy autokar mial swojego porzewodnika.maly blad kazdy ma swojego przewodnika. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: t.szczepaniak Re: 7+7 z Triadą IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.08.08, 11:01 Reasumując, 1 przewodnik przypada na 1 autokar? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: 7+7 z Triadą IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.08.08, 12:08 Proszę się nie martwić - każdy autokar ma swego przewodnika. I tak jest na wszystkich objazdówkach w dowolnych krajach świata. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paola Re: 7+7 z Triadą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.08.08, 13:33 a ja mam jescze pytanie gdzie wymienia sie pieniadze normalnie w hotelach w kantorach? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kocia mama Re: 7+7 z Triadą IP: *.uwoj.wroc.pl 02.09.08, 15:02 Cześć! Nie wymieniaj pieniędzy w hotelu, bo maja niekorzystny kurs. PieniądZe wymienisz w kantorze. jest ich mnóstwo a w niektórych można nawet sie potargować. Najlepszy kurs mają w Stambule. Najlepiej wymieniać pieniądze wieczorem, bo kurs waha sie w ciągu dnia i wieczorem jest dla nas najkorzystniejszy. Oczywiście prawie wszędzie możesz płacić w euro lub dolarach, ale to się po prostu nie opłaca. Odpowiedz Link Zgłoś
aga170000 Re: 7+7 z Triadą 02.09.08, 22:42 na 1 autokar jest 2 przewodnikow nasz polski i turecki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Becia Re: 7+7 z Triadą IP: *.dfqs.pl 08.09.08, 14:29 Ja ale wylot z Gdańska. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: 7+7 z Triadą IP: 81.15.230.* 08.09.08, 14:31 współczuję właśnie wróciłam z 7+7 z triada i hotele na objeździe to jeden wielki syf. kto miała szczecie to mial ładne hotele my widocznie togo szczescia nie mieliśmy. jedzenie niedobre czesto wydzielane na porcje dużo osób sie pochorowało. nie polacem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pręga Re: 7+7 z Triadą IP: *.chello.pl 09.09.08, 07:58 Potwierdzam ,też trafiłem na najgorszą objazdówke w swoim życiu,praktycznie brak jedzenia,hotele poniżej krytyki-brudne toalety,puszki piwa pod łóżkiem,zero reakcji pilotki na jakiekolwiek protesty zgłaszane podczas objazdu- M.W,prawie cały autokar zatruł sie jedzeniem-podkreślam -STARYM JEDZENIEM Z MUCHAMI!!!!! Moich uwag jest na całą stronę A4 albo i lepiej,reklamacja złożona - potem będzie sąd Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: 7+7 z Triadą IP: 199.67.203.* 09.09.08, 13:44 Kurcze, czy z ta Triada naprawde jest az tak strasznie? Juz 17 wrzesnia jade z nimi na 7+7 i zaczynam sie martwic:( Z waszych opinii wynika ze hotele maja standard gorszy niz 3*, jedzenie jest nedzne a raczej go nie ma to moze choc autokary maja porzadne? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ola_C_Lodz Re: 7+7 z Triadą IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.09.08, 14:09 Ja też wyjeżdżam 17.09 i zaczynam się trochę niepokoić tymi opiniami. Słyszałam już wcześniej o niskim standardzie hoteli na trasie, ale nie jestem za bardzo wybredna. Martwi mnie bardziej sprawa jedzenia. Nie spodziewam się jakiś frykasów, ale zatruć to ja bym się nie chciała. Chyba wezmę na wszelki wypadek sucharki i puszki... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: keniu Re: 7+7 z Triadą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.09.08, 14:15 Powiem tak, dobre towarzystwo zastąpi wszystko, ale tak naprawde to hotele moglyby byc lepsze ( choc mozna i trafic na lepsze hotele - to zalezy od szczescia), trzeba uważać co sie je, to i zatrucia nie bedzie :). Mimo wszystko po powrocie odczucia mam pozytywne. Nic sie nie przejmuj, objazd jest super!!! Odpowiedz Link Zgłoś
