Dodaj do ulubionych

PO: Parkingowiec przy Teatrze Kana? Jesteśmy pr...

13.11.12, 12:49
Już raz napisałem - to jeszcze powtórzę :

Mi sam pomysł parkingowca w tym miejscu się podoba i uważam go za zasadny i perspektywiczny ... jeżeli Szczecin ciągle chce ożywić misto przy Odrze.
Jednak forma jak została zaproponowana jest beznadziejna i nie pasująca do otoczenia ... no chyba, że ma odpowiadać trendom w szczecińskiej architekturze zaproponowanym na Alei "Kwotowej" ... to widzę tutaj pewną spójność ... :/

Acha - nieprawdą jest, że parkingowiec przy ZUS jest mało użytkowany - wg mnie wykorzystywanych jest tam ponad 90% miejsc.
Obserwuj wątek
    • Gość: ktosik Re: PO: Parkingowiec przy Teatrze Kana? Jesteśmy IP: *.asterisc.pl 13.11.12, 13:00
      a ja zaproponuje parkingowiec po drugiej stronie odry - tj na energetyków - przy urzędzie celnym
      • zed.1 Re: PO: Parkingowiec przy Teatrze Kana? Jesteśmy 13.11.12, 13:41
        Ta lokalizacja jaka proponuje Krasnicki, przy sw. ducha ma sens. Duuuuzo lepsze miejsce, i dla starowki, i dla walow, i dla bulwarow, i dla wszystkiego.
        • zed.1 Re: PO: Parkingowiec przy Teatrze Kana? Jesteśmy 13.11.12, 13:44
          I przy okazji zostawic mozna tak auto niedaleko dworca.
    • serenita123 magisrat dąży do zohydzenia miasta 13.11.12, 13:02
      ciekawe, czy mniejski architekt jest z siebie dumny
      • Gość: . Re: magisrat dąży do zohydzenia miasta IP: 213.155.180.* 13.11.12, 13:37
        To miejsce jest tak paskudne z powodu betonowego szaleństwa estakad, że nic nie może go bardziej zohydzić.
      • Gość: Zatroskany Re: magisrat dąży do zohydzenia miasta IP: *.dynamic.chello.pl 18.11.12, 20:35
        Jeśli ma powstać Parking pod Filharmonią to wystarczy go tylko otworzyć rano i wcale tam żadnego innego więcej nie potrzeb bo te 100-200 aut urzędników zmieści się w ciągu dnia do 16 pod Filharmonią i zdąży się do 18/20 opróżnić zanim rozpoczną się koncerty. Dlatego lepiej zainwestować te środki na pl. Orła Białego, Poniewież jakikolwiek nowy parking po wybudowaniu tego pod Filharmonią może się po prostu okazać zbędny w pobliżu Trasy Zamkowej...
    • fjestis Estetyka 13.11.12, 13:30
      Estetyka w przestrzeni miejskiej, jak i w każdej innej, uporządkowanej, przestrzeni to rzecz najważniejsza.
    • woocheck PO: Parkingowiec przy Teatrze Kana? Jesteśmy pr... 13.11.12, 14:03
      To świetny pomysł!!!
      Tylko niech będzie dwa razy wyższy, i na to jeszcze latarnia morska, żeby nawiązywał do "Floating Garden"!!!
      Czy to miasto ma jakąś spójną koncepcję rozwoju? Tzn. jedną spójną, bo kilka nie spójnych da się zauważyć.
      Po co tam parking, a nie lepiej poprawić komunikację miejską w tym rejonie? Zamiast wyprowadzać auta z centrum, zaczynamy budować im "domki"?
      Odpowiedź nasuwa mi się sama, w okolicy jest mnóstwo urzędów, w których zasiadają "ważne" osoby, które nie zniżą się do tego by korzystać z komunikacji miejskiej.
      • agathen_76 Re: PO: Parkingowiec przy Teatrze Kana? Jesteśmy 13.11.12, 16:54
        jak to po co??? Dla urzędników i policji ... przecież urzędnik nie będzie swojej limuzyny zostawiał dalej niż 300 m od biura, bo mu sie mokasyny pobrudzą gównem które zalega na ulicach
    • zapomorski PO: Parkingowiec przy Teatrze Kana? Jesteśmy pr... 13.11.12, 14:25
      chyba kogoś całkowicie po...doliło z tym betonowym szkieletorem ! jak można to w ogóle rozważać, to że miasto jest szpetne w centrum nie znaczy, że mamy je do reszt oszpecić. parking albo w ziemi albo z elewacją estetyczną i adekwatną do tej części miasta ! najgorsze jest to, że to może przejść, bo w tym mieście już przeszły koszmary typu galaxy czy barbara
      • Gość: swinie urzednicze Re: PO: Parkingowiec przy Teatrze Kana? Jesteśmy IP: *.play-internet.pl 13.11.12, 17:37
        to jest poprostu sku......nstwo niech sobie radni na balkonie albo w ogródku postawia takie gów.o
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka