kacaga1969 10.01.09, 17:19 Moja koleżanka ma wirusowe zapalenie wątroby typ.C(jest na chemioterapi) przy tym ogromne kłopoty z kręgosłupem,prosi mnie o pomoc ,a ja nie mam pojęcia jak to zrobić...:( Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
joahal Re: WZW c 10.01.09, 18:03 Napisz coś więcej, czy jest na terapii z powodu WZWC, czy chemioterapii w związku z nowotworem. Chętnie ci pomożemy, tylko napisz coś więcej :) Odpowiedz Link Zgłoś
jan-w Re: WZW c 10.01.09, 19:16 Pewnie na chemioterapii z powodu HCV czyli kuracji interferonem i rybawiryną. Odpowiedz Link Zgłoś
kacaga1969 Re: WZW c 11.01.09, 19:45 Jest na chemioterapi z powodu WZW c. Chce jej bardzo pomóc,ale nie mam pojecia jak Odpowiedz Link Zgłoś
joahal Re: WZW c 11.01.09, 20:13 No to najlepiej ją zapytaj, jakiej pomocy oczekuje... Może mie przeróżne dokuczliwe efekty uboczne np. zły nastrój, to wtedy musiałabyś ją wesprzeć, zabrać do kina, na spacer, lub tym podobne. Może ma problemy z chodzeniem na badania, może musi dojeżdżać. Może nie ma z kim zostawić dzieci. No, naprawdę nie wiem co jeszcze..... Musisz ją o to zapytać. Terapia interferonem jest dokuczliwa i często powoduje zły nastrój, a nawet depresję, więc myślę, że tutaj może być problem, ale to są moje przypuszczenia, bo w dalszym cięgu nie opisałaś nam sytuacji. Odpowiedz Link Zgłoś
kacaga1969 Re: WZW c 11.01.09, 20:31 Bo tak naprawde sama ,nie do końca znam sytuacje (poznałysmy sie w szpitalu jakis miesiąc temu). Wiem,ze ma HCV i dyskopatie . Pisze do mnie wciąz sms-y ,że jest bardzo słaba,skarży sie na bóle kręgosłupa ,ogólnie jest w złym stanie fizycznym i psychicznym. Mieszka sama,praktycznie bez środków do zycia. Chce jej jakoś pomóc ,nie moge do niej jechac bo mieszkam w innym miescie. Może jest jakaś instytucja...? Jestem bezradna Odpowiedz Link Zgłoś
bananarama-live Re: WZW c 11.01.09, 20:39 Zastanów sie czy na pewno chcesz pomóc, czy tylko poużalać i uspokoić swoje sumienie. Inne miasto ,to nie problem. Mamy dobra komunikację. Odpowiedz Link Zgłoś
kacaga1969 Re: WZW c 11.01.09, 20:44 Tez jestem chora ,mam prace ,dzieci,dom na głowie. Nie mam zamiaru sie uzalać ,a tym bardziej uciszać własnego sumienia,moje sumienie jest jak najbardziej w porządku.Co mogłam to zrobiłam,chce usłyszec inne propozycje... Odpowiedz Link Zgłoś
bananarama-live Re: WZW c 11.01.09, 20:53 "Tez jestem chora ,mam prace ,dzieci,dom na głowie." W takim razie nic nie mozesz zrobić. Daj jej adres tego forum, o ile ma net. Odpowiedz Link Zgłoś
joahal Re: Konkretnie.O co prosi? bt 11.01.09, 21:17 Wejdź na stronę Prometeuszy, tam są adresy i numery telefonów do psychologów. Może oni coś zaradzą. Trzymaj się:) Odpowiedz Link Zgłoś