Dodaj do ulubionych

Choroby serca a leki najnowszej generacji

20.02.17, 20:46
Może ktoś ma taki problem ?
Obserwuj wątek
    • kiepski476 Re: Choroby serca a leki najnowszej generacji 20.02.17, 20:53
      Jedyny problem, jaki znam, to niebezpieczne interakcje sofosbuviru z amiodaronem (np. Cordarone, Opacorden) stosowanym do leczenia arytmii serca.
    • synio123 Re: Choroby serca a leki najnowszej generacji 20.02.17, 21:12
      Nowe leki niestety wchodzą w reakcję z niektórymi lekami stosowanymi przy nadciśnieniu, mogą nawet powodować bradykardię. Poczytaj ulotkę harvoni:

www.ema.europa.eu/docs/pl_PL/document_library/EPAR_-_Product_Information/human/003850/WC500177995.pdf

Ja przy braniu indyjskiego zamiennika harvoni miałem zwolnione tętno i obniżone ciśnienie przez cały okres terapii. Przed terapią zawsze miałem ciśnienie 110/85 a w czasie terapii 100/75 czasami 98/72 i czasami czułem się bardzo słabo. Nie przyjmowałem żadnych leków na serce, zawsze byłem niskociśnieniowcem. Czytałem gdzieś na forum, że jakaś kobieta też zgłaszała duży spadek ciśnienia i tętna podczas terapii, nawet większy niż u mnie, wcześniej nie miała żadnych problemów z sercem, też podczas terapii harvoni. Tyle mogę Ci napisać od siebie.
      • kiepski476 Re: Choroby serca a leki najnowszej generacji 21.02.17, 09:11
        Interakcje leków przeciwwirusowych z innymi lekami można sprawdzić na witrynie Uniwersytetu w Liverpoolu:
        www.hep-druginteractions.org/checker

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka