sami16 07.11.08, 15:07 Mam pytanie kiedy może na nastąpić przerwanie terapii i z jakiego powodu???? :)) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jan-w Re: przerwanie terapii 07.11.08, 22:58 Zakielek, ty powinieneś wiedzieć coś więcej o ewentualnym zastosowaniu tutaj EPO? Odpowiedz Link Zgłoś
zakielek Re: przerwanie terapii 08.11.08, 15:58 EPO jest tak samo dostępne jak leki ( obiecane przez MZ) dla ludzi chorych na hemofilię. Jeżeli przerwa ma być spowodowana znacznym spadkiem hemoglobiny to warto zwrócić się z tym problemem do dobrego hematologa. Odpowiedz Link Zgłoś
mordeczek Re: przerwanie terapii 07.11.08, 19:42 Ja bym nie przerywal. Chyba ze zaistanialoby: brak reakcji na interferon, zagrozenie zdrowia lub zycia srodkami ubocznymi. ....czy inne naprawde katastrofy. Odpowiedz Link Zgłoś
sami16 Re: przerwanie terapii 07.11.08, 22:31 To znaczy tak..... Ja tez nie chce przerywać. Jak co tydzien byłam wczoraj na pobraniu krwi. a dzis do lakarza w poradni tam pani stwierdziła <3 tyg zmniejszonej dawki ze wzgledu na morfologie> nie podejmie decyzji co dalej i ile zastrzyk tym bardziej ze morf. spadła od ostatniego razu i odesłala mnie do szpitala na izbe. Tam ordynator<pani> kazała wziąc 0,5 dawki i wypisała katrke ze skierowaniem na przyszly czwrtek do szpitala<wszystkie jakies tam wazne badanie i pojecie decyzji o dalszym leczeniu. W miedzy czasie powiedziała cos w stylu <nalezy leczenie w miom przypadku jak najduzej ciągnać<az3 i wł3>. i ogolnie miała taki fajny nastrój ale mysle ze bedzie dobrze:)))) Odpowiedz Link Zgłoś
bananarama-live Re: przerwanie terapii 08.11.08, 05:59 Ludziska - powiem wam na swoim przykładzie. Spadły mi wszelaka morfologie, ale tak do przezycia. normalny dr zastosował zmniejszenie dawki, ja dałem <czekoladki> i jechałem nadal tym samym kursem. Dupa sie trzesła , ale co tam. Cholera, ludzie kochane. Nie trzescie zadem.Jesli ktos chce pogadac na temat - to wio, mam ku...kie przezycie za soba. Jestem zywy i nie tworze pieprzonych spraw. jan w to klimat, ja wsiok. Odpowiedz Link Zgłoś