Dodaj do ulubionych

Biopsja w Łodzi :(

02.11.11, 10:56
Czy ktoś z Forumowiczów oczekuje może na biopsję w Szpitalu im. Biegańskiego w Łodzi? Jakie macie doświadczenia? Nie dość, że oczekuje się tu ok. 10 miesięcy, to mimo wyznaczonego wstępnie terminu dowiedziałam się, że obecnie nie ma miejsc. Skandal po prostu. Wizyta ustalona w przychodni w marcu (!) na grudzień mija się z celem, skoro wyników nie będzie. Na nowy rok nie ma zapisów, więc najprawdopodobniej na samą wizytę w poradni hepatologicznej znowu poczekam jakieś pół roku. Niekończąca się historia. To dopiero diagnostyka (trwa w moim wypadku jakieś 1,5 roku) a gdzie kolejka na leczenie :(
Obserwuj wątek
    • sadman666.3 Re: Biopsja w Łodzi :( 03.11.11, 08:46
      mialem w tym szpitalu dwie biopsje gdyz jestem z lodzi.na zadna nie czekalem dluzej niz miesiac.przed terapia experymentalna na ktorej teraz jestem to w ogole wzieli mnie na biopsje od reki.miejsce sie znalazlo w szpitalu.pierwsza biopsje robil mi dr wrodycki--super poszlo i nawet nie bolalo po zabiegu za bardzo.dobrze sie wkul i trafil gdzie trzeba.natomiast druga biopsje robil mi inny mlody lekarz.nie poszlo mu wcale.zachaczyl o jakis nerw i bol byl straszny.ale to w sumie nie jego wina bo igla idzie w ciemno i nie wiadomo na co trafi.jednak nastepnym razem nie ide juz na biopsje tylko fibroscan.polecam.
      • sadman666.3 Re: Biopsja w Łodzi :( 04.11.11, 08:15
        dodam jeszcze ze w sprawie biopsji zalezy na kogo sie trafi.jeden lekarz ma mozliwosci zrobienia biopsji od reki i nie ma problemow ze znalezieniem miejsca w szpitalu.tak bylo u mnie gdy dr wrodycki wykryl u mnie hcv i zaordynowal dalsze leczenie.( co prawda przyjmowal mnie wtedy w prywatnej klinice),ba--nawet sam do mnie zadzwonil i poinformowal ze tego i tego dnia mam sie stawic w szpitalu bo jest miejsce.czekalem na to miesiac.
        przed przystapieniem do terapi experymentalnej doc.piekarska tez szybko znalazla dla mnie miejsce w szpitalu na biopsje gdyz biopsja byla niezbedna do tej terapii i nie moglem czekac.
        generalnie lepiej jest gdy zainteresuje sie toba ktos ze szpitala a nie z przychodni.choc musze powiedziec ze lekarze ze szpitala tez udzielaja sie w przychodni.
        wydaje mi sie ze trzeba trafic na odpowiednia osobe.
        • agusiasz99 Re: Biopsja w Łodzi :( 04.11.11, 10:00
          Dzięki za pomoc. Postaram się znaleźć jakiegoś lekarza ze szpitala, może wtedy uda mi się dostać na biopsję. Tak w ogóle to chyba niewiele osób z forum leczy się w Łodzi. Pozdrawiam
          • sadman666.3 Re: Biopsja w Łodzi :( 04.11.11, 10:45
            no wiesz---to forum jest ogolnopolskie--wiec sa tu przypadki z calej polski.
    • agusiasz99 Re: Biopsja w Łodzi :( 12.11.11, 10:26
      No i po biopsji :) Cuda się zdarzają i już po kilku dniach trafiłam do szpitala. Oddział bardzo przyjemny, pielęgniarki miłe, lekarze fachowi. Obyło się bez bólu i komplikacji. Jednym słowem nic strasznego. Teraz tylko oczekiwanie na wyniki i mam nadzieję kwalifikacja do leczenia. Pozdrawiam wszystkich
      • sadman666.3 Re: Biopsja w Łodzi :( 12.11.11, 12:25
        mam nadzieje ze moje porady --do kogo sie zglosic --przydaly sie.pozdrawiam.
        • agusiasz99 Re: Biopsja w Łodzi :( 12.12.11, 18:01
          Za porady oczywiście dziękuję :)
          A dzisiaj wyniki biopsji: G1 S2. Wiem, że nie jest źle :)
          Ale pojawia się kolejne pytanie. Zdecydować się najpierw na drugie dziecko czy leczenie? Myślę, że znaczenie ma tu również mój wiek: 35 lat. Kiedyś kombinowałam, że w czasie oczekiwania na leczenie, urodzę dziecko i potem grzecznie rozpocznę kurację. Niestety obawiam się, że po ciąży wyląduję znowu na końcu kolejki. Być może znowu trzeba będzie zaliczyć prawie roczne oczekiwanie na biopsję itp. Macie może jakieś sugestie? Albo ktoś był w podobnej sytuacji?
          Pozdrawiam

• sadman666.3 Re: Biopsja w Łodzi :( 15.12.11, 20:47
            skoro zrobilas biopsje to szkoda tracic czasu.ona jest wazna tylko 2 lata,potem trzeba robic nowa.skoro zdecydowalas sie na biopsje i poszlo szybko to mysle ze warto zaczac leczenie.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka