ags-1 02.08.10, 17:06 Czy wczesniej ustala sie termin pobytu w szpitalu na wolskiej?Czy na wolskiej leczenie poprzedzone jest biopsja, pobytem w szpitalu.....? jak to tam wyglada? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mario_facet Re: do mario_facet 02.08.10, 18:07 U mnie wygladało to tak. Genotyp i fibrotest robiłem we własnym zakresie (czyli za własne fundusze). Chodziłem do poradni na Wolskiej i po zrobieniu fibrotestu i obejrzeniu wyników przez lekarza z tamtejszej poradni dostałem skierowanie na oddział dzienny. Na oddziale dziennym po rozmowie z lekarzem zostałem zakwalifikowany do leczenia (biopsji nie robiłem bo mam przeciwskazanie - jestem po udarze i biorę leki przeciwpłytkowe). Także w szpitalu na normalnym oddziale nie przebywałem. Odpowiedz Link Zgłoś
ags-1 Re: do mario_facet 03.08.10, 10:33 dziękuję za informacje. Szybko zaczęłeś leczenie..czy było to zwiążaen ze złym stanem wątroby czy teraz tak skrócił się czas oczekiwania na leczenie?Gdzie robiłeś genotyp i fibrotest? jaki był (mniej więcej:) koszt tych badań?do poradni potrzebne jest skierowanie? można zapisac się telefonicznie?wiem, że moje pytania mogą wydać się śmieszne ale będę wdzięczna za odpowiedź. MAm malutkie dziecko i wizyta na wlskiej celem zasięgnięcia informacji to dla mnie cała wyprawa. Odpowiedz Link Zgłoś
mario_facet Re: do mario_facet 04.08.10, 14:19 Trzeba wziąć skierowanie do poradni na Wolskiej od lekarza pierwszego kontaktu. Tam na miejscu (w poradni) panie z rejestracji zakładają kartę (dlatego trzeba mieć dokumenty i dowód ubezpieczenia). Na pierwszą wizytę w poradni trzeba poczekać pewnie jakieś 2-3 tygodnie (takie są terminy). W tym czasie trzeba zrobić badania: morfologia pełna + płytki, transaminazy Alt Asp, GGTP, cholesterol, wskaźnik protrombinowy, USG jamy brzusznej (możesz zrobić to wcześniej - trzeba tylko zaatakować lekarza pierwszego kontaktu). Przy pierwszej wizycie u lekarza specjalisty zostaniesz poinformowana o m.in. konieczności zrobienia genotypu - i tu są dwie drogi - w ramach NFZ - kładą Cię do szpitala na jakieś 3 dni na genotyp i ewentualnie biopsję; ewentualnie możesz zrobić odpłatnie genotyp w laboratorium przy szpitalu (koszt 390 zł - idziesz oddajesz krew i przyjeżdżasz po wynik) i fibrotest w laboratorium Synevo ul. Dzika 4 (rzut beretem od Arkadii). Koszt fibrotestu jak ja robiłem wynosił ok. 585 zł - teraz podobno jest taniej bo jest jakaś promocja). Nie wiem co spowodowało, ze tak szybko dostałem sie na leczenie - wieksza pula czy wyniki fibrotestu (bo są mało fajne). Odpowiedz Link Zgłoś