Dodaj do ulubionych

heelp! moja buziuńka :(((

16.05.10, 19:57
witam... jestem po 9 tyg.leczenia (120 mg.interku i 5 tabletek ryby.) a od tyg. w mojej buzi dzieje się kosmos bolący że pójdę za chwilę w świat przez to...boli mnie okropnie język i dziąsła...nic nie mogę jeść, a pić to tylko letnie napoje. W ogóle cały smak i zapach mi się zmienił. Ząbki mam zdrowe, zawsze o nie dbam...boję się że mi wypadną bo mam jakieś wrażliwe teraz...czuję jakbym wióry jakieś ciągle miała w buzi... może macie pomysły czy też swoje doświadczenia by można choć trochę ulżyć mojej jamie ustnej...aż mi się wyć chce!!!
Obserwuj wątek
    • foxy90 Re: heelp! moja buziuńka :((( 16.05.10, 20:19
      Nawadniaj dobrze organizm, to jest sposób na te 'wióry w buzi'. U mnie w dzień
      nie ma z tym problemu, natomiast w nocy musi stać woda przy łóżku, bo wręcz
      oddychać nie mogę przez tę suchość.
      Ale picie dużych ilości wody niegazowanej, soków itd. pomaga (przynajmniej mi).
      Jeżeli chodzi o bolący język i buzię w środku, pewnie afty Ci się robią, więc
      jedz jogurty (najlepiej naturalne), albo kup sobie coś, co bierze się osłonowo
      przy antybiotykach, np. Trilac - pomaga.
      Na bolące dziąsła, porządna pasta do zębów, u mnie dobrze sprawdza się Lacalut.
      Smak mi się też zmienił, ale na to już nic się nie poradzi :)
    • bananarama-live Re: heelp! moja buziuńka :((( 19.05.10, 07:15
      Kup DentoseptA Mi i Goździkowej pomagało. Kosztuje grosze, ale po kilku razach
      ,są efekty. Łykaj np Maxyvit 1 tabl dziennie.
      • evita_25 Re: już ok :))) 24.05.10, 18:11
        minęło to wstrętostwo wreszcie :D O niebo lepiej...w ogóle to miałam jakiś "ciężki tydzień"...oby nigdy nie powrócił... ale wczoraj zasuwałam do zoo na rowerku, 1.5 godz. w jedną stronę, ale miałam powera :))) aż nie wierzę...wszystkich Was ściskam...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka