Dodaj do ulubionych

WZW B Interferon alfa 2 a

17.04.10, 19:24
Witam mam takie pytanie w środę skończyłem ostatni zastrzyk tego Interferonu i
na przykład jakbym chciał sobie wypić piwko może 2 to jak to by podziałało na
mój organizm jak długo ten lek utrzymuje się w organizmie i czy pijąc te piwo
nic mi nie grozi ? proszę o odpowiedz
Obserwuj wątek
    • foxy90 Re: WZW B Interferon alfa 2 a 17.04.10, 19:29
      Leki utrzymują się w organizmie ~7 miesięcy (tak mówi producent), aczkolwiek
      skutki uboczne pacjenci odczuwają czasem dłużej, więc może być to więcej niż 7
      miesięcy.
      Generalnie powiem tak - napić się możesz, jeśli bardzo chcesz, ale nikt z nas
      nie wie, jak Twój organizm zareaguje.
      Jeżeli dłuższy czas nie piłeś, to możesz się wstawić jednym piwem ;)
      A jeżeli chodzi o działanie alkoholu i interferonu - możesz np. wymiotować i
      mieć nieciekawe skutki uboczne, ale każdy organizm reaguje inaczej i ciężko
      określić, jak Ty zareagujesz, równie dobrze może Ci zupełnie nic nie być.
      • pinky166 Re: WZW B Interferon alfa 2 a 17.04.10, 19:43
        aha ok dzięki a kuracje skończyłem tydzień temu w środę pomyliło mi się heeh
        minęło 10 dni i od razu czuje ze mój organizm lepiej funkcjonuję a z tym piwem
        to sam nie wiem czy wypić :D albo troszkę winka jakby tak trochę się boję.
        Lekarz mi mówił że nawet w czasie terapii alkohol może doprowadzić do Śmierci.
        • foxy90 Re: WZW B Interferon alfa 2 a 17.04.10, 19:53
          Jak się boisz, to nie pij :)
          Trochę wina i tak Ci nic nie da, a się będziesz stresować.
          Co do alkoholu w czasie terapii - fakt, jest niewskazany, bo reakcja alkoholu z
          lekami moze być nieciekawa.
          Ja raz w trakcie leczenia napiłam się szklankę (200ml) piwa. Czyli tyle, co nic.
          Ale tak się fatalnie czułam i tak wymiotowałam, że nie mam zamiaru tego
          powtarzać więcej, nie warto :)
          • pinky166 Re: WZW B Interferon alfa 2 a 17.04.10, 19:57
            Hehe bo lekarz mi tak nagadał ale słyszałem że ludzie pili nawet w czasie
            kuracji i nic się im nie działo. Ja piłem piwa bezalkoholowe w sumie maja 0.5%
            alkoholu a wypijałem po 4 nawet i nic się nie działo to nie mam pojęcia jak by
            było po 1 piwku

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka