rene1978 03.08.09, 09:12 SUN CITY Oludeniz- czy ktoś tam był? Bardzo proszę o opinie Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dorasia1 Re: oludeniz Sun City 03.08.09, 10:22 Co konkretnie cię interesuje? Na forum jest kilka wątków o Sun City. My byliśmy tam na poczętki lipca i wróciliśmy zachwyceni. Hotel rewelacja, nie ma się do czego przyczepić. Odpowiedz Link Zgłoś
rene1978 Re: oludeniz Sun City 03.08.09, 13:28 czy hotel nie jest przy jakiejs dyskotece lub przy samej ulicy. jedzenie, pokoje, baseny, obsługa?? w jakiej czesci hotelu najlepiej wybrać pokój? moje gg 2208756 Odpowiedz Link Zgłoś
dorasia1 Re: oludeniz Sun City 03.08.09, 14:42 Oludeniz otoczone jest z trzech stron przez góry, z czwartej graniczy z morzem. To głównie dwu, trzykondygnacyjne kameralne hotele, sklepy, stragany oraz agencje turystyczne oferujące bliższe i dalsze wycieczki, paragliding i rafting. Nie ma tam dyskotek. Życie nocne ogranicza się do spacerów deptakiem wzdłuż plaży bądź przesiadywania w knajpkach. W niektórych są jakieś występy, w niektórych karaoke, w innych chyba można się pokręcić - ale NIE MA hałaśliwych dyskotek. Hotel położony jest kilkadziesiąt metrów od głównej ulicy Oludeniz, będącej również deptakiem. Ale w hotelu jest cicho i kameralnie. Hotel tonie w egzotycznej roślinności oraz przeróżnych kwiatach. Jedzenie; ekstra- nie do przejedzenia. Śniadania- różne płatki, mleko, turecki jogurt, świeże i kandyzowane owoece, ichnie wędliny, parówki, jajecznica, jajka gotowane, sery, pasty, dżemy, miód, ciastka, różnorodne pieczywo, sałatki. Na życzenie kucharz przyrządza naleśniki, jajka szadzone czy omlety twojej kompozycji. Soki, kawa, herbaty...Soki z dystrybutorów słodkie, za to na maksa rozcieńczone z wodą dobrze gaszą pragnienie. Lunch: kilka rodzajów mięs; nuggetsy drobiowe, róznorodne kebaby (raz tradycyjne, raz jak nasz szaszłyk, to znów kulki z mielonego mięsa nadziewane na patyki). Czasem gulasz, czasem duszone w warzywach, czasem pieczony kurczak...Frytki, ryż, makarony, zapiekane ziemniaki. Nadziewane pomidory, bakłażany. Warzywa surowe, z wody lub zapiekane. Sałatki. Owoece. Ciastka. Lody kulkowe. Kolacja: najważniejszy dla Turków posiłek, wieczorna volta. Bardziej uroczyście i elegancko. Żarcie podobnie jak lunch, ale jeszcze więcej. Zawsze coś extra z grilla. Do tegoa rewia ciast - bajecznie kolorowe rolady lub piękne torty wielkości sporego stołu. Cukiernik - mistrz świata (chyba). Chłopaki z obsługi przesympatyczni, uśmiechnięci, profesjonalni. Zastanawiałam się kiedy im się to znudzi... Do tego potrafią odstawić niezły show- bo wyobraźcie sobie spontanicznie kilkunastu chłopa zaczyna w rządku tańczyć tradycyjny taniec turecki... Barmani też mili i hojnie leją alkohole (całkiem niezłe), pomimo tego że przez cały dzień muszą słuchać Vivy Polska, która leci w barze. Chyba dyrekcja hotelu chce zrobić przyjemność polskim gościom. Pokoje; chyba wszystko jedno gdzie- może tylko nie przy basenie, tam może być głośno. Pokoje niezbyt duże ale ładne, klimatyzacja indywidualna. Czysto. Sprzątane codziennie. Jak zostawisz Pani sprzątającej euro czy 2 to ci ukręci jakieś cuda na kiju z ręcznika. Ostaniej nocy zastaliśmy łóżko obsypane płatkami kwiatów. Miło. Baseny; są 4. Duży - bodaj największy w całym Oludeniz, kryty (nie byłam), basen relaksacyjny (w cichej strefie, dla dorosłych) oraz brodzik dla dzieci. Czyste. Są jakieś animacje podczas dnia, nie korzystaliśmy. Stół do ping- ponga, łaźnia turecka (płatna). Atmosfera w hotelu super. Facet od paraglidingu powiedział (tu cytat), że jest to najlepszy hotel w Oludeniz. Poza tym chyba w ciemno można polecić hotele NOA HOTELS. Do tej sieci należy też Marmaris Palace. Znajomi byli zachwyceni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: urlop*2 Re: oludeniz Sun City IP: 94.254.194.* 07.08.09, 20:59 Też się tam wybieramy, dwie osoby, 24.08 wylatujemy. Opinie podobno dobre o hotelu, zastanawiam się czy jest sens wkładać w paszport jakiś "datek"? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewa Re: oludeniz Sun City IP: *.cust.tele2.pl 07.08.09, 23:05 Nie wiem po co,raczej dostaniesz dobry pokój o numerach ok.100 bo tam głównie lokują polaków,dobre miejsce,wszędzie blisko a jednocześnie nie słychać hałasów z basenu i animacji.Wystarczy obowiązkowo dać coś boyowi,który wskaże Ci drogę do pokoju i zawiezie bagaż.Jeśli już koniecznie chcesz dostać pokój z mocną,naprawdę indywidualnie sterowaną klimatyzacją(w bungalowach dmuchała słabo dla nas niewystarczająco)to takie pokoje są w budynku koło basenu ale tam znowu głosno. Hotel naprawdę świetny.Można korzystać także z hotelu Oludeniz Resort przy plazy(takie same opaski)Można wyskoczyć podczas plażowania po napoje i drinki,można też pochodzić,porównać,posiedzieć. Dyskoteki są w sąsiedniej miejscowości po drodze do Fetye Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: para Re: oludeniz Sun City IP: 188.33.79.* 12.08.09, 20:19 a może ktoś tam się wybiera pod koniec sierpnia? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bee Re: oludeniz Sun City IP: *.sta.asta-net.com.pl 19.08.09, 15:29 Z Poznnaia lecimy 31 sierpnia, dwie osoby + dziecko 5 lat Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: justyna205 Re: oludeniz Sun City IP: *.olsztyn.mm.pl 03.01.10, 17:30 Witam serdecznie, a mogłabyś mi powiedzieć z jakim biurem byłaś w Su City?? Na obecną chwilę ma go tylko triada a tego biura chciałabym uniknąć za wszelką cenę - znajomi się bardzo zaiwedli mieli zepsute wakacje : ( Pozdrawiam serdecznie i z góry dziękuję. Odpowiedz Link Zgłoś
dorasia1 Re: oludeniz Sun City 05.01.10, 12:07 Witam. No właśnie byłam z Triadą. Nie zawiodŁam się wcale- co wiecej- uważam,że było zupełnie rewelacyjnie. Byłam nawet z Triadą na objeździe - też było OK. Wcześniej byłam z Triadą na Krecie - też wszystko zgodnie z ofertą. Bywałam z innymi biurami, jeździliśmy też bez biur. Nie mam o dziwo traumatycznych przeżyć. Osobiście najgorzej wspominam przygodę z Itaką. Uważam, że trzeba samemu poszukać tego, co Cię interesuje, poszperać w internetowych opiniach i dokładnie czytać umowę. Jeżeli hotel ma fajne opinie to jakie ma znaczenie czy jedziesz z Triadą czy z Nekermanem (na którego sypią się na forach ostatnio gromy)? Odnośnie Sun City - na spotkaniu z rezydentką CAŁA GRUPA powiedziała, że wszystko im się podoba i są b. zadowoleni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jolka Re: oludeniz Sun City IP: *.bialapodlaska.vectranet.pl 14.08.09, 13:38 Właśnie wróciłam z hotelu Sun City - bajer niesamowity, jestem pod wrażeniem. Na pewno tam wrócę. Wspaniała atmosfera, przemiła obsługa, przepiękna zieleń, czysto, różnorodność w wyborze posiłków, a kolacje przepyszne i wyśmienite. Jedynie plaża hotelowa zrobiła na mnie nie korzystne wrażenie - więc nie polecam, lepiej wybrać sie na plaże przy Lagunie jest pięknie i woda przezroczysta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga Re: oludeniz Sun City IP: 83.168.91.* 17.08.09, 09:04 Witam, Ja wybieram się do holetu sun city 7.09. chciałam sie dowiedzieć czy lezaki w Lagunie są płatne? i jakie to są ewentualnie koszta? Cieszę się że opinie są tak pozytywne. Ja w ubiegłym roku byłam w Side i było bajkowo. Dlatego zdecydowaliśmy o ponownym wyjeździe do tego kraju. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marta Re: oludeniz Sun City IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.08.09, 13:07 czesc,pewnie sie spotkamy w hotelu lub na lotnisku bo tez tam jade w tym terminie :) lezaki na lagunie sa platne,zas na naszej prywatnej plazy nie, ktora niby tez jest n alagunie ale zupelnie z innej strony i widok jest jak na jezioro Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga Re: oludeniz Sun City IP: 83.168.91.* 17.08.09, 13:24 :) dziękuję za odpowiedz i do zobaczenia na miejscu :) Jeśli uda nam się jakoś poznać :) pozdrawiam i życzę udanego Urlopu!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jula Re: oludeniz Sun City IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.08.09, 14:21 Potwierdzam opinie o Sun City. Jest naprawdę super ;) Leżaki przy lagunie o ile pamiętam 8 lira (ok 18 zł) za dzień. Ale jest tam fajnie ;) Szkoda tylko że wejście do wody w oludeniz kiepskie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga Re: oludeniz Sun City IP: 83.168.91.* 20.08.09, 08:27 bardzo dziękuję za wszystkie odpowiedzi i pozdrawiam serdecznie :) Odpowiedz Link Zgłoś