Dodaj do ulubionych

procentowe szanse wyleczenia

IP: *.internetia.net.pl 27.01.14, 20:23
Hej, chciałbym się dowiedzieć mniej więcej ile mam procent szans na wyleczenie, skoro po 12 i 24 tygodniach miałem minus. Leczę się PegIntronem i Rybawiryną, mam genotyp 1b i niska wiremie z tego co wiem poniżej 15 tysięcy. Jest to moja pierwsza terapia, do końca zostało bodajże 4 zastrzyki.
Obserwuj wątek
    • kiepski476 Re: procentowe szanse wyleczenia 27.01.14, 20:30
      Odejmij od 100:
      www.hepatitisc.pl/docs/index.php?pokaz&path=.&plik=Sulkowski_IDEAL-08.jpg
      Pamiętaj, że to są średnie, a różnice osobnicze są bardzo duże.
      • kiepski476 Re: procentowe szanse wyleczenia 27.01.14, 20:31
        Warto jeszcze zaznaczyć, że to są amerykańskie, gdzie najpopularniejszy jest genotyp 1a, trochę trudniejszy do wyleczenia niż 1b.
    • Gość: wrozka Re: procentowe szanse wyleczenia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.14, 10:04
      Witaj!
      u mnie jest podobnie pozostalo 15 strzalow,dwa minusy za mną,w 4 tyg bylo jeszcze 400 jednostek wira,ale wyjsciowo bylo wiecej niz u Ciebie...tez juz wpadam w panike...wczoraj rozmawialam z lekarzem,mowi ze szanse sa spore,jednakze widziala podobne sytuacje i byly nawroty:-( takze pozostaje uzbroic sie w cierpliwosc i wierzyc ze bedziemy tymi Szczesliwcami:-)
      • Gość: hanys przodowy Re: procentowe szanse wyleczenia IP: *.internetia.net.pl 29.01.14, 14:22
        ja tam staram się o tym nie myśleć, uda się to się uda, nie to nie :). Miejmy nadzieję, że kiedyś w razie jakby coś uda nam się dziada zniszczyć :D
        • Gość: wrozka Re: procentowe szanse wyleczenia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.14, 19:54
          Ooo bardzo racjonalnie:-) musimy miec dystans bo lepiej sie przygotowac niz rozczarowac! Ale wiesz co?uda sie:-) choc troszke mnie zmartwily te tabelki od "Dr" Kiepskiego bo o ile dobrze rozczytalam to Pegasys+Copegus ma troszke gorsze efekty,a ja wlasnie nimi sie lecze...
          • Gość: wrozka Re: procentowe szanse wyleczenia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.14, 19:58
            Mam prosbe napisz ile bylo wirusa u Ciebie po 4 tyg leczenia? I obiecaj pochwalic sie wynikiem z konca terapii a obowiazkowo z pol roku po:-)
            • Gość: hanys przodowy Re: procentowe szanse wyleczenia IP: *.internetia.net.pl 29.01.14, 20:04
              może napisz mi na maila 19norbert91@gmail.com ;)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka