05.12.10, 23:57
W tym wątku możecie sobie na mnie pokrzyczec, pobluzgac. Śmiało, nie ograniczajcie sie. Pewnie jesteście smutni, zaskoczeni, rozgoryczeni. Przeciez niby ten najgorszy prezydent miał już nie wygrać. I co? I widać, ze nie mieliście racji.

Teraz znowu macie cztery lata jeczenia i rozmów o mieszkaniu krzystka. :)
Obserwuj wątek
    • Gość: henr. Re: I co? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.12.10, 23:59
      175 obwodowych komisji wyborczych w Szczecinie (na 200): 46 767 głosów dla urzędującego prezydenta Piotra Krzystka, 29 414 głosy dla Arkadiusza Litwińskiego (PO).

• ppiioo33 Re: I co? 06.12.10, 00:00
      zed.1 napisał:
      > Teraz znowu macie cztery lata jeczenia i rozmów o mieszkaniu krzystka. :)

ot i cały problem ;) bo nie ma nic innego o czym by gadać
      bo ten co obieca to zaraz wytnie z budżetu ;)

pozdrawiam i gratuluję nastepnych 4 lat
    • Gość: labatt Re: I co? IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 06.12.10, 00:01
      Nic z tych rzeczy....Gratuluje.
      Tobie tez.
      • Gość: szczecinianka2 Re: I co? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.12.10, 00:07
        O Krzystku NIC dobrego nie można powiedzieć,a w tej kadencji BEZ poparcia tu na miejscu jak i w "stolycy" sam będziesz się wstydził razem z Achimkiem ,ze go popierałeś.Wiem dobrze,że szczecinianie strzelili sobie w stopę tym głosowaniem,a za cztery lata stolicą regionu będzie Koszalin!
    • Gość: Vlad.H. ten sie smieje kto sie smieje ostatni IP: *.cm-3-3c.dynamic.ziggo.nl 06.12.10, 00:04
      video.google.com/videoplay?docid=-7159462196656604532#
      bedziecie zadowoleni... buahaha
    • Gość: -.- Re: I co? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.12.10, 00:10
      Witam Zed

Jesteś jaki jesteś,twoja sprawa.
      Powodu do zadowolenia wbrew pozorom nie ma żaden z kandydatów,
      te wybory to ogólnie jedna wielka przegrana i porażka dla wszystkich.
      Frekwencja niska o czymś świadczy,tylko "ciasne" umysły będą to
      "przekuwać" na zwycięstwo,ale tak to bywa iż łaska pańska na pstrym koniu jeździ.
      Pozdrawiam
      J
    • Gość: gość Re: I co? IP: *.dynamic.chello.pl 06.12.10, 00:22
      Mam przeczucie graniczące z pewnością że Krzystek nie dokończy tej kadencji.
    • 1przeciwnik_glupoty 10% szczecinian wybrało miernego prezydenta... 06.12.10, 01:20
      człowieka, który z układu towarzysko-partyjnego został 2 lata po studiach dyrektorem generalnym Urzędu Wojewódzkiego, nie mając żadnego kierowniczego doświadczenia...

.... człowieka, który 9 lat zajmował nienależne mu mieszkanie

... człowieka, któremu podpie...li prawie kilometr płotu

Ciekawe, czy te 10% to rodziny wszystkich powsadzanych na stołki w ramach politycznej kliki krzystkowo-powej???
      • Gość: ja Re: 10% szczecinian wybrało miernego prezydenta.. IP: *.dynamic.chello.pl 06.12.10, 01:45
        zamelduj o tych 10-ciu procentach koniowi:) to skomlenie i tak nic nie pomoze
      • aysy.1 Re: 10% szczecinian wybrało miernego prezydenta.. 06.12.10, 05:56
        1przeciwnik_glupoty napisał:
        skoro jesteś przeciwnikiem głupty to ne pisz głupot. wybrało tyle procent i le poszło do urn.
        wynik wyborów jest taki jaki jest i stop. po kampanii!
        teraz gratulacje i dalej do pracy.
        tymczasem ty uprawiasz właśnie głuptę deklarując się jako jej przeciwnik.
        • 1przeciwnik_glupoty Re: 10% szczecinian wybrało miernego prezydenta.. 06.12.10, 11:20
          Każdy mający odrobinę oleju w głowie wie, że tak niska frekwencja jak w Szczecinie jest TOTALNĄ PORAŻKĄ WŁADZY i świadczy o dwóch rzeczach:
          przede wszystkim o tym, że reprezentanci, którzy ledwo-ledwo wleźli do drugiej tury nie są osobami oczekiwanymi przez mieszkańców-wyborców
          że nawet w dniu wyborów miernota prezydencka nie potrafiła odśnieżyć chodników przed komisjami wyborczymi...

Krzystek dostał legitymizacje do władzy od 12% szczecinian to totalna porażka!!!
          • Gość: poligon Re: 10% szczecinian wybrało miernego prezydenta.. IP: 217.116.110.* 06.12.10, 12:45
            Oleju w glowie to Ty nie masz. Jezeli niska frekwencja jest porazka wladzy to calej wladzy czyli PIS+PO+SLD+PSL gdyz system wyborczy jest do d....... . na pewno nie jest porazka wladzy PO jednostronny trollu , sfrustrowany do granic wytrzymalosci.

• 1przeciwnik_glupoty Re: 10% szczecinian wybrało miernego prezydenta.. 06.12.10, 17:25
              Powiedziałbym, że to wręcz pokazowy sukces małolatów ze szczecińskiej PO. Przecież koniec końców udało im się zachęcić do głosowania na jednego z dwóch powiązanych z tą partią nijakich polityków aż 20% społeczeństwa. Wiekopomny sukces. Rywalizują dwaj z tej samej praktycznie grupy politycznej i aż 20% szczecinian chce na nich zagłosować!!!

Jakoś w drugiej turze nie było SLDmenów czy PSLowców... więc nie pluj na ich elektorat, zapytaj gdzie się podziali oddani zwolennicy największej partii w Polsce.
          • Gość: jasku Re: 10% szczecinian wybrało miernego prezydenta.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.12.10, 19:27
            jaki problem , trzeba było złapać za łopatę i odsnieżyć
    • Gość: gość Zed IP: *.dynamic.chello.pl 06.12.10, 01:35
      forum.gazeta.pl/forum/w,70,119537176,119544896,To_macie_nowego_wiceprezydenta.html?wv.x=2
      Czy nadal będziesz nazywać Zarembę populistą?
      • zed.1 Re: Zed 06.12.10, 01:39
        A czyj program realizuje wiceprezydent? Swój czy swojego szefa?
        • Gość: gość Re: Zed IP: *.dynamic.chello.pl 06.12.10, 01:41
          zed.1 napisał:

> A czyj program realizuje wiceprezydent? Swój czy swojego szefa?

No i znowu odpowiadasz żeby nie odpowiedzieć :)
          To znaczy że populista Zaremba będzie realizował program populisty Krzystka?
          • zed.1 Re: Zed 06.12.10, 01:45
            Nie mam co odpowiadac bo szczerze wątpię w taki rozwój wydarzeń. Poczekamy, zobaczymy.
            • Gość: gość Re: Zed IP: *.dynamic.chello.pl 06.12.10, 01:48
              zed.1 napisał:

> Nie mam co odpowiadac bo szczerze wątpię w taki rozwój wydarzeń. Poczekamy, zobaczymy.

Czyli mam uwierzyć że skoczek Zaremba przechodził ulicą i wpadł na imprezę zupełnie przypadkiem? Ty chyba sam w to nie wierzysz.
              • zed.1 Re: Zed 06.12.10, 02:18
                Wpadł z dwóch powodów:
                1. Bo poparł Krzystka przed drugą turą.
                2. Bo to najgorszy dzień w karierze Nitrasa i nie chciał tego przegapić.
        • Gość: kmicic Re: Zed IP: *.dynamic.chello.pl 06.12.10, 01:42
          A po co robić wiceprezydentem patentowanego lenia i antytalent gospodarczo-polityczny? Żeby potem wszystko na niego zwalić? Casus Czesnego i Jarmolińskiego?
          • Gość: miazga Re: Zed IP: *.dynamic.chello.pl 06.12.10, 01:52
            Ja rozumiem gdyby było 52, no powiedzmy 53%, ale 62%????????????? To klęska Nitrasa i tego jego twora Litwina. Przeciez to miazga!
    • aysy.1 Re: gratuluję 06.12.10, 05:54
      zed.1 napisał:
      pogratulowałem w innym twoim wątku pt "stfetin2050".
      >Teraz znowu macie cztery lata jeczenia i rozmów o mieszkaniu krzystka. :)
      teraz niech krzystek wyda prawnikom polecenie aby odbierali inne, pozostałe mieszkania komunalne wydane innym urzędniczym cfaniakom także samo jak było wydane jemu. liczę na to.
      nie zakładałem w najczarniejszych snach zycięstwa krzystka. jednak jak pojawiła się kampania litwińskiego to liczyłem się z już z wygraną krzystka. takiego chamstwa i prostactwa jakie nawywijał sztab litwińskiego dawno nie widziałem a więc te 10 % zagosowało na krzystka wskutek protestu przeciwko temu chamstwu.
      • Gość: bolek Re: gratuluję IP: *.dynamic.chello.pl 06.12.10, 07:30
        aysy.1 napisał:
        te 10 % zagosowało na krzystka wskutek protestu przeciwko temu chamstwu.
        ...........................
        to są tylko twoje spekulacje, a rozmawiałeś:
        np. niektórzy młodzi głosowali, bo on zorganizował zlot żaglowców.

• Gość: gość Re: gratuluję IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.12.10, 07:35
          Gość portalu: bolek napisał(a):

> to są tylko twoje spekulacje, a rozmawiałeś:
          > np. niektórzy młodzi głosowali, bo on zorganizował zlot żaglowców.

Zorganizował? W pół roku? To Jurczyk wszystko przygotował.
          A czy rozliczył wydane pieniądze? Z tego co wiem to nie.
          • Gość: bolek Re: gratuluję IP: *.dynamic.chello.pl 06.12.10, 07:42
            niestety taki jest odbiór społeczny, nie wszyscy o tym wiedzą
            Gość portalu: gość napisał(a):
            A czy rozliczył wydane pieniądze? Z tego co wiem to nie
            ...
            zapomnij o tym, przecież dobrego gracza w tym zatrudnił.
          • aysy.1 weder/either krzystek noch/nor jurczyk 06.12.10, 07:43
            tylko jerzy radula :)
    • Gość: gość Krzystek już konfabuluje, zła wróżba IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.12.10, 07:55
      Po raz pierwszy w 20-letniej historii w wolnej Polsce, Szczecin po raz drugi powierzył rządy tej samej osobie. To ogromne wyróżnienie, ale z drugiej strony to ogromna odpowiedzialność - powiedział prezydent Szczecina Piotr Krzystek.

O swoim byłym szefie zapomniał?

W wyborach samorządowych w 2002 Marian Jurczyk ubiegał się ponownie o stanowisko prezydenta miasta Szczecina. W I turze uzyskał 27,81% głosów, zaś w II turze otrzymał 53,43% poparcia, pokonując kandydata koalicji SLD-UP Edmunda Runowicza i wygrywając tym samym wybory
      • zed.1 Re: Krzystek już konfabuluje, zła wróżba 06.12.10, 08:02
        Jurczyk nie został wybrany przez mieszkańców w wyborach za pierwszym razem.
        • Gość: Gosc he he he jak tam Nerwus ? IP: *.szczecin.mm.pl 06.12.10, 08:05
          pomnij me słowa i wyciągnij wnioski z porażki :-)
        • Gość: gość Re: Krzystek już konfabuluje, zła wróżba IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.12.10, 08:07
          zed.1 napisał:

> Jurczyk nie został wybrany przez mieszkańców w wyborach za pierwszym razem.

Wybrała go rada którą wybrali wyborcy. Czy to czyni Jurczyka jakimś samozwańcem?
    • Gość: gość Re: I co? IP: *.dynamic.chello.pl 06.12.10, 08:23
      W Kafe Jerzy (sztab Piotra Krzystka) atmosfera coraz bardziej rozluźniona, w miarę spożywania kolejnych napojów. Dość spory chórek śpiewa „Piotrek Krzystek naszym prezydentem jest, a jego władza wiecznie trwa”.

Więcej... szczecin.gazeta.pl/szczecin/1,34959,8770987,Noc_wyborcza_na_zywo__Koniec_liczenia_glosow.html?as=2&startsz=x#ixzz17JWoI3VW

Czyli pokazaliście swoje świńskie ryje dla których liczy się tylko koryto.
    • Gość: czy-telniczka Re: I co? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.12.10, 10:21
      > W tym wątku możecie sobie na mnie pokrzyczec, pobluzgac. Śmiało, nie ograniczaj
      > cie sie. Pewnie jesteście smutni, zaskoczeni, rozgoryczeni.

Dziś wirtualnie przesyłam ciastka od Mikołaja :))) z melodią do zastosowania.
      www.youtube.com/watch?v=mkuEemGGFi4
      Opiewane słowa dla zwycięzcy/ów i jubilatów dla wielu - statystycznie dla mnie też, obejmują swym kalendarzem datę Sfeffin 2050 roku - to mnie smuci/złości.

Czy zed.1 ma taką siłę oddziaływania, aby zmienić i utrzymać zawsze SZCZECIN

Wczoraj nie głosowałam, dziś z wyboru innych mam :)))) humor - zmiana potrzebą.

• gradus2004 Re: I co? 06.12.10, 11:44
      zed.1 napisał:

> W tym wątku możecie sobie na mnie pokrzyczec, pobluzgac. Śmiało, nie ograniczaj
      > cie sie. Pewnie jesteście smutni, zaskoczeni, rozgoryczeni. Przeciez niby ten n
      > ajgorszy prezydent miał już nie wygrać. I co? I widać, ze nie mieliście racji.
      >

frekwencja 26%... przy tej dosyc ostrej kampanii.

Wiesz co to oznacza? Ze mieszkancy obydwu kandydatow uznali za niewartych ich glosu. Zastanow sie nad tym i miej troche pokory.

A jesli nie stanie sie jakis cud i Krzystek sie nie zmieni to Szczecin dalej bedzie sie pograzal a Krzystek bedzie pudrowal mu nos jakimis kolorowymi wizjami na 2050, megaprojektami makrodeweloperskimi i bzdetnymi prezentacjami.

Ale jestesmy The Most Visionary City in Europe!! Yeah...
      • fotogra Re:Zed ma swoją uciechę, jak kiedyś Paździoch 06.12.10, 12:50
        -Głosowali tak jak chcieli a wybrali kogo trzeba.
        Krzystek wygrał, ale czy miasto wygrało, to się okaże. Zed pieje z zachwytu. Platwormopodobni i inni PiSmacy w żałobie. 4/5 wyborców zbojkotowało te wybory. Szkoda im było czasu na takich kandydatów i ja się z nimi zgadzam.
        Teraz zawiedzeni huzia na Zeda!
        • Gość: bolek Re:Zed ma swoją uciechę, jak kiedyś Paździoch IP: *.dynamic.chello.pl 06.12.10, 13:18
          oj Paździoch był o wiele komunikatywniejszy niż zed. Jeżeli zed był w cafe Jerzy niech poopowiada jakie tam były dowcipy oraz komentarze co do wyglądu rodziny kontrkandydata, to pośmiejemy się razem.
        • sobiepan1 Re:Zed ma swoją uciechę, jak kiedyś Paździoch 06.12.10, 19:35
          Fotogra. Odwal się od Paździocha. No!
          Dziękuję
    • jacek.zienkiewicz Re: I co? 06.12.10, 13:56
      Zed pyta: "I co?"
      I nic.
      Zwycięzca został wyłoniony, a zwycięzców się nie sądzi.
      Gratulacje dla Piotra Krzystka. To jego duży, o ile wręcz nie wielki sukces.
      Wygrał ze znaczną przewagą. Zaskakująco dużą. Jak dla mnie to wielka i prestiżowa klęska PO w Szczecinie. Moja osobista zresztą też.
      Niezależnie od moich sympatii życzę mu powodzenia i efektywniejszej kadencji niż poprzednia. W interesie mieszkańców Szczecina.
      A frekwencja daje pewien sygnał, ale realnie nie ma znaczenia. Mandat wybranego prezydenta jest tak samo ważny przy frekwencji 100% jak i 1 %.
      I uważam, że Krzystek ma teraz dużą szansę zostać prezydentem na znacznie dłużej niż najbliższa kadencja. O ile nie zaliczy spektakularnych wpadek, to w Szczecinie może być taki sam scenariusz za 4 lata, jak obecnie we Wrocławiu, Gdyni czy Gorzowie. Nawet jak dalej będzie nijako. Wystarczy że będzie w miarę spokojnie.
      Pzdr
      JZ

PS. Cóż gratulacje należą się też Zedowi. Trafnie "obstawił konia" w tym wyścigu i trwał konsekwentnie w swoim wyborze. Choć nadal się z nim nie zgadzam w większości poruszanych kwestii.
      • Gość: m Re: I co? IP: *.szczecin.mm.pl 06.12.10, 14:01
        Jacek, Ty o ile pamiętam jesteś(byłeś?) z Krzystkiem w jednym kole? Wypisał się z tej PO czy jeszcze nie?
        • Gość: :) Re: I co? IP: *.szczecin.mm.pl 06.12.10, 14:06
          tak czy inaczej wygrało PO :)))
          • jacek.zienkiewicz Re: I co? 06.12.10, 14:12
            PO przegrało. Przede wszystkim prestiż.
            Pzdr
            JZ
            • Gość: :) Re: I co? IP: *.szczecin.mm.pl 06.12.10, 14:27
              jacek.zienkiewicz napisał:

> PO przegrało. Przede wszystkim prestiż.

które PO ?
              • andreas.007 Re: I co? 06.12.10, 14:36
                własnie - jedno PO przegrało, a drugie PO wygrało...
                takie dwa w jednym!
        • jacek.zienkiewicz Re: I co? 06.12.10, 14:11
          Gość portalu: m napisał(a):
          > Jacek, Ty o ile pamiętam jesteś(byłeś?) z Krzystkiem w jednym kole? Wypisał się
          > z tej PO czy jeszcze nie?

PK był członkiem w naszym kole.
          A czy się wypisał? Oficjalnie ogłosił że tak.
          Jak to wygląda formalnie spytam sekretarza koło na dzisiejszym spotkaniu.
          Pzdr
          JZ
          • Gość: m Re: I co? IP: *.szczecin.mm.pl 06.12.10, 14:21
            jacek.zienkiewicz napisał:

> PK był członkiem w naszym kole.
            > A czy się wypisał? Oficjalnie ogłosił że tak.
            > Jak to wygląda formalnie spytam sekretarza koło na dzisiejszym spotkaniu.

Mam nadzieję ze jeśli się nie wypisał to nie omieszkasz na o tym poinformować?
            :)
            • jacek.zienkiewicz Re: I co? 06.12.10, 14:40
              Gość portalu: m napisał(a):
              > Mam nadzieję ze jeśli się nie wypisał to nie omieszkasz na o tym poinformować?

ok
          • wypedzonyzziemodzyskanych Re: I co? 06.12.10, 14:28
            To porażka intelektualna naszego hrabiego Warwick twórcy królów.

I idea w mojej głowie czy aby nie stworzyć firmy PR - ogólnie gwarantującej otrzymanie stołka w wyborach.

Oraz decyzja o wymeldowaniu się aby nie płacić długów Krzystka
        • jacek.zienkiewicz Re: I co? 06.12.10, 14:13
          Zresztą w tym samym kole był i Krzystek i Litwiński i Nitras. :)
          • Gość: ? Re: I co? IP: *.szczecin.mm.pl 06.12.10, 14:26
            jest zaproszony na spotkanie koła ?
    • ajpitoajpi12 Re: I co? 06.12.10, 14:36
      Nie byłoby żle, gdyby nie ułomność pk polegająca na tym, że na widok/rozkaz z/ krk ręce ma jak z materiałów perforowanych.Niestety zawsze na szkodę Naszego Miasta.
    • Gość: rerer I co? IP: *.adsl.inetia.pl 06.12.10, 15:14
      A to że już niedługo będzie miał problemy w rządzeniu :))))))))
    • Gość: wyborca Re: IP: *.dynamic.chello.pl 22.12.10, 08:01
      zed.1 napisał:

> I co?

szczecin.gazeta.pl/szczecin/1,34959,8850298,200_tys__dla_Krzystka__Zwrot_kosztow_remontu_mieszkania.html
      pl.wikipedia.org/wiki/TKM

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka