bananarama-live 20.03.08, 10:47 Wybieram sie na wczasy do Grecji, bede musiał wziac dwie dawki ze soba. Czy wystarczy ,ze wezme je w styropianowym pojemniku? Jak bardzo wrazliwy jest na temperature? Jak rozwiazaliscie transport? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mordeczek Re: Interferon a wyjazd 20.03.08, 11:25 Nie wystarczy pojemnik, interferom ma byc przechowywany w chlodnym miejscu, np. w lodowce. Podczas terapii nie robilem zadnych urlopow. Odpowiedz Link Zgłoś
bananarama-live Re: Interferon a wyjazd 21.03.08, 08:14 Kolego mordziaty, mówisz to z takim przekąsem, ze huhu. Czy to zle ze chce normalnie funkcjonowac, zapomniec, nie robic rodzinie problemów? Nie czuje sie az tak zle, zeby zamknac sie w domu i czekac na smierc. Domyslam sie, ze jestes zły na cały swiat, ale ja tez moge byc,bo terapia w toku. Wazne zeby wira było mało i nie był tak aktywny - jak zapewne jest u Ciebie. Sam piszesz ,ze beda nowe leki wiec bedzie dobrze. Wiecej optymizmu, którego nie wyczuwam u Ciebie ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
jan-w Re: Interferon a wyjazd 20.03.08, 12:50 Są różne torebki izolujące termicznie. Czasem dają nawet bezpłatnie w aptekach. Ochładzasz torebkę w lodówce, a po przylocie na miejsce, wkładasz interferon do mini-baru, zamiast ouzo. Odpowiedz Link Zgłoś
bananarama-live Re: Interferon a wyjazd 20.03.08, 14:31 To jest myśl. Włoze do steropianu+ torba izolujaca. No chyba dobrze mu bedzie tam :] Odpowiedz Link Zgłoś
mmagik Re: Interferon a wyjazd 22.03.08, 10:16 Jestes zajebiście odważny z tym wyjazdem zeby sobie podczas terapi robic wczasy tak daleko od lekarza prowadzącego. Ale moze jestem przewrazliwiony bo pare razy skutki uboczne sie nasiliły nagle i musiałem szukac pomocy u lekarzy różnych specjalności i konsultowac podane leki z zakaznikami Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
bananarama-live Re: Interferon a wyjazd 22.03.08, 12:26 Powiem szczerze, ze nie jestem zachwycony z tego wyjazdu, ale ten urlop, planowalismy bardzo długo, a choroba pojawiła sie niespodziewanie. Gdybym sie rozmyslił, zrobiłbym w bambuko kilka osób. To juz bedzie sama koncówka leczenia i niewykluczone, ze mój stan nie pozwoli mi jechac. Na razie jest ok. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
stefffan Re: Interferon a wyjazd 21.03.08, 19:36 Przewiez w przenosnej lodowce (z wkladem), a potem najlepiej do lodowki stalej na miejscu i po problemie. Jesli przez pare godzin IFN bedzie "przebywal" w temp. pokojowej, nic sie nie stanie - tak mnie zapewniali lekarze. Ja lecialem (co prawda zima) samolotem i nawet przez te pare godzin nie stosowalem zadnych srodkow (fiolka z IFN w pudelku). A potem - tak jak pisalem - do miejscowej lodowki. Dasz rade! Wazne, zeby dobrze, zdrowo sie trzymac i (mozliwie) nie przejmowac. Zdrowia zycze! Odpowiedz Link Zgłoś
zakielek Re: Interferon a wyjazd 21.03.08, 21:57 A jakim srodkiem transportu. Albo termos, albo jak pisali wcześniej lodówka samochodowa. Mój kolega pojechał (poleciał) do Arabii, tam nic mu nie było do momentu wyczerpujacej gorskiej wycieczki Z tego co opisywał arabowie znosili go z gór na wielbładzie :) Przerwał swój urlop i wrócił do domu. Wiec uważaj na temperaturę i odpoczywaj..(do interferonu miał termos miał problemy na lotnisku z termosem - ale poleciał) MIŁEGO URLOPU Odpowiedz Link Zgłoś