wp-2007 Re: 7+7 z Triadą 09.09.08, 14:27 Szanowni gorowicze - bierzcie pod uwage tylko te wypowiedzi / ZA i PRZECIW/ które piszą ZALOGOWANI uczestnicy dyskusji. Przeciez ZALOGOWANIE- nic nie kosztuje , UWIARYGADNIA piszaca osobe. Sprawdziło sie na forum Egipt- SPRAWDZI SIE I TUTAJ . WP2007 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: 7+7 z Triadą IP: 81.15.230.* 09.09.08, 14:43 Na objeździe nikt nie spodziewa się luksusów, ale jeżeli jest kilka autokarów z triady i dwa mają non stop super hotele a reszta ma hotele poniżej krytyki to cos jest nie tak. płacimy w końcu takie same pieniądze. jezeli chodzi o jedzenie to na pobycie(najpierw mieliśmy pobyt)jedliśmy i piliśmy wszystko. sosy, drinki z lodem, ciasta z kremem i nic na nie było. pierwszy posiłek w hotelu na objeździe i mnie już złapała "zemsta sułtana" i zresztą nie tylko mnie. Druga sprawa to śniadania na objeździe. mielismy sytuacje ze pobudka była o 4.00 zeszlismy na sniadanie i okazalo sie ze obsługa spi i snidania nie przygotowala. w stambule okazało sie ze cała grupa z autokaru nie zmiesci sie w jednym hotelu i czesc spała w innym oddalonym od tego pierwszego a na posiłki kazali nam przychodzic do tego pierwszego nawet o 4.00 na sniadanie. porażka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xx Do wp IP: *.171.143.194.crowley.pl 13.09.08, 12:42 Wcale nie sprawdziło się na forum Egiptu ty się logowałeś i cały czas pisałeś bzdury albo prowokowałeś pyskówki ! stąd zresztą BAN który dostałeś (2 miesiące był z tobą spokój ? no i raz wymuszona zmiana nicka ban całkowity z wp2007 na wp-2007 za co pochwal się tu na forum ....) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: K. 7+7 z Triadą IP: *.pronet.lublin.pl 09.09.08, 17:48 byłam na objazdówce z Triada w sierpniu. Hotele bardzo dobre, Zarcia też dużo! naprawde nie moge mieć zadnych zarzutów. Odpowiedz Link Zgłoś
aga170000 Re: 7+7 z Triadą 13.09.08, 11:50 tez macie problemy ja bylam w sierpniu na tym samym wyjezdzie i jestem naprawde bardzo zadowolona jedzenia bylo pod dostatkiem nikt nie chodzil glodny chotele wszystki na objezdzie byly 3* czyste bez zastrzezen wiadomo prawie 4000 km jazdy upal ale mimo to naprawde fajnie bylo nikt nie mial problemow z zatruciem nawet dostalismy prowiant na droge mimo tego ze sniadania bylo w hotelu przewodniczka super turecki przewodnik tez kierowca bardzo zabawny a hotel na pobycie to kazdy sobie sam wybiera ja mimo pozytywnych opini o moim hotelu ze strony biora balam sie troche bo nikt nie zamiescil o nim nic kompletnie ale ze mna bylo kilka osob ktore wlasnie z pobytu na objazd jechaly wiec pozniej juz wiedzialam na co sie nastawic WAKACJE NAPRAWDE SUPER:p POZDROWIENIA DLA WSZYSTKICH Odpowiedz Link Zgłoś
aga170000 Re: 7+7 z Triadą 13.09.08, 11:53 A NA SAMYM POCZATKU JEST NAPRAWDE BARDZO DOBRY OPIS CALEGO WYJAZDU JA NIE MAM ZASTRZEZEN :)I ZA ROK MOZE EGIPT ALBO COS INNEGO Z TRIADA :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: struś Re: 7+7 z Triadą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.09.08, 13:21 Witam, ja i moja dziewczyna byliśmy od 20.08.08 i ogolne wrazenie pozytywne. Ale wielki minus za autokar, stan bardzo zły i brudny. sie...iśmy na tyle i słaba jakość amortyzatorów dała nam w kość. w kole cały czas cos szurało (podejzewam ze łożysko) autokar ledwo podjezdzał pod górki i wtedy klima nie dawała rady robiło sie odrazu 40 stopni. W taką trase po terenach górskich autokarem 11 letnim to troche nieporozumienie. Hotele na objeździe na 3+. Ale chyba trafiliśmy bo ludzie z innych autokarów mieli gorsze. Jedzenie znośne ale nudne. Jak ktoś ma jeszcze jakieś pytania chętnie odpowiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: 7+7 z Triadą IP: 193.17.14.* 15.09.08, 15:43 Witam, mam pytanko odnosnie sniadan w hotelach na objazdowce. Czy sniadania sa zaraz przed wyjazdem w trase czy moze zamiast takich sniadan hotel przygotowuje suchy prowiant na droge? Z reguly rano jestem niejadkiem i nie jestem w stanie przelknac niczego o godz 4 czy 5 rano - stad moje pytanie:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: K. 7+7 z Triadą IP: *.pronet.lublin.pl 15.09.08, 17:15 Nie, przynajmniej ja się nie spotkałam. byłam w sierpniu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: keniu Re: 7+7 z Triadą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.09.08, 10:47 Niestety, wszystkie sniadania byly podawane nawet o 4 rano, mozna sprobowac poprosic o lunch pakiet, moze sie uda. Ale ja nie widzialem żeby ktos o to prosil. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: strus Re: 7+7 z Triadą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.09.08, 13:15 niestety o 4 rano sniadanko nam też ciężko było coś przełknąć. okolo 14 obiad za 6 euro, co tez było słabe. nie mozna sobie coś przekasic tylko trzeba wydac 6 euro od osoby ( ale jesz ile chcesz) tylko ile możesz zjeść. Zatrzymywaliśmy sie tylko w takich miejscach, zero alternatywy dla tych którzy nie mieli ochoty na wielki obiad. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GOSC Re: 7+7 z Triadą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.09.08, 13:44 Witam, Co do samego programu wycieczki nie moge miec zastrzezen, tempo zwiedzania szybkie i czasami wydawalo sie zbyt malo czasu na zwiedzanie miejsc naprawde zapierajacych dech- Kapadocja czy Pamukkale. Dziwilo mnie jednak to, iz w Kapadocji np. nie mielismy czasu aby zrobic zakupy na lokalnym bazarku, czy zwyczjanie nacieszyc sie widoczkami, ale za to w sklepie ze skorami czy drogimi onyksami mielismy czas nielimitowany. Dodam miejsce wybrane przez przewodniczke.Hotele podczas objazdu jak i jedzenie bez zastrzezen. Przewodniczka nie przekazywala bardzo szczegolowej wiedzy a byla raczej powierzchowna. Jezeli planujecie jechac do Oludeniz do hotelu Oludeniz Resort radze wziac z biura potwierdzenie ze na pewno macie miesjce w tym hotelu, gdyz Triada niestety robi w ostatniej chwili przykre niespodzianki i zmienia hotel lub hotel i miejscowosc...:(Zycze wszystkim milego wypoczynku, bo Turcja jest doskonalym do tego miejscem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Becia Re: 7+7 z Triadą IP: *.dfqs.pl 17.09.08, 15:23 Czy ktoś leciał z Was balonem nad Kapadocją?Czy zawsze jest taka możliwość czy zależy to od pogody? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: strus Re: 7+7 z Triadą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.10.08, 14:44 Ja nie leciałem ale moja dzieczyna tak. tam raczej pogoda jest zawsze trzeba zglosic dzien wczesniej u przewodniczki. miło i profesjonalnie. pilot londuje na przyczepie samochodu widoki to nie musze mówic. bajka. Odpowiedz Link Zgłoś
chreo Re: 7+7 z Triadą 09.10.08, 08:40 Wiele już napisano o 7+7 z Triadą więc ja może podam linki do hoteli, na które ja trafiłem podczas objazdu (może komuś się przydadzą) :) Dinc Hotel - Antalya www.dinchotel.com/ Merit Inn - Kapadocja www.merithotels.com/meriturgup.htm Art'Otel - Stambuł www.sidestep.com/istanbul-hotels.art-otel.177848.ksp?page=photos Mysia - Pergamon www.mysiahotel.com/ Uyum Otel - Pamukale www.hostelsclub.com/hostel-pl-4828.html --- Ja w Turcji byłem z żoną od 10 do 24 września i jeśli są jakieś pytania to chętnie na nie odpowiem. Pozdrawiam, Krzysiek (chreo@o2.pl) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JA Re: 7+7 z Triadą IP: *.olsztyn.mm.pl 14.11.08, 22:01 na objeździe byłam w sierpniu ale nasze hotele były duuuużo gorsze. tak swoją drogą to niesprawiedliwe ze triada tak róznie przydziela hotele dla klietów. Odpowiedz Link Zgłoś
aniazorba Re: 7+7 z Triadą 15.11.08, 20:06 hej, ja byłam na wycieczce z Triadą w lipcu, najpierw miałam 7 dni pobytu i co mnie mile zaskoczyło w 4* hotelu Club Sidar, z którego byłam bardzo zadowolona,czysty i dobre jedzenie, objazd zaczął sie dosyc tragicznie bo z tego hotelu zabrano nas do motelu w Antalyi, który nawet nie miał 3*, a pokoje okazały sie byc wieloosobowe i ludzie musieli spac w pokojach z nieznajomymi - dramat. Jedzenie paskudne i niestety czesciowo przeterminowane, wiekszosc osób wogóle nie jadła tego co nam podali, wszyscy byli cieżko wkurzeni i oczywiscie na ten fakt składał cały autokar pisemną reklamacje, której oczywiscie Triada nie uznała, tłumacząc sie, ze to był hotel o przepisowym standarcie, na szczescie kolejne hotele były juz troche lepsze, nawet trafił sie na ostatnią noc 4*, przewodniczka całkiem obeznana w historii Turcji, program wycieczek do zwiedzanych miejsc bardzo napiety, wstawanie o 4 rano nie nalezało do najprzyjemniejszych jednak cóz jesli sie chce jak najwiecej zobaczyc to nie ma spania;))) ogólnie wrazenia całosci wycieczki oceniam raczej pozytywnie bo napewno na samym pobycie nie udałoby mi sie az tyle zwiedzic. Polecam dla wytrwałych i chetnych zobaczyc nie tylko plaze ;)))pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
koriolan Re: 7+7 z Triadą 27.03.09, 09:12 Czy ktoś wybiera sie 11 maja na 7+7 z Traidą? My wylatujemy z Katowic, potem pobyt w Hotel Marmaris Palas Odpowiedz Link Zgłoś
sevgili33 Re: 7+7 z Triadą 22.04.09, 23:27 ja sie wybieram 24 czerwca wylot z Wawy - ile euro na osobę trzeba by zabrać, mega zakupów nie planuje - ani skór, ani dywanów:) jakies drobiazgi tylko Odpowiedz Link Zgłoś
alunia12 Re: 7+7 z Triadą 24.04.09, 16:21 jesli jedziesz tez na objazdowke to musisz wziac pod uwage koszty wstepow - okolo 170-200 euro. do tego wycieczki fakultatywne (np. lot balonem nad kapadocja 150 euro, rejs po bosforze jakies 26 euro). fakultatywne na pobytowce tez kosztuja, choc juz nie tyle co lot balonem ;) upaly trwaja nawet w nocy wiec pieniadze na wode czy inne napoje tez sie przydadza. do tego dochodza pamiatki - ciezko powiedziec ile przeznaczyc na nie pieniedzy, bo nie wiem co chcialabys kupowac. np za 1 euro mozna kupic 5 kartek lub wiecej, 10 breloczkow kupowalam za 10 lirow. hmm cos jesszcze? pytaj. Odpowiedz Link Zgłoś
deoand Re: 7+7 z Triadą 24.04.09, 18:35 Patrzcie ..a ja w 2006 r płaciłem 90 Euro .. za Bosfor 25 ale dolarów chyba i taka sama cena była za lot balonem 150 Euro .. Jak to podrożało a program jest chyba podobny o ile nie taki sam ... niemniej jednak wycieczka warta polecenia i naprawdę jest co zobaczyć w tej Turcji ... pzdr deoand Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alunia12 Re: 7+7 z Triadą IP: *.35.28.78.cable.petrus.pl 24.04.09, 19:45 ja w zeszlym roku placilam 160 euro na poczet biletow wstepow:) ale z tego co wiem np. Pammukale podrozalo o 10 euro. a jak wiadomo jedna podwyzka niesie za soba kolejne. wiec nie zdziwie sie jesli cos jeszzcze poszlo w gore. za lot balonem placilam 150 euro i mysle, ze tu sie nic nie zmienilo. trudno powiedziec jak ceny innych fakultetow. Odpowiedz Link Zgłoś