potomek.niepismiennego.chlopa 13.02.13, 20:11 Cały polski fasadowy katolicyzm. I ta straż wiejska ośmieszająca się pouczeniami. To po co kupował im Krzystek lawetę? Ciecin pełną gębą. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
zwyczajnae Przyjechałem na mszę, ja cham.. 13.02.13, 20:31 cham chamem pogania...............w imie wszystkich swietosci, litosci...bo na nauke juz za popzno,niestety. Odpowiedz Link Zgłoś
zed.1 Re: Przyjechałem na mszę, ja cham.. 13.02.13, 21:25 Wniosek: mniej kosciolow=mniej wykroczen :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hohenzollern ..a dupy rosną. IP: *.toya.net.pl 13.02.13, 20:35 Jaki tu był porządek kiedy na tych ziemiach większość stanowili luteranie.. ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ee.e.e...ee Z bydłem nie ma co dyskutować... IP: *.ip.netia.com.pl 14.02.13, 10:21 ...stawia się przegrodę a po pojazdy parkujące poza wyznaczonymi miejscami przysyła lawetę. I po sprawie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nogat laweta na urlopie IP: *.dynamic.chello.pl 13.02.13, 20:40 za zniszczenie m2 trawnika jest kara bodajże 250 złotych, ale katolicy spod kościoła są tylko upominani. za to parkujący na jezdnia odwożeni z jezdni... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tow Nagan Junior, ostrzegam! IP: *.ias.bredband.telia.com 13.02.13, 20:41 To ja mam wyłączne prawo do stosowania określenia "dzicz", czesto z dodatkiem "w zachpomie" na aktualnych mieszkańców tego surrealistycznego miasta i całej diecezji ciecińsko-kamieniarskiej. Ty sam jesteś jej maleńką częścią. Wprowadzenia stanu wyjątkowego i zarządu komisarycznego w mieście staje sie coraz bardziej realnym i koniecznym wyjściem.. Odpowiedz Link Zgłoś
balerina53 Przyjechałem na mszę, parkuję gdzie chcę. Dzicz... 13.02.13, 20:50 ...aż się zagotowałam - straż daje pouczenia ??!!...do bani z takim postępowaniem ! Powinna usunąć pojazdy, wlepiając do tego wysokie mandaty...nigdy nie wychowamy sobie praworządnych obywateli...ale mi patrioci i katolicy !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
zed.1 Re: Przyjechałem na mszę, parkuję gdzie chcę. Dzi 13.02.13, 21:29 jakby dala mandaty to bylby to atak na kosciol i relgie zapewne ;) poza tym oni tam zaraz obok przysiegi skladali wobec bozi a nie wobec mieszkancow wiec nie beda kosciola dotykac ;) Odpowiedz Link Zgłoś
zly_podatnik Re: Przyjechałem na mszę, parkuję gdzie chcę. Dzi 14.02.13, 06:52 Bezpardonowym atakiem na kościół było zwrócenie uwagi wiernym! Jak śmiał ten młody bezużyteczny dla społeczeństwa (spacerował wieczorem - więc nic nie robił, bez zajęcia) pewnie jakiś konkubin (bo z dziewczyną a nie z żoną) albo "partner" zwraca uwagę Polskiemu Katolikowi! Niewiarygodna bezczelnośc! Ja w takich chwilach mówię, że Piotr to mój kuzyn....no i, że znam Krzysztofa:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: takaprawda Re: Przyjechałem na mszę, parkuję gdzie chcę. Dzi IP: *.asterisc.pl 14.02.13, 10:34 no to jak kiedyś coś będzie chciała od was straż miejska to też żądajcie tylko pouczenia - coś mi się zdaję że ten naczelnik, którego niby znają te chamy to ktoś ze SM... nie ma to jak plecy ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciecinianin Re: Przyjechałem na mszę, parkuję gdzie chcę. Dzi IP: *.219.110.4.devs.futuro.pl 13.02.13, 20:54 Cicho, to przecież katolicy przyjechali się pomodlić, i nie daj Boże Krzystek to usłyszy i doniesie bratu, że w Ciecinie są kapusie. Swoją drogą mógłby załatwić z bratem kościól samochodowy. Coś na wzór samochodowych kin w USA. Oddałby kościołowi lotnisko w Dąbiu, tam nie byłoby problemu z parkowaniem, a "wierni" słuchhaliby mszy w samochodzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: Przyjechałem na mszę, parkuję gdzie chcę. Dzi IP: 213.155.180.* 14.02.13, 12:41 I pyfko bendzie można w samochodzie intymnie obalić, a nawet dziewuchę obrucić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: autochton Re: Przyjechałem na mszę, parkuję gdzie chcę. Dzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.02.13, 21:01 A co w tym dziwnego, że wjechali na chodnik, jakby to było jakieś nienormalne w tym mieście. Na warszewie co niedziela w czasie mszy cały chodnik jest zastwiony i tak się zastanawiam czy nie wezwać SM i patrzyć co robią. Chociaż raz zawiadomiłem straż o innym zachowaniu niezgodnym z przepisami i po godzinie SM oddzwoniła ze jest juz wolny patrol, żebym wskazał gdzie to było i czy da się tam dojechać samochodem, i najlepiej zebym był jak amerykański komandow naprowadzający rakiety laserem. Od tego momentu odechciało mi się obywatelskiej postawy. Wracając do Warszewa, na osiefdu, na któym mieszkam ulice po zimie są osrane taksamo jak te w centrum a ludzkość tu się sama uważa za "lepszą" niż w centrum. A jak SM ma przyjechać i dawać pouczenia to szkoda czasu na telefon. Odpowiedz Link Zgłoś
ok-cham Pouczenia są niestosowne... 13.02.13, 21:06 Bardziej pasowałoby coś z repertuaru sankcji pokutnych: zdrowaśki, ojczenasze lub litanie. No i przeżegnanie każdego z parkujących na odjezdnym albo nawet pokropienie kropidłem. Natomiast kierowcom przeżuwającym jeszcze resztki opłatka z komunii strażnicy powinni oddać jedynie pokłon z przyklękiem. Odpowiedz Link Zgłoś
marceli_zg Przyjechałem na mszę, parkuję gdzie chcę. Dzicz... 13.02.13, 21:08 Prawdziwi polscy katolicy, od nadmiaru miłości bliźniego aż im para z uszu idzie. Wychować takie bydło jest ciężej niż nauczyć kota sztuczek cyrkowych. Odpowiedz Link Zgłoś
2random Dzicz jest w straży - dlaczego pouczenie? 13.02.13, 21:15 Babci przechodzącej kilka metrów od przejścia, wlepia się mandat, choć jej budżet jest tym jest tym zrujnowany, a strat nie ma. Gnojowi, który drogim samochodem rozjeżdża trawnik, NISZCZY infrastrukturę, daje się pouczenie? Co za łajzy z tych strażników. Boją się, że dadzą mandat komuś ważnemu i dostaną naganę ... Zwolnić takich dziadów, rozwiązać straż, zamiast karmić tchórzliwe pasibrzuchy. Do dupy z taką służbą - darmozjady. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . RE: IP: *.cable.smsnet.pl 13.02.13, 21:35 co niedziela jest to samo, zaczyna sie od blokowania lewego pasa aby wjechac w uliczke przy kosciele w oczekiwaniu na wolne miejsce. Jezeli juz nie ma miejsca to trawnik. Dziwne ze ZUK po remoncie fontanny nie osłupkował trawnika. Nagminne jest parkowanie na pasach. polach wylaczonych z ruchu i przystanku autobusowym po drugiej stronie fontanny. Parkowanie na dwa rzedy naprzeciwko bylego hotelu piast. Patologia parkingowa w najlepsze.Ale w niedziele SM ma tylko kilka załog na całe miasto. Inne słuzby nie reaguja bo maja wazniejsze sprawy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosc Re: Dzicz jest w straży - dlaczego pouczenie? IP: *.adsl.alicedsl.de 13.02.13, 21:55 myślisz ze szeregowy strażnik coś może ? takie jest polecenia szefa, który z kolei odbiera wytyczne od prezydenta miasta Szczecina niejakiego Piotra Krzystka Odpowiedz Link Zgłoś
miron_z Przyjechałem na mszę, parkuję gdzie chcę. Dzicz... 13.02.13, 21:45 Wszyscy tutaj narzekają na kierowców, ale coraz większym problemem jest to gdzie zaparkować w tym mieście. Parkingów niestety ubywa. Odpowiedz Link Zgłoś
tajemnicapanstwowa Re: Przyjechałem na mszę, parkuję gdzie chcę. Dzi 13.02.13, 21:50 tylek do samochodu przyrosl? o ile dobrze kojarze nie ma obowiazku zapewniac kazdemu miejsca parkingowego, a korona krolewiczom z glowy nie spadnie jak przejda 500m na pieszo. miasto nie jest dla samochodow, jest dla ludzi, a Ci jak widac chyba potrafia latac skoro chodniki nie sa dla nich... Odpowiedz Link Zgłoś
miron_z Re: Przyjechałem na mszę, parkuję gdzie chcę. Dzi 13.02.13, 22:03 Miasto jest dla ludzi a ludzie maja auta. Chodników, ścieżek rowerowych, komunikacji miejskiej również nie trzeba zapewniać Odpowiedz Link Zgłoś
tajemnicapanstwowa Re: Przyjechałem na mszę, parkuję gdzie chcę. Dzi 13.02.13, 22:48 ale chodniki sa - i sa dla ludzi. parkingi sa dla samochodow, a tym rejonie miasta o tej godzinie problemu z parkowaniem wiekszego nie ma... rozumiesz? bo ja widze, ze w Polsce nic nie dziala ludziom tak na wyobraznie jak uderzenie ich po kieszeni albo unaocznienie problemu na ich mieniu... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Przyjechałem na mszę, parkuję gdzie chcę. Dzi IP: *.play-internet.pl 13.02.13, 22:29 Wieczorem masz tysiące możliwości zaparkowania pojazdu w tym rejonie...Kopernika, Łokietka, Wojciecha świecą putkami.. to nie są godziny szczytu.. tylko że wieczorem SM i laweta nie pracują :) tym bardziej pod kościołem :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mist Re: Przyjechałem na mszę, parkuję gdzie chcę. Dzi IP: *.ip.netia.com.pl 14.02.13, 10:09 najlepiej byloby wjechac samochodem do Kosciola jak do Mac donalda zeby parafianie widzieli jaką mamy fajną brykę, a najlepiej żeby do mszy wieśmaka sobie mozna bylo zamowic Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wkurzonpieszon Re: Przyjechałem na mszę, parkuję gdzie chcę. Dzi IP: *.dynamic.chello.pl 14.02.13, 15:59 przybywa tylko chamstwa. poza tym przecież było napisane, że nieco dalej były miejsca parkingowe - sama też obserwuję, że choć w pewnym oddaleniu są miejsca parkingowe, to leniwe debile (bo jak to to nazwać) parkują w totalnie idiotycznych miejscach, byle bliżej tej poczty, kościoła, domu itp, zagrażając swoim chamstwem i bezmyślnością pieszym - na całej szerokości chodnika (a niech pieszy popyla przez jezdnię!), na pasach lub przed samymi pasami - obowiązkowo od strony nadjeżdżających ulicą aut, żeby nie było widać pieszych, chcących przejść przez jezdnię, wyłaniających się zza samochodu chama i debila; pod budynkiem, do którego trzeba przejechać przez pasy po chodniku. takich praktyk i im podobnych obserwuje się setki dziennie itp. tak bezczelne chamskie zachowania kierowców niestety robią się notoryczne. sama przeżyłam próbę pobicia mnie, jak dwa skręcające chamy mało nie załatwiły mnie NA MOIM ZIELONYM, a ja zareagowałam puknięciem w szybę. kiedy indziej facet mnie poszarpał, bo gdy zwróciłam grzecznie uwagę, żeby cofnęli samochód, a jak dostałam burę, to zrobiłam zdjęcie źle zaparkowanego