Dodaj do ulubionych

Kosmiczne ceny !!!

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.01.09, 10:03
Czy ktoś z was kupuje przy tym kursie euro wycieczki i wczasy - czy
będzie jeszcze taniej czy tylko drożej ? Dziś kurs euro pokazuje
4,45 do 4,47 zł . Co dalekj z urlopami ?
Obserwuj wątek
    • Gość: yoko Re: Kosmiczne ceny !!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.01.09, 12:50
      Zostaje tylko nasz zimny i zalany deszczem Bałtyk...........:(
      • Gość: Anutka9 Re: Kosmiczne ceny !!! IP: 80.50.127.* 21.01.09, 13:27
        Bałtyk? NEVER!!! Najwyżej wybiorę opcję niskobudżetową, ale Bałtyk
        to dla mnie stracony urlop - niepewna pogoda, ceny kosmos
        • Gość: dawe Re: Kosmiczne ceny !!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.01.09, 13:40
          powiem szczerze że tego wzrostu cen wczasów jak narazie nie widać wiec może nie
          będzie aż tak źle..
          • Gość: megi Re: Kosmiczne ceny !!! IP: *.subscribers.sferia.net 21.01.09, 14:15
            ja kupiłam na początku grudnia gdy kurs był po 3,90 zł, trzeba było
            wtedy rezerwować. Przecież wszędzie trąbią ze do lipca sierpnia może
            osiągnąć nawet 5 zł a dolar 4 zł. Cały czas o tym się mówi, a tu na
            forum post- kosmiczne ceny, wielkie zdziwienie- ludzie zejdźcie na
            ziemię.... chcesz mogę ci napisać ze bedzie taniał ale pewnie
            dopiero od września...
            • Gość: xxxxxxxxx Moi drodzy baltyk w tym roku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.09, 15:56
              bedzie totalnie zapchany moja znajoma jest kierownicza DW w
              Kolobrzegu nie mjaa juz miejsc z tym ze jest tam tanio bo ok 70
              zl /osoba a budynek z 80 m od plazy.
              Nie zgodze sie ze nad polskim morzem jest drogo
            • skiba.1 Re: Kosmiczne ceny !!! 21.01.09, 16:19
              A skąd Ty o tym wiesz?!
        • Gość: mira do anutki co? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.09, 16:00
          CO ty za bzdury piszesz byle jaki hotel w turcji to koszt 2
          tysiace /os
          w Polsce za te pieniadze masz pensjonat i na 2 osoby.
          • Gość: kara123 Re: do anutki co? IP: *.promax.media.pl 21.01.09, 16:46
            Nie można porównywać wczasów w Polsce do wczasów w Turcji lub innym
            ciepłym kraju. Tu masz tylko pensjonat lub DW ewentualnie dwa
            posiłki, przy dużym szczęściu trochę słońca i lodowatą wodę, a tam
            opcja All, słoneczko, animacje, mnóstwo atrakcji. Ponadto ceny nad
            naszym Bałtykiem są bardzo wysokie biorąc pod uwagę coś więcej niż
            mały pokój km od morza.
          • Gość: gasia Re: do anutki co? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.09, 16:47
            tak, jest jak piszesz ok 2000 zł za 2 osoby, ale weź pod uwagę to,
            że 2000 zł w Turcji za jedną osobę to cena wraz z pełnym wyżywieniem
            (często all) i co najważniejsze a i najdroższe przelot. Do wczasów w
            Polsce dolicz dojazd (dużo pieniędzy i czasu i nerwów na polskich
            drogach) i to, że nie ma wogóle pogody ( w moim przypadku musiałam
            inaczej zapewnić atrakcje dzieciom -straciłam dużo pieniądzy na
            karuzele, aqaparki.
            • Gość: Anka moze w Polsce nie jest cieplej ale IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.09, 19:43
              jest taniej, dlatego Niemcy przyjezdzaja tu do Nas .
              Poza tym plaze w Turcji sa waskie z brzydkim piaskiem.
              Nasze sa duzo piekniejsze.
              I jeszcze jedno ani w Polsce ani w Turcji nie siedzi sie w hotelowym
              pokoju, z tym ze w Turcji mozna swobonie poruszac sie na terenie
              hotelu , a kobieta to wogole sama zeby nie lazila sobie po miescie.
              Ja tam wole swobode.
              Dlatego wybieram Wlochy albo Sopot
              • olin1980 Re: moze w Polsce nie jest cieplej ale 21.01.09, 19:55
                A Ty byłaś wogle w Turcji,że piszesz że kobieta nie może się
                swobodnie poruszać po mieście??Uwierz mi,w Turcji jest bezpieczniej
                niż w Sopocie,tam to powrót parkiem z dyskoteki jest dopiero
                ryzykowny.
              • Gość: Ela Re: do Anki IP: *.sta.asta-net.com.pl 21.01.09, 20:20
                To się na coś zdecyduj albo państwo Włochy,albo miasto Sopot.Nie
                pisz takich bzur,że w Turcji nie jest bezpiecznie jak nie byłaś.
                Jeśli byłaś to podaj jakiś przykład,a tak nawiasem mówiąc często
                wieczorami chodzę po Alanyi i jakoś krzywda mi się nie stała.
                Ja chodzę a nie łażę no a może tu tkwi różnica i ta tajemnicza
                swoboda?
                • Gość: Anka oczywiscie ze bylam.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.09, 21:05
                  Pierwszy raz 10 lat temu w Side.
                  Pozniej w Bodrum.
                  Do dyskoteki wchodza osobno kobiety osobno faceci i wykrywacz metali
                  jak do sadu.
                  sama moja droga kobieta w kraju islamskim to nieporozumienie wiesz
                  nie pisz bredni
                  • pariss1 Re: oczywiscie ze bylam.. 21.01.09, 21:17
                    Aniu za przeproszeniem skąd Ty się urwałaś?????? Nie wierzę, ze są
                    jeszcze ludzie opowiadający takie brednie.
                    Wlasciwie nie wiem czy mam sie smiac czy wspolczuc Tobie, ze taka
                    Turcje zapamiętalas.
                    • Gość: do pariss Re: oczywiscie ze bylam.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.09, 22:16
                      jak podpisujesz sie nickiem swojej idolki to wspolczuje.
                      Tak jak wchodzisz do klubu w Turcji tak wyglada wejscie.
                      Poza tym dla mnie Turcja to tanizna i ciemnota plus syf.
                      Jezdzilam tam jak ty pariss;-)
                      nawet nie myslalas ze pojedziesz.
                      Porównujac Turcje do Ibizy czy Marbelli to jak trabant do q7
                      Pojedz sobie do kraju równiez islamskiego jakim jest Dubai albo
                      Malediwy to zobaczysz róznice.
                      No chyba ze ktos uprze sie Trabanta.
                      • pariss1 Re: oczywiscie ze bylam.. 22.01.09, 09:46
                        Moj nick nie ma nic wspólnego z jak to piszesz "idolką" Mi kojarzy
                        sie z Paryzem, a jesli Tobie tylko z pustą blondynką to współczuję.

Dla mnie Turcja to nie tanizna i syf. Dla mnie Turcja to góry,
                        morze, laguna, piekna Kapadocja, Stambuł, nieskażone plaże Anamur
                        itd....wymieniać mozna duzo. Kazdy patrzy przez inne okulary.
                        Jak wchodziłam do klubów to widziałam jedynie kelnera, który chce
                        zaprowadzić mnie do stolika i sprzedać drinka, nic więcej.
                        Inne kraje islamskie? Tak - Libia rządzona przez Kaddafiego i Syria
                        kolebka terrorystów. I też nie mają porównania do Dubaju czy
                        Malediw. Ale po co wogóle te porównania skoro każdy wie, że islam to
                        jedyna rzecz łącząca te kraje a życie to co innego.
                        Nie lubię krajów z przepychem i pogonią za pieniadzem gdzie siedzą
                        sami otyli Angole sączący drinki. Moze dlatego Turcja tak mi pasuje?
                        Nie wiem.
                        Proponuję jeszcze jeden przelot do Turcji i porównanie tego co było
                        10 lat a jest teraz. Ja co sezon widzę zmiany wiec mozesz sie
                        ździwić.
                      • Gość: kinga Re: oczywiscie ze bylam.. IP: *.chello.pl 28.01.09, 13:20

Ale po co sie kłucic?Każdy jezdzi tam gdzie lubi.Mnie nie stać na
                        malediwy ale między polskim morzem a turcją wybiore turcje.przede
                        wszystkim gwarancja pogody!!!A co do bezpieczeństwa-inny kraj inna
                        kultura i na pewne rzeczy należy zwracać uwage.tak jest wszedzie!
                  • grazynanowa Do Anka 22.01.09, 08:23
                    Te kontrole ,o ktorych pisalas ,sa robione ze wzgledu na
                    bezpieczenstwo(rowniez Twoje)Proponuje samotny spacerek o zmierzchu
                    lub noca w Polsce ,dla porownania ,gdzie jest bezpieczniej.
                    • grazynanowa Re: Do Anka 22.01.09, 08:30
                      Malediwy i co jeszcze????ja bylam, jest pieknie i nie do
                      porownania!!!ale my tutaj piszemy o Turcji!!!!i proponuje pozostac
                      przy temacie,Pani/Pan chwalipieta.
                      • Gość: maxim Re: Do Anka IP: *.subscribers.sferia.net 22.01.09, 09:17
                        Dziewczyny poprostu nie stać w tym roku aby jechać gdziekolwiek i
                        tak pisze.... Ja byłem zarówno na Ibizie, Majorce,
                        Egipcie....oczywiście, że Egipt jest sam w sobie "inny" ale to
                        właśnie jest piękne, inna kultura, zabytki ale nawet tam można wyjść
                        spokojnie i nic nam się nie stanie, gorzej chyba jest na Ibizie,
                        Majorce z bezpieczeństwem...a Turcja dla mnie to piękny, ciekawy
                        kraj, wracam tam już nie raz, tym razem raz po raz...pomimo ze byłem
                        tam już nie raz to zawsze odkrywam coś nowego, rejon turcji
                        egejskiej jest cudowny...odkrywanie i zwiedzanie nie skupia się
                        tylko do chodzenia na dyskoteki, po barach i w nocy po mieście... A
                        twoje doświadczenia z przed 10 lat to mogłabyś jako taka światowa
                        osóbka sama sobie porównać: to tak jakby ktoś był w polsce za czasów
                        PRL i opowiadał jak tu jest teraz. Turcja też się bardzo zmieniła,
                        jest o wiele bezpieczniejsza, chcą wejść do UE i to widać... A na
                        ulicach nikt nie zaczepia, a to że jakiś turek powie ci ze jesteś
                        piękna i się od razu w tobie zakochał, to chyba dla kobiety
                        komplement... chyba ze wolisz obgwizdywanie i wulgarne podrywy
                        polskich dresiarzy....Wiesz jeden woli jak mu pachnie a drugi....
                        Uwielbiam takich globtroterów jak ty, hotel, disko, bary i byłem w
                        Turcji, na Majorce, Maslediwach... no czasami wycieczka
                        fakultatywna....i to też męczy bo gorąco, bo trzeba jechać autokarem
                        z 6 godzin.... tu się z tobą zgodzę lepiej polskie brudne plaże,
                        zimne morze....
                        • Gość: Anka do maxima... moze ciebie nie stac IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.01.09, 21:47
                          Ja zawsze moge pojachac do apartamentu w Sopocie ktorego jestem
                          wlascicielka , i nie mam czym sie chwlali .
                          Malediwy owszem ale tylko zimą..
                          a Turcja coz byla ciekawa dla mnie 10 lat temu zanim zobaczylam Coco
                          palm beach, Cancun, Bahama.
                          Tyle...
                          • Gość: Emi10 Re: do Anki IP: *.xdsl.centertel.pl 23.01.09, 00:10
                            Ale z Ciebe wariatka!!! Po co wogóle odzywasz się na tym forum,
                            skoro masz apartament w Sopocie?! To sobie tam jedź i daj innym
                            spokój!!! Boże, jaka nawiedzona i bzdury w dodatku wypisuje... Chyba
                            chciała być prawnikiem i mieć w Sopocie APARTAMENT!!!!
                          • Gość: maxim Re: do maxima... moze ciebie nie stac IP: *.subscribers.sferia.net 23.01.09, 11:38
                            Chyba w atlasie :D
                            Ja jak lecę na Dominikanę nie wypisuję na forum o Turcji, Egipcie
                            itp.
                            Idź do lekarza, bo masz problem ze sobą, pewnie dopadła Cię depresja
                            bo wszyscy wokół ciebie wyjeżdżają a Ty nawet na prywatną kwaterę w
                            Sopocie nie masz:D
                            Ja mam mieszkanie w Bankoku i się nie chwalę...
                            Trochę taktu dziewczyno.... bo narazie to zrobiłaś z siebie
                            kompletną idio....
                            Leki nie są wcale takie drogie :D
                  • Gość: Ela Do Anki. IP: *.epsa.pl 22.01.09, 12:55
                    Wątek jest o kosmicznych cenach a nie o ludziach z kosmosu. Tak nawiasem mówiąc
                    zazdroszczę ludziom bujnej wyobraźni,czasami by się przydała.
                  • loola_kr hmmmm 22.01.09, 14:25
                    Gość portalu: Anka napisał(a):

>
                    > Do dyskoteki wchodza osobno kobiety osobno faceci i wykrywacz metali
                    > jak do sadu.
                    >

w Nowym Jorku tez się tak wchodzi do dyskotek.
                    • Gość: Anka do loli co????????????w New York...? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.01.09, 21:55
                      Chyba w polskiej dzielnicy albo dla czarnych , bo na pewno nie na
                      rewizji do klubow z kartą czlonkowska kosztujaca od 200
                      tysiecy$rocznie
                      Jak czytam te komentarze ze ja mam bujna wyobraznie...
                      Malediwy?
                      to koszt okolo 7 tysiecy na osobe w zimie to duzo?...
                      No teraz nie dziwie sie ze dla niektorych Turcja to Rarytas.
                      Wlasnie w tUrcji np w Side jest wstretna brudna woda plywajace glony
                      i czarny piach.
                      Ale obciach podniecac sie Turcja , przeciez nikt kto ma fundusze tam
                      nie jezdzi tylko biedota ktora pozniej chwali sie przed inna biedota
                      ze w Turcji byla.
                      W warszawie kazdy prawnik ma albo w Sopocie albo Na Mazurach
                      nieruchomosc i co oni tez maja wielka wyobraznie?...
                      • loola_kr o matko! 22.01.09, 22:03
                      • grazynanowa Do Anka 22.01.09, 22:35
                        Poszukaj forum dla milosnikow Sopotu !a jesli nie masz z kim
                        porozmawiac o swoich kompleksach ,to proponuje psychologa.
                        • olin1980 Re: Do Anka 22.01.09, 23:02
                          Nie dajcie się podpuszczać trollowi,to cały czas jedna i ta sama
                          osoba,siedzi przed kompem 24 h i ferment na forum sieje.
                          • yo_witka Re: Do Anka 23.01.09, 15:29
                            No coż Anko - na świecie już tak jest że są biedni i bogaci i nie
                            ma w tym nic złego.

Pozdrawiam wszystkich biedaków którzy jeżdżą do "brudnej
                            zasyfiałej" Turcji i mają tam cudowne wakacje.

A swoją drogą przykro mi - pewnie nie masz zbyt wielu przyjaciół -
                            to normalnie - plebs nie dorasta ci do pięt - musisz być bardzo
                            samotną i sfrustrowaną osobą - co widać w twoich postach
          • Gość: Seba Re: do anutki co? IP: *.swidnica.mm.pl 22.01.09, 22:44
            za 2 tyg w Alnyi(rezerwacja w listopadzie) all z gwarancją pokoju z widokiem na marze zapłaciłem 1897 zł
    • Gość: SARI Re: Kosmiczne ceny !!! IP: *.mikemi.net 21.01.09, 19:53
      PROPONUJĘ NADAL NIEDROGO
      PONIŻEJ 2 OFERTY:

www.allegro.pl/item531691943_turcja_all_inc_2_tygodnie_od_1699_zl_plaza_100m.html
      www.allegro.pl/item535207065_turcja_alanya_all_inc_1399_zl.html

All Inclusive
    • Gość: Vnn Re: Kosmiczne ceny !!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.01.09, 09:48
      ...
      • Gość: no more Re: Kosmiczne ceny !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.09, 11:56
        a ja sprawdzilem i...
        lipiec-sierpien
        2 tygodnie w 4 * hotelu zadna rewelka 3 tys/os
        • des4 niestety, ceny sa wyższe 28.01.09, 09:18
          hotele 4* AI przy plaży w Oludeniz czy Bodrum, które w zeszłym roku
          kosztowały w granicach 4000 zł na przełomie sieprnia/września, w
          tymo roku chodzą po ok. 5500-6000...oczywiście mowa o cenach
          katalogowych
          • Gość: olek bardzo dobrze i w maju beda jeszcze wyzsze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.09, 11:26
            ja sie ciesze bedzie na bank mniej polakow, wiekszosc nie pojedzie,
            bo tak naprawde tylko garstka wykupila First minute, wiekszosc z
            uoper maniaka czycha na lasty i tanszy kurs euro , ale idioci sie
            nie doczekaja nikt na lato nie zejdzie z ceny i bedzie malo lastwo
            bardzo drogie byle jakie hotele.
            i ci co pojda z kwitkiem beda jechac nad polskie morze bez
            rezerwacji szukajac tam tanizny, tam tez nic nie znadja bo tam maja
            Niemcow i dla nich odpowiedni standart , bo polacy nad baltykiem
            szukaja tylko tanizny .
            Tym czasem ja bee sie opalal bez polakow na plazy w Turcji bardzo
            dobrze , niech bedzie jeszcze drozej
            • Gość: ja Re: bardzo dobrze i w maju beda jeszcze wyzsze IP: 195.20.110.* 28.01.09, 11:47
              Czy Ty masz jakiś problem?
              • prehnit Re: bardzo dobrze i w maju beda jeszcze wyzsze 28.01.09, 12:26
                ma na pewno jeden z ortografią ;)
                • Gość: Lodiss Re: bardzo dobrze i w maju beda jeszcze wyzsze IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.01.09, 12:46
                  Będzie jeszcze drożej - nie łudzcie się turyści - nie łudzcie !
                  Lasty zostaną marniutkie a nawet jak coś ciekawego się pojawi to i
                  tak dla znajomych... wiem z autopsji :)
                  Poza tym euro nie spadnie nie wiadomo jak na dno aby potaniały na
                  wiosne czy lato wyjazdy.
                  Stracili ci którzy nie kupili na początku grudnia jak biura
                  uruchomiły oferty na lato 2009 i kursy euro był 3,90 zł teraz kupują
                  po mkursie euro 4,40 zł ////// a można było oszczedzić więcej w
                  grudniu. Tylko że wszyscy liczyli na spadki walut a tu prosze coraz
                  wyżej, wyżej, wyżej, .... i nic się turyści nie zmieni będzie tylko
                  drożej.
                  Sam sfrajerowałem się w ten sposób i zamiast w grudniu kupić po
                  kursie 3,90 zł to kupiłem na początku stycznia po kursie 4,20 zł
                  niby 0,30 groszy róznicy ale przy kwocie 1700 euro za całe wczasy,
                  straciłem przez miesiąc 510 zł :(((((((((((((
                  NIE WARTO CZEKAĆ - TEGO JESTEM PEWIEN
                  Udanych wakacji :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka