ags-1 07.12.08, 22:01 Moze cos ktos moze polecic na suchosc w ustach, taki dziwny posmak...nawet ciezko to opisac ale jesli to zasluga leczenia to na pewno co niektorzy wiedza o czym pisze..bede wdzieczna za rady Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
rozalka.com Re: suchosc w ustach 07.12.08, 22:29 podobno są jakies tabletki/cukierki do kupienia w aptece, nie znam nazwy, ale jak pójdziesz i zapytasz, napewno farmaceuta pomoże. dokładnie wiem o co chodzi, ja przez pierwsze tygodnie miałam podobnie, poprostu okropność, piłam dużo płynów, ciągle i ciągle, poza domem guma do żucia, albo tic-taki, Odpowiedz Link Zgłoś
inna1_3 Re: suchosc w ustach 07.12.08, 22:48 Dokladnie wiem o czym piszesz.Mi zalecono sztuczna sline w aerozolu,ale to tak ochydnie brzmi,ze nie kupilam. Odpowiedz Link Zgłoś
izzi83 Re: suchosc w ustach 07.12.08, 23:14 sluchaj,sa takie tabletki, nazywaja sie Isla.najlepiej smakuja porzeczkowe:)pokrywaja blone sluzowa powlaczka.lekko nawilzaja i przede wszystkim zmieniaja smak w ustach:)ja na szczescie nie mialam tej suchosci an poczatku terapii,ale za to dopadla mnie teraz-po 7 tyg leczeniach.ale jest to spowodowane wyhodowaniem sobie grzybkow w buzi;)wiec biore namietnie Nystatynke i Isle bo chociaz dzieki niej nie jest tak nieprzyjemnie w pysiu. Odpowiedz Link Zgłoś
jan-w Re: suchosc w ustach 07.12.08, 23:14 Jeżeli z rana to kefir lub piwo. Niektórzy klinują ale to podobno niezdrowe. Odpowiedz Link Zgłoś
zielik85 Re: suchosc w ustach 08.12.08, 15:23 Witam! Znam ten smak w ustach, jestem po 5 zastrzyku i rowniez mam taki dziwny smak w ustach - metaliczny jakos tak to sie zwalo;)! Ja czesto stosuje plyn do plukania ust nie pomaga na dlugo, ale zawsze odswiezy troche i jest lepiej. A te cukierki co piszecie sam musze sprobowac bo czasami umyje zeby i za 5 minut juz mam ten "dziwny" smak w ustach. Trzeba jakos przezyc ... Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
krysia013 Re: suchosc w ustach 08.12.08, 15:53 Witam. Właśnie chciałam zacząć ten wątek wchodząc na forum ale ags-1 mnie wyprzedziłaś hehe. Suchość w ustach też to mam okropne do tego ten smak tak jak zielik85 też po paru minutach umyciu zębów mam ten bardzo nie przyjemny smak, jutro czas odwiedzić aptekę może te tabletki- cukierki będą zbawienne. Ciągle nawilżam usta nic nie daje wciąż chce się pić, do tego jeszcze wczoraj pojawiły mi się opryszczki na ustach wyglądam jak świnka pigi, czy to tez może być spowodowane leczeniem? Odpowiedz Link Zgłoś
izzi83 Re: suchosc w ustach 08.12.08, 16:26 krysia mi sie pojawilo opryszczkowe zapalenie jamy ustnej po 6 zastrzyku!koszmar!!!do tego nadkazenie grzybicze...idz do dentysty-najlepiej periodontologa.mi po 5 dniach kuracji zapalenie minelo-teraz walcze z grzybica:/ aha i jak zaczniecie stosowac te tabletki dajcie znac czy pomagaja!!bede przynajmniej wiedziec co zapisywac w przyszlosci pacjentom:) Odpowiedz Link Zgłoś
ags-1 Re: suchosc w ustach 08.12.08, 18:53 Sprobowalam te ttabletki do ssania...pomagaja ale tylko na moment:( Odpowiedz Link Zgłoś
krysia013 Re: suchosc w ustach 09.12.08, 15:08 prawda, też spróbowałam te tabletki ale to ulga tylko na krótki czas :( Odpowiedz Link Zgłoś