samochodu, w którym trzymał to swoje tłuste, stare d.psko i którym powoziła jego chamska partnerka (na oko - oboje po siedemdziesiątce), która też mnie znieważała (oczywiście podczas szarpaniny zaczęłam się im rewanżować i aby się uwolnić , kopnęłam tego chama i też ich znieważałam, bo mnie się nie chce nadstawiać drugiego pośladka w imię chrześcijańskich zasad). chciał mi gnój zabrać komórkę. policjantom, których ja wezwałam, wyjaśnił z tym swoim chamskim babonem, że TO JA GO ZAATAKOWAŁAM. w ogóle każdy z tych chamów i debili, łamiących prawo i naruszających moją nietykalność, straszył mnie policją. że niby JA COŚ BEZPRAWNIE ROBIĘ. dopóki takim chamom nikt się nie będzie dobierał do d.y, dopóty chamy będą tak bezczelnie traktować ludzi na chodnikach czy na przejściach dla pieszych przy zapalonym dla nich zielonym świetle. przestałam zwracać uwagę. teraz się nie p...atyczkuję i od razu dyskretnie zawiadamiam straż miejską telefonicznie lub wysyłam do nich zdjęcia i w de mam pyskówki i rękoczyny takich debili i (niedoszłych) kryminalistów, co by tylko bili innych i na nich krzyczeli Z POWODU WŁASNYCH WYKROCZEŃ (sic!). p.s. język (debile, cham, gnój) dostosowałam do opisywanego zjawiska i poziomu kultury chamów za kierownicą. czasem nie potrafię ich inaczej opisać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mariner Re: Przyjechałem na mszę, parkuję gdzie chcę. Dzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.02.13, 16:38 Przed kosciolem na Warszewie na trawniku miasto wybudowalo parking ktory w tygodniu jest kompletnie pusty. Za to w niedziele tak pelny ze nowe terenowki rozjezdzaja to co z trawnika pozostalo. Ja czegos nie rozumiem, w Szczecinie mieszkancow nie przybywa od lat za to co roku przybywa nowych kosciolow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pan na Arkonie Re: Przyjechałem na mszę, parkuję gdzie chcę. Dzi IP: *.ias.bredband.telia.com 14.02.13, 16:45 Ja czegos nie rozumiem, w Szczecinie mieszkancow nie przybywa od lat za to co roku przybywa nowych kosciolow. --------------------------------------------------------------------------------------------------------------- To jest cud o którym Jezus tylko pomyślał, a kler kat uczynił... Tak trzymać, cudowni i ska(to)leczeni! Odpowiedz Link Zgłoś
kopec24 Przyjechałem na mszę, parkuję gdzie chcę. Dzicz... 13.02.13, 21:50 Uważam że niszczenie trawników szpeci miasto i powinno się je surowo karać. Jednakże jeżeli można się wypowiedzieć to na tym zdjęciu samochód nie jest postawiony na trawniku więc poruszane przez redakcje problemy zniszczeń trawników są nie zrozumiałe dla mnie. Jak i zdjęcia redaktora na których takowe widać. Problem jest poważny ale nie ma nic do rzeczy z zajściem opisanym przez autora listu do redakcji. Dwie sprawy do autora listu: 1. Pobicie ich koleżanki jest całkowicie oderwane od reszty tego co piszesz więc wnioskuje że albo pominąłeś przez przypadek coś co miało miejsce podczas zajścia albo wyciągnąłeś to z tak zwanego kapelusza. (Wymyśliłeś) 2. Nie wiem czy to twoja subiektywna uwaga ale z tego jak opisałeś swoje postępowanie, czyli kąśliwa uwaga na tle religijnym i robienie zdjęć a tym bardziej wysłanie tego do gazety. Przykro mi ale nie klasyfikujesz się na osobę która Grzecznie sugeruje. Moje zdanie, jak każdy mam prawo do własnego. No i jeszcze jedna sprawa. Nie wiem, nie znam się wiec pytam. Czy można wstawiać zdjęcie z niezamazanymi numerami rejestracyjnymi samochodu bez zgody właściciela? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosc Re: Przyjechałem na mszę, parkuję gdzie chcę. Dzi IP: *.adsl.alicedsl.de 13.02.13, 22:05 jasne ze można, zobacz może poznajesz furę ? szczecin.gazeta.pl/szczecin/1,34939,13383149,Mistrz_parkowania_w_akcji__Droga_do_szkoly_na_Warszewie_.html Odpowiedz Link Zgłoś
tajemnicapanstwowa Przyjechałem na mszę, parkuję gdzie chcę. Dzicz... 13.02.13, 21:55 Tydzien temu byla tu informacja o polujacej na ludzi SM w okolicach Przygodnej/Ku Sloncu na zdjeciach starsi ludzi w tym jeden o kulach. mandaty dostali chamy pod plaszczykiem katolicyzmu za to dostaja pouczenia? a moze SM boi sie po prostu, ze trafi na jakiegos wysoko postawionego i bedzie trzeba wyciagnac konsekwencje? rozgonic te "sluzbe" na cztery wiatry skoro jedyne co potrafia to karac za sprzedaz pietruszki, nieprzechodzenie na pasach i stawiac fotoradar... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obserwator Katolik może wiecej IP: *.xdsl.centertel.pl 13.02.13, 22:06 A może tak wielce szanowni wyznawcy żyda na krzyżu, zaczelibyście przestzregac tego co ten wasz guru nauczał? Bo zdaje się nauczal jak byc dobrym człowiekiem. Zamiast chamsta i niszczenia publicznej przestrzeni, powinniści parkowac wasze samochody tam gdzie są do tego przeznacozne miejsca? A może w ramach wiary wjedziecie nimi do kościoła i zaparkujecie przy ołtarzu? Nie da sie? Jasne ze sie da, wystarczy tylko troche wiecej głupoty z waszej strony. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: edek Przykład idzie z góry IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.02.13, 22:14 gfx.mmka.pl/blog/207152/425069.4.jpg Taki strażnik patrzy że pryncypał rozjeżdza trawniki to myśli sobie że to nic złego i daje w najgorszym razie pouczenie. Odpowiedz Link Zgłoś
tslmkdc Przyjechałem na mszę, parkuję gdzie chcę. Dzicz... 13.02.13, 22:18 zamiast stawiać kolejną nikomu niepotrzebną fontannę która teraz generuje koszty powinien być w tym miejscu parking któy poza ulżeniem mieszkańcomprzynosiłby dochód i byłby tańszy w realizacji bez konieczności zadłużania się na kolejną fontannę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaes Re: Przyjechałem na mszę, parkuję gdzie chcę. Dzi IP: *.kalisz.mm.pl 13.02.13, 22:25 .... zastanów się co piszesz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosc klaksonik IP: *.adsl.alicedsl.de 13.02.13, 22:31 www.klaksonik.pl/index.php?sid=searchnumber na razie prowadzi ZS4615W ale przeglądam dalej :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jot I co jeszcze? Może stację benzynową? IP: *.dynamic.chello.pl 14.02.13, 00:25 Zapierdzielaj do kościółka na piechotę, zamiast dupę wozić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eee Zbużyć kościół zrobić parking.. IP: *.pl 14.02.13, 09:13 A kościół gdzies za miastem dla zmotoryzowanych - taki zaje.....ty parking gdzie każdy będzie mógł siedzieś w swoim samochodzie i słuchać co ksiądz mówi z autobusu wyniesienego na ołtarze. Zresztą w USA już takie coś funkcjonuje. Tylko nie wiem jak tam w tych samochodach klękaja jak ministrant nasiśnie klakson. Odpowiedz Link Zgłoś
evergreen111 Re: Przyjechałem na mszę, parkuję gdzie chcę. Dzi 14.02.13, 12:17 I jeszcze zrobić drugi parking, dochodzący aż do Bramy Portowej! Wyciąć krzewy i drzewa (ile forsy idzie na ich utrzymanie, przycinanie trawy i sadzenie kwiatów), wywalić na śmietnik popiersie Ujejskiego i wylać wszędzie beton! Piknie będzie! Odpowiedz Link Zgłoś
leming111 raczej NIE przyjechali na mszę 13.02.13, 23:11 A od kiedy to na mszę się furgonem jeździ, co??? Bez przesady!!! To że naćpana hołota parkuje na trawniku przy kościele, nie znaczy, że do tego kościoła w ogóle wchodzą!!! Ale GW lubi winą wszelką zawsze obarczyć księdza. Trawnik zniszczony - wina księdza. Kupy na trawniku - wina księdza, bo to jego parafiane nie sprzątają. Do licha z taką manipulacją!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lucjan Re: raczej NIE przyjechali na mszę IP: *.teleton.pl 14.02.13, 09:24 masz rację, to wina Tuska Odpowiedz Link Zgłoś
evergreen111 Re: raczej NIE przyjechali na mszę 14.02.13, 12:13 Ale gdyby ksiądz z ambony potępił kierowców niszczących przykościelne trawniki, to może by to jednak dało jakiś pozytywny efekt? A tymczasem ksiądz przelicza tacę, wychodzi z roboty, prześlizguje się wzrokiem po zniszczeniach wokół jego miejsca pracy i... wszystko to dokładnie olewa. Esteta za pięć groszy. Odpowiedz Link Zgłoś
pawgas Tak jest tam codziennie 13.02.13, 23:42 Sznowna Strażo Miejska - informuję że nie musicie sobie zawracać głowy bazami danych popełniających wykroczenia bo parkują tam auta notorycznie te same - chodzę tamtędy codziennie do pracy i z powrotem. Tego Mercedesa A klassa z ostatniego zdjęcia możecie spotkać każdego dnia. Powodem jest że teren przez kościołem i obok niego nie jest włączony do SPP więc już przed 8 rano wszystkie miejsca są szczelnie zajęte. Odnośnie akcji pouczania kierowców to coś mi się zdaje że do mocniejszych działań SM możę w ogóle nie dojść - czy ten teren nie jest własnością prywatną kościoła? A żeby powstrzymać hamskie wjazdy jak owe busy wystarczy na przejściu dla pieszych od strony krzywoustego zamontować ze 3-4 słupki. Chyba na to znajdzie się kasa? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jonatan Re: Tak jest tam codziennie IP: *.chemn.zut.edu.pl 14.02.13, 13:33 Potwierdzam! Tam kierowcy nagminnie parkują na trawniku i chodniku. Straży miejskiej na codzień tam nie uświadczysz. Po wybudowaniu fontanny w tym miejscu winien być BEZWZGLĘDNY ZAKAZ PARKOWANIA! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Vlad.H. Alleluja... IP: *.cm-3-3c.dynamic.ziggo.nl 13.02.13, 23:46 alleluja... www.youtube.com/watch?v=ixR6VlNrz7s Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxl Re: Alleluja... IP: *.static.espol.com.pl 14.02.13, 08:32 I cały czas mamy zapytanie o to czy sm jest potrzebna Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lucjan Re: Alleluja... IP: *.teleton.pl 14.02.13, 08:56 SM - sclerosis multiplex, czyli stwardnienie rozsiane. "Stwardnienie rozsiane może powodować wiele objawów i zespołów objawów; najczęściej są to zaburzenia ruchowe, czuciowe, móżdżkowe (zaburzenia równowagi), zaburzenia widzenia, zaburzenia autonomiczne, zespoły bólowe oraz objawy psychiatryczne: zaburzenia poznawcze i zaburzenia nastroju." Odpowiadając xxl - myślę że coś takiego nie jest potrzebne nikomu. A ci pseudo - chrześcijanie w swoich brykach to pewnie obrońcy ojczyzny, biorą zły przykład z napuszonych księży, którzy uważają że im się należy ... złe jakoś łatwiej się przyswaja niż dobre Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosc Re: Alleluja... IP: 195.124.114.* 14.02.13, 09:27 Straz Miejska jest potrzebna tylko trzeba jasno okreslic ich kompetencje inaczej dochodzi do wynaturzen ze zamiast dbac o porzadek bawia sie fotoradarami ... zwierzchnikiem Strazy Miejskiej w Szczecinie jest Piotr Krzystek i to do niego nalezy miec ew. uwagi czy pretensje ... jasne ze miasto to firma i SM musi przynosic dochod ale sa jakies granice :-) Odpowiedz Link Zgłoś
ludpracujacy Podobno skutkuje 14.02.13, 11:26 a może ten szrot samochodowy, potraktować ( zupełnie przez przypadek :) ) gwoździem po powłoce lakierowanej ? Jak cham jeden z drugim zapłaci lakiernikowi, to na drugi raz będzie uważał. Wystarczy parę kresek w widocznym miejscu. Ubezpieczyciele, za tak małe szkody nie zwracają kasy. Odpowiedz Link Zgłoś
mamoniowa303 Re: Podobno skutkuje 14.02.13, 12:49 też już o tym myślałam. Bardzo żałuję, że nie miałam przyz sobie sprzętu, kierowca Lexusa, który zastawił chodnik, pewnie nie byłby zadowolony z takiej "ozdoby" na drzwiach ! Odpowiedz Link Zgłoś
mamoniowa303 zapraszam na osiedle Książąt Pomorskich 14.02.13, 12:47 Przejawy buractwa i prymitywizmu widać na niemal każdym trawniku ! Większość jest zniszczona, bo "jaśnie państwo" nie ma czasu na szukanie miejsc do parkowania ! Ci którzy zostawiają swoje gruchoty przed "Domową" za chwilę będą to robić na środku trawnika !!! W okolicach ul. Lompy jest duży parking, który codziennie rano mijam spacerując z psem, tam ZAWSZE są wolne miejsca, ale prostakom nie chce się pokonać kawałka drogi, najłatwiej zablokować chodnik czy rozjechać trawnik ! To samo chodniki, czasami trzeba uprawiać drybling, bo nie ma jak przejść. Chodnik jak sama nazwa wskazuje służy do CHODZENIA, trawnik też ma swoje przeznaczenie. Najwyraźniej rozum kierowców ulotnił się wraz z beznzyną. Ale oczywiście takie demolki sa niczym w porównaniu do problemu psiego łajna ! Dziwne, że tym wszystkim estetom tak bardzo przeszkadzają psie g..na na tarwnikach,ale już koleiny i klepisko nie !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: laikat zdaniem ojców duchownych... IP: *.dynamic.chello.pl 14.02.13, 17:40 www.ekonlex.pl/sw-wojciech/ogloszenia.php 2. Z okazji Wielkiego Postu warto podjąć jakieś postanowienie. Zdaniem ojców duchownych jest to najlepsza droga dla człowieka, który pragnie przemiany w swoim życiu. Tako rzecze Parafia pod wezwaniem św Wojciecha , patrona Polski. Zatem oczekuję jako przedstawiciel laikatu jakie postanowienie przyjęli gospodarze świętego Przybytku którzy goszczą aż tak niekulturalnych i nie czyniących bliźniemu dobra członków wspólnoty chrześcijańskiej którzy winni świecić przykładem a nie niszczeniem dobra wspólnego z podatków wszystkich i ataku na innych bliźnich. www.ekonlex.pl/sw-wojciech/duszpasterze.php Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ola Re: zdaniem ojców duchownych... IP: *.xdsl.centertel.pl 14.02.13, 18:03 świętobliwi może nawrócą się na przyzwoitych i wrócą na to boże pobojowisko pieszo z grabiami, usuną poczynione szkody a póżniej na łamach lokalnych mediów przeproszą mieszkańców Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pieszy Re: Przyjechałem na mszę, parkuję gdzie chcę. Dzi IP: 212.14.63.* 18.02.13, 07:37 Logo na aucie wygląda dość znajomo: www.podgorski-zabytki.pl/index.php?lang=pl Buractwo ze wsi przyjeżdża i nie wie jak się zachować. Wstyd! Odpowiedz Link Zgłoś