Dodaj do ulubionych

owoce ostropestu

IP: 46.22.167.* 22.09.15, 12:48
Witam, czy owoce ostropestu można bezpiecznie jeść całe? Na opakowaniu jest napisane żeby mielić lub jeść całe. Z drugiej strony "na sieci" wszędzie piszą żeby mielić. Błahostka ale fajnie by było wiedzieć jak to jest.
Obserwuj wątek
    • Gość: Misia Re: owoce ostropestu IP: *.adsl.inetia.pl 25.09.15, 07:51
      Wydaje mi się, że to ciężko zjeść w całości? Są twarde. Ja piję codziennie olej z ostropestu, tam jest skoncentrowane wszystko, co najlepsze w nasionach. A i mniej kłopotliwe :-)
    • clean1 Re: owoce ostropestu 08.10.15, 20:04
      Na ile się orientuję to same owoce czy w całości czy mielone są "nic nie warte"... Tylko wyciąg...!!! (Livenorm albo Sylimarol), jeszcze ponoć jest coś w zastrzykach i ewentualnie nalewki z ostropestu...
    • Gość: kamil130 Re: owoce ostropestu IP: *.rwd.prospect.pl 12.10.15, 19:04
      Poważnie? Kurde, głupieje już od tych wiadomości, miałem wątpliwości czy w ogóle suplementy działają, lekarz zapisuje mi tylko Proursan, i tak biorę regularnie masę suplementów i nie wiem czy to cokolwiek daje.
    • Gość: Barti82 Re: owoce ostropestu IP: 195.187.93.* 28.05.18, 11:11
      Ja bardzo długo już wcinam ostropest mielony, np. w biedronce jest..na dużą łyżkę popijam trochę wodą żeby to przełknąć, sobie to gryze, też szukałem informacji, i wszędzie są inne
    • pan_gdansk Re: owoce ostropestu 18.06.18, 10:57
      Polecam pić olej z ostropestu,ale jakiejś dobrej firmy (najlepiej kupić w sklepie ziołowym). Należy go pić nieustannie jeśli się ma hcv. Jestem wyleczony, nie mam zniszczonej wątroby po 20 latach zakażenia i powiedzmy sobie bywało ze ostro imprezowałem. Piłem natomiast przez około 6 lat olej z ostropestu i to za nim było to modne a lekarze uważali ze to sciema. Jestem przekonany że to uratowało mi wątrobę. Kieliszek rano i kieliszek wieczorem (25 gr) Mozna i nasiona ponoć mają większa dawkę leku.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka