Dodaj do ulubionych

Do tych co chcą wrócić do Polski - dedykacja

IP: 217.98.230.* 16.12.02, 18:43

Tym którzy jeszce sie zastanawiaja nad powrotem w strony ojczyste dedykuję
moją zachęcająca fraszkę. WRACAJCIE DRODZY RODACY... please

Dalej w Polskę drogi bracie
Tu przygoda czeka na cię.
Tu hulanki i swawola
Czy skorzystasz- twoja wola.

Hejże hola - hajda hej
fantazyja sama w niej
Miodem, winem cię ugościm
Siankiem spanie Ci wymościm

A gdy rano pęka głowa
Znów biesiada jest gotowa
Okazyja zawsze będzie
Miejsce na hulanki wszędzie

Taka to w narodzie dusza
ze do tańców się nie zmusza
A gdy ktoś na drodze stanie
krzyczy Polak - z drogi chamie!

Pierwej w Renie wyschnie woda
Pierwiej Unia grosza doda
Pierwiej latem śnieg nam spadnie
Pierwiej głupi Sfinksa zgadnie

Niźli Polak na urzędzie
Żywot prawy czynić będzie

Copyright - Radio

Obserwuj wątek
    • Gość: Pijany Polak Re: Do tych co chcą wrócić do Polski - dedykacja IP: *.sn.g.bonet.se 16.12.02, 20:23
      Doooooobbbbbrrrreeeee !!!!!!!!!!
      • Gość: Radio Re: Do tych co chcą wrócić do Polski - dedykacja IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 16.12.02, 21:15
        DZiękiiiiiiiiiiiiiiii!!!!!!!!
    • Gość: radio Re: Do tych co chcą wrócić do Polski - dedykacja IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 17.12.02, 17:13
      Co jest? Zatkało Was? Oglądałem dzis film o Polakach w usa. Jest zupełnie
      inaczej niż piszecie. Łudzie nie znają języka. Dalej wierzą w American DreAM,
      DAJĄ SOBIE PO 20 DOLCÓW NA POCZĄTek. I co najważniejsze wcale nie są tak
      kompetentni za jakich się podają na tym forum, ani tacy zaradni. Trochę
      wyglądali na niezaradnych i nieśmiałych z kompleksami swej polskiej narodowości
      Fakt--cieżko pracują, ale w polsce już też sie bez tego nie da- chyba że jest
      się urzędnikiemwink
      • jot-23 Re: Do tych co chcą wrócić do Polski - dedykacja 17.12.02, 17:21
        Gość portalu: radio napisał(a):

> Co jest? Zatkało Was? Oglądałem dzis film o Polakach w usa. Jest zupełnie
        > inaczej niż piszecie. Łudzie nie znają języka. Dalej wierzą w American DreAM,
        > DAJĄ SOBIE PO 20 DOLCÓW NA POCZĄTek. I co najważniejsze wcale nie są tak
        > kompetentni za jakich się podają na tym forum, ani tacy zaradni. Trochę
        > wyglądali na niezaradnych i nieśmiałych z kompleksami swej polskiej
        narodowości
        >
        > Fakt--cieżko pracują, ale w polsce już też sie bez tego nie da- chyba że jest
        > się urzędnikiemwink

stary...jest polonia i polonia... bylem wczoraj na greenpoincie... kozie
        brodki, czapeczki adidac...terenowe lexusy... to jest wielki swiat.
      • Gość: --Michal A co bys chcial uslyszec? IP: *.tiaa-cref.org 17.12.02, 17:54
        Pieknie pleciesz Czarnoleskie radio, az sie lza w oku zakrecila. Wiary w
        amerykanski drim, nikt nie odwolal ustawowo wiec pewnie dlatego ciagle wierza.
        Niekompetencja i Niezaradnosci. Pewnie! Dlaczego nie. Ludzie sa tacy niestety.
        Niekompetentni i niezaradni. A co do Ciezkiej pracy, to prosze nie roszmieszac
        publicznosci. Kiedy to sie tak ciezko pracuje w Jewropie? Chyba w czasie tego 2
        miesiecznego urlopu!

Alem sie rozrzewnil.

PS
        Acha a urzedasy w Buladni to maja akurat najwiecej roboty z wszystkich.

"[... ]Dalej wierzą w American DreAM, DAJĄ SOBIE PO 20 DOLCÓW NA POCZĄTek.
        I co najważniejsze wcale nie są tak kompetentni za jakich się podają na tym
        forum, ani tacy zaradni. Trochę wyglądali na niezaradnych i nieśmiałych z
        kompleksami swej polskiej narodowości Fakt--cieżko pracują, ale w polsce już
        też sie bez tego nie da- chyba że jest się urzędnikiemwink"
        • Gość: Radio Re: A co bys chcial uslyszec? IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 17.12.02, 19:58
          No nie michale... Jeśli chcesz cieżko popracować to zapraszam. Europa to
          faktycznie kraj socjalny, ale zwykly człowiek, bez wielkiego talentu i
          niechcący robić lewych interesów musi włożyć rączki w błoto. Chociaż ze
          zdziwieniem przyglądam sie strajkom w deutschlandzie. Jest kasa na czapeczki,
          gadżety, wozy lśnią czystością, gęby sie cieszą... Czego oni mogą cjceieć?
          Jeśli ktoś z niemieckiej Polonii (wiem że oficjalnie jej nie ma) to czyta to
          może jakoś by to przystępnie zobrazował? Hę? Bo nie kleję o co im biega
          • Gość: --Michal Raczki w bloto? IP: *.tiaa-cref.org 17.12.02, 20:07
            Raczki w bloto? Raczej dupe w borowiny. Kiedy ta ciezka praca sie pytam? W
            czasie ustawowego 30h tygodnia pracy? Przerwy sniadowniowej? Dwuletniego urlopu
            wychowawczego? No kiedy?
        • Gość: radio Re: A co bys chcial uslyszec? IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 17.12.02, 20:52
          Wiesz Michale... czasem cieżej jest nie pracować niż pracować. Mam nadzieję ze
          wiesz lub domyślasz sie co mam na myśli. Kłopot polega na tym iż większość osób
          wpisujacych sie na tym forum widzi w Polsce kraj nierobów, idiotów itp itd. ale
          żaden z nich nie spojrzy w lustro i nie powie sobie " jam też z tego co ich
          boli". I kłopot w tym że tak naprawdę opinię o Polsce i Polakach kształtuja
          wszyscy Ci co mieszkają przez jakiś czas poza nią. I w tym wypadku wypraszam
          sobie kierowanie pod moim i moich krajan adresem pretensji o to że ktoś ma
          kompleksy z tego powodu że jest Polakiem. Bo trzeba zrozumieć że wylicznie
          złośliwie narodowych wad i paniczne odcinanie się od nich jest przejawem
          kompleksów. Ktoś napisał że jest polonia i "polonia". W takim wypadku jest
          Polska i "Polska"
          Churchil kiedyś powiedział o Polakach "Jest niewiele zalet których Polacy nie
          posiadają i niewiele błędów których by nie popełnili". Jesteśmy narodem w
          gorącej wodzie kąpanym, czasem nieokrzesanym i czasem zaściankowym, może
          dlatego zawsze starczało nam sił żeby przeciw czemuś się buntować i świat nie
          ma dzis komunizmu. A to że ktoś bierze w łapę nie jest "polską przywarą" ale
          pospolitym przestępstwem.
          Kiedyś moja babka miała możliwość zamieszkania w Egipcie, Indiach, Anglii,
          Kanadzie, Usa i Australii. Wróciła do Polski i po pięćdziesięciu latach
          powiedziała mi: "Synu... nie po to ja wracałam do tego kraju żeby teraz moje
          wnuki jechały do Londynu szorować gary. Nie puszczę Cię i już" I może gdyby
          wszyscy mieli takie babki nie byłoby dzis greenpointu.
          Kiedyś ktoś napisał że Polonia jest dobra gdy trzeba było wysyłać paczki,
          załatwić wizę itp itd. a jak przychodzi co do czego to ojczyzna pokazuje jej
          tyłek. Ja spytam się z drugiej strony. Jak Polonia chce wpływać na losy tego
          kraju wybierając swoim szefem antysemitę Moskala? Hę? A może nie chce wpływać?
          Jak nie chce to niech nie ma pretensji. Moskal -To jest dopiero wstyd i poruta
          na świat cały. Może ktoś mi to wytłumaczy dlaczego ktoś taki jest tolerowany?
          Moze Polonia powinna prowadzić własną politykę międzynarodową lub zmienić nazwę
          bo to wstyd co taki Moskal publicznie wygaduje. To jest taki amerykański
          RADIOMARYJANIZM którego nie cierpię.
          Pozdr.
          • Gość: --Michal Kochane Radio. IP: *.tiaa-cref.org 17.12.02, 21:35
            Odpowiem Ci bo Cie lubie [choc zaczynasz mnie meczyc]. Mysmy tu bracie juz
            piecsetstodziwiecsetrazy sie nasluchali jaka jest Polonia, co to jest Polonia
            itd. Jedna mam rade dla Ciebie. Martw sie o siebie, zapomnij o sukcesie przez
            stowarzyszenie (aktualnie to modnie sie stowarzyszac z Wisla Krakow bo pokonala
            Krzyzakom), zapomnij tez o "hanbie" przez stowarzyszenie. A gdy juz bedziesz
            wolny i swawolny, przestana Ci imponowac demogagiczne wypowiedzi politykow z
            okresu wielkiej wojny swiatowej. Jak ktos jest na tyle glupi ze nie rozumie ze
            sie Moskal nie wypowiada w moim imieniu, to ja i tak nie mam z nim zadnego
            interesu. I jeszcze jedna rada. Podejmuj decyzje za siebie i nie sluchaj
            [wyrazy uszanowania] Mama nie zawsze ma racje.
            • Gość: Radio Re: Kochane Radio. IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 17.12.02, 21:44
              Ale mylisz się - to ty zaczynasz męczyć. I nie czytałem do końca tego co
              napisałeś wyżej bo to nie ma sensu. Pomyliłem sie z forum. powinno się nazywać
              raczej Czereśniarnia. Myśmy wyście Myście wyście oni my. To choroba co toczy
              Polaków: My i Oni. Sorry ja zaczynam cie nie lubieć bo nikt mi tu nie będzie
              tykał o dupie w borowinie a jajkach w marmoladzie. Wróć i zacznij z 20 dolcami.
              Udowodnij jaki z ciebie kozak. Czymbyś był bez swojej Ameryki
              • jot-23 Re: Kochane Radio. 17.12.02, 21:53
                Gość portalu: Radio napisał(a):

> Ale mylisz się - to ty zaczynasz męczyć. I nie czytałem do końca tego co
                > napisałeś wyżej bo to nie ma sensu. Pomyliłem sie z forum. powinno się
                nazywać
                > raczej Czereśniarnia. Myśmy wyście Myście wyście oni my. To choroba co toczy
                > Polaków: My i Oni. Sorry ja zaczynam cie nie lubieć bo nikt mi tu nie będzie
                > tykał o dupie w borowinie a jajkach w marmoladzie. Wróć i zacznij z 20
                dolcami.
                >
                > Udowodnij jaki z ciebie kozak. Czymbyś był bez swojej Ameryki

hehe no i chuj... a taki "fajny wierszyk" napisales, jak to sam okresliles.
                Znowu cie nikt nie umie rozpoznac twojego talentu.
                • jot-23 Re: Kochane Radio. 17.12.02, 21:53
                  jot-23 napisał:

> Znowu cie nikt nie umie rozpoznac twojego talentu.

hmmmm...
              • Gość: --Michal Jaka moja ameryka? IP: *.tiaa-cref.org 17.12.02, 21:55
                A."[...]I nie czytałem do końca tego co napisałeś wyżej bo to nie ma sensu.
                [...]"

Precyzyjnie i jakze logicznie. Kalsyka, nawet by sie "Renka-Boska" tego nie
                powstydzila. Ach, pamietacie jak nam Reka chciala udowodnic ze patrita to taki
                kto zre kielbase.

B."[...]Myśmy wyście Myście wyście oni my. To choroba co toczy
                Polaków: My i Oni.[...]"
                To chyna wynika z A.

"[...]Sorry ja zaczynam cie nie lubieć bo nikt mi tu nie będzie
                tykał o dupie w borowinie a jajkach w marmoladzie.[...]"

Pewnie ze CI nikt niebedzie! Jebniesz mi z bulgara czy z byka? A ja Cie lubie
                mimo wszystko, choc nudzisz.

"Wróć i zacznij z 20 dolcami. Udowodnij jaki z ciebie kozak. Czymbyś był bez
                swojej Ameryki."

Jaka moja ameryka? Popierdolily CI sie adresy. Jakos tak mam ze nie widze
                potrzeby nikomu niczego udowadniac. Nie bede udowadnial NAM, a tym bardziej IM!
          • Gość: Rich Re: A co bys chcial uslyszec? IP: *.ipt.aol.com 17.12.02, 23:18

> Wiesz Michale... czasem cieżej jest nie pracować niż pracować. Mam nadzieję ze
            > wiesz lub domyślasz sie co mam na myśli. Kłopot polega na tym iż większość osób
            >
            > wpisujacych sie na tym forum widzi w Polsce kraj nierobów, idiotów itp itd. ale
            >
            > żaden z nich nie spojrzy w lustro i nie powie sobie " jam też z tego co ich
            > boli". I kłopot w tym że tak naprawdę opinię o Polsce i Polakach kształtuja
            > wszyscy Ci co mieszkają przez jakiś czas poza nią. I w tym wypadku wypraszam
            > sobie kierowanie pod moim i moich krajan adresem pretensji o to że ktoś ma
            > kompleksy z tego powodu że jest Polakiem. Bo trzeba zrozumieć że wylicznie
            > złośliwie narodowych wad i paniczne odcinanie się od nich jest przejawem
            > kompleksów. Ktoś napisał że jest polonia i "polonia". W takim wypadku jest
            > Polska i "Polska"
            > Churchil kiedyś powiedział o Polakach "Jest niewiele zalet których Polacy nie
            > posiadają i niewiele błędów których by nie popełnili". Jesteśmy narodem w
            > gorącej wodzie kąpanym, czasem nieokrzesanym i czasem zaściankowym, może
            > dlatego zawsze starczało nam sił żeby przeciw czemuś się buntować i świat nie
            > ma dzis komunizmu. A to że ktoś bierze w łapę nie jest "polską przywarą" ale
            > pospolitym przestępstwem.
            > Kiedyś moja babka miała możliwość zamieszkania w Egipcie, Indiach, Anglii,
            > Kanadzie, Usa i Australii. Wróciła do Polski i po pięćdziesięciu latach
            > powiedziała mi: "Synu... nie po to ja wracałam do tego kraju żeby teraz moje
            > wnuki jechały do Londynu szorować gary. Nie puszczę Cię i już" I może gdyby
            > wszyscy mieli takie babki nie byłoby dzis greenpointu.
            > Kiedyś ktoś napisał że Polonia jest dobra gdy trzeba było wysyłać paczki,
            > załatwić wizę itp itd. a jak przychodzi co do czego to ojczyzna pokazuje jej
            > tyłek. Ja spytam się z drugiej strony. Jak Polonia chce wpływać na losy tego
            > kraju wybierając swoim szefem antysemitę Moskala? Hę? A może nie chce wpływać?
            > Jak nie chce to niech nie ma pretensji. Moskal -To jest dopiero wstyd i poruta
            > na świat cały. Może ktoś mi to wytłumaczy dlaczego ktoś taki jest tolerowany?
            > Moze Polonia powinna prowadzić własną politykę międzynarodową lub zmienić nazwę
            >
            > bo to wstyd co taki Moskal publicznie wygaduje. To jest taki amerykański
            > RADIOMARYJANIZM którego nie cierpię.
            > Pozdr.

Bardzo malo wiesz o USA `radio`. To piekny kraj ale trzeba w nim uczciwie pracowac zeby moc go zobaczyc z wlasciwej strony. I jeszcze jedno, trzeba miec szacunek do pracy, a nie wyrazac sie o niej pogardliwie jak twoja babka. Nie ogladaj marnych programow w TV bo sie z nich nic nie dowiesz, moze by tak Discovery albo The Learning Channel?
      • cozac Do Radio 17.12.02, 20:25

25 najbogatszych emigrantów z Polski: 1. Barbara Piasecka-Johnson; 2. Andrew
        J. "Flip" Filipowski; 3. Henryk de Kwiatkowski....

4. Witold "Victor" Markowicz; 5. Jan "Don Juan" Kobylański, ...
        Barbara Piasecka-Johnson odziedziczony po mężu majątek pomnożyła
        pięciokrotnie - na najnowszej liście 400 najbogatszych ludzi świata
        dwutygodnika "Forbes" zajmuje 168. lokatę. Fortuna Andrew J. "Flipa"
        Filipowskiego przed kryzysem sektora nowych technologii była oceniana na
        miliard dolarów. Witold "Victor" Markowicz (300 mln USD) dostarcza systemy
        loteryjne niemal do 50 krajów. - Pod względem zamożności Polacy znajdują się
        w Stanach Zjednoczonych w ścisłej czołówce wraz z Żydami, Chińczykami i
        Irlandczykami - ustalili socjologowie z University of California w Los
        Angeles, badający stan posiadania różnych grup etnicznych. Co najmniej
        dwunastu naszych rodaków, emigrantów w pierwszym pokoleniu, zgromadziło
        majątki warte ponad sto milionów dolarów.

Górale podbijają Kolorado

Wydawana w Chicago polska biznesowa książka telefoniczna ma już ponad 1500
        stron! Polacy coraz częściej opuszczają getto Jackowa i osiedlają się w
        północno-zachodniej, najdroższej części Chicago. Nie gorzej radzą sobie w
        Nowym Jorku, o czym świadczą sukcesy Andrzeja Jańczyka, który zaliczany jest
        do grona potentatów na tamtejszym rynku nieruchomości. Polskie rezydencje
        znajdują się w Malibu, Naples, Vail i innych drogich miejscowościach w USA.
        Stowarzyszenie Właścicieli Hoteli i Moteli w Kolorado od lat zdominowali
        polscy górale - w ich rękach znajduje się ponad połowa tamtejszej bazy
        noclegowej. Franciszek Bobak buduje w Chicago własne supermarkety i nie może
        się nadziwić, jak to możliwe, że w Polsce muszą je wznosić Francuzi czy
        Niemcy. Anatol Topolewski zatrudnia ponad 700 osób i sprzedaje swoje automaty
        przemysłowe w niemal każdym zakątku świata. Bobaka i Topolewskiego recepta na
        sukces? Praca, praca i jeszcze raz praca! Albo szczęście, jak w wypadku
        Zdzisława Wojtowicza, który wygrał na loterii ponad 18 mln USD. Potem pomógł
        szczęściu i w ciągu ośmiu lat podwoił majątek. Rzecz jasna - dzięki pracy.

Z nędzy do pieniędzy

Wielu naszych rodaków tworzyło amerykańską legendę from rags to riches - z
        łachmanów do bogactwa. Majątki zdobywali w większym trudzie niż większość
        bohaterów naszej listy 100 najbogatszych Polaków. Nie mogli liczyć na
        korzystne układy polityczne, na wsparcie państwa, nie mieli też szans na
        przejęcie za grosze prywatyzowanych przedsiębiorstw. Niemal każdy z
        wymienionych w rankingu emigrantów zaczynał od zera, najczęściej nie znając
        języka, nierzadko nie mając elementarnej wiedzy potrzebnej do prowadzenia
        biznesu w warunkach bezpardonowej konkurencji. Jan Kucharski najpierw założył
        mały zakład kuśnierski. Teraz ma największych w USA chłodnię. Andrzej Kolasa
        (góral z Nowego Targu) był mechanikiem w zakładach naprawczych, po dziewięciu
        latach morderczej pracy założył sklepik. Teraz ma sieć sklepów i buduje
        osiedle domów jednorodzinnych.

Autorzy bestselleru "Sekrety amerykańskich milionerów" szacują, że posiadacze
        milionowych fortun to w Stanach Zjednoczonych 3,5 proc. populacji. Wśród
        emigrantów, którzy wyjechali z Polski po wojnie, jest ich - proporcjonalnie
        do wielkości populacji - prawie trzy razy więcej! Próżno jednak, z drobnymi
        wyjątkami, szukać na naszej liście krezusów z polskimi korzeniami
        mieszkających poza USA. Dlaczego? Oddajmy głos komentatorowi "Chicago
        Tribune": "Oni się chyba dobrze u nas czują (...). Polacy są równie pomysłowi
        jak Żydzi, niemal równie oszczędni jak Szkoci, prawie tak samo pracowici jak
        Chińczycy. Dorzucając do tego wyniesioną z ojczyzny fantazję i upór, szybko -
        w stylu amerykańskich pionierów - zagospodarowują swój nowy świat".

Jan M.Fijor
        Wprost

• Gość: Radio Re: Do Radio IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 17.12.02, 21:02
          Proszę minie nie rozśmieszać z Piasecka Johnson. Jest tak kompetentna że kupiła
          sobie fałszywego Vermeera do kolekcji i wmawiała wszystkim że znalazła 34 obraz
          trego kolesia. Jak tak dalej będzie inwestowała tak swoje miliony to ciemno
          widzę.

Nie licytujmy się na argumenty. Napisałem zabawny wierszyk a wy mi tu jakieś
          wymówki i checie udowodnić że trzymam dupę w borowinie a wy w niedźwiedzim
          sadle. O co wam chodzi?
      • herrmenegilda Re: Do tych co chcą wrócić do Polski - dedykacja 17.12.02, 20:27

> Co jest? Zatkało Was? Oglądałem dzis film o Polakach w usa. Jest zupełnie
        > inaczej niż piszecie. Łudzie nie znają języka. Dalej wierzą w American DreAM,
        > DAJĄ SOBIE PO 20 DOLCÓW NA POCZĄTek. I co najważniejsze wcale nie są tak
        > kompetentni za jakich się podają na tym forum, ani tacy zaradni. Trochę
        > wyglądali na niezaradnych i nieśmiałych z kompleksami swej polskiej
        narodowości
        >

> Czy to prawda, ze nadal trzeba stac w kolejce przed Konsulatem, zimno w
        jajaca na mrozie, placic trzeba czy dadza wize czy nie i daja czeresnaikom a
        takim inteligentnym jak ty nie chca ?
        • Gość: radio Re: Do tych co chcą wrócić do Polski - dedykacja IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 17.12.02, 20:57
          herrmenegilda napisała:

> > Czy to prawda, ze nadal trzeba stac w kolejce przed Konsulatem, zimno w
          > jajaca na mrozie, placic trzeba czy dadza wize czy nie i daja czeresnaikom a
          > takim inteligentnym jak ty nie chca ?

No i właśnie taka jest nasza kochana Polonia. gratulatones hombre.
          Odwrotnie -czereśniakom dają jak widać innym nie. Czy trzeba stać. Chyba tak
          ale nie wiem bo nigdy nie stełem. Rozmowa z konsulem to podobno ok 350 dolców.
          • oborovy Re: Do tych co chca˛ wrócic´ do Polski - dedykacja 17.12.02, 23:14
            Hej Radio na dobrej czestotliwosci nadajesz, nawet jak jestes prowokator
            (pewnie tak) ... to bylo przednie:

"Kiedys moja babka miala mozliwosc zamieszkania w Egipcie, Indiach,
            Anglii, Kanadzie, Usa i Australii. Wrócila do Polski i po piecdziesieciu
            latach powiedziala mi: "Synu... nie po to ja wracalam do tego kraju zeby
            teraz moje wnuki jechaly do Londynu szorowac gary. Nie puszcze Cie i
            juz˙"

Z pewnoscia cos w tym jest ... Czy Twoja babka slucha Radia Maryja?
            A tak nawiasem mowiac, Ojciec Rydzyk wrocil z Rajchu tylko z 80
            Pfenigami w kieszeni i zobacz jakiej wspanialej fortuny sie dorobil. Ba,
            kim dzisiaj jest? Nawet Krzaklewski i Wrzodak sie u niego "spowiadaja" ...

Pisz dalej Radio, fajnie sie to czyta!
    • Gość: --Michal Przepraszam ze tak niepieknie! IP: *.tiaa-cref.org 18.12.02, 22:01
      radio bracie, co za sciema
      juz Cie z nami utaj niema
      wskakuj-w-fiat, psa wariat.
      traba baba, zab i krata.
      my tesknim, nasz kolego
      wiec nam uluz z klcow lego
      nowy obraz, swiatly prawy
      jak qurwiszon spod waraszawy
      co sie prezy wije jatrzy
      a klietnow nie odstapi.
      syfon syczy sykadel
      kudas zjada mortadele
      prosze kotku, tak nie mozna
      lepiej raczej zerznij bora
      a rodakow nie zostawiaj
      tylko predko nas naprawiaj
      bo kto pieknie prawic bedzie
      jak Cie wiecej tu nie bedzie

Przepraszam ze tak niepieknie! Ale moze wroci i nas rozweseli!